• Danko
    1.2k

Slažem se, ali prvi korak remonta treba biti dovođenje dokazanog SD, čovjeka s znanjem i vizijom.
  • don
    7.4k
    ako Marić odradi kriminalan zimski prijelazni rok i ostane SD prvi dan posli kraja tog istog prijelaznog roka, dižem ruke od nadanja da će klub i u jednom segmentu napredovat.
  • Simpatizer
    390
    Svima su jasne greške sportskog sektora napravljene krajem prošle sezone i kroz ljeto. Sada su sami u klubu priznali da smo u puno boljoj situaciji pa ćemo vidjeti na zimu dal mogu bolje.vjeko1701

U redu a sad mi objasni (na nivou odrasle osobe a ne tinejdžerskog svađanja), po čemu bi trenutni sportski sektor zaslužio nakon toga još jedan prijelazni rok?

Ja ću dat neke razloge zašto smatram da nam treba novi sd:

1) Ovo ljeto je potrošeno sveukupno oko €6mil. Većina igrača nisu na razini Dinama kakvog želimo. Ovdje još uvijek postoji mogućnost da s vremenom iskoče i poboljšaju se (čak mislim da Mbuku ima dobru šansu zasad), ali na temelju prvih 15-ak i više utakmica ove sezone, jako je to slabo.

2) Dinamo se natječe u ligi gdje ima veći budžet od svih ostalih klubova zajedno. Hajduk ima oko 30mil (s velikim dugovima), Rijeka oko 15mil godišnje budžet. Ostali nisu ni blizu. U takvoj ligi dinamo nema što raditi na 3. mjestu, pogotovo ne veći dio sezone. Prošle sezone smo bili 3. jako dugo, ali prvi dio prošle sezone je najgori u 20 godina poprilično sam siguran. Je li nam to zbilja mjerilo?

3) Ako odemo korak dalje i pogledamo konkurenciju, Hajduk je nakon epskog debakla na proljeće doveo Rakitića kojeg je platio sponzor i Bambu za 450k na rate. Još su prodali Sahitija za 1,1mil. Rijeka je ljeto završila u debelom plusu zbog prodaje ključnih igrača (jedan od njih je Pjaca koji je nama prešao). Kako je moguće da su oba kluba ispred nas na tablici? Zbog Europe? Pa evo sad smo imali 2 tjedna stanku pa smo vidjeli kako je to završilo. I je li Europa zbilja dovoljno dobar izgovor za ovu situaciju, temeljem svega što sam do sad spomenuo?

4) Marić je, kad je postao sportski direktor, došao kao privremeni dok ne nađemo onog stalnog za duge staze. Moguće da sam ja to zabrijao ako jesam ispravite me, ali dao bih se kladiti da sam to na Indexu pročitao. A pričalo se kad je Zajec došao da je sportski direktor ključno pitanje i da će se dobro razmisliti o pravoj osobi. Pa evo, temeljem čega je on zaslužio bit sportski direktor kluba veličine Dinama?

5) Čak i da se nekako nađu izgovori na sve ovo gore navedeno, ne misliš li da bi bila bolja ideja za Dinamo, koji je srećom trenutno u dobrom financijskom stanju, da plati dobar novac za respektabilnog SD-a s bogatim iskustvom klubovima ranga Dinama? Dovoljno je mjesec i pol prije prijelaznog roka dovesti ga, da se pripremi u ta 6 tjedna ili koliko već da pokuša stvoriti plan za iduća dva-tri roka. Zar nije to bolja opcija za naš klub nego idemo dat Mariću još zimu pa odlučit na kraju sezone tko živ tko mrtav
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.