• Paggini
    26.2k
    koja je 100% urođena osobinaGaijiZG

Nije urođena, dobije se kroz ranu i kasniju socijalizaciju, do neke sedme, osme godine uglavnom, pričajući i komunicirajući sa što većim brojem ljudi o što većem broju tema i bivajući izložen "centru pozornosti".

Ti tečajevi komuniciranja su promašeni u smislu da neće napraviti Cicerona od prosječnog šmulje, nego će im dati obrasce komuniciranja i nastupa, što je uvijek problematično ako dodje do situacija gdje ti obrasci nisu primjenjivi, pa se osobe slome, dok ljudi koji to imaju u sebi imaju i način improvizacije oko novonastalih situacija jel.

Neno to ima u sebi, tu dominantnost nastupa, karizmu koja je samo preslika sigurnosti u samog sebe, zato i ostavlja dojam vještog komunikatora, jer u svakom trenutku je siguran u što govori, dok Jakir je često ostavljao suprotan dojam.
  • Majki2111
    3.4k
    dok Jakir je često ostavljao suprotan dojam.Paggini
    Ja nisam imao taj dojam dapače sigurnost je ista ko i pod Bjelicom, ali nastup nema boje. Ton glasa isti, Svaka misao jednako izgleda. Osim malog osmijeha ništa od njega nismo dobili u nastupu. Više sam ja dao na izlaganju na faksu neg on na presicama. Hrpu puta sam dobio kompliment i opis da sam teatralan u nastupu.

Jakir je ko bonaca. Ali sigurna bonaca.
  • Paggini
    26.2k
    Ja nisam imao taj dojam dapače sigurnost je ista ko i pod BjelicomMajki2111

Kad je bilo dobro u klubu, imao je sigurnost, kad je bilo loše - gledanje u prazno, nedovršen slijed misli i rečenica, dok Bjelica kad je loše uđe u ofenzivan stav, što opet nije dobro, ali bolje od pokazivanja slabosti. Osjete se takve stvari
  • mali M
    5.7k
    kompliment i opis da sam teatralan u nastupu.Majki2111

A mišek moj, nije ti to kompliment. :rofl:
    To ti je kompliment ko i mom nećaku kad je došao prvi dan iz škole oduševljen da ga svi vole jer je par puta ustao i provalio nešto i cijeli razred se smijao.. i njemu je bilo top. Mojoj seki kod učiteljice i nije bilo tako top... :lol:
  • Majki2111
    3.4k
    I ne baš. Kad je bilo loše reko je sa sigurnošću: "Bit ćemo prvaci." Barem taj dojam je odavao.

Onda kad je izgubio Balkanija reko je jasno i glasno da možda ide. Uvijek je imao čvrst stav neovisno o situaciji. Ali bez ikakvog začina. Kruto nekako.
  • Majki2111
    3.4k
    To teatralan ovisi kako kome paše. Većina ekipe tamo kod mene je izlagala uštogljeno. Nimalo nisu znali zaintrigirat me za temu. Znaju sadržaj al izlaganje 0. Meni.
  • Praskaton
    2.5k

reko je jasno i glasno da možda ide. Uvijek je imao čvrst stav neovisno o situaciji.Majki2111

Riječ možda i čvrst stav ne idu zajedno
  • Majki2111
    3.4k
    Zašto? Nije rekoa da new zna il da nije siguran. Barem kolko se sjećam. Ne znam na pamet citat.
  • mali M
    5.7k
    ma teatralnost nikada nije plus... Pa nisi u cirkusu. Imat dobar salespitch ne znali biti teatralan.. evo Sopić ti je teatralan pa kako je to njemu uspjelo? Problem sa teatralnošću je da često ode ruku pod ruku sa sarkazmom u javnim nastupima, a sarkazam je negativna osobina (ne ironija da ne brkate).
  • jedan u nizu
    9.2k
    Kad je bilo loše reko je sa sigurnošću: "Bit ćemo prvaci." Barem taj dojam je odavao.Majki2111

ne, najbolje da je rekao 'mozda cemo biti prvaci, evo ne znam, vidjet cemo za par mjeseci'.

Meni je Jakir uvijek odavao nesigurnost i branjenje sebe nekako. Ako je bilo lose ili upitno, kao da se branio od svih, makar ga nitko nije pitao neko skakljivo pitanje ili nesto, ali ocigledno je bio svjestan misljenja javnosti pa kao da se svakim odgovorom opravdavao pred medijima, o cemu god pricao.
    Ako je bilo dobro, onda je slavodobitno govorio, ali opet kroz neki strah i bojazan imao stav 'jesam vam rekao'.
    Nije mi uopce odavao sigurnost kada bi nesto govorio.
    Dok jedan ZM ili Čačke su bili sigurni u ono sto pricaju, nebitno o pricama po medijima sto govore o njemu, igracima ili trenutnoj formi.
  • rioda
    5.3k
    A mišek moj, nije ti to kompliment. :rofl:mali M

Možda je mislio maestralan :joke:
  • GaijiZG
    1.8k

Nije urođena, dobije se kroz ranu i kasniju socijalizaciju, do neke sedme, osme godine uglavnom, pričajući i komunicirajući sa što većim brojem ljudi o što većem broju tema i bivajući izložen "centru pozornosti"

Ma i reko sam genetika plus u ranim godinama.

Bjeličin i Jakirov nastup nema smisla komentirati. Većina Bjeličinih nastupa su bolji, a npr na Jakiru vidiš koliko mu znači mišljenje javnosti i novinara, i vidiš da se pripremo za svaku izjavu. I svejedno je bio lošiji u tim nastupima. Jednostavno Jakir "nije taj", nije faca, odnosno Dinamo je bio preveliki zalogaj za njega. Može on izigravat šerifa po BiH Premijer Lizi.
  • GaijiZG
    1.8k

To teatralan ovisi kako kome paše. Većina ekipe tamo kod mene je izlagala uštogljeno.

Zato što izlažu seminar na faksu, who care doslovce.
  • Majki2111
    3.4k
    Ne znam. Ja sam se volio uživit u to.
  • Paggini
    26.2k
    wKsnYt3.jpeg

E moj ronaele pierree gabriele, da si se ponudio šefu nositi torbu i kofer, sad bi u milosti bio...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.