Ne mislim dati glas Ottovoj listi 'u timu je snaga', ali kaj se tiče stadiona (nebitno tko bi bio izvodac), tu se slazem s njim da se moglo rusiti/gradtiti tribina po tribina i istovremeno igrati konstantno na stadionu (mislim ima dosta primjera u svijetu gdje se tako radilo). — obelix
Po meni bi bilo najbolje da se napravi trgovačko društvo koje bi izgradilo stadion i uzimalo prihod od istog. Najam od Dinama i najam od ostalih poslovnih prostora koje bi stadion sadržavao, a bilo bi dobro da bude i podzemna garaža u igri. Dinamo neka ima pravo otkupa udjela u tom društvu po cijeni projekta uvećanoj za 5% na godišnjoj razini. Na taj način bi se motivirali investitori, a Dinamo bi mogao kroz neki vremenski period uzeti stadion u svoje vlasništvo ako bude dobro poslovao.
Vezano za lokaciju, mislim da bi investitorima Maksimir bio i te kako atraktivan jer je odlična lokacija i za podzemnu garažu i za urede i za restorane i kafiće. Meni bi zbog tradicije najdraže bilo da se ovaj stadion rekonstrira i to da nakon recimo 5 godina preuređenja bude skroz novi stadion. Zauzima toliki tlocrt da definitivno između sadašnjeg terena i sadašnjih tribina stane još jedan stadion. Prvo bih radio novi istok i jug - u tom trenu je kapacitet sjever gore, dolje, zapad gore, dolje i lože cca 22.000. Sasvim dovoljno. Kad se otvore novi istok i jug, radio bih novi sjever pa onda na kraju novi zapad. Recimo da stadion u finalnoj formi ima 30tak tisuća kao i danas.
Puno jednostavnije rješenje bi bilo napraviti skroz novi stadion na Sveticama gdje su htjeli graditi kamp.
Poanta svega je da ako za stadion treba 60-70 milijuna eura, to skupe investitori u društvo koje bi bilo Stadion d.d. ili Stadion d.o.o. Da bi investitori bili zadovoljni, dovoljan im je i povrat od 4%, znači da bi neka se projekt napravi da od komercijalnih prostora dobivaju pola (2% na investiciju), od Dinama pola (dodatnih 2% na investiciju). Znači, obveza Dinama bi bila 1,2 - 1,4 milijuna eura godišnje za igranje na novom stadionu. S time, da bi Dinamo imao opciju u bilo kojem trenutku otkupiti udio u stadionu koji bi se uvećavao 5% na godišnjoj razini kako bi cijela financijska konstrukcija bila isplativa investitorima.
U trgovačkom društvu može sudjelovati i Grad ulogom u zemljištu, ali bi uvjet trebao biti da i investitori i Dinamo mogu otkupiti gradski udio po unaprijed utvrđenoj cijeni. — Mali dioničar
Stadion “južnije” je stadion kojem je teren pomaknut 10-ak metara jug-jugoistok da se otvori prostor između Sjevera i Maksimirske. — Bosskovitz
To je Barićev prijedlog micanje 10ak metara il je to od nekog iz Grada potegnuta priča? — kibic
Zašto ne u Kranjči? Jer nije nit lopata udarila u zemlju — kibic
jedan veci ticket point sa 15-20 blagajni — dinamozivivjecno
, potrebno je omoguciti ocitavanje ulaznica kupljenih putem online prodaje bez printanja. — Oluja
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.