• Maxova dijagonala
    1.1k
    Sutra ću uživat u gledanju utakmice i neću si čupat kosu i grist nokte jer ću to ostavit za Goricu u subotu.
    Meni je gledanje Dinama u ligi prvaka gušt a hnl prioritet broj jedan i mislim da tako trebaju razmišljat svi Dinamovi navijači. Realno šta da ne dobijemo Slovan? Izgubit ćemo šanse za osvajanje lige prvaka? Ne treba momcima nabijat neki imperativ pobjede jer je po meni bitnije dobijat Slaven,Goricu,Istru u kontinuitetu i zadržavat dominaciju u hnlu jer bez tog trofeja domaćeg prvenstva izborenom po blatnjavim njivama nema ni igranja na Allianz Areni pred 80 tisuća ljudi.
  • Efes Pilsen
    8.6k
    A koja je svrha igranja u LP? Statiranje? Ambicije na sva tri polja, zato rastemo financijski i kadrovski. Nismo doveli RPGa, Cordobu, Mbukua, Stojkovica, Hoxhu, Pjacu, Kacavendu, Roga, Torrentea, Mmaea da izgubimo HNL.
  • Maxova dijagonala
    1.1k
    htio sam reć da nemam ništa zamjerit momcima ako nas ovi sutra razvale 3-0.
    Puno mi je veći problem kad nas ispuhane nakon lp dođu glave Osijek ili Slaven. Sutra lagana pivica i gledanje utakmice a u subotu ide znojenje,deranje i stres.
  • Kaktus Car
    593
    Pa Slovan je ekipa ranga Osijeka, Rijeke. Niti jedan njihov igrač ne bi mogao biti starter u Dinamu. Sutra je šansa za doći na korak do prolaska ligaške faze LP. Naravno da bi bilo neprihvaljivo da oni dobiju 3:0. Važno je iskoristiti ovakvu priliku.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Sutra ću uživat u gledanju utakmice i neću si čupat kosu i grist nokte jer ću to ostavit za Goricu u subotu.
    Meni je gledanje Dinama u ligi prvaka gušt a hnl prioritet broj jedan i mislim da tako trebaju razmišljat svi Dinamovi navijači. Realno šta da ne dobijemo Slovan? Izgubit ćemo šanse za osvajanje lige prvaka? Ne treba momcima nabijat neki imperativ pobjede jer je po meni bitnije dobijat Slaven,Goricu,Istru u kontinuitetu i zadržavat dominaciju u hnlu jer bez tog trofeja domaćeg prvenstva izborenom po blatnjavim njivama nema ni igranja na Allianz Areni pred 80 tisuća ljudi.
    Maxova dijagonala

Tako i ja razmišljam. Sutra stres na nula posto, protiv Gorice nemjerljivo veći. Liga prvaka mi je samo izvor novca i izlog za nabijanje cijene našim igračima. Ako još uz to dobijemo nekog - super a ako ne nikom ništa. Znam da će pljuštati osude na takav stav ali kod mene je to tako već neko vrijeme. HNL je majka a liga prvaka služi za nabijanje budžeta.

Gledam nekidan najavu HNL kola na podcastu 8 24, bio je onaj tip što često bude sa Profom i lika zanima samo liga prvaka. Mi na -7 u prvenstvu u tom trenutku, Profa ga pita nešto vezano za HNL a on počeo o ulaznicama za Bratislavu i o ligi prvaka. Profa ga opet pita nešto o Šibeniku i HNL-u a on opet o tome kako je samo važno napuniti baterije i isprobati igrače za ligu prvaka. Takvim likovima je HNL samo neugledna liga koju smo silom primorani igrati i služi samo kao trening za ono važno a to je liga prvaka.

Ajde da smo mi Barcelona ili barem Atletico pa da imamo šanse doći do polufinala pa i osvojiti LP ali nas i ako prođemo grupu u šesnaestini (ili kojoj već fazi natjecanja) čeka nekakav PSG ili Liverpool a utakmice sa njima uopće ne želim gledati. Ne želim poput mazohista pratiti te utakmice u kojima se samo možeš nadati da će skinuti nogu sa gasa, biti milostivi i da ih nećemo razljutiti previše jer ako ih razljutimo onda će nas osramotiti.

Još nešto: uvijek mi je bilo katastrofalno vidjeti da dinamovih navijača bude 10 000 u npr. Minhenu a onda par dana kasnije ih bude manje na prvenstvenoj utakmici u Maksimiru nego u Njemačkoj. To je znak da neki od njih ne idu gledati Dinama nego idu gledati protivnika i idu zbog blještavila LP. Općenito je ta liga prvaka postala okupljalište pozera, površnih pratitelja Dinama, šminkera koji žele da se uslikaju na velebnoj europskoj areni itd. To mi već dugo smeta, takav snobovski pristup prema našoj, hrvatskoj, nacionalnoj ligi i takav fanatični pristup prema Europi. Najgora stvar ikad mi je bila onaj derbi u 12. mjesecu 2021. godine kada se Hajduk sa Livajom istovario po nama usred Zagreba i kada su naši igrači sa pola gasa odigrali tu utakmicu jer se 3-4 dana poslije igralo sa Wst Hamom u Londonu. West Ham smo naravno dobili a Hajduk nas je naravno u hendikepu dobio. Odvratan stav igrača koji se samo preslikava iz stava određene populacije navijača.
  • tp1997
    580
    Meni takav stav nema smisla jer isključuje sportski napredak.

U HNLu smo dominantni ionako, u čemu je onda poanta? Svake godine će se tovari nekad raspasti, mi osvojiti naslov, prodati par igrača preko LP, pa rinse and repeat?

Valjda je smisao sporta stremiti višemu, zašto ne proći skupinu LP? Zašto to ne bi postao i redovan cilj kad klub dovoljno financijski i kadrovski ojača? Uostalom i četvrtfinale EL je do prije ponešto godina zvučalo nemoguće. Europa nije i ne smije biti samo blagajna i užitak.
  • dinon7
    1k
    Još nešto: uvijek mi je bilo katastrofalno vidjeti da dinamovih navijača bude 10 000 u npr. Minhenu a onda par dana kasnije ih bude manje na prvenstvenoj utakmici u Maksimiru nego u Njemačkoj. To je znak da neki od njih ne idu gledati Dinama nego idu gledati protivnika i idu zbog blještavila LP. Općenito je ta liga prvaka postala okupljalište pozera, površnih pratitelja Dinama, šminkera koji žele da se uslikaju na velebnoj europskoj areni itd. To mi već dugo smeta, takav snobovski pristup prema našoj, hrvatskoj, nacionalnoj ligi i takav fanatični pristup prema Europi.Maksim Maksimirski
    Nemoj zamjeriti ali ovo je totalna glupost.
    U zemlji u kojoj je vise stanovnika u tuđini nego u domovini, logično je i da ima more nas vani koji su jedva čekali otići pogledati Dinamo.
    Osobno se itekako osjećam prozvanim jer je bezveze generalizirati i na temelju toga stvarati sliku navijača Dinama.
    Meni iz St. Moritza doci do Šibenika ili Rijeke je put od 9 ili 12 sati koji iziskuje ogroman novac.
    Osijek prošlu nedjelju, Gorica sada u subotu.
    Qarabag, Monaco Hajduk i Varaždin. Te spomenuti Minhen. Utakmica na kojima sam ja osobno bio ove sezone samo. Pa računaj s onim cestarinama, gorivom i svim ostalim sranjima koji novac je bio potreban za doci i pogledati sve te utakmice.
    Nemaju nažalost svi tu sreću i mogućnost odvojiti toliki novac i sami sebi kreirati raspored na poslu.
    Kada su mi nudili da se vratim u Hrvatsku za relativno dobru placu no ipak znatno manju nego tamo gdje jesam, znaš koje je moje prvo pitanje bilo? Bez ikakve zajebancije ili preseravanja.
    Imam li mogućnost sam krojiti raspored da mogu ići na tekme Dinama? Eto to je bilo moje prvo pitanje.
    Nama koji smo vani i tamo zarađujemo svoj kruh, Dinamo nije glamur i preseravanje. Nego ljubav kao i tebi. Samo sto nas ta ljubav, nažalost, košta puno vise nego tebe. (Ako si u Hrvatskoj)
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Europa bi trebala biti prioritet kada smo u HNL-u komotni i na plus 20 bodova kao što je to bilo nekada ali čim postoji i najmanja šansa da ćemo ostati bez lige onda apsolutni prioritet mora biti HNL.

Ajde da se ne zavaravamo, svi mi znamo hrpu ljudi kojima je i na -7 u prvenstvu prvo pitanje u vezi Dinama bilo oko lige prvaka i ulaznica za Bratislavu. Svi mi znamo da postoji ozbiljan broj ljudi koje samo zanima liga prvaka i koji su bili u Minhenu, Salzburgu, Sevilli ali nisu bili u 10 minuta vožnje udaljenoj Gorici gdje je Dinama u grčevitoj borbi za titulu pratilo 2-3 tisuće ljudi. U ovoj priči ne ciljam na gastajbartere (dinon7) nego na ove naše domaće likove koji će radije potrošiti 1000 eura i prijeći 1000 km puta da bi pogledali Dinama na europskom gostovanju nego potrošiti 20 eura i prijeći nikakav put da bi Dinama pogledali na Maksimiru ili Gorici. Jednostavno postoji ozbiljan dio navijača sa tim ''Europa'' mentalitetom i to ne možemo poreći. Meni se to gadi, u manjini sam ali mi je jako drago da postoje forumaši poput ''Maxove dijagonale'' koji razmišljaju slično.
  • tp1997
    580
    Miješaš kruške i jabuke.

To što neki navijači briju samo na Europu nema veze s time što bi trebao biti prioritet kluba. Glupost je da se zauzima jakirovski stav (a i koji je prevladavao u vremenima braće krimosa) da je svaki bod u LP premija, da je LP tu kao nagrada i da se proda pokoji igrač. To doslovno znači pristajanje na mentalitet malog kluba koji nikad neće prerasti HNL.

Naravno da je prioritet osvojiti HNL, ali ne zato što je Dinamo zalutao ili nemoćan u LP, nego upravo zato jer osvajanje HNLa donosi još jednu šansu u toj LP, da napravimo više, ispišemo povijest, odemo dalje.

Sve drugo je defetizam.

Edit (jer sam tek sad zapravo percipirao ovaj dio)
    ali nas i ako prođemo grupu u šesnaestini (ili kojoj već fazi natjecanja) čeka nekakav PSG ili Liverpool a utakmice sa njima uopće ne želim gledati. Ne želim poput mazohista pratiti te utakmice u kojima se samo možeš nadati da će skinuti nogu sa gasa, biti milostivi i da ih nećemo razljutiti previše jer ako ih razljutimo onda će nas osramotiti.Maksim Maksimirski

Kakav je to uopće stav? Nije li Dinamo s tri gola torpedirao Tottenham koji je par godina prije toga bio finalist LP? Nije li Chelsea pao na Maksimiru? Ako ćemo dalje od toga, nije li APOEL igrao četvrtfinale LP, prošavši tad moćni Lyon, i vrlo se junački predstavio protiv Reala? Nije li Šerif iz Tiraspolja pobijedio Real usred Bernabeua? Nije li taj isti Real izgubio od Lillea?

Po ovom tvojem, najbolje da po staroj politici igramo LP sa nekakvim 17/18/19godišnjim Ćorićima i Halilovićima da se prodaju, a dalje od toga doviđenja.
  • Dinamosaur
    1.6k
    kao što je to bilo nekadaMaksim Maksimirski

Kad vidim ovakve izjave odma mi mrak padne na oci i nemrem dalje citati
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Dobro ''tp1997'' ali to su iznimke. Možemo mi tu i tamo dobiti neku veliku ekipu ali nećemo sigurno biti kompetitivni za igranje ozbiljnije uloge u LP.

Iskreno govoreći, Dinamo u Europa ligi može dogurati jako daleko ako ima pravu ekipu. Meni je najteži poraz u proteklom desetljeću u Europi bila Benfica (a ne Shaktar) jer bi Benficu prošli da je barem jedan od dvojca Ademi-Šunjić bio u sastavu za tu utakmicu.Tada smo imali pravu ekipu koja je bila spremna daleko dogurati u EL. Shaktara da smo i prošli ubrzo bi nas dočekao neki mega tim koji bi nas torpedirao jer jednostavno u LP nemamo što tražiti u daljnjim fazama natjecanja pa mi taj poraz i nije tako preteško pao. Pravi primjer mogućnosti dolaska daleko pa čak i osvajanja EL su Dnipro i Rangersi koji su igrali finale a nisu bili ništa bolje ekipe od Dinama iz sezona 17/18 ili 20/21. Zato mi je vrlo težak poraz bio i Villarreal ali taj mi je poraz tek kasnije teško pao kada smo doznali koliko je taj Villarreal bio zapravo jak. Te godine su osvojili EL a sljedeće godine su igrali polufinale LP izbacivši Bayern i Juventus.

U tom natjecanju, Europskoj ligi, imamo što tražiti i tu mi je ok da ciljamo rezultat jer uz pravu ekipu možemo daleko dogurati, pa čak i do samog kraja uz dozu sreće. Međutim u LP nas kad tad čeka kaznena ekspedicija i nemam neku preveliku žal ako zapnemo u skupini. Pogotovo nemamo šanse u LP sa ovom ekipom Dinama koja je kvalitetom miljama daleko udaljena od onih iz sezona 17/18 i 20/21 i koja i u HNL-u zaostaje za konkurencijom. Možda bi i imalo smisla sa onom zlatnom generacijom pokušati nešto u LP (iako ni oni ne bi mogli protiv 20 puta skupljih ekipa) ali tek to nema smisla sa ovom generacijom koja i u HNL-u itekako kašljuca.

Naravno sve ovo u vezi prioriteta HNL-a pišem u slučaju da se vodi borba za HNL, ako smo na -7 ili na -4 kao sada. Ako smo na +20 kao nekad onda možemo slobodno protiv Gorice, Rijeke i Hajduka istrčati sa juniorima i sve dati za pobjedu nad Slovanom i ostalim protivnicima u LP. Čisto da pojasnim onima koji ne čitaju sa razumijevanjem očitih činjenica i koji misle da bih ja i na +20 u HNL-u igrao sa najjačim sastavom HNL a da bih zanemario Europu i igrao je sa juniorima.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Kad vidim ovakve izjave odma mi mrak padne na oci i nemrem dalje citatiDinamosaur

Joj sorry ako sam uvrijedio tvoju jako osjetljivu dušicu. Evo ti roze maramice da obrišeš suzice dušo moja!

Ili u prijevodu: Ajde bogati napiši nešto konstruktivno i duže od jedne rečenice da imam uopće na šta odgovoriti umjesto da pišeš te index ''vac ap'' jednorečenične komentare koji u suštini ništa ne znače.
  • Dinamosaur
    1.6k
    ružico, ti trošiš prostor bzvz
  • Maksim Maksimirski
    6k
    ružico, ti trošiš prostor bzvzDinamosaur

Molim? Kakvi su ovo komentari? Ko je ovaj čovjek?

Ja tu napišem cijeli roman sa kojim se možete a i ne morate slagati (razumijem da se većinom ne slažete) ali onda dođe lik koji napiše jednu rečenicu bez interpunkcijskih znakova i onda napiše još jednu rečenicu koja apsolutno ništa ne znači.

Čak ne može ni iz nekog osnovnog poštovanja napisati ni ''bezveze'' nego piše ''bzvz''. Ja sam malo starija generacija pa se pitam ko su ovi ljudi? Iz koje dimenzije dolaze? Je li ovo TikTok generacija od koje se ne očekuje previše ili je ovo neki stari šaljivdžija koji me podjebava?

Daj napiši slobodno nešto duže pa ćemo vidjeti u čemu se ne slažemo a u čemu se slažemo ali ovakvi ''bzvz'' komentari stvarno ne vode ničemu. Ajmo se potruditi malo kad smo već na ovom forumu i kada nas na stotine ljudi čita, makar iz poštovanja prema forumu i publici.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.