• MarK
    672
    Stavio je izraubanu sredinu Mišić-Sučić-Bati. Mišljenja sam da bi Mišić-Rog-Stojke bilo puno agresivnije, s tim da Mišića zamijeni Ademi zadnjih pola sata. Što se Mmaea tiče vjerojatno je i Nenu iznenadio pristupom i mislim da se neće više naigrati ove jeseni.
  • Izet Hajrović
    2.2k
    Dobra je bila mentalna priprema od strane mentalnog trenera. Malo je nepopularno nakon rezultata kao u Salzburgu izaći s kritikama pa bude puno posprdnih komentara. Eh da, Luka Bjelica, završio nogometni menadžment, online i studira za mentalnog trenera. Sve ok, bilo mi je simpatično kada ga je Bjelica doveo u svoj stožer u Trabzonu. Nisam imao ništa protiv niti prilikom dolaska u Dinamo, ali kad sam vidio da sjedi na tribini u Salzburgu kao da je na izletu s obitelji, tu mi je postalo jasno da se uhljebio te da nema nikakvu funkciju u stožeru. Da ne bi sad ispalo da je on krivac za ove rezultate, naravno da nije, on ima najmanje veze s ovim, ali vrijedi spomenuti kao nešto što nije dobro. Nenade, ne možeš uhljebiti sina u stožer. P.S. Ovdje nema kritike za Upravu ili bilo koga na vlasti u Dinamu, Bjelica je sam birao stožer, čisto da napomenem jer su neki alergični na bilo kakvu kritiku pa u svemu vide napad na novu vlast.

Nadalje, Nenadu fali samokritike, krenulo se s opravdanjima, ali ovo je njegov poraz. Kaže nije problem pristup, a onda sam sebe pobije kada kaže da obranu igra 11 igrača, ali ne samo u Ligi prvaka, nego i u HNL-u. Golovi iz prekida, manjak obavezne igre, nonšalancija, manjak koncentracije, itd. sve je to u domeni trenera koji to rješava motivacijom, konkretnim djelima (slanje na tribine ako treba), razgovorom, itd. Bit će ovo teško mučenje do kraja. Raspravlja se koja momčad je bolja, iz prvog njegovog mandata ili sada, a zaboravlja se koliko je ostatak HNL-a tada bio slabiji. Mi sad očekujemo demoliranje Hajduka na Poljudu i da se ne postavimo kukavički, a činjenica je da Bjelica protiv Hajduka ima 4 pobjede, 2 remija i jedan poraz. Nije to loša statistika, ali sigurno nije temelj za vjeru u laku pobjedu na Poljudu. Tadašnji atomski Dinamo izgubio je na Poljudu od ove postave Hajduka: Ljubić - Juranović, Svatok, Simic, Čolina - Hamza, Nejašmić - Jradi, Caktaš, Dolček - Jairo, a na klupi je bio Burić. Nadam se samo da Bjelica ovo može izvući, u suprotnom, ako dođe do smjene, to znači da je za nas prvenstvo gotovo. Tema je Bjelica pa neću ovdje nastaviti o krivici SD-a koja je već opjevana u drugim temama.
  • Keyser Soze
    10.4k
    Gospodin Ante Čačić je trener koji je s Dinamom uvijek išao otvoreno na pobjedu i nije izmišljao igračima pozicije i formacije, takav karakter nam fali zadnje dvije sezone.
  • don
    6.7k
    trener nema veze kod primljenog gola za 3-2, to je gol koji je prelomio utakmicu i iz kojeg je bilo svima jasno da nema povratka.

onakav gol primaju samo smiješni igrači, ništa drugo.

meni je dovoljan onaj gol, makar bili preokrenuli na 7-3 da ih se udari po plaći. Da ne spominjem još takvih stvari.
  • emilperska
    6.4k
    Smjenili smo Jakira koji očito nije glavni krivac za ovo, ali je imao prste u ovom sranju koje nam je ostavio. Ako nije direktno kriv za stanje u momčadi, onda je kriv jer je kimao glavom na sve poteze SDa i onog iznad njega zaduzenog za donošenje transfer odluka koji su usprkos sigurnom dotoku novca kreirali ovu momčad koja nije spremna za 2 fronta. A na ovom sporednom frontu zasad prolazi jer nam je trener čovjek za kišni tranzicijski nogomet dušu dao. Bit ce tu sudara s realnošću u Bratislavi kad oni nama baca bunker pa ce utakmica bit blize Istri nego Salzburgu..

Ponovno smo na istom mjestu u kruznom toku kao prosle godine u studenom, samo sada para ima. Prosle godine smo i mogli prihvatiti da ih nije bilo pa su nam dosli Brodić, Kule, Ademi, Teo itd.
    Sad na zimu nema isprike za nista.
    Ako je free agent Fradija, Ludogoreca ili Ausburga, teraj ga u pičku materinu..
  • Ali
    2.2k
    Fino predavanjene Neni je odrzao maloprije Jelicic kako mu je kriva postavka...
    "Imaš 6 krila i to su ti igrači koji su najvise placeni, a zna se da 4-3-3 je sustav koji najvise odgovara krilnim napadacima...

Jednostavno ovaj poraz danas je poraz trenera jer je lose postavio ekipu.
  • Ali
    2.2k
    Neno spada u moderne trenere, nije stara skoka, boli inovacije...
    Pa ako vec nemas stozer prepun strucnjaka... probaj sa AI ?

Naime Osijek igra u formaciji 4-2-3-1, pa ovo kso najbolje protiv kaze AI:

Protiv ekipe koja igra u formaciji 4-2-3-1, najbolja kontra-formacija može zavisiti od snage i stila tima, ali generalno, tri formacije su se pokazale efikasnima:

"Protiv ekipe koja igra u formaciji 4-2-3-1, najbolja kontra-formacija može zavisiti od snage i stila tima, ali generalno, tri formacije su se pokazale efikasnima:

1. 4-4-2 (klasična ili dijamant varijanta)

Prednosti: Dva napadača prisiljavaju protivničke centralne braniče da igraju jedan-na-jedan, smanjujući podršku za vezne igrače. U verziji dijamanta (sa uskim veznim redom), omogućuje se fleksibilnost u napadu i kontrola centralnog dela terena, što može oslabiti dvojicu defanzivnih veznih u 4-2-3-1 formaciji.

Nedostaci: Slabije pokrivanje širine terena, što može omogućiti protivniku da lako proširi igru preko krila.

2. 4-3-3 (sa visokim presingom)

Prednosti: Pruža dodatnog veznog igrača koji može vršiti pritisak na defanzivne vezne protivnika. Ovo može poremetiti tok lopte prema njihovoj ofenzivnoj trojki (centralni ofenzivni i krila). Krilni igrači u 4-3-3 takođe mogu neutralizirati ofenzivna krila u 4-2-3-1.

Nedostaci: Može ostaviti prostora iza veznog reda ako presing nije dosledan, što omogućuje protivničkim kreatorima igre da probiju sredinu.

3.3-5-2

Prednosti: Povećava broj igrača u veznom redu, omogućavajući veću kontrolu u sredini terena. Dva napadača vrše dodatni pritisak na zadnju liniju, dok tri centralna braniča i dva wing-backa daju ravnotežu između širine i dubine.

Nedostaci: Može biti ranjiva na brze prelaske protivničkog tima, jer će formacija 3-5-2 često zahtevati da se igrači brzo povlače u obranu.

Odabir najbolje formacije ovisi o stilu igre vašeg tima (kontra-napad, posjed, presing), kao i individualnim kvalitetama igrača."
  • Daliban
    1.9k
    Loše vođenje svih HNL utakmica, dobro u LP. Paše mu bunker, HNL šteka. Ni protiv Lokse mi se nije sviđalo, uvjeren sam bio i ostao da je Loksa tada bila ispod svake razine, a i protiv takve Lokse smo dobili na blef Bjeličinim golovima iz ničega. Nemam ništa protiv takvih pobjeda ako znači da uzimamo prvenstvo, ali onda to treba i odraditi kako spada.

Ne razumijem zašto igramo HNL s 3 stopera kada nemamo nijednog propisno poštenog. Loša selekcija, loše zamjene, loš sustav i ideja igre. Da nije tek došao, zagovarao bih otkaz. Ovako se nadam da će ipak dovesti sve u red.
  • Dudu9
    866
    Glupost je u Hnl igrati sa 3 stopera pogotovo jer nemaju kvalitetu tipa ko City Gvardiola pa da dolazi do 16metara, Mmae je bio ko strano tijelo kad su igrali prema naprijed. jednostavno nezna šta da radi pa ostaje u obrani i tako imamo 3 glupost
  • sebenico
    660
    Bjelica je ispuhan trener. Jednostavno ga je stalno traženje krivca u drugima, a ne sebi u prošlim klubovima izjelo. Lijepo će skupiti još jednu otpremninicu i briga ga. I ponavljam opet, Marića treba maknuti s pozicije SD-a.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    Ne razumijem zašto igramo HNL s 3 stopera kada nemamo nijednog propisno poštenogDaliban

Ovo je bila doslovno prva od 4 odigrane utakmice u hnl-u gdje smo igrali sa 3 stopera.
    Ocito je da dosta stvari ne funkcionira, pogotovo u obrani, ali doci ce to na svoje jako brzo. Nadam se saml da nece biti nekih slobodnih dana i slicno te da ce u petak od prve minute igrati Stojkovic i Rog.
  • masacusec
    3.8k
    Neno, hebi im svima majke! Nema predaje!
  • Dzoni
    747

Nešto si neobičajeno puno aktivan nakon ovakvih utakmica, protiv RBS-a ne sjećam se da sam zapazio ikoji komentar, sad bar jedno 10.
    Pitam se zašto...
  • Noel
    6.8k
    Jedno mi nije jasno. Poznat je kao trener discipline i strogoće. Ovo kaj rade po terenu igrači u HNLu je oličje NEDISCIPLINE I BOLIKURČINE. Kako to dopušta,di je zapelo?
  • ElDorado
    300
    Znači od euforije dolazi Bjelica fo katastrofe on je ispuhan trener. U koliko? Niti mjeseca dana?.
    Ja već dugo tvrdim i dalje sam to g uvjerenja da je naš osnovni problem vezna linija. Bjelica je to ispravno zaključio pa u LP igra s 4 vezna i onda se taj problem dobro sakriva.
    Svi zagovaraju 4-3-3. Za taj sustav trebaš imat zvijer od 6ce ili 2 ratoborne 8ce. Mi to nemamo. Imamo izraubanog Mišića kojeg svaki protivnik striktno markira (i jučer) i mi smo mrtvi. Sučić uglavnom šeće i skriva se (kao jučer) pa se puno ljudi pitalo i pljuvalo Petka kaj se on ima vrćat na centar. Eto zašto.
    Po meni treba shvatiti da Kačavenda i Stojko nisu nikakva krila već vezni igrači. Ti dečki će u HNLu gristi travu i treba im otvoriti više prostora.
    Što se prelaznog tiče da tragično je da od 7 dovedenih u prvih je 11 je defacto sada samo Torrente. Ali krila je tražio Jakir!!! I onda ih nije trebao. To je tragedija. Mogli smo rađe dovesti 2-3 prava igrača a ne hrpetinu neprovjerenih.
    Inače Torrenteu svaka čast jučer je bio odličan.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.