• Jurki
    12.4k
    Nego mene zanima što on misli o igračima tipa Rog, Stojković, Kačavdnda, Cordoba, Pjaca, Mmae, Benrauer, Ademi itdSimpatizer

Nazalost nisam tak dobar sa Bjelicom da bih ga mogel pitati i da ti dam odgovor na ovo pitanje.
    Trazi akreditaciju od kluba pa mu na pressici postavi to pitanje.

Znam samo da bi svaki trener htel trenirati City i imati 300 kamiona eura za pojacanja da kupi kaj god hoce.. al zivot ne funkcionira na taj nacin.
  • The Undertaker
    5.8k
    Moj je dojam da je ekipa kvalitetna, puno kvalitetnija nego kad je Bjelica prvi put preuzeo klub, nije baš izbalansirana na svim pozicijama ali ništa strašno a da je glavni nedostatak da nije adekvatno fizički i taktički pripremljena. Na Bjelici je da to dovede u red jer smo ga zato i angažirali.
  • Nino Bule
    14.1k
    Ja bi se slozio s ekipom s tribine sta je pricala, dinamo mora bolje igrat, tu nema isprika previse, ALI ekipa ocito nije bas u dobrom stanju, ja protiv osijek sam ludio na misica koji obranu igra na 20%, pogledom samo ispraca svog igraca (i ne samo misic da ne bi bilo kritika samo njega, sucic nista bolji, a znamo svi nakon monaca da je obrana igra cijele ekipe) i onda stopere koji sami po sebi nisu top klasa dovodis u uzasne situacije di moraju loše reagirat.

Po meni bjelko mora hitno prec na igru s 4 nazad, ova ekipa je za to slagana i sve ostalo su gluposti i gubljenje vremena, npr pricaju na tribini da mmaee nije prakticki nikad igrao u ekipi s 3 iza i da mu najvise pase agresivna igra, visoki pritisak dinama di onda on fizicki dominatan, dobro iskace i prjeseca lopte, to smo sve vidjeli protiv istre i u prvim kolima, onda vidis kako ekipa stoji na terenu protiv slavena i osijeka i ako planiras tako pasivan i grogiran bit onda stavi klasicnog perica na stopera i bolje ce izgledat, naravno i do istrosenosti i kondicije je to sto veza ne odrađuje svoje ali vjerujem da je i do formacije, ekipa si misli imamo 3 stopera ne moram ja svoj posao odradit pa dobijes sta dobijes.
  • Majki2111
    3.3k

Na tečaju smo učili nešto o stilovima komunikacije. Bila je neka druga podjela u odnosu na ovu koja se prikazuje na googlu, al svejedno sam išao pogledat. Baš me zanimalo za našeg trenera jel ima nešto tu. Ne znam po mom mišljenju njega karakterizira baš ovaj asertivan tip komunikacije. Dobro čak malo se prebaci i u agresivniji.

Tu ima par popularnih primjera.

Ali fora je da je i Jakir imao isti stil.

Samo ima jedan pojam koji sam naučio a to je paraverbalna komunikacija.

Paraverbalna komunikacija i paraverbalne poruke su način na koji izgovaramo riječi, odnosno, to su brzina, ritam, jačina i druge osobine glasa. Paraverbalne poruke, jednako kao i neverbalna komunikacija, sugovornicima šalju vrlo jasnu poruku bez obzira na stvarno značenje izgovorenih riječi. — Google

Jačine
    Zvuk, intenzitet glasa
    • Tona
    Akutni / oštar, monoton / raznovrstan
    • Vremena
    Ritam, brzina, pauze
    • Lični pečat
    Urođeni, malo promjenjivi. Karakterističan vokalni zvuk
    • Dikcije
    Način na koji izgovaramo i pjevamo riječi

Mislim da je to Bjelici na višem nivou i da na tome Jakir treba poradit.

MI to tamo na tehničkom faksu ne radimo i skroz je zanimljivo malo o ovome učiti. Moguće da netko zna već ovo. Ja ne znam i prvi put se susrečem s ovom tematikom u ozbiljnijem smislu pa podjelim. Ispada da je komunikacija vještina koja se trenira i vježba.
  • Hnlovac
    1.2k
    U koji stil komunikacije bi spadalo vađenje dinamo novcanika pred dalmatinskom konobarkom?
  • Majki2111
    3.3k
    Provokatrorsko zavodnički :razz:
  • DrawTube
    5.3k
    Zadovoljni svi pa vjerujem i Neno večerašnjom predstavom.

Ključni igrači odmorni, ozlijede izbjegnute. Nadam se da će igračima prije Pozuna rec da nitko tu nije favorit i da moraju dat 150% ako žele doc doma s punim plijenom
  • GaijiZG
    1.6k

Mislim da je to Bjelici na višem nivou i da na tome Jakir treba poradit.

To je nešto sa čim se rodiš i što se razvije do 20 i neke. To da moš poboljšat komunikaciju je šuplja priča, ne možeš biti bolji, možeš samo sakriti mane i komunicirati na način da ćeš iritirat manji broj ljudi. Tako dobiješ moderne PR Botove poput prosječnog bota mladeži HDZa, dobiješ distopiju ispunjenu prevarantima.
  • The Undertaker
    5.8k
    Dosta fakulteta ima predmet koji podučava vještine komuniciranja. Svaki prodajni inženjer prolazi ili bi trebao proći sličan tečaj. Što oni svi rade, gube vrijeme? Naravno da se može popraviti ali, kao i u svemu, imaš talentiranih i manje talentiranih ljudi.
  • GaijiZG
    1.6k

Imao sam predmet Vještine komuniciranja na faksu, ne brini.
    Ne gube vrijeme, ali oni se nisu u ničemu "poboljšali", nisu dobili na karizmi, ne čitaju bolje ljude, nije im povećana socijalna inteligencija koja je 100% urođena osobina, samo su zamaskirali manjkavosti i prilagodili vokabular nepisanim pravilima bezdnušnog komuniciranja u korporativnom svijetu. Ništa od toga ne može pomoć npr jednom Jakiru u komunikaciji sa medijima ili igračima. Taj Jakir kojeg smo vidjeli je i prošao tečajeve komunikacije.

edit: socijalnu inteligenciju nemoš kupit, niti karizmu.
  • Zagi
    8.3k
    Dobar nogometni primjer niske karizme i socijalne inteligencije ali jako puno rada na komunikaciji je Damir Krznar.

Ja ga nemrem slušati duže od 30 sekundi. Toliko fejk i naštrebano, meni se to gadi.

Ali ono , preživi tih dvije minute post game itervjua.
  • emilperska
    6.5k
    Slazem se s Gaijem. Neke stilove komuniciranja mozeš naucit, ali karizmu i soc.inteligenciju s tim se de facto rađaš.

Bjelica to ima.. to ima i Zoran Milanović
    Dalčič, Jakir i Gordan Grlić Radman i hrpa HDZ debelih PR botova to nema, oni mogu samo pričati u kriptiranim frazetinama koje su ih naučili u večernjim PR školama..
  • Hrc-Vg
    375
    baš si fulao, Krznar ima strašno nogometno znanje i mogao bi elokventno pričati satima…Poslušaj ga na Podcast incubatoru
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.