• Sibirski plavac
    2.2k
    "Pa kaj ak smo dobili Salzburg i Slovan, a remizirali s Monacom, protiv njih se ionak očekuje da pobjedimo ili uzmemo bod". Hm, zanimljivo. Kolko ja znam očekivale su se lani i pobjede nad Plzenom, Balkanijem i Paokom, pa smo dobili kaj smo dobili na kraju... Normalno da se moramo uozbiljit u domaćem prvenstvu jer trenutni rezultati ne slute na dobro, ali konstantno umanjivanje naših pobjeda u Ligi prvaka bi očekivao od tovara, Riječana i Mađara, a ne od Dinamovaca. Najluđi mi je argument s Monacom i kišom. Pa i njima je padalo, tko im kriv kaj se nisu bolje snašli nego im je trebao penal i izletavanje Nevistića nakon kornera. Nekoć se bod protiv imenjaka iz Kijeva slavio kao ulazak u finale lige prvaka, a danas nam se pobjede i remi protiv ekipa takvog ili jačeg ranga (Monaco) umanjuju radi xy razloga. Nije mi jasno zašto. :meh:

Ovo je primjer kad ti pomogne vrijeme. Da se to desilo "sirotom" Monacu na Maksimiru još bih kužio argumente da nas je spasila kiša, ali ovako kad nije, neću. Btw, Leverkusen je tu tekmu na kraju dobio 3 2.
  • Simpatizer
    390
    mišića i KTC -a bih ja ostavio kao opcija s klupe i kao širina
  • Keyser Soze
    10.7k
    Kolko ja znam očekivale su se lani i pobjede nad Plzenom, Balkanijem i Paokom, pa smo dobili kaj smo dobili na kraju...Sibirski plavac

Da, i onda smo proklinjali trenera, upravu i ljude odgovorne za sportski sektor, s pravom! Sad kad primamo doma 4 komada od Osijeka, 9 od Bayerna, gubimo od Hajduka, ne opucamo Rijeci po golu je izgovor LP i to da smo takvi bili i prošle sezone dok je prava istina da smo sad još gori. U ovo vrijeme s ovakvim rezultatima prošle godine bi forum gorio od zgražanja od strane svih.
  • vjeko1701
    9.5k
    Za očekivati je od Dinama da pobjedi Slovan (najgoru ekipu u LP) i Salzburga (5. momčad austrijskog prvenstva)Keyser Soze

A prošle sezone se nije očekivalo pobjediti barem doma Plzen i Balkani? U trećem razredu europskog nogometa.

To je li-la? Tu negdje?
  • Keyser Soze
    10.7k
    Pročitaj komentar iznad.
  • vjeko1701
    9.5k
    I dalje stoji da ne izgledamo gore nego prošle sezone. HNL je tu negdje a europa nemjerljivo bolja. S tim da su nas u jesenskom djelu prošle sezone spašavali penali u 95. na Opusu, spretni golovi Kaneka u sudačkim nadoknadama itd...

Ove godine u HNL se za nijedan bod ne može reći da je bio sretan/spretan nego za razliku od prošle je dojam da bi trebali imati ipak nešto više bodova na kontu dok smo prošle sezone u ovo vrijeme zahvaljivali svim svecima i palili svijeće kaj imamo kolko smo imali.
  • Dudu9
    942
    Znači katastrofalna prošla sezona je opravdanje za sportski sektor i za ovu sezonu?
    Pljuvalo se tajnicu da ne može vodit sportski sektor treba neko stručan doći, i koje je onda opravdanje za ovakvu sezonu?
  • Jos-Optimus
    2.9k
    Ustvari, tužno je ovo. Isti likovi konstantno ponavljaju iste uvrede, ne kritike, uvrede na Dinamove igrače i upravu - jedni drugima lajkaju i repliciraju. Doslovce izgleda da im je drago kad izgubimo. Čuj, nismo zaslužili pobijediti Monaco...Red bull je slab, Slovan isto...pa kakve su to bolesnoće, kakvi kompleksi, teraj to sve odavde, nema to veze s ljubavi prema Dinamu, vi ste sramote, a ne navijači. Jedno je pričati o nedostacima momčadi i što može i treba biti bolje, ali tako omalovažavati naše uspjehe...to je katastrofa za zdravi razum. Sram vas bilo
  • Sibirski plavac
    2.2k
    Ja osobno ne uzimam rezultate iz LP kao izgovor i svjestan sam nenormalnog broja naših kikseva u domaćoj ligi ove sezone. Samo me ljuti to stalno omalovažavanje rezultata u LP , a sjećam se da se nekoć pobjede/remije u slabijim natjecanjima protiv momčadi ranga tipa Celtica, PSV-a, Ludogoreca, Genka ili Rapida predstavljalo kao masterclass performance i nitko riječ nije rekao o kvaliteti protivnika u tim tekmama.
  • Orc123
    8.7k
    pa covjek, nitko ne veli da je ovo dobro i da ne bi trebalo biti bolje ali jbt prosle sezone smo upravljacki bili u kurcu, financijski ni priblizno ko sad, rezultati jos gori, u Europi katastrofa...cemu onda sad dramatizirati toliko? Imamo zimski peijelazni rok, financije odlicne i vjerujem da ljudi u klubu znaju sto nam fali i sto se mora napraviti da budemo bolji....a i Bjelici trebaju jbne pripreme sa cijelom ekipom...
  • Dinaminjo
    1k
    Ekipa ocekuje da sd Dinama
    - izmisli bar jednog neotkrivenog talenta po prijelaznom.roku
    - bar jednu etabliranu igracinu uvjeri da dode u Dinamo za petinu place koju bi dobio u Turskoj ili sl
    - uzne iz hnla najbolje igrace, ali samo one za koje i garantira poslom da ce i u Dinamu biti pojacanje

Ako to ne uspije svaki prijelazni rok on je taraba i treba ga potjerati
  • Tongo Doumbia
    4.7k
    Samo još fali “Hajduk si je prošle godine pucao u nogu jer da nije…..”

Jer, jer, jer, da je, da je, jer je…..

Koga briga što smo mi prošle godine pucali sebi u nogu u prvom dijelu? Vodiš u Rijeci dva puta i iz dva smiješna prekida ti uvale dva komada i istrgnu pobjedu. Na Poljudu kontroliramo utakmicu pa ti se Petko ozljedi u 40-oj i onda ti Hajduk da gol iz Mohinog klasičnog pomračenja uma. Da ne spominjem onaj bolesni preokret Gorice iz 0-1 u 2-1 iz dva šuta na naših valjda deset. Loksa, odnosno Čop, u prvih pet minuta zabije dva luđačka gola, koja ne obrane realno ni dva golmana i onda se cijelu tekmu vadiš. Primjera radi, Rijeku smo dobili u 3 od 4 utakmice, Osijeka obje kući i jednu vani, ali eto, nađemo si prostora reć da su si drugi pucali u nogu.

Previše se podcijenjuje protekla godina s obzirom kakva su pretumbavanja i atmosfera bili u i oko kluba, uz neprijateljsku mašineriju i medijski aparat u rangu Tuđmanovog 97-e. Zašto si ove godine rivali ne pucaju u nogu? Tko je to kriv jer smo protiv Hajduka, Rijeke i Osijeka na Maksimiru izvukli samo bod?
  • Paggini
    26.6k
    Ove godine u HNL se za nijedan bod ne može reći da je bio sretan/spretan nego za razliku od prošle je dojam da bi trebali imati ipak nešto više bodova na kontu dok smo prošle sezone u ovo vrijeme zahvaljivali svim svecima i palili svijeće kaj imamo kolko smo imali.vjeko1701

Ovo.

Jer ako ćemo relativizirati pobjede u LP, ajmo onda relativizirati i prosute bodove?

Hajduk koji nije udarac napravio cijelu utakmicu ode s tri boda nakon dva promašena mrtvaca Roga i jednog jedinog udarca Livaje.

Prečka na Rujevici koja je mogla biti 2:0 i vjerojatno tri boda.

Baturinin zicer za 2:0 s osijekom, a s druge strane jednom-u-životu eurogolovi Jurišića i Hernanija uz glupo izlaženje Nevistića. Da je Bati zabio - vjerujem da bi bila 3 boda.

Pa onda u Gorici gdje smo imali 40 prilika, ali eto - X iz njihova dva prelaska centra.

Ovdje smo bili bolji na terenu po svim parametrima, ali smo eto sjebali.

Igra je ovu sezonu bolja nego prošle sezone, ali da je odlično - nije, da se ne lažemo. Najveći problem je kriminalna obrana, ali prošle godine je problem bio SVE.
  • Dudu9
    942
    3 mjeseca ljetnog prijelaznog roka i nismo ništa napravili, tako da se ne nadam ničemu boljem ni u zimskom, ako na kritični lijevi bek dovedeš juniora Rome koji sad sjedi na tribinama čemu se nadati u zimskom roku
  • vjeko1701
    9.5k
    Ne, nitko ozbiljan ne kaže da je sve dobro ali isto tako nitko ozbiljan ne bi trebao reći da je gore nego prošle sezone.

Ako već idemo raspravljat onda bi bilo dobro da se odbace hiperbole i svakojake druge forme pretjerivanja.

Svima su jasne greške sportskog sektora napravljene krajem prošle sezone i kroz ljeto. Sada su sami u klubu priznali da smo u puno boljoj situaciji pa ćemo vidjeti na zimu dal mogu bolje. Ako ne mogu, kao što sam već napisao - Dinamo ne trpi prosječnost i bit će realno tražiti druge ljude da kroje sportsku politiku od idućeg ljeta.

Da bi se o tome raspravljalo ili da bi se donjeli takvi zaključci, nije potrebno niti pretjerivati, vrijeđati, koristiti whataboutizme i sve ostale metode tinejđerskog svađanja a ne odrasle rasprave.

Jednom kad većina ovdje to nauči, onda neće biti plakanja niti o jednoumlju niti etiketiranja braniteljima i sve ostale plačljive gluposti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.