• Dani Olmić
    524
    cinilo se da bi on mogao biti dobro pojacanje al jbg, ispalo je kako je ispalo … najveci problem kod mmaea je njegov bolikur**** pristup prema igri … a to nije kako igrace zelimo u gledat u plavom dresu…

Mislim da nema te stopostotne definicije za kapitalca. To je dosta individualno i subjektivno. Jednostavno mora bit neki game changer u pozitivnom smislu a za takve vrlo vjerovatno moras izdvojit neke pare, pa zato mislim da se to nece realizirat… niko sretniji od mene ako se ipak dovede stoperčinu
  • Krizy
    47.1k
    I ja uvijek pišem da smo najbolje izgledali bez puno stranaca, s našim igračima i strancima sa sličnog jezičnog područja te "pravi" stranci na preostalim pozicijama koje ostanu za popuniti.
  • Maxova dijagonala
    1.7k
    Sa ovim forsiranjem stranih pojačanja nema budućnosti za Dinamo a ni za Hrvatsku reprezenentaciju.
    Nama okosnica momčadi moraju bit domaći igrači uz par igrača iz Slovenije,BIH,Makedonije,Albanije.
    Stranac ako dolazi mora bit neki koji ima CV rang Theophila i u najboljim godinama a ne rezerve Urawe,Augsburga ili Ferencvarosa.
    Ne znam po čemu su ovi dovedeni stranci bolji igrači od nekog iz Osijeka,Rijeke,Olimpije,Sarajeva,Celja itd...
  • Eduardo
    21.2k
    Samy Mmaee na osnovu dosadašnjih referenci, teško da je po dolasku mogao biti smatran kapitalcem u kontekstu dinama.

Ajmo malo o činjenicama, iliti ga referencama;
    • nastupi u jakim ligama - Standard Liège, Maastricht, Sint-Truiden... nigdje nije ostavio značajniji trag niti su ti angažmani rezultirali njegovim značajnim iskorakom
    • reprezentativno iskustvo - slabo (730')
    • dokazani uspjesi na klupskoj sceni - Ferencvárosi koji mu je jedina značajnija referentna točka u karijeri, a Ferencvárosi je realno daleko od razine na kojoj igraju dinamo ili klubovi iz top liga. Ja tu ne vidim ništa impresivno.

Kapitalac u dinamu trebao bi biti igrač koji može odmah donijeti kvalitetu na terenu, istaknuti se i pomoći klubu u europskim natjecanjima i biti vođa momčadi. Samy to nije i vrlo brzo se uvidjelo da to nije igrač koji može značajno podignuti razinu naše igre. On bi mogao biti koristan u rotaciji, ali teško da može biti lider momčadi ili netko tko može napraviti značajnu razliku u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Ispostavio se kao greška, ali i očekivanja navijača su od samog početka bila nerealna jer njegov CV je upućivao na to da se radi o solidnom potezu SD-a u smislu nešto boljeg popunjavanja obrane i dodavanja dubine momčadi, ali ništa više od toga. Bar ne značajno više u odnosu na Bernauera i Torrentea koji su po dolasku percipirani sasvim suprotno.

Činjenica je da prosječnom navijaču često nedostaju konkretne informacije o stvarnoj kvaliteti određenog igrača pa se očekivanja grade na osnovi najosnovnih svima dostupnih podataka – reprezentativnog statusa, nekoliko statističkih pokazatelja ili pohvala trenera – što na koncu stvori iskrivljenu sliku o njegovom potencijalu. Upravo je ovaj slučaj školski primjer kakve su posljedice krive percepcije.

Sad se to još posebno intenzivira jer istovremeno prolazimo kroz period lošijih rezultata i same igre. Sve je to dio procesa... nogometna povijest prepuna je primjera gdje igrači sa solidnim, ali ne spektakularnim referencama dolaze u klub s velikim očekivanjima, a kasnije se pokažu kao promašaj.

Sammy Mmaee, ni prvi ni zadnji ovakav slučaj u našim redovima.
  • ElDorado
    420
    Ne znam otkud ta ideja protiv stranaca i zagovaranje nekih domacih igraca samo ne znam kojih to?!
    Koja europska momcad danas igra bez hrpe latinosa, afrikanaca itd?!
    A kad domaceg i zelis onda deru bolesne nerealne cifre. Zasto bi mi pomagali klubove bolesnim odstetama kao u doba Daltona??!!
    Nisu strani igraci krivi kaj smo mi kupili debila
  • Daliban
    2.5k
    Treba dovoditi kvalitetne igrače. Idealno bi bilo imati hrvatsku pa onda i proširenu istočnoeuropsku (ne samo balkansku) jezgru, a sve to dodatno oplemenjeno strancima iz drugih dijelova Europe i svijeta.

Koliko god je moguće, ali ne na silu. Prvenstveno moraju biti kvalitetni igrači.
  • dinamo vitez
    372
    Promašaj u rangu Bočkaja ili Drmića - skup igrač, pomogao donijeti Ligu prvaka i 30+ milijuna eura, sveukupno 5-6 dobrih utakmica, gorak okus u ustima. Zatvorit knjigu, dati Neni slobodne ruke u traženju novog i do viđenja.
  • ElDorado
    420
    Iskreno ja ne vidim po cemu bi balkanosi bili nama primjereniji od spanjolaca, latinosa ili afrikanaca koji su mnogi zapravo evropljani ponajvise francuzi
  • CastAway1986
    1.7k
    nije se pokazao kako je trebao ili mogao ali Bockaj je u Playoffu Lige prvaka dao gol Bodo Glimtu kao i slobodnjak u odlučujućoj utakmici za prvenstvo u Šibeniku tako da usporedba njega i marokanca ne stoji..
  • Zg123
    519
    kakva crna BIH, Makedonija i Albanija? Jesi ti pri sebi? Ovo pljuvanje po strancima je stvarno postalo smijesno za citat pogotovo u klubu u kojem su igrali Soudani, Tonel, Ibanez, Fernandes, Henriquez, Olmo, Sigali, Cufre, KTC itd itd
  • Niko1986
    291
    Kako nogometni klubovi ne mogu bit zasticeni u ovakvim situacijama nemotiviranih i disfunkcionalnih pojedinaca, strasno. Navedite mi bilo koji posao u kojem mozes zabusavat bez ikakvih posljedica... dapace, jos te nagrade dvogodisnjom placom za rastanak.NitkoBitan

Isto tako nema posla gdje ako želiš otići na bolje mjesto s boljom plaćom i boljim uvjetima, tvoj budući poslodavac mora za tebe platiti cifru koja je nebrojeno veća od tvoje plaće.
  • CastAway1986
    1.7k
    pa zar nije Sučić doveden iz BiH?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.