• Zagi
    8.2k
    Dobro ali kojih 4?
    Standardizirao bi svaki trener obranu da je jasno tko bi trebao igrati.
  • ElDorado
    300
    Mislim da problem 4 straga nije tih 4 nego vezna linija koja nije u stanju to defenzivno pokriti a i prenjeti i razigrati
  • Zagi
    8.2k
    Ne pomaže niti vezna linija, nije neka novost da smo mekani.

Ali definitivno je problem tih 4 iza i onaj jedan iza njih. Ajmo se ne lagati.
  • emilperska
    6.4k
    4 straga mozemo igrat kad je Teo u igri. A on u 36.godini nemre 2 tjedno.
    Ostali stoperi izuzev Torrentea ne mogu s 2 iza igrat ni protiv Rudeša u kakvoj su formi.
    Dio tog je do nedostatka pravog zadnjeg veznog i raubanja Mišića u nedostatku ikakvih alternativa jer on to fizički nemre vise pratit igranjem svaku.

Onda nam ionako loši stoperi često završavaju s onom legendardnom izjavom nama omraženog Siniše: "Ide Jakupović, a Bernauer i ja sami." (Sammy Mmae)..

Dodatno nemamo ni lijevog beka koji moze igrat iza s 4. To moze RPG ako ga zrtvujemo, a Ogiwara to sto i odigra dobro, igra s 3 odnosno 5 igrača jer mu maltene 2 stopera paze leđa..
  • ElDorado
    300
    Ne kužim jednostavno te prioritete. Dofuraš 4 krila a ne šesticu i lijevog beka.
  • Krulek
    524
    Do sada nisam vidio da je Dinamo igrao ijednu utakmicu agresivni presing. Znam da stariji igrači nemaju u potpunosti takvih mogućnosti i da je u obrani teški propuh ukoliko izgube loptu, ali čini mi se da je to jedini način igranja protiv hnl bunkeraša. Kondicijsko poboljšanje kao i motiviranost posebice kod nekih igrača uz presing od prve minute kako kod kuće tako i u gostima bi sigurno donijelo bolji rezultat.
  • Paggini
    24k
    Do sada nisam vidio da je Dinamo igrao ijednu utakmicu agresivni presing. Znam da stariji igrači nemaju u potpunosti takvih mogućnosti i da je u obrani teški propuh ukoliko izgube loptu, ali čini mi se da je to jedini način igranja protiv hnl bunkeraša. Kondicijsko poboljšanje kao i motiviranost posebice kod nekih igrača uz presing od prve minute kako kod kuće tako i u gostima bi sigurno donijelo bolji rezultat.Krulek

Pa igrali smo ga jučer, nije bilo trenutka u utakmici kad je Osijek imao kontrolu terena ili aktivno napadao. Mi smo digli linije dosta visoko, ali pizdarije veznjaka i obrambenih su dovele do 4 glupa gola.

Ovo jučer, da smo igrali protiv Istre bi ladno dobili 3:0 i od 10 utakmica kao što smo imali jučer, pobijedili bi 7, dvaput bi X izvukli i jednom izgubili. Jučer je fkt bilo baksuzluka koji nas je koštao - potpuni sumrak uma za prvi gol, Jurišićeva bomba koju neće zabiti ostatak karijere, Hernani zavukao svjetski gol uz Mmaeeovu traljavu igru i Nevistić ekstremno glupo izašao i skrivio penal.

Jebiga, a mi smo zapucali ili sjebali tri, četiri mrtvaca, a oni zabili dva svjetska gola i dvije apsolutno grozne procjene obrane/golmana.

Kao, nije da smo zaslužili pobijediti, ali igrali smo presing, udarali smo po golu, ulazila je lopta u 16, to je najviše što možeš protiv bunkera jbg, jedino bih volio da se više puca izvan 16, ako se ima prostora.
  • Krulek
    524

"jedino bih volio da se više puca izvan 16, ako se ima prostora."

Uz presing mislim da je upravo ovo jedno od rješenja, uvijek se može očekivati i neki odbijanac.
  • Paggini
    24k
    Uz presing mislim da je upravo ovo jedno od rješenja, uvijek se može očekivati i neki odbijanac.Krulek

Pa radije ću udarac 10 metara iznad gola, nego propuštanje lopte ili dodavanje u taj bunker nakon čega oni odmah krenu u kontru na nepostavljenu obranu.
  • Mr Anderson
    8.6k
    Općenito malo pucamo, previše se ide na neka povaljivanja lopte kad smo na rubu 16. I jčer, Baturina ide na golmana za 2:0 i kad se oslobodio one dvojica, umjesto da puca kraj golmana, izmišlja nešto. Kod njihovog gola, radimo nekakvo propuštanje lopte na rubu 16 iz čega ide njihova kontra.
  • Mr Anderson
    8.6k
    Banirao bi za ovakvo neutemeljeno sirenje panike.NitkoBitan

Baš ovo.
  • San Lorenzo
    16.6k
    Nevistić, Ristovski, Teofil, Torrente, Ogiwara, Mišić, Sučić, Baturina, Hoxha, Cordoba, Petković...tako bih igrao svaku hnl utakmicu...Ogiwara koliko god obrambeno oskudan bio, sa Hoxhom koji mu pomaže može biti prihvatljivo rješenje do zime.

I koliko god ekipa morala dignuti level svoje igre u hnlu, mora i trener, jučer smo si zamjenama kao i u Puli pucali u koljena.
  • hardek
    3k
    Ono što bi ja volio vidjeti kad se vrate Mauro i Petko je ovo. Branimo se u 4-2-3-1, napadamo u 3-2-4-1. Max se diže kao ispomoć Mišiću na zadnjem veznom a bekovi postaju stoperi. Na taj način bi lakše branili kontre jer bi imali brže igrače na bočnim stoperima i 2 zadnja vezna. U napadu Cordoba i Hoxha daju širinu i dubinu a u sredini imaš box sa Maxom, Mišićem, Sučićem i Baturinom.

Faza obrane:

Dinamo-obrana-football-lineup-homecrowd.png

Faza napada:

Dinamo-napad-football-lineup-homecrowd-1.png
  • Kujtim Shalla
    3.1k
    imaš li statistiku iz europskih ?
  • IceMan
    2.2k
    Meni nije jasno, valjda ni nikome, kak moreš u ligi prvaka biti tak dobar, a ovdje u HNL-u toliko loš.

Očito u kvaliteti nije onda poanta. Već u pristupu. A to je ono zašto je doveden baš on, Bjelica i očekujem nekakvu reakciju njegovu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.