• Zagi
    8.3k
    E sad kaj je uspjeh za Dinamo?Jurki

Varijabilna je to stvar.
    Donedavno smo 50 godina čekali euro poljeće. Sada nam je to k'o dobar dan.
    Normalno je da ambicije rastu. To je sport.
    Nema dovoljno dobro.
  • Daliban
    2k
    Napisao sam da je 6-7 bodova realno. Guramo bolje od očekivanog i drago mi je zbog toga, ali ne mislim da je veći broj bodova nužno realan za ovaj kadar. Pogotovo za ovu obranu. Da odigramo ovu ligu sto puta, mislim da bismo najčešće završili na 6 ili 7 bodova. Spekulativno je, ali mislim da bi se dobar dio ljudi trebao složiti s tim. Naša obrana je kvalitetom u rangu sredine HNL-a, otprilike. Ponavljam odavno da imamo stopere u rangu Istre. Nije slučajnost da toliko i primamo. Imamo fenomenalan vezni red i u napadu smo odlični, iako smo kvalitativno tanki na krilima. Obrana je rak rana ove ekipe i limitirajući je faktor. Naš plafon je mnogo viši ako se to sredi.

Mmaeea sam šmekao u početku jer sam vjerovao ljudima koji su ga gledali i nahvalili. Među prvima sam ga počeo prozivati, kao što sam i prvi napisao da Torrentea treba igrati u bunkeru u LP iako mi se ne sviđa na lopti. Još za vrijeme priprema. Nisam očekivao da će Mmaee na kraju biti ovoliko loš, to je i mene iznenadilo.

Reci mi sad zašto novac koji smo zaradili rezultatima u LP ne bismo investirali u momčad za drugi dio sezone?
  • vjeko1701
    9k
    ali mislim da bi se dobar dio ljudi trebao složiti s timDaliban

Ova pretpostavka ti je u velikom broju slučajeva izvor mnogih konflikata koje imaš s drugima. Prijateljski savjet je da se i ovdje i u životu čim manje oslanjaš na tu pretpostavku.

Uostalom, koja je poanta rasprave ako a priori u nju ulaziš sa pretpostavkom da bi se većina trebala složiti s tobom. To onda nije potraga za raspravom već je potraga za potvrdom vlastitog stajališta.

Reci mi sad zašto novac koji smo zaradili rezultatima u LP ne bismo investirali u momčad za drugi dio sezone?Daliban

Možda je procjena ljudi koji vode klub da bi za rast kluba bilo bolje to investirati u skauting, feeder klub, uvjete treniranja, marketing ili bilo koji drugi segment koji također donosi rast klubu i dugoročnije će donijeti više od jednog stopera.
  • Daliban
    2k
    Uostalom, koja je poanta rasprave ako a priori u nju ulaziš sa pretpostavkom da bi se većina trebala složiti s tobom. To onda nije potraga za raspravom već je potraga za potvrdom vlastitog stajališta.vjeko1701

Pa svaka rasprava je potraga za potvrdom vlastitog stajališta, ali pretpostavka koju spominješ je aktualna u ovom partikularnom slučaju. Ne znači da isto pretpostavljam uvijek.
  • Paggini
    25.1k
    Nije slučajnost da toliko i primamo.Daliban

Znaš i sam jako dobro da smo 8 od tih 15 golova popili na sumrak sumraka obrane protiv Belupa i Osijeka. Ne treba to sad odbacit, niti to radim, ali treba i to uzeti u obzir.

Ne cvijeta cvijeće u naše obrambeno poduzeće, ali s obzirom na okolnosti trenera, mijenjanja sastava, obrane koja perpetualno igra u razlicitim postavkama svaku utakmicu, nije tih 15 golova toliko šokantno i ne mislim da je prijeko potreban obrambeni igrač koliko je potrebna stabilizacija obrane.

Reci mi sad zašto novac koji smo zaradili rezultatima u LP ne bismo investirali u momčad za drugi dio sezone?Daliban

Nisam to rekao uopće, za lijevog beka bih iskeširao večeras već. A može i agresivan terijer na 6ici (iako si svojevremeno govorio da nam ne treba jer imamo Pavića :snicker: )

Poanta je da ocjenjivanje prijelaznog roka nije bilo moguće raditi ni u rujnu, ni poslije bayerna, ni veceras. Jer Mbuku mozda iskoci kao Torrente. Mozda ga Cordoba zareda, mozda se Mmaee dobije u glavi.

Nitko ovdje nije protiv trošenja, samo što svojim postovima odaješ dojam da želiš da se troši zbog trošenja samog po sebi jel.
  • vjeko1701
    9k
    Pa svaka rasprava je potraga za potvrdom vlastitog stajalištaDaliban

Ovdje se nećemo složiti.

Ne znači da isto pretpostavljam uvijek.Daliban

Ne znači, al iskreno takav dojam ostavljaš jako često.
  • Zagi
    8.3k
    Da odigramo ovu ligu sto puta, mislim da bismo najčešće završili na 6 ili 7 bodova.Daliban

Sa istim ovim ždrijebom domačinstava/gostovanja i redoslijedom utakmica , te istim rosterima ekipa?
    Ne slažem se . Meni ova pozicija u kojoj jesmo uopće nije nekaj posebno šokantna.
  • Daliban
    2k
    Poanta je da ocjenjivanje prijelaznog roka nije bilo moguće raditi ni u rujnu, ni poslije bayerna, ni veceras. Jer Mbuku mozda iskoci kao Torrente. Mozda ga Cordoba zareda, mozda se Mmaee dobije u glavi.Paggini

I hoćemo onda propasti od viška dobrih opcija?

Nitko ovdje nije protiv trošenja, samo što svojim postovima odaješ dojam da želiš da se troši zbog trošenja samog po sebi jel.Paggini

Pa ne, želim da se troši da se pojačamo na specifičnim pozicijama. Mahom obrana jer nam se događaju utakmice u kojima primamo po 4 komada u HNL-u, kad si već sam spomenuo
    .
    Sa istim ovim ždrijebom domačinstava/gostovanja i redoslijedom utakmica , te istim rosterima ekipa?
    Ne slažem se . Meni ova pozicija u kojoj jesmo uopće nije nekaj posebno šokantna.
    Zagi

Fer.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Ponavljam odavno da imamo stopere u rangu Istre. Nije slučajnost da toliko i primamo. Imamo fenomenalan vezni red i u napadu smo odlični, iako smo kvalitativno tanki na krilima. Obrana je rak rana ove ekipe i limitirajući je faktor. Naš plafon je mnogo viši ako se to sredi.Daliban

Reći da nam je obrana prosjek HNL-a jer je u dve utakmice (a u Koprivnici je bilo to što je bilo) primila osam golova je zaključak na razini toga da imamo četvrti ili peti napad Europe jer je samo Borussia ove sezone zabila više golova od nas u LP.

Istra je ove sezone primila 19 golova, četiri više od nas čak i u ovom najgorem HNL izdanju. Lani ih je primila 54, skoro duplo više od naših 30. A ove si jači za barem jednog startera. Dinamo dozvoljava najmanje velikih šansi poslije Varaždina i najmanje udaraca uopće u ligi. Ta varijanca će kad tad doći u ravnotežu, ali čak je i na najbanalniji pogled jasno da ovoliki broj primljenih golova nije realan. Više šansi nam je stvorio Qarabag u jednoj utakmici nego klubovi u HNL-u u četvrtini prvenstva valjda pa nas je tada posralo jer nisu zabili ništa. Po meni je to bilo puno lošije izdanje nego protiv Osijeka kad ti Hernani zabije gol sezone i Nevistić pokloni jedan i pol gol.

Slažem se da je obrana najslabiji dio ekipe, ali ova karikaturizacija odaje dojam frustracije što ti netko nije ispunio želju za božićnom kupovinom, a ne konstruktivne kritike.

Apsolutno nitko normalan nema ništa protiv toga da se momčad pojača, ja bih jako volio da Marić nađe u idućih godinu dana cijelu postavu bolju od današnje, ali imaš nekakvu perspektivu iz laboratorija i steriliziranih uvjeta.

Igrači postoje i van analize na Wyscoutu. Imaju neke emocije, trendove, forme i probleme. 80 % vas najaktivnijih na ovakvim temama je za sve koji su došli ove sezone donijelo decidiranu ocjenu nakon jedne utakmice. Jedne, ej. Bjelica miksa obranu, bekove i krila, nakon dva mjeseca nije siguran, a tu je odavno presuđeno. Tu se Torrentea do prije mjesec dana prozivalo trećerazrednom prevarom, sad je reinkarnacija Maldinija. Mmae obratno. Eto, ovaj naučio igrati nogomet, a ovaj zaboravio.

Ni u Football manageru više, a kamoli u stvarnom životu ne možeš dovesti sedam igrača svake sezone koji će ti biti nositelji, očekivat da će se prilagodit u jednim pripremama od dva tjedna i gurnut klub na višu razinu. Ne postoji, nigdje. Mbappe dođe ko najbolji igrač generacije u prvaka Europe za tristo trilijardi eura pa se evo tri mjeseca uče kako i gdje će igrati. I vjerojatno im propade sezona.

Imaš u svlačionici šestog stopera kojem je Bjelica i sad obećao šansu, zarađuje 450 tisuća eura godišnje. Kako će reagirati kad natrpamo još tu poziciju i nestane s radara? Gdje ćeš s njim? Što ćeš s Perkovićem koji ti je jedini prodajni potencijal u obrani trenutno, gdje će on imati rehabilitacijske i razvojne minute? Na temelju čega prognoziraš da imamo sad za potrošiti koliko god hoćemo? Koje su projekcije za budžet ove i iduće sezone? Je li ista šansa izvučeš li u playoffu Feyenoord ili Bayern? Jel u zimskom roku dovodiš nekog tko je u ritmu ili nekog tko je nezadovoljan pa spašava sezonu? Kakvo će uopće tržište biti ovu zimu, hoće li se preplaćivati ili potplaćivati igrači? Tko može od potencijalnih pojačanja igrati LP, tko ne?

Sve ima svoje mjesto na vagi. Nisi prodao Baturinu, to je ono što smo oduvijek htjeli od Dinama i sad si bitno konkurentniji u LP, ali si istovremeno zacementirao Stojkovića na klupu. Meni je Stojković talent ranga Baturine, ili barem ne daleko od toga. Sad nema prostora koliko bi trebao imati, jebiga. Koji po meni nije ništa slabiji talent od Baturine, ili barem ne bitno. Negdje drugdje u HNL-u bi bio nositelj i kmečali bi kako ga nismo prepoznali. Kačavenda je sličan primjer.

Poanta je da se te odluke moraju donijeti na temelju valjda 50 kriterija. Neki su bitniji, neke možeš bolje prognozirati, o nekima mi kao navijači vjerojatno ni ne razmišljamo. A tu se donose sudovi koji su kategorički imperativ na temelju dojma sedam minuta poslije utakmice. Polako.
  • Daliban
    2k
    Reći da nam je obrana prosjek HNL-a jer je u dve utakmice (a u Koprivnici je bilo to što je bilo) primila osam golova je zaključak na razini toga da imamo četvrti ili peti napad Europe jer je samo Borussia ove sezone zabila više golova od nas u LP.Zambatine škude

Nisam rekao da je obrana prosjek HNL-a jer je u dvije utakmice primila osam golova. Rekao sam da je prosjek HNL-a jer je individualnom kvalitetom igrača prosjek HNL-a.

Slažem se da je obrana najslabiji dio ekipeZambatine škude

Hvala.
  • vjeko1701
    9k
    Ako bi uzeli prosjek da ekipe imaju 6 obrambenih igrača u najužoj rotaciji prve ekipe to bi onda bilo 60 obrambenih igrača u ligi sa nekom značajnom minutažom.

Ako su naši kvalitativno prosjek lige, znači da bi njih 6 sa najvećom minutažom zauzeli između 27. i 33. mjesta u poretku. Kojih to 26 obrambenih igrača u HNLu postoji da su kvalitativno iznad onih koje mi imamo? Može 14 stopera i 12 bekova.
  • Žan
    164
    Mislim da bi nam Dahl,Zelenika i Frigan bas dobro dosli a nije nemoguce izvesti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.