• Jurki
    12.7k
    Vezano na ovu temu skauta i trenera u klubu.
    Igrali smo neki dan protiv Gruzije..u21.. i ako se dobro sjecam, Ljubo je skomentiral da su Gruzijci doteglili hrpu trenera u svoje klubove iz Portugala i vec se pomalo vide rezultati.
    Znaci svi rade, ulazu u trenere, skaute itd.
    Kod nas ide to dobrom starom šprancom.. dopeljaj legende pa nek oni skautiraju trziste.
    Ako zelimo imati vrhunske rezultate, onda moras dopeljati i strucnjake i platiti ih kak spada.
    Ova ofrlje i polovicna rjesenja u skautskoj sluzbi su po meni krpanje velike rane flasterom.
    Šokota ne radi nis u nogometu i ta cinjenica mi je dovoljna da bum skeptican.
    Dinamo kao klub je prerasel odavno Jakire, Marice, Šokote i Mustedanagice.
    Imamo par dobrih nasih trenera i tjt.
    Ovo je cisto uhljebljivanje jer ponavljam Šokota otkad je obesil kopacke o klin ne radi nis u nogometu..
    Po meni los potez.
    Minimalistickim ulaganjem i placanjem trenera, sda, skauta nemre ovo dobro zavrsiti.
  • Hambi
    30
    Nova garnitura je skroz neiskusna u vođenju sportskih kolektiva,zato i dolazi do takvih sr***.
    Amaterizam,druga rijec ne postoji za to.
    Bitnije nam je zaposlit dva skauta,jednog s nogom u grobu,drugog sa figom u džepu,nego zamjenit travnjak na Hitrecu i pojačati uvijete mladih i uložiti u razvoj istih.
    A o statutu nema svrhe govoriti,busalo se u prsa i razbacivalo riječima,nakraju ništa od toga.
  • The Undertaker
    5.9k
    Jedno vrijeme (možda je i sad) Dinamov (ili Mamićeve agencije što je bilo isto) skaut je bio prof. Hrvoje Braović. Znao sam ga tu i tamo viditi na utakmicama mlađih kategorija sa tekicom. Ako se ne varam, Lokomotivi je skauting po Albaniji radio (ili još radi) Prenga.
    Sad uzmite njihove kvalifikacije i Šokotine.
  • NORTE
    12.3k
    Jel može neko postavit tu broj kreirnih i dopuštenih velikih prilika po tekmi s Bjelicom na klupi...
  • Jurki
    12.7k
    Meni samo jedna stvar u cijeloj prici nije jasna.
    Znaci s jedne strane imamo Zagija koji ima placu 400 tis eura, Filipovica ima minimalno 200 tis, i jos nekoliko igraca koji uopce ne pridonose a sisaju hrpu love za nist.
    A s druge strane špara se na skautima, trenerima mlađih kategorija itd.
    Znaci za placu jednog Zagorca mozes platiti najmanje 5 vrhunskih skauta.
    Pritom ne zelim ulaziti u to koja je garnitura dala Zagiju takav ugovor.

Mi sparamo na "sitnim" placama za skaute i trenere u mlađim kategorijama, a trpamo eure bezveze Bockaju, Zagiju itd.

Kada bi se u trenere i skaute investiralo godisnje 2-3 milje eura kaj u nogometu nije veliki novac.. vidjeli bi brzo promjene.

Edit: i ona prica da trebas skauta nekako pridobiti da pređe k nama je glupost.
    Skaut tak i tak je cijelo vrijeme u zemlji/regiji koju skautira.. i njemu je isti k dal radi skauting za Benficu, Spartu Prag, Kopenhagen ili Dinamo.
    Ponudis mu pravu placu i nece razmisljati dugo.
  • NORTE
    12.3k
    Mi sparamo na "sitnim" placama za skauteJurki

Tko kaže da je plaćanje legendi šparanje? Možda je uludo ulaganje, ali to je poslovna odluka odgovornih.
    Dobar menadžer zna da je iskusan i dobar radnik s visokom plaćom njemu zapravo jeftin.

Bočkaj je doveden kao pojačanje, kao i Drmić.
    To što su ih treneri škartirali to je druga strana priče.
  • Jurki
    12.7k
    To što su ih treneri škartirali to je druga strana priče.NORTE

Bockaj kod ni jednog trenera se nije uspio izboriti za status.
    Nema brzinu, defanzivno je rupa, osim slobodnjaka i centarsuta nema nist.

Drmic je dosel sa sjebanim koljenima i osim pogodaka Bodo Glimtu nece biti upamcen po nicem drugom. Nek se bavi muzikom jer za nogomet vise nije.
    I pitam se otkad su to najedanput Bockaj i Drmic materijal za Dinamo?
    Treba stvari nazvati pravim imenom.. a to je da su se obojica pokazali kao teski flopcine.
    A za to je kriva struka koja je potkapacitirana.
    Losa i malo placena struka dovodi skupe i neupotrebljive igrace.. pa mozemo zakljuciti da je ta malo placena struka najskuplja i najgora varijanta.

Edit:
    Tko kaže da je plaćanje legendi šparanje? Možda je uludo ulaganje, ali to je poslovna odluka odgovornih.
    Dobar menadžer zna da je iskusan i dobar radnik s visokom plaćom njemu zapravo jeftin.
    NORTE

Nazalost s ovim dijelom se moram sloziti da se opet zaposljava bez ikakve logike.
  • Nemrem igra Dinamo
    2.4k
    Ne znam kaj bi rekao na ovo imenovanje, Šokota mi je top lik i puno je dao borbi za Dinamo, ali se onda malo kompromitirao već spomenutim intervjuom i izjavama. Iako se slažem s dijelom kolega oko upitnosti njegova imenovanja, što se njegovih poznanstava i samih referenci tiče, nisam upućen pa neću suditi sada. Možda se pokaže kao dobar izbor...
    Svoj sam glas dao, imam povjerenje u ljude koji vode klub i u njihove odluke, a pitanja oko ovoga pa i samog statuta ću postaviti na tribini kao član, imenom i prezimenom.
    Osobno smatram da je obzirom na dio ekipe koja je ostala u klubu iluzorno očekivati da ćemo novi statut dobiti preko noći. Ne bu to išlo glatko kak mnogi misle, biti će tu još puno igara prijestolja i odluka koje se nama običnim navijačima i članovima možda neće svidjeti, ali ćemo ih morati istrpiti dok se ne počisti sav nataloženi mulj.
    Do tada nam ostaje poderati grlo i dlanove na tribini i raditi kilometre za naš Dinamo!
  • NORTE
    12.3k
    otkad su to najedanput Bockaj i Drmic materijal za Dinamo?Jurki

To su igrači koji su dominirali u ligi, igrali i Europu.
    Bili su najbolji igrači svojih momčadi i pozicijski u ligi.
    Klasičan materijal za dinamo.
    Obojicu je vjerojatno dogovorio i doveo zm (ili barem "njegova" bivša uprava).

Koliko se sjećam Čačiću je skoro pozlilo kad mu je zm ponudio mislim Pjacu.
    On je i Ljubičića premjestio na beka.
    Bočkaja otpisao, praktički i Drmića.

No generalno Čačić je imao rezultate i gazio je kmečavce.
  • Facke
    4k

Glej Sajla. To ti je pitanje sad za novu upravu el ima namjeru uloziti u pravi scouting. Koga sad imamo u klubu? Dabac, Sokota, Bimbo? (dela jos to?) , Jozak? (ili je on sad analiticar?) i Mustedanagić teri je vec bil scout u Dinamu dok nije otisel za Albaniju od 2008-2009. Al ak imame da placame igrace po miljun eura i vise onda morame imeti za scouting. Kad sme po Cordobu isli onda je Maric pital Andya Baru kakav je igrac i Barini scouti su ga pogledali. Pa zake nebi imali bar po jednoga scouta za juznu ameriki, jednuga za aziju, 3/4 za europu, jednuga za afriku. Al da su ti ljudi scouti. Tu na zone imas boljih scouta od Sokote....
  • Jurki
    12.7k
    Ako su Šokota i Mustedanagic najbolje kaj smo mogli naci i zaposliti..
    trebamo se zapitati dal je Dinamo klub takve reputacije kak mi mislimo da je ili nam je sportski sektor limitiran do bola?
    Jedno od tog dvojeg je sigurno.
    Cisto sumnjam da su problem novci.

Treneri i skauti nisu nuzno zlo, vec investicija u ljude koji guraju klub na level vise.
    To znaju svi iole ozbiljni klubovi... al gde smo mi do ozbiljnog kluba?
  • Haza
    5.7k
    Ne postoji natječaj za skaute, kao što ne postoji natječaj za dovođenje lijevog beka u Dinamu. Zato je Dinamo putem menadžerskih kanala pustio u eter priču da tražimo lijevog beka, u par tjedana nam je ponuđeno na desetak njih, slična je stvar i s odabirom trenera, kad smo dali otkaz Jakiru, na desetke se trenera nudilo, da smo bili transparentni na temu sportske politike, odnosno odabira skauta, nemojmo se lagati, našli bi bolje od Džemala, koji je mogao biti savjetnik predsjednika, ambasador kluba, ili neka takva funkcija, ali skaut nikako, jer sa 70 godina (plus 15 godina je van ozbiljnog nogometa) sigurno ne može prepoznati igrača za moderan Dinamo, to je valjda svima jasno...

Za kraj, vrhuška kluba je nakon otkaza Jakiru rekla, nećemo dovoditi HNL rotacijske trenere, tražimo jako inozemno ime, to Bjelica svakako je, ali zar nije trebao takav kriterij biti i kod odabira djelatnika sportskog sektora?, s tim da Tomo nije niti rotacijski igrač, jer se do jučer bavio iznajmljivanjem nekretnina (kako je sam rekao medijima).

Ali ne želim biti do kraja negativan dan, danas je Rijeka, strahovito bitna tekma za nas.
  • Neron53
    897
    Sokoti se vjerojatno vraca "dug" jer je bio jedan od prvoboraca u borbi protiv gamadi a zaboravljen na proljece kad su se dijelile pozicije.
    Ako je dana prilika hrpi drugih, zasto je i on ne zasluzuje?
  • Ludovic IX
    7.5k
    to je bilo rqdi barisica.ali ni to mu nije pomoglo. Sumnjam da će tako ostati
  • Jurki
    12.7k
    Al ak imame da placame igrace po miljun eura i vise onda morame imeti za scoutingFacke

Nasel sam clanak iz 2016. kad je Delac prelazil u Chelsea.. skauti su tada kod njih imali 50-60 tis eura godisnje place.
    Ako mozemo dati takve cifre za Zagija, Jurica i ostale onda moramo naci i za 5 postenih skauta 300 tisuca eura.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.