• Danko
    1.2k

Slažem se, ali prvi korak remonta treba biti dovođenje dokazanog SD, čovjeka s znanjem i vizijom.
  • don
    7.4k
    ako Marić odradi kriminalan zimski prijelazni rok i ostane SD prvi dan posli kraja tog istog prijelaznog roka, dižem ruke od nadanja da će klub i u jednom segmentu napredovat.
  • Simpatizer
    393
    Svima su jasne greške sportskog sektora napravljene krajem prošle sezone i kroz ljeto. Sada su sami u klubu priznali da smo u puno boljoj situaciji pa ćemo vidjeti na zimu dal mogu bolje.vjeko1701

U redu a sad mi objasni (na nivou odrasle osobe a ne tinejdžerskog svađanja), po čemu bi trenutni sportski sektor zaslužio nakon toga još jedan prijelazni rok?

Ja ću dat neke razloge zašto smatram da nam treba novi sd:

1) Ovo ljeto je potrošeno sveukupno oko €6mil. Većina igrača nisu na razini Dinama kakvog želimo. Ovdje još uvijek postoji mogućnost da s vremenom iskoče i poboljšaju se (čak mislim da Mbuku ima dobru šansu zasad), ali na temelju prvih 15-ak i više utakmica ove sezone, jako je to slabo.

2) Dinamo se natječe u ligi gdje ima veći budžet od svih ostalih klubova zajedno. Hajduk ima oko 30mil (s velikim dugovima), Rijeka oko 15mil godišnje budžet. Ostali nisu ni blizu. U takvoj ligi dinamo nema što raditi na 3. mjestu, pogotovo ne veći dio sezone. Prošle sezone smo bili 3. jako dugo, ali prvi dio prošle sezone je najgori u 20 godina poprilično sam siguran. Je li nam to zbilja mjerilo?

3) Ako odemo korak dalje i pogledamo konkurenciju, Hajduk je nakon epskog debakla na proljeće doveo Rakitića kojeg je platio sponzor i Bambu za 450k na rate. Još su prodali Sahitija za 1,1mil. Rijeka je ljeto završila u debelom plusu zbog prodaje ključnih igrača (jedan od njih je Pjaca koji je nama prešao). Kako je moguće da su oba kluba ispred nas na tablici? Zbog Europe? Pa evo sad smo imali 2 tjedna stanku pa smo vidjeli kako je to završilo. I je li Europa zbilja dovoljno dobar izgovor za ovu situaciju, temeljem svega što sam do sad spomenuo?

4) Marić je, kad je postao sportski direktor, došao kao privremeni dok ne nađemo onog stalnog za duge staze. Moguće da sam ja to zabrijao ako jesam ispravite me, ali dao bih se kladiti da sam to na Indexu pročitao. A pričalo se kad je Zajec došao da je sportski direktor ključno pitanje i da će se dobro razmisliti o pravoj osobi. Pa evo, temeljem čega je on zaslužio bit sportski direktor kluba veličine Dinama?

5) Čak i da se nekako nađu izgovori na sve ovo gore navedeno, ne misliš li da bi bila bolja ideja za Dinamo, koji je srećom trenutno u dobrom financijskom stanju, da plati dobar novac za respektabilnog SD-a s bogatim iskustvom klubovima ranga Dinama? Dovoljno je mjesec i pol prije prijelaznog roka dovesti ga, da se pripremi u ta 6 tjedna ili koliko već da pokuša stvoriti plan za iduća dva-tri roka. Zar nije to bolja opcija za naš klub nego idemo dat Mariću još zimu pa odlučit na kraju sezone tko živ tko mrtav
  • Dinaminjo
    1k

Kolko imas godina? Zapravo isprike, nema to veze sa godinama.

Jel ti stvarno mislis da je FM realan ptikaz zivota?
    Jel mislis da je Terzic bio realna opcija za trenera?
    Jel mislis da postoji SD koji evo samo ceka Dinamov poziv da za 0 eura dovede 3 svjetska igraca?
  • Neron53
    909
    G
    Ali mozda se za 6 milja moze dofurati 2 prava umjesto 6 upitnih?
  • tp1997
    632
    Zašto je toliko teško priznati da je SD odradio loš posao?
  • San Lorenzo
    17k
    pa covjek, nitko ne veli da je ovo dobro i da ne bi trebalo biti bolje ali jbt prosle sezone smo upravljacki bili u kurcu, financijski ni priblizno ko sad, rezultati jos gori, u Europi katastrofa...cemu onda sad dramatizirati toliko? Imamo zimski peijelazni rok, financije odlicne i vjerujem da ljudi u klubu znaju sto nam fali i sto se mora napraviti da budemo bolji....a i Bjelici trebaju jbne pripreme sa cijelom ekipomOrc123

Jedina razlika između sad i lani je da smo se tada koprcali u blatu trećerazrednog europskog natjecanja, sad smo ipak među elitom...u hnlu igramo jednako loš, na momente i gori nogomet nego prošle godine, momčad je izraubana, upitnog motiva te starija godinu dana...a priča o onim idućim pripremama, onoj idućoj reprezentativnoj stanci ili idućem prijelaznom roku u kojem ćemo mi nešto detektirati i rješiti sam iskreno sit...imali smo nikad mirniju pripremu za sezonu i tri mjeseca vremena pa smo doveli tek jednog igrača koji ima ispravan stav prema klubu, nogometu i životu.
  • Zambatine škude
    2.9k
    1) Ovo ljeto je potrošeno sveukupno oko €6mil. Većina igrača nisu na razini Dinama kakvog želimo.Simpatizer

Koji su to?
  • Daliban
    2.4k
    Da bi Dinamo prodisao potreban je kompletni remont ekipe na ljeto, prodati Baturinu za dobru lovu i riješiti se Ademija, Ristovskog, Teophila, Zagorca, Mišića i ostalih starih, isluženih igrača. Potrebna nam je nova krv s kojom nećemo izgledati ovako tromo.Keyser Soze

Prodaja Baturine i/ili Sučića je zadnje što nam treba. Baš nam Salzburg služi kao najbolji primjer. Prošle sezone su odigrali loše (kao i mi, samo smo mi ipak u finišu uzeli prvenstvo), a onda su na ljeto prodali svoje najbolje igrače, sukladno klupskoj špranci, i nisu ih uspjeli nadomjestiti. Sada su 5. u prvenstu, a svoje standout igrače nisu uspjeli nadomjestiti unatoč mnogo naprednijoj skautskoj službi. Ako prodamo Baturinu i Sučića, nama će se dogoditi identična stvar.

Već se povela par puta tema kako razvojni klubovi (Ajax, Dinamo, Salzburg) imaju krize u isto vrijeme jer ne uspijevaju nadomjestiti prodane talente te da je problem vjerojatno i sistemske, a ne samo prirode partikularnog klupskog vodstva. Cijeli model na koji se mi oslanjamo je trenutno pod upitnikom.

Nama je imperativ da zadržimo sve najbolje igrače na ljeto, a da, uz direktan ulazak u LP, za prodaju profiliramo Kulena i Torrentea. Tim novcima trebmo odraditi remont na ostalim pozicijama, a tek onda, sezonu nakon i ovisno o kvaliteti tog remonta, možemo razmišljati o prodajama Baturine i Sučića.
  • tp1997
    632

Ako gledamo pojačanja, redom:

Pozitivno:

Torrente - nije neki tehničar, nije suviše brz, ali je siguran, old school stoper, svakako pojačanje
    Pjaca - igra toplo-hladno, ali je dovoljno bitnih golova i asistencija već upisao da ga se može nazvati pojačanjem
    Mbuku - za sad ga svrstavam u pozitivno jer je odlično koristio minutažu koju je dobio, ali nismo ga dovoljno vidjeli

Negativno:

Cordoba - ne kažem da se neće pokazati, ali do sada nije ničime (prije ozljede) odskočio od prosječnog HNL krila
    Mmaee - nakon dobrog ulaska kiks na kiks + maksimalna bolikurčina
    Oliveras - zašto ga se dovodilo, pogotovo na posudbu, ako će dobiti minute jedino protiv Trnja
    Filipović - zašto ga se dovodilo ako je Zagorac i dalje drugi golman

Dakle, samo ovako na prvi pogled je promašaja bilo bar jednako koliko i pogodaka. A sad uzeti u obzir šiti kontekst:

- riješili smo se Brodića s izgovorom da tražimo novog trećeg napadača, nismo ga doveli, trenutno smo samo na Kuletu
    - i dalje nemamo nikakvu zamjenu za Mišića, i protivnici nas i dalje ubijaju zatvaranjem Mišića; pritom smo pustili Bulata
    - šesticu nismo doveli, jer smo bili preškrti za Čerina, a Šunjiću se, ne znam zašto, nitko nije javio
    - lijevog beka igra čovjek koji nije lijevi bek ili čovjek kojemu posudba ističe na zimu, a toliko je zadovoljio da se o njegovom otkupu praktički ne priča, osim u kontekstu tog da nemamo drugog
    - svaka mu čast na Rijeci, ali drugi nam je golman 38-godišnji veteran

Ne razumijem zašto je toliko teško reći da je odrađen loš, ili u najmanju ruku poprilično ispodprosječan prijelazni rok.
  • Nousername
    710
    ma stavit juniore najbolje
  • Paggini
    26.6k
    - i dalje nemamo nikakvu zamjenu za Mišića, i protivnici nas i dalje ubijaju zatvaranjem Mišića; pritom smo pustili Bulatatp1997

A šta su Rog, Kačavenda, a moguće i Pavić?

- šesticu nismo doveli, jer smo bili preškrti za Čerina, a Šunjiću se, ne znam zašto, nitko nije javiotp1997

Jesmo li bili preškrti za Čerina ili je sve to bila igra njegovog menadžera da mu digne ugovor u PAO-u? Prije bih rekao ovo drugo. Raspitivali smo se, ali od toga ništa specijalno.

Šunjiću se nitko nije javio jer je propali igrač, što je pokazao i klub u koji je otišao.

Pozitivno:tp1997

Nadodao bih u pozitivno i Kačavendu koji je za te manje novce koje smo dali ipak nešto isporučio i potencijal je za budućnost.

Lijevi bek, treći napadač i ademi stil šestica na zimu su pod hitno, a ako Bjelica kaže - obrambeni koji je brži KTCa i Torrentea, iako ja još uvijek vjerujem u Mmaaeea da će se dobiti i Cordobu da će potpuno proigrati.
  • tp1997
    632
    Nadodao bih u pozitivno i KačavenduPaggini

Za Kačavendu se slažem, istina, njega sam propustio - iako nije isti tip igrača kao Mišić.

Od ostalih koje si naveo - Roga ne računam dok se ne vidi ostaje li ili ne, jer ako ne ostaje, doveli smo igrača kojeg smo jednu polusezonu zaliječivali i onda eventualno jednu polusezonu od njega imali koristi, samo da ga opet pustimo. Takav posao je meni propust, jer se umjesto toga moglo razmišljati o dugoročnim rješenjima.

Pavić je svakako talent, i možda ispadne the next big thing, ali svakako trenutno nije niti zamjena za Mišića niti šestica koja nam za ovu sezonu treba, a i on nije pojačanje ovog sportskog direktora, tako da ne ulazi u ocjenu njegovog rada.

Jesmo li bili preškrti za Čerina ili je sve to bila igra njegovog menadžera da mu digne ugovor u PAO-u?Paggini

Možda, ali nekako se pokazuje obrazac - preko 2 mil za Čerina? Previše. Preko 2 mil za Buksu? Previše. Preko 2 mil za Wdowika? Previše. Preko 2 mil za Romaa? Previše. Nevezano uz kvalitetu pojedinog igrača, ako će nama preko dva milijuna, na ionako inflatornom tržištu, biti previše, onda sve ovo što si naveo da nam je prioritet nikada ni nećemo moći dovesti, jer će nekakav Young Boys, Sparta Prag ili Club Brugge biti voljni dati što mi nećemo.

Spomenuti Buksa je otišao u Midtjylland. Ako su više od nas spremni ponuditi klubovi ranga Midtjyllanda, a mi se križamo čim čujemo spomen nečega što nije posudba, free transfer ili odšteta ispod 2 milijuna eura, pitam se koje nam tržište ostaje.
  • Daliban
    2.4k
    Jesmo li bili preškrti za Čerina ili je sve to bila igra njegovog menadžera da mu digne ugovor u PAO-u? Prije bih rekao ovo drugo. Raspitivali smo se, ali od toga ništa specijalno.Paggini

Čerin je u igri bio kao zamjena za Sučića kojeg je Marić želio prodati. Moja pretpostavka. Čerin je ionako osmica, nije šestica. Zamjenu za Mišića nismo tražili jer je namjera bila ići s Pavićem, ali onda Paviću treba i dati neke minute umjesto da se na šesticu uvodi Bernauera.
  • Daliban
    2.4k
    Možda, ali nekako se pokazuje obrazac - preko 2 mil za Čerina? Previše. Preko 2 mil za Buksu? Previše. Preko 2 mil za Wdowika? Previše. Preko 2 mil za Romaa? Previše. Nevezano uz kvalitetu pojedinog igrača, ako će nama preko dva milijuna, na ionako inflatornom tržištu, biti previše, onda sve ovo što si naveo da nam je prioritet nikada ni nećemo moći dovesti, jer će nekakav Young Boys, Sparta Prag ili Club Brugge biti voljni dati što mi nećemo.tp1997

Apsolutno se slažem da moramo biti voljni potrošiti više, ali ovi igrači u pitanju stvarno ne vrijede tih novaca. Drago mi je da nikoga od njih nismo doveli. Osim štednje, problem nam je i selekcija. Ovo su sve prosječni igrači kakve se može dovesti i besplatno, a Dinamu ne donose nikakvu posebnu kvalitetu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.