• tp1997
    596
    U krivu si za sezonu 19/20 - da smo prošli, igrali bismo s Valencijom, s kojom bi se itekako dalo igrati, dakle potukli bi se za četvrtfinale LP (top 8 u Europi!)

I sam kažeš da ti je teško pao Villarreal (s kojim smo se jako dobro nosili, i realno nas je izbacilo kukavičko Krznarovo prvo poluvrijeme vani), koji je sezonu poslije bio polufinalist LP.

Dakle, nitko ne očekuje da ćemo redovito igrati četvrtfinala LP, i naravno da će nas netko bar tu o tamo natamburati, ali shvaćati LP kao usputnu uživanciju je defetistički. Na kraju krajeva, da jednom u 20 pokušaja napravimo što je APOEL i dođemo do četvrtfinala, o tome bismo unucima pričali i bio bi veći uspjeh nego ijedna HNL titula
  • Maksim Maksimirski
    6k
    U krivu si za sezonu 19/20 - da smo prošli, igrali bismo s Valencijom, s kojom bi se itekako dalo igrati, dakle potukli bi se za četvrtfinale LP (top 8 u Europi!)

I sam kažeš da ti je teško pao Villarreal (s kojim smo se jako dobro nosili, i realno nas je izbacilo kukavičko Krznarovo prvo poluvrijeme vani), koji je sezonu poslije bio polufinalist LP.

Dakle, nitko ne očekuje da ćemo redovito igrati četvrtfinala LP, i naravno da će nas netko bar tu o tamo natamburati, ali shvaćati LP kao usputnu uživanciju je defetistički. Na kraju krajeva, da jednom u 20 pokušaja napravimo što je APOEL i dođemo do četvrtfinala, o tome bismo unucima pričali i bio bi veći uspjeh nego ijedna HNL titula
    tp1997

Hvala na konstruktivnom odgovoru.

Možda bi i imali neke šanse sa Valencijom ali poanta je da bi grdno nastradali čim bi nam došao neki teškaš. Možemo ih mi izbjegavati kolo ili dva ali kada bi došli bilo bi to neugodno za gledati.

Nemoj udarati po Krznaru i ''kukavičkom'' poluvremenu, grijeh je brate. Krznar je izvukao koliko se moglo protiv takvog protivnika.

APOEL je na putu do 1/4 prošao grupu sa Zenitom, Šahtjorom i Portom. U osmini je izbacio Lyona i onda je od Reala izgubio sa 8-2. Čestitke za APOEL, impresivno za njihove standarde ali to je otprilike i vrhunac za Dinama. Prvi teškaš i teški knockout. Nisu duboke faze LP za takve sirotinjske klubove. Možemo se mi hvaliti po selu sa nekakvom šesnaestinom ili osminom finala današnje LP ali to bi sve bila zasluga izrazito povoljnog ždrijeba i spleta okolnosti. Prvi pravi protivnik bi nas tako nokautirao da bi odbrojavali sekunde do kraja utakmice i jedva bi čekali zadnji zvižduk, baš poput APOEL-a.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    I još ću jednom ponoviti nešto na što su gotovo svi alergični a to je realnost protiv koje nema nikakvog odgovora osim osobnog napada na onoga ko to govori.

Dakle realnost je da bodove u LP zarađujemo protiv dvije najslabije ekipe u LP i to ne kažem ja nego bodovni saldo tih ekipa koje ne igraju samo protiv Dinama nego protiv još 7 ostalih ekipa. Te dvije ekipe će vrlo izgledno uzeti ukupno 0 bodova mimo Dinama u tih 7 utakmica. Bilo bi pravo malo čudo kada bi uzele više od toga. Monaca više neću komentirati. Ljudi ovdje misle da bismo uzeli bod a možda i više od toga da je bio normalan teren i to je njihovo pravo. Oni imaju pravo misliti ono što žele..

Ja za razliku od njih samo želim da se pažnja posveti i HNL-u jer tamo zaostajemo 4 boda i imamo iznimno težak raspored gdje moramo igrati sa Rijekom i poslije toga idemo na Poljud. Možete samo zamisliti stanje uma naših fensi šmensi igrača koji za vikend igraju sa Rijekom, u srijedu igraju sa Borussijom a u nedjelju sa Hajdukom. Pa ti dečki će onaj prvi vikend u kojem je susret sa Rijekom samo misliti o Borussiji i bolit će ih jaje za tamo neku anonimnu Rijeku, u srijedu će poginuti na terenu protiv famozne Borussije a u nedjelju će na Poljudu djelovati kao istrošen mlitav penis pokraj neuglednog ženskog tijela. Ajde da bježimo Hajduku ili da smo barem u egalu onda bi to tolerirali ali mi smo iza njih na tablici i to dvije utakmice razlike, dva posjeda razlike što bi rekli u košarci.

Ajmo se uozbiljiti u HNL-u pa onda misliti o Europi. Ajde neka ovi pozeri malo misle o ulaznicama na hrvatskim terenima i neka se bore za njih umjesto da rezerviraju avionske karte za London. Što? Naporan sam? U manjini sam? Neki su se našli prozvanima? Molim? Nisam na vas mislio nego govorim onako...općenito.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Moram za one najdeficitarnije samo dodatno objasniti zašto spominjem da skupljamo bodove u LP protiv vrlo slabih ekipa jer poput babe Vange predviđam kako će neki od njih mene proglasiti neprijateljem Dinama i navijačem Hajduka.

Naime to govorim jer mnogi navijači Dinama ne shvaćaju dovoljno ozbiljno domaću ligu i misle da je sada sve super jer smo dobili drugoligaša Šibenika i jer je Hajduk kiksao. Ako je Livaja zdrav i ako mu gležanj nije uništen mi ćemo imati ozbiljnu borbu za titulu ove godine. Dinamo uopće ne izgleda uvjerljivo i ne djeluje kao ekipa koja može u serijama pobjeđivati sve dok igra Europu a to je do veljače.

Ovaj tjedan sa Rijekom, Borussijom i Hajdukom je jako jako važan i tu možemo doći na +1 ali možemo otići i na -10 a poznavajući naše igrače i njihov malograđanski ''Europe'' mentalitet jako dobro znam koliko će im značiti egzibicijski meč sa Rijekom i nekakva utakmica sa Hajdukom poslije Borussije. Oni se žele prodati i to im je primarni cilj a to se postiže dobrim partijama u Europi. Zato protiv Salzburga jedu travu, ne dopuštaju ozbiljnu šansu proitivniku dok se protiv Osijeka zajebavaju, primaju 4 gola i u situacijama 1 na 1 sa golmanom rade street football poteze. Nije Salzburg nešto posebno ali bogami nije ni Osijek. Stvar je u pristupu a pristup u HNL-u je sramotan i dovodi u opasnost čak i titulu dok se sa druge strane u Europi grize. Jedini igrači koji sa istim žarom igraju i HNL i Europu su Ademi (kapetan), najslabije plaćeni prvotimac Theophile koji igra za 220 tisuća godišnje (profesionalac) i Kulenović koji je veliki dinamovac i svaku utakmicu gleda kao finale lige prvaka.
  • Jurki
    12.5k
    nazalost po nas moram se sloziti s tobom da igraci jedu travu u LP, a zajebavaju se u hnlu.
    Spomenul si taj turbo tjedan.. protiv Rijeke i tovara bi isel sa najjacim sastavom.
    Dortmund bi igral sa miksanim sastavom (pa taman riskiral i blamazu).
    Isto tak, takav plan bi iskomuniciral javno i pred igracima da je hnl prioritet br 1.
    Mislim da nitko nebi ni slovca rekel protiv toga.
  • Jos-Optimus
    2.7k
    Imaš pravo, najbolje kad budemo prvaci da drugima prepustimo igranje u LP ako mislimo da su protivnici prejaki
  • Paggini
    25.1k
    Naime to govorim jer mnogi navijači Dinama ne shvaćaju dovoljno ozbiljno domaću liguMaksim Maksimirski

Ne znam kojim je to navijačima bitniji LP od HNL, odnosno kojim je navijačima HNL nebitan. I po upisima ovdje, a i po medijskoj popraćenosti, ta floskula pada u vodu.

Ajde neka ovi pozeri malo misle o ulaznicama na hrvatskim terenima i neka se bore za njih umjesto da rezerviraju avionske karte za LondonMaksim Maksimirski

Druga floskula ti je o "pomodnim" navijačima koji samo čekaju LP da se pojave, opet netočno - doma smo igrali jednu utakmicu protiv Monaca. Svi ti pomodni navijači su stajali 90 minuta na pljusku. Nije baš pomodno od njih...

S druge strane, jednak broj tih pomodnih navijača je stajao i na pljusku protiv Istre. I jos veci broj tih pomodnih navijaca je došao na utakmicu s Osijekom nego s Monacom.

u LP zarađujemo protiv dvije najslabije ekipe u LPMaksim Maksimirski

Monaco nije među najslabijim ekipama LP. A i s druge strane, ova logika je smijesna jer Dinamo igra NAJELITNIJE nogometno natjecanje, a ti umanjuješ u potpunosti naš potencijalni i ostvareni uspjeh. Jel netko Slovanu, Salzburgu, Celticu, Monacu poklonio igranje u LP?

Ajmo se uozbiljiti u HNL-u pa onda misliti o Europi.Maksim Maksimirski

Sta ovo znaci? Da trebamo pustati utakmice u LP dok ne budemo prvi u HNL? Ili je svaki uspjeh u LP beznačajan ako nismo prvi u HNL? Upravo ti imaš to malograđansko razmisljanje za koje optužuješ ljude jer Dinamo je hrvatski, ali i europski klub. Oba fronta su jednako bitna za rast kluba i to se svi navijači slažu, odnosno nađi mi nekog tko kaže da je LP bitnija?
  • Daliban
    2k
    HNL je uvijek majka, ali osobno mi je LP trenutno relativno važnija. Kontam da dobrim rezultatima do zime možemo napumpati budžet za transfere kroz LP, a onda posljedično kroz to i zacementirati HNL na proljeće.
  • don
    6.9k
    Sutra lagana pivica i gledanje utakmice a u subotu ide znojenje,deranje i stres.Maxova dijagonala

tako i ja kažem dok ne krene utakmica, onda me prebaci na stres jbg
  • Paggini
    25.1k

Svi smo chilli vanilli dok Mišić ne promaši paralelno dodavanje 25 metara od našeg gola u 10. minuti.

Ali od svih utakmica, danas sam najuvjereniji da će biti zabavna tekma za gledat
  • Kujtim Shalla
    3.1k
    Dobro jutro svima. Samo kratko ,veceras sretno ,ljudi ovo bi mogla biti povijesna tekma . Karta za prolaz. Pobjeda donosi sve ,poraz znači kraj. Nek svi budu toga svjesni. Idemo hrabro ,bez kalkulacije . Vjerujem u Bjelku i ovu momčad. A sreća da radim do 6 pa ce vrijeme proći nekako. Ne sjećam se kad sam ovako bio nervozan. Možda jer svi očekujemo pobjedu . Sretno svima koji idu ili su vec u Bratislavi.
  • nemapredaje
    3.6k

Ma kaj ti je, ne znam kad sam zadnji put gledao Dinamo u europskoj utakmici i zabavljao se.

Možda Qarabag tamo, ali tek nakon što su zabili autogol.
  • Paggini
    25.1k
    Ma kaj ti je, ne znam kad sam zadnji put gledao Dinamo u europskoj utakmici i zabavljao se.nemapredaje

Ma u smislu da neće biti bunker od Slovana i nase mucenje da smislimo nešto, bit ce otvorena igra jel.
  • gaTeDZG
    57
    Možda će me netko razapet zbog ovoga, ali moje nepopularno mišljenje je da u nekom mom idealnom razvoju situacije uzimamo još 4 boda u Lp i ne prolazimo u drugi krug. Volio bih da se kasa još "malo napuni" te da se što prije fokusom vratimo majci HNL-u i najbolje partije dečki pruže baš tamo.

Večeras smo favoriti na gostovanju u Ligi prvaka, na prste jedne ruke možemo izbrojati takve situacije u kojima smo bili i još bi ostalo prstiju. Došli smo do toga i puno je znoja i krvi proliveno na terenu, bogami i na tribinama, ne smijemo niti malo podcijeniti nikoga u Europi i ne sviđa mi se što je dosta ljudi već upisalo 3 boda protiv Slovana no opet kažem, i s tim i bez toga, bez HNL-a nema ništa!

Vjerujem kako bi pobjedama u derbijima protiv Rij i Haj ovaj mjesec zasjeli ponovno na vrh tablice gdje i pripadamo, sve ostalo što se dogodi večeras i dalje u Lp samo je šlag na tu tortu. Što će biti nitko ne zna, treba vjerovati i dobro se opskrbiti živcima, pivom ili što god nam pomaže da prebrodimo još jednu noć...

I NAPRIJED PLAVI!!!
  • Efes Pilsen
    8.6k
    S obzirom na izjave trenera ja ne ocekujem otvoren Slovan. Oni ce i dalje hvatat kontru, o samoj utakmici ovisi koliko cemi mi "nekontrolirano" igrat. Posjed ide nama..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.