• NORTE
    12.2k
    Meni ni inače nije jasno zašto su u nogometu dozvoljene samo 3 izmjene za razliku od većine drugih sportova. Jedini argument za takvo stanje, a to vjerojatno i je razlog zašto je još uvijek tako, je što bi time bogati klubovi postali još jači u odnosu na ostale.xavier

Kad imaš pravo na 5 zamjena imaš 5 igrača koji mogu "lomit noge" suparničkoj momčadi. Polomiš im pola ekipe u prvom poluvremenu s mesarima koji dobe žuti pa napraviš 5 zamjena u pauzi. To je previše zamjena ako će to ostat do daljnjeg, loše za nogomet.

Real planira na pomoćnom odraditi do kraja, di nastupa B ekipaKwedi
    Zanimljiva odluka.
  • marcio amoroso
    37.5k

Nadaš se da Dinamo bude u Ždralovima igrao :grin:
  • Infinity
    16.6k
    Zanimljiva odluka.NORTE

Renoviraju Santiaga pa im je ovo doslo kao naruceno.
  • xavier
    12.1k
    Kad imaš pravo na 5 zamjena imaš 5 igrača koji mogu "lomit noge" suparničkoj momčadi. Polomiš im pola ekipe u prvom poluvremenu s mesarima koji dobe žuti pa napraviš 5 zamjena u pauzi. To je previše zamjena ako će to ostat do daljnjeg, loše za nogomet.NORTE

Moram priznati da uopće ne razumijem što želiš reći. Po tebi bi onda bilo najbolje da uopće nema zamjena jer po sadašnjim pravilima onda imaš "3 igrača koji mogu lomiti noge suparnicima".
  • NORTE
    12.2k
    Bundesliga se vraća možda već za 2 tjedna:
    Spominje se i prijedlog da igrači nose maske koje će pokrivati usta i nos. Kada bi nekome od igrača ispala maska utakmica bi se zaustavila, a razmatra se i prijedlog da igrači maske mijenjaju svakih 15 minuta?! U tom slučaju morali bi biti udaljeni barem jedan i pol metar, a suci bi imali ovlasti opomenuti igrači ukoliko dođe do zagrljaja prilikom postizanja pogotka.
    Sumnjam da će morat nosit maske, mislim da je jako teško igrat nogomet ako disanje nije normalno. Uostalom svi igrači će biti testirani dan prije svake tekme.
  • NORTE
    12.2k
    Talijanski ministar sporta savjetuje klubovima da se "pripremaju za iduću sezonu a ne nastavak ove". Ako neće moći igrat ovo ljeto kako će onda na zimu kad krene novi val zaraze... Nije prva takva izjava, kao da nisu svjesni da je ovo tek počelo. Mislim da je sport u gadnim problemima na duže vrijeme. Uefa još možda i završi svoja natjecanja ovo ljeto i nadam se da će to i napravit, ali sve poslije toga je jako upitno.
  • deda
    34.1k
    Nogomet će se morati žestoko resetirati, a i mnogi naši životi. Smanjenje plaća koje je prihvaćeno neće biti dovoljno, ni izbliza.
  • Infinity
    16.6k
    Prekinut ce sezonu, korona ce 'proci', krenut ce nova sezona i sta ako se korona vrati? Dvije ponistene sezone bi mogle unistiti i najvece klubove. Trenutnu sezonu treba zavrsiti, a jedan od glavnih razloga mi je to sto do kraja nije ostalo puno i da se spasi sto se spasiti da. Bolje imati odigranu ovu i preskocenu kompletnu iducu nego imati dvije polovicne. O tom ocito nitko ne razmislja.
  • deda
    34.1k
    Meni se to isto čini logičnije. Slažem se s tvojim razmišljanjem. Nek igraju ovu do jeseni, a sljedeću skraćenu. Naravno, ako se stvari normaliziraju. Neće moći ni UEFA svoja natjecanja gurati ako će države zabraniti natjecanja. Gdje će igrati Francuzi i Nizozemci, u Belgiji?
  • Crusades1986
    13.4k
    Mislim da je jedino rjesenje za odigravanje prvenstava do kraja da igraci, suci, treneri i pomocno osoblje svih klubova borave u svojevrsnoj karanteni. Nema nikakvih kontakata sa ostatkom drustva dok se ne zavrsi prvenstvo. Igras ritmom vikend-srijeda-vikend. Nema puno kola do kraja dalo bi se to odigrat do kraja. Ali kazem, kljuc je da se nogometasi izoliraju od ostatka svijeta. I naravno prije pocetka natjecanja 2 tjedna isto tako. Isto tako, uveo bi i testiranje prije svake utakmice.
  • xavier
    12.1k
    Mislim da je jedino rjesenje za odigravanje prvenstava do kraja da igraci, suci, treneri i pomocno osoblje svih klubova borave u svojevrsnoj karanteni. Nema nikakvih kontakata sa ostatkom drustvaCrusades1986

Ma nema šanse da pristanu na tako nešto. Uostalom, suci rade i druge poslove uz suđenje. Što s tim poslovima? Tamo će im poslodavac dati ne znam koliko godišnjeg kako bi mogli suditi i biti u karanteni?
  • Crusades1986
    13.4k
    U Engleskoj su suci profesionalci, tako da tu možda ne bi bilo problema. Ali kod ostalih liga je to problem da. Ili da nacionalni savezi možda nadoknade tim poslodavcima taj period gdje bi suci bili nedostupni za svoj primarni posao. Kažem, to bi bio period od mjesec dana mođda, 2 mjeseca je maksimum jer nema puno kola za odigrati do kraja u svim prvenstvima.
  • NORTE
    12.2k
    Suci su sada kad je uvedena tehnologija ipak manji faktor jer svaka njihova greška istog trena može biti ispravljena. Karantena nogometaša je možda i jedini način da se ova sezona završi bez širenja zaraze, sličnu stvar spremaju u košarci. Nogomet, sport i svijet su i dalje na udaru i bit će još dugo vjerojatno, koliko god mi mislili da je sad bolje jer se frizeri i birtije opet otvaraju.

Smanjenje plaća koje je prihvaćeno neće biti dovoljno, ni izbliza.deda

Klubovi neka se snalaze kako znaju, sami su odgovorni za svoje financijske obveze.
  • deda
    34.1k
    Vidim da nitko ne primjećuje jednu izvanrednu vijest po nogomet koja je direktna posljedica stanke u natjecanjima zbog koronavirusa.
  • NORTE
    12.2k
    Portugal i Švicarska za mjesec dana nastavljaju prvenstvo. Uz Njemačku to je sad 3:2 za lige u Europi koje nastavljaju, a još mnoge žele nastavit.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.