• don
    7.1k
    referirao sam se na ovo za Ademija, i po meni on ne bi bio u prvih 11 ali ako trener misli da mu on odgovara, onda neka i igra. Trener odgovara za svoje postupke.

Ima mnogo takvih primjeraDaliban

malo takvih primjera ima van engleske di se za igrača koji zabije 3 gola i ima preporuku od nekoga pljune 100 miliona.

ono šta oću reć je da trener triba dovoditi igrače za svoj stil nogometa i za koga misli da mu paše, nakon toga je on u potpunosti odgovoran za (ne)posljedice.

solidan igrač, sa trenerom koji idu jedno uz drugo može biti bolji od nominalno odličnog igrača.
  • Daliban
    2.2k
    solidan igrač, sa trenerom koji idu jedno uz drugo može biti bolji od nominalno odličnog igrača.don

Klub je realno trebao stopirati transfer Hoxhe u vrijeme Jakira. Svima nam je bilo jasno da to nema neku dugoročnu budućnost i perspektivu van Jakirovog perioda u kojem će ga gurat jer je njegov pik i jer ga osobno šmeka. Klub se mora zaštititi od takvih gluposti i provoditi svoju politiku, zato i imamo SD-a. Kritizirao sam mnogo Marića, ali nadam se da neće podleći u ovakvim situacijama. Želim li da klub i trener budu u slaganju oko pojačanja? Želim, ali ne želim da trener provodi svoju volju ako provjereno kroz nekoliko bivših klubova ima dosta upitan ukus.

Nadam se da je Marić na prošlih nekoliko rokova naučio da DInamo mora ciljati na kvalitativni razred više kao minimum minimuma. Problem je što mi nerijetko i sami podcjenjujemo HNL i razinu na kojoj kao klub igramo i trebamo igrati. To je problem s HNL klubovima na tržištu općenito.
  • Dani Olmić
    448
    tesko da je bolji od Jurisica
  • Droljo
    8.9k
    Da se nadovežem na Barišića, lik da je dešnjak ne bi niti u osijeku mogao igrati kad je bio u naponu snage. Enter
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Marin Pongračić će izgleda bit otpisan u Fiorentini.
    Igra samo za B ekipu u Primaveri...
    Trebalo bi se opet krenut po njega(možda neka posudba godinu dana uz opciju otkupa za razumnu cijenu).
    Za našu ligu je Maldini i Nesta u jednom
  • sebenico
    730

On je plaćen 15 milijuna eura ovo ljeto! Treba biti realan...
    Pa za Brekala su se ciganili za koju stotinu tisuća eura, a njega su doveli za milijun i pol.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Ako ga otpišu kakve veze ima koliko je plaćen.
    Mi smo Boška otpisali a platili smo ga 4 milijuna(ta cifra je nama ko Fiorentini 20 milijuna).
    Mislim da bi ga dali za nekih 4,5 milijuna samo da šteta bude što manja(bar neće imat obaveze prema njemu)
  • sebenico
    730

Nitko ne otpisuje 10-15 milijuna eura za dva-tri mjeseca. Potpuno je nerealno...
  • NitkoBitan
    19.1k
    Ugovor do 2029, 2,2 milijuna eura po sezoni... Mislim da se Pongracicu ne ide nigdje, eventualno u neki klub u kojem ce imat slicna primanja.

Ja bih ga svakako gledao u Dinamu ali je nerealno.
  • Daliban
    2.2k
    Mislim da je plaća potencijalno najveći problem. Da ga možemo posuditi uz opciju otkupa od nekih 6-7 milijuna, mislim da bi to bio prihvatljiv posao za nas. Tada bi otkup kroz godinu dana ovisio, osim o njegovim igrama, također i o našoj financijskoj situaciji dogodine.

Ako bi Marin bio spreman u slučaju otkupa pristati na nižu plaću, a Fiorentina spremna posuditi ga bez da mi pokrivamo cijelu plaću za vrijeme posudbe, možda bi se i moglo ispregovarati. Nategnuto je, ali ne mislim da je skroz nerealno ako je otpisan. U svakom slučaju, možemo po njega i na ljeto ako se situacija ne promijeni.

Ali svakako bih volio da klub ode prije svega i po onog Osujia kojeg sam stavio neki dan. Vjerujem da taj dečko ima bolesnu perspektivu i da je za toliko malen novac (relativno gledano) teško pronaći perspektivnijeg stopera koji je dostupan Dinamu. Za njega imamo samo jedan prozor, ovaj zimski. Nakon toga će pobjeći našem dometu.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Da ga možemo posuditi uz opciju otkupa od nekih 6-7 milijuna, mislim da bi to bio prihvatljiv posao za nas.Daliban

Stopera od 27 godina Dinamo sigurno nece placati toliko.
  • Calello5
    50
    Pongračića sam ne mali broj puta gledao uživo. Ne osporavam njegove kvalitete u pasu, otvaranju igre, skoku. Međutim, mislim da je totalno drugi tip stopera od onog što Dinamu treba i u LP i u HNL. Prespor, trom za branjenje kontri na širokom prostoru, a sklon kompliciranju i riskantnim rješenjima.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Dinamo ako želi višegodišnju dominaciju u HNL-u i kontinuitet u ligi prvaka morat će malo više odriješit kesu za neku malo bolju marku igrača kada se ukaže prilika.
    Također,novim mladim igračima se je lakše razvijat uz kvalitetnijeg igrača nego uz neke koje neću imenovat.
    Npr malom Jakiru bi razvoj bio puno lakši uz partnera poput Pongračića...
    Ako se može dobit Pongračić za 4 ili 5 milijuna i oko milijun eura plaće treba ga uzet.
  • Droljo
    8.9k
    5 mil daš nekom slobodnom stoperu kroz 3-4 godine ugovora i imaš top igrača a ne da te pare idu drugom klubu za odštetu. Uvijek se nađe dobar slobodan igrač.. bar ovdje na zoni su dečki i cure spominjali stotine takvih kroz forumsku skaut službu.
  • Daliban
    2.2k
    Stopera od 27 godina Dinamo sigurno nece placati toliko.NitkoBitan

Polako. Iskreno vjerujem da ćemo na ljeto imati para da nećemo znati što bi s njima. Pongračić tada uistinu može biti 2.0 verzija KTC-a.

Osim direktnog plasmana u LP, mi već ove sezone imamo priliku ugrabiti dodatnih 11m ako prođemo PO, a nakon toga nikad ne znaš što će ti se dalje otvoriti. Sigurno ćemo skupo i prodavati. Ako Torrente, koji se za sada pokazuje kao odlična akvizicija, iznad svih očekivanja, nastavi ovim tempom mi se na ljeto lako možemo naći u situaciji da, između ostalog, prodamo i njega u Španjolsku, Italiju ili Njemačku, a tek pola tog novca onda investiramo u Pongračića. Sve su to kontingentni scenariji koji se mogu i ne moraju ostvariti, ali treba to uzeti u perspektivu. Prošlogišnja štednja neće biti ljetni operativni modalitet ako odradimo ostatak ove sezone kako spada. Ako je tada plafon bio nekih 3m za kapitalca, sljedeće ljeto može biti mnogo viši.

Ja Pongračića ovdje vidim kao potencijalnog nasljednika Torrentea na ljeto, iskreno. Možda gledam previše unaprijed, ali neka.

Ali svakako bih volio da klub ode prije svega i po onog Osujia kojeg sam stavio neki dan. Vjerujem da taj dečko ima bolesnu perspektivu i da je za toliko malen novac (relativno gledano) teško pronaći perspektivnijeg stopera koji je dostupan Dinamu. Za njega imamo samo jedan prozor, ovaj zimski. Nakon toga će pobjeći našem dometu.Daliban

Da se ovdje još nadovežem sam na sebe. Uistinu perspektivne mlade stopere je dosta teško pronaći. Primjera radi, prošlo ljeto su mi se izrazito sviđala dvojica, Vitik iz parške Sparte i Koulierakis iz PAOK-a, obojica tada nekih 2-3m po TM-u. Danas su obojica reprezentatici svojih zemalja, Koulierakis je ljetos prešao u Wolfsburg za 12m, a Vitik je i dalje u Sparti te ga TM procjenjuje na 15m.

Različiti su stoperi, ali meni se sveukupno Osuji dopada i više od ove dvojice. Je li to garancija da će on kroz godinu dana vrijediti 15m? Naravno da nije, takva garancija ne postoji. Jesu li Vitik i Koulierakis prije godinu dana igrali u renomiranijim klubovima i na višoj razini od Osujia danas (Sparta i PAOK u odnosu na švedski žnj klub Kalmar)? Neupitno jesu. No, svejedno, Osuji mi se dopada i više od njih tada, a također je i 2-3 godine mlađi od njih. Nikada se ne može sa sigurnošću reći kako će se kome karijera razviti, ali Osuji je posao kakav Dinamo treba ciljati. To je posao kakav Dinamu treba, taj prozor izrazito perspektivnih mladih nogometaša na uzlaznoj putanji. Ono što smo oduvijek radili po HNL-u, ali sada prošireno na europsku razinu. Ako košta i 3m, neka košta. Vjerujem, doduše, da bi ga se moglo dobiti i za bitno manje od toga kada se u obzir uzmu postoci od buduće prodaje i bonusi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.