• Imamo Dinamo
    3.7k

    Ja sam mislio da to svi znaju :scream:
    Imaju i dosta panoa kad odes na jug, ili su bar prije imali
  • Dino
    3k

    Kak se covjek brzo rijesi losih navika kad ima dobar razlog :grin: Mislim da bi sad bilo fer da predes na ozujsko i medvedgradsku pivovaru jer biti navijac Dinama nije samo odlazak na utakmice hehe
  • Mr Anderson
    9.1k
    Probao sam hrpu tih craft piva i niti jedno me se nije baš dojmilo da bi ih drugi put kupio. Ova naša smeća (karlovačko, žuja, pan...) pijem samo ako baš moram, npr. na Maksimiru. Nekad su mi odlične bile Velbitsko i Vukovarsko, ali imam dojam da je i njima pala kvaliteta.
    Budweiser mi je top pivo od ovih što se mogu kod nas skoro svuda kupiti...Paulaner, Augustiner...i...
    Heineken. Nisam ga nikad volio, ali onda kako smo u klubu potpisali ugovor s Karlovačkom pivovarom, navukao sam se na njega. Ako ništa drugo, nikad me ne boli glava od njega niti mi je muka kad pretjeram.
  • puxigadjurdja
    1.9k
    Samo Medo. I to Zlatni, ne ivica s gol.hr
  • Droljo
    9.8k
    Treba piti sve i u velikim količinama. Tu i tamo presjeći sa žestokim (po izboru). Gemišt, bambus, pivo sve je to dobro ako je dobra ekipa i štimung te ak si žedan.
  • Majki2111
    3.5k
    Odličan bezalkoholni Heinekken. Definitivno naručujem ako bude bilo zagrijavanja s ekipom prije tekmi u Dabi ili negdje drugdje. Odlična alternativa radleru. Možda čak i prednost bezalkoholoj pivi ako se pazi nja kalorijski unos. Duplo manje kalorija od radlera.

    :ok: :ok:
  • Droljo
    9.8k
    Kak buš odlučio kad auto budeš kupovao? Diesel ili benzinac? Struja, hibrid?
  • jedan u nizu
    10.1k

    nikad,
    majki priznaje samo tramvaj
  • jedan u nizu
    10.1k
    bezalkoholna piva danas su bolja nego sto su bila prije. Sam proces proizvodnje bezalkoholnog je skup i neisplativ za malu proizvodnju. Cak i za jednu zagrebacku pivovaru se ne isplati ulagati u opremu kada ce prodaja biti mala. Heineken moze to naapraviti u jednoj od svojih pivovara pa distribuirati po svijetu, a ocito su ulozili u marketing da se to profura. Svako malo je neka reklama za heineken 0.0.

    Nekada se bezalkoholno pio proizvodilo na nacin da se prekida fermentacija u jako ranoj fazi, kada kvasac krene pretvarati secere u alkohol. Prije toga kvasac 'jede' kako bi se namnozio, a tek onda krece prava fermentacija. Kada se taj proces prekidao nakon jednog dana, dobilo se pivo bez alkohola, ali i stotine drugih spojeva koji nastaju kao nusprodukt alkoholne fermentacije.

    Danas je proces drugaciji, pivo se provlaci kroz membrane koje ce zaustaviti molekule alkohola. Ili se radi destilacija u vakuumu - vakuum smanjuje tocku isparavanja alkohola te se samo pivo manje 'unisti' kod destilacije, i vise spojeva ostane unutra. Postoje metode i sa promjenom biokemije i enzima pri proizvodnji.

    Dakle, proizvodnja je daleko skuplja, ali i proizvod je bolji nego sto je bio prije 10 godina, iako se i dalje mijenjaju spojevi u odnosu na alkoholno pivo.
    Prodaja bezalkoholnog piva raste u cijelom svijetu, a rast ce i kod nas sigurno.
  • mali M
    6.1k
    Nemojte jesti samo mađaricu, probajte i neki drugi kolacjedan u nizu

    nemoj mi ovakva svetogrđa izgovarati jesi me čuo!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    ma ja sam se preporodio s vinima... piva samo kad pečem roštilj ili kosim.. ma dobro i kad sam na tekmi, bar dok nam na sjeveru ne krenu točit po deci Kozlovića ili Kabole... :rofl:
  • Droljo
    9.8k
    Gutam vino ko pivu i onda me sašije muški.
    To je moglo i u nepopularna mišljenja...
  • Sajla
    6.3k
    Gemišt od vina iz vlastitog vinograda :ok:
    Može piva, može drugo vino, sve je to ok, ali kad doneseš na stol bokal mrzlog vina iz podruma, a on se onak fino orosi izvana... trsje treba slugu, a ne gospodara, ali onda bar znaš zakaj si se mučil.
  • Droljo
    9.8k

    Bravo. Nemam vinograd ali imaju svi kolege i kad se kanta donese na stol i grabi samo kriglicama... Top!
  • Paggini
    29.6k
    Domaća vina, uh...

    Kad dodjem u Slavoniju i Zagorje i kazu mi istu stvar - "bratko, necemo mi pit ovo smeće, donesem ja tebi moje domace vino"

    U Slavoniji je predivno, bogato, pitko, a u Zagorju je svaki put bilo najgore vino koje sam pio u zivotu i jedva prezivljavao dok ga nisam strusio jer Zagorci imaju sjajne moci uvjeravanja, jebiga
  • Sajla
    6.3k
    u Zagorju je svaki put bilo najgore vino koje sam pio u zivotuPaggini

    mijenja se i to. ima brdo ljudi koji rade isto kak je njihov prapradeda prije prvog svjetskog rata, ali mlađi ljudi znaju i kaj su vinski kvasci, paze koje sorte sade, reguliraju temperaturu vrenja, mjere količinu sumpora itd.
    a s druge strane su i ljudi puni predrasuda i čim veliš da je zagorsko vino delaju kiselu facu. dva tjedna kasnije mu natočiš isto vino, ali lažeš da si dobil od prijatelja rizling iz Iloka - kak je fino, baš je svježe, a ne kiselo k'o ono od prošli put. i onda ga steraš u krasan i nasmiješ mu se u facu :)
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.