• Sajla
    24.8k
    čitam postove otprije par sati o trenutnom rosteru i gdje se treba pojačati u zimskom prijelaznom roku.
    pa da se nadovežem :) čitao sam analizu prije koju godinu o igračima koji su u zimskim rokovima mijenjali klub u najjačim europskim ligama (sad se ne sjećam je li bilo samo za lige 5 ili možda nešto šire). zaključak je bio da je zima puno lošije vrijeme za promjenu kluba i da ti igrači nisu ništa dobili s tim transferom, da u prosjeku nisu puno više igrali i da su tek nakon ljetnih priprema dobili svoju ulogu u momčadi.
    međutim - to su lige koje imaju kratku ili nikakvu pauzu zimi, a kod nas je ona zimi skoro jednaka kao ljeti (6, odnosno 7 tjedana). a sljedećeg ljeta igra se Europsko prvenstvo... dakle, dolazak u HNL bi mogao biti prilika za neke igrače koji se trenutno ne mogu izboriti za minutažu u jačim ligama, a imaju ambiciju nastupiti na Euru. eh sad, teško da možemo dovesti nekoga tko je na rubu ili u kadru neke top reprezentacije, ali malo pogledati tko se bori upasti u reprezentaciju Poljske, Češke, Rumunjske, skandinavskih reprezentacija, ili želi iz statusa rezerve izboriti prvih 11 i treba klupske minute... iako je to "samo" HNL, ipak je tu i Konf. liga u kojoj računamo proći dalje. u zimskom roku nam ne trebaju potencijali iz u21 jer toga imamo, nego iskusni igrači. da sam ja u skautskoj službi, meni bi to bila jedna od niti vodilja koga gledati. naravno, takvog igrača treba i platiti, ali prodali smo ovog ljeta dovoljno da to možemo financirati. nemam neko konkretno ime na pameti (stavio bih ga u temu za to da imam), ali naivno se nadam da netko u klubu radi takvu listu imena i čeka rasplet kvalifikacija kako bi pristupio realizaciji transfera. već danas trebaju znati koga žele na zimu.
  • peša
    75
    Večeras svim srcem i dušom za Antwerp hahaha
  • boem
    309
    Ja više nade polažem u Dinamo Kijev.
  • Paggini
    101k
    Budu naša Kijevska braća nama dala izravni LP
  • OsamŠest
    8.4k
    Neka prvo njihovi imenjaci iz Zagreba dovedu stvari na svoje mjestu u HNLu.
  • Mihaljević
    15.2k
    Zamislite situaciju da Dynamo Kyiv bude prvak a mi to ne iskoristimo , mislim da bi se okačio na luster...
  • peša
    75
    Ja sam za opciju da Shaktar sve izgubi, a da mi sve dobijemo, a usput da i Dynamo osvoji ukrajinsko prvenstvo.
  • NORTE
    27.8k
    Zna li netko prevesti poruku?
  • Klenx
    12.2k
    Budu naša Kijevska braća nama dala izravni LP — Paggini

Po ovome što je UEFA danas objavila nama je svejedno tko će biti prvak, ne vidim da negdje piše direktan ulazak koji bi nas uključivao.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0268-12157d69ce2d-9f011c70f6fa-1000--new-format-for-champions-league-post-2024-everything-you-ne/
  • Jaro
    12.9k
    yep, po ovome kvalifikacije istaju kakve jesu, samo kroz put prvaka dolazi 5 umjesto 4 kluba, treci iz pete lige europe ide direkt, i 2 po zasluzi u prethodnoj sezoni (ali 2 saveza, tak da tu hr orvak nece doc nikad pa ni tada)
  • Zambatine škude
    5.2k
    Jedno mjesto u LP iduće sezone pripada osvajaču ovosezonske LP. Ako to bude klub koji je ionako osigurao LP kroz domaće prvenstvo, onda se to mjesto i direktan plasman delegiraju klubu u Champions pathu s najboljim koeficijentom. Znači ta opcija i dalje igra.

Čak i kad bi LP osvojio netko tko ne osigura mjesto preko svoje lige pa nam ne prepusti mjesto, ima opcija preko Europa lige. Ali to je u sferi rubno nemogućeg pa nema smisla o tome.
  • peša
    75
    Je l moguće koliko mi ove sezoone nemamo sreće, strašno.
    Evo i Shaktar okrene 2-0 i u zadnjoj min Antwerp promasi penal.
  • NORTE
    27.8k
    Dynamo Kiev bi svakako mogao postat prvak, imaju samo 3 boda manje ali i čak 3 odigrane tekme manje od Šahtara.
    I pored toga već imaju bolju gol razliku.

Šahtar igra i Europu i kup, dok Kiev ima samo prvenstvo i to stvarno izgleda obećavajuće.
  • Kepec
    10.2k
    Ove utakmice svakih par dana su mi super, jedina mana im je kaj nemrem na Zoni pratit teme uopće.
    Malo Balkani, malo Istra, malo Hajduk onda malo Futsal.
    I onda kad se ponadam da sam sve pročitao Mikulenas uleti s Dobro jutro.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet