• Papastrumf
    12.9k

Kao što rekoh, nemaš pojma o životu.
    Ne pada mi na pamet raspravljati s tobom o takvoj temi. Previše je delikatna i za puno pametnije i kompetentnije osobe od tebe.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
  • Nolifer
    8.5k

Neka si ti vječito u pravu, ja puka neznalica koja ne zna ništa o životu, a ti kao znaš?. Eto ti češ mi sa visoka nešto pametovati i ne znam odkud ti to pravo, ali nećeš i iskreno me boli briga za tvoje mišljenje. Što si se javio onda? Ako te boli k. ignoriraj me i ignorirat ću te.
  • Dragon1Warrior123
    3.3k
    Meni je njih pun k, jer ima i djece za posvojit u HR, no očito im nisu zanimljiva kao ovi dole...xFire

Možda jednostavno ne znaš, ali djecu posvojit u Hrvatskoj ti je poprilično teško. Doslovno svi sistemi koji postoje ti to otežavaju maximalno, doslovno do te razine i da ako slučajno uspiješ posvojit dijete to ti je tek nakon JAAAKO dugo vremena koje je bezveze protraćeno zbog birokracije...

Mislim ne opravdavam ove jer je njima to dijete vjerojatno trebalo bit "modni dodatak" što mi se gadi.
  • The Undertaker
    5.9k
    Oprosti na pitanju ali imaš li djece?
  • Dragon1Warrior123
    3.3k
    Oprosti na pitanju ali imaš li djece?The Undertaker

Nope, ali imam puno rodbine i prijatelja koji su prolazili tu torturu oko posvajanja. Plus studiram pedagogiju tako da i tu imam dosta informacija sa strane.
  • The Undertaker
    5.9k
    Gledaj, ljudi različito misle ali, vjeruj mi, nitko normalan ne uzima dijete da bi mu bilo modni dodatak.
  • Dragon1Warrior123
    3.3k
    Dobro to sam malo bubno jer koliko sam čuo obično ljudi koji posvajaju djecu iz Afrike ili Kine, to rade iz krivih razloga. Ako su ta djeca stvarno trebala dobiti roditelje koji su ih iz sveg srca željeli i nije bilo nekih drugih motiva onda se ispričavam na izrazu. Ali ovi ljudi koji su to radili mi se čine upravo ta kriva vrsta ljudi. (odnosno oni koji samo prate trendove) Naravno i ako nije to u pitanju, ovo je opet totalno krivi način da se posvoji, koliko god ti želio djecu...
  • og1986
    2.9k
    Normalno posvajanje i ovo kaj se događalo u Zambiji nema veze jedno s drugim

"A razlika je zaista bitna jer s ovakvom formulacijom zambijskog suda znači da optužbe protiv Hrvata i dalje stoje i da suđenje uvijek može biti nastavljeno. "
  • Zambatine škude
    2.8k
    Dobro to sam malo bubno jer koliko sam čuo obično ljudi koji posvajaju djecu iz Afrike ili Kine, to rade iz krivih razloga.Dragon1Warrior123

Kojih?
  • Patak
    3k
    Treba razlikovati posvajanje od trgovine ljudima, posebno djecom. Posvajanje ima svoje procedure i treba poslužiti da se provjere potencijalni posvojitelji. Iz država koje nisu potpisnice haške konvencije o zaštiti djece u posvajanju a treba jednostavno zabraniti bilo kakva posvajanja, a pogotovo iz onih koje su i same zabranile inozemna posvajanja poput DR Konga.
  • Praskaton
    2.5k
    Uzasna je pomisao da postoje ljudi koji brane postupke "zambijaca".
    Naš ministar je izjavio da se o njihovom slucaju razgovaralo na najvisim razinama od New Yorka do Bruxellesa.Znajuci ko je pokrovitelj stranke Mozemo izvan RH nista cudno.
    Pritisak na tako siromašnu državu je jednostavan,razina korupcije njihovih institucija vjerovatno visoka i za naše standarde.
    Bilo je realno ocekivat da ih se pusti,pri tom presuda nije bila oslobađajuca nego su dekretom pušteni.
    Tu se ne radi o posvajanju djece nego otmice,pokušaju kupnje a zatim i krijumčarenja u ko zna koju svrhu.

I nikakav PR tu ne moze ispeglat sliku koliko god se drugovi trudili priskocit u pomoc i opravdat čin tih "ljudi"
  • Nolifer
    8.5k
    Eto...sve rečeno :clap: , a bitno da se meni sere nešto... :roll:
  • thadd
    108
    Iz kojih razloga su oni htjeli posvojiti djecu ne znam ali pouzdano znam da je kod nas posvojiti dijete znanstvena fantastika, prekomplicirano.

Udomiti je puno lakše, posvojiti puno puno teže.
  • Papastrumf
    12.9k

On je barem na neki nacin obrazlozio svoje stavove i misljenje, a ti to ne znas. Jedino sto si napisao je “zasto nisu posvojili djecu u Hrvatskoj”, a vjerojatno nisi niti malo upoznat sa zakonom i zakonskim procedurama.

Ti posvojitelji sigurno nisu nevinasca i snose krivicu. Ako nista, normalna osoba bi se zapitala zasto posvajam djecu iz jedne drzave, a cekam ih u drugoj. Medjutim, tema je toliko delikatna i bolna za svakog koji to prolazi i vase banaliziranje stvari, a pojma nemate, jos jednom ponavljam, pojma nemate o istoj je jadno da jadnije ne moze biti.
  • Nolifer
    8.5k
    On je barem na neki nacin obrazlozio svoje stavove i misljenje, a ti to ne znas. Jedino sto si napisao je “zasto nisu posvojili djecu u Hrvatskoj”, a vjerojatno nisi niti malo upoznat sa zakonom i zakonskim procedurama.Papastrumf

Što ja ne znam? Evo opet tvoj problem pametovanje nekome, pa daj se skuliraj, imam svoj stav i svoje mišljenje o tome, ali ne mislim o tome sa tobom tu raspravljat, jer nisi na toj razini da pričam o tome.

Vjerojatno i jesam i zato sam napisao da je sve rečeno što su kolege gore napisali i da se sa njima slažem. A ako ti i to nije dovoljno, onda stvarno imaš problem i prestani mi srat, jer nije ok.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.