• Fanboy
    2.8k
    Kukci nisu normalna prehrana u Europi, baš kao što to nisi ni psi, ni mačke koji se u milionima pojedu u Aziji...
    Postoje razlozi zašto se se oni koristili kao hrana u određenim zemljama, a to sigurno nije bila zdrava prehrana ili bogatstvo okusa, već siromaštvo, glad i neimaština gdje su ljudi umirali doslovno po ulicama od gladi u stotinama tisuća. Drugim riječima očaj, isti onaj očaj koji ljude tjera iz tih siromašnih zemalja da preko oceana, mora i granica prelaze u bogatu Europu.
    Kada je Pol Pot u Kambodži napravio masakr, protivnici režima su se sklonili u šume, u nedostatku hrane su jeli tarantula koje su skoro nestale. To je bila nužnost preživljavanja, a ne slobodan izbor.
    Da su imali zapadnu ponudu hrane, piletinu ili dobar odrezak sigurno nebi jeli kukce...

Uvjeti svinje ili krave nisu sterilni ili nesterilni jer se radi o životinjama, ne ljudima. Pas će izaći van i obilježiti najbliže drvo, to nije nekulturno jer se radi o psu.Isto kao što su normalni životni uvjeti svinje da kopa po zemlji kada je na slobodi, doslovno ruje ili da krava pase po livadi. Međutim, svinja koja je zaražena ili piletina će zatvoriti čitavu farmu i doći će do neutraliziranja svih životinja jer su nesigurne za ljudsku prehranu. Isto kao kada se otkrije zaraženo meso će zaustaviti komplet prodaju toga mesa. Industrijska proizvodnja hrane kao i pesticidi su eliminirali glad na zapadu, imao si nečeg malo i uspio si pretvoriti to malo u nešto puno, zbog čega je glad eliminirana ne samo na zapadu već i najvećem dijelu Azije i Afrike. Ljudski život je u zadnjih 100-ak godina porastao za 40 +, eliminirale su se brojne bolesti jer se zdravstvo, higijena i prehrana doveli na jako dobru razinu.
    Međutim uvođenjem zarazne hrane sa manjkom kalorija kao i ne tuširanjem sigurno nećeš spasiti planet, barem ne od ludosti...

Kukci su nositelji brojnih parazita i bolesti, znači to je nešto prirodno, neprobavljivi za ljudski organizam i izgleda još jedna bolesna ideja koja se nastoji progurati kao "dobro za okoliš" od istih koji dođu sa 1500 privatnih aviona i moraliziraju o ekologiji. Obrazac ponašanja je isti, prvo je nešto čudno što se gura pod normalno, a kada postane normalno onda će se gurati pod standardno u menze i školske kuhinje.

Mislim, možemo se vratiti na krpenu loptu ili onu iz 1950, sigurno će obogatiti izbor u sportu, ali to ne znači da je to dobro i normalno za današnji sport i nogomet...Sa tim igraju ona djeca po siromašnim zemljama koja nemaju za bolje, a kada dobiju bolje odbacuju ono staro.
  • Praskaton
    2.5k
    Ljudi koji su prihvatili novo normalno,lockdown i sve ostale gluposti vezane u koronavirus prihvatit ce i da je konzumacija kukaca za naše dobro.
    Sve to dolazi iz iste "kuhinje".
  • The Undertaker
    5.9k
    Meni se nekad čini da imate 50 godina i da ste ko ona dva starca iz Muppet Showa. Treba probati sve pa odabrati što vam odgovara. Imao sam prilike viditi iznutra mesnu industriju a bogami i poljoprivrednu proizvodnju za tržište i kad bi ljudi znali što jedu kukci bi im bili najmanji problem.
  • ZGBhoy
    1.7k
    Dolazim idući mjesec sa sinom u ZG na Derbi .

Ima li dan ranije 25.02

Koji sportski događaj osim Gorica-Loksa i Rudeš Cibalia?

Futsal i KK Dinamo nažalost nema
  • seljak86
    2.7k
    Ne želim jesti kukce.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Kukci kao jelo nisu dio nase kulture. Uostalom i tko zna malo o Bibliji Židovima je jedno vrijeme bilo zabranjeno jesti insekte kako bi se razlikovali od ostalih "kmetova", toliko o toj "hrani". Negdje sam procitao da insekti sadrze neku tvar neprobavljivu ljudima koja moze uzrokovati tumore, rakove..., na tu tvar je prilagodena samo pticja probava, ali otom potom, tko sam ja da ljudima govorim kaj da jedu. Aku su se pikali 3x protiv virozice nek jedu žohare bmk, ja sigurno nebum :smile:
  • vjeko1701
    9.4k
    Ok, al ko koga tjera na bilo kaj? Ionako bi svatko trebao čitati kaj kupuje i jede. Tko voli nek izvolji, tko ne ne mora.
  • Neki tip
    21.3k
    Baš sam fino bacio kukca pod noge.. :lol:

Odobreni su za prehranu, ali to ne znači da ih morate jesti. Ak ne bude potražnje, sigurno neće ni ponuda bujati, bez brige..

Opušteno, nitko vam muhu ne gura u usta. ;)
  • The Undertaker
    5.9k
    Ma sve pet ali prvo probaj pa odluči. Da su naši preci bili ko vi danas ne bi jeli krumpir, rajčicu, papriku, čokoladu, pili kavu itd...
  • Ludovic IX
    7.4k
    ja sam uzasno izbirljiv s hranom pa 99% necu jest kukce ali stavit argument da kukci imaju neki kurac u sebi koji izaziva tumore a jest ovo što nam se prodaje u trgovinama je u najmanju ruku smiješno.

Hrana koju sad jedemo je vjerojatno trigger svih tumora na svijetu. ako netko i nosi gen koji koji može dovesti do tumora, možda bi ga izbjegao da ne jede to
    .

znam ljude koji su dobili tumor i prešli na skroz organsko i izbacili sve umjetne secere, i nakon 6mjeseci do godine, tumor im u večini slučajeva 100% nestao. Tumori se hrane tim našim sranjima što ubacujemo u sebe.

dal su kukci zdravi ili ne, nemam pojma ali ti azijati koji ih jedu, čini mi s da žive duže od nas uz lošiju medicinsku njegu od nas.
  • og1986
    2.9k
    Nitko te ne tjera da se cijepiš kaj dižeš buku ? oh, nemozes na posao bez potvrde ? Turanj si slamku u nos...ili, Pa cijepi se i riješio si se muke, kaj glumataš, nebi nam davali neprovjerene stvari.

Nitko se ne pita zašto se to jedenje kukaca promovira po novinama ? Zašto se stavlja u istu rečenicu sa klimatskim promjenama i iskazivanju morala?
    Zašto jednostavno ne počnu prodavati kukce bez sve ove propagande ?

Prvo si teoretičar zavjere kada govoriš da će te prisiliti jesti kukce. A onda kada uz to upakiraju moralnu vertikalu i borbu protiv klimatskih promjena onda je to ok. To je i Index pokazao svojim člancima.

Mene osobno briga kaj tko jede, ako ćeš jesti govna jedi, ali čemu ta sustavna propaganda ?
    Prvo smo rekli, pa kaj boli me briga tko se kako izjašnjava, neka bude muško žensko, kaj onda. Mene nitko ne dira.
    A onda se svi uzjebu kada počnu ubrizgavati blokere hormona djeci, ili kada trans mama posvoji 4 djece i zamisli, njih svih 4 je transrodno.

Jel postoje granice ? Ili pusti brigu na veselje ?

Upali mi se alarm kada vidim da se uz nešto nadovezuju neke nepotrebne stvari, uz jedenje kukaca postaneš borac za planetu Zemlju, nisi teoretičar zavjere i još uspiješ pokazati svoju moralnost.

A gle, u Irskoj i Belgiji djeca jedu već 4 godine kukce u školama za marendu, vole ih, baš su fini i hrskavi.
  • Praskaton
    2.5k
    Da hrana koju sad jedemo bilo biljnog il zivotinjskog podrijetla je u 99% slucaja smece,bar ovo sto u velikim centrima svi uzimamo.Ok necemo se potrudit da to promjenimo nego cemo ubacit kukce u prehranu.Seems legit.
    Kazete tko te tjera da to jedes svi bi trebali citat sta pise na deklaraciji proizvoda.Je,vjerujem da svi podete u pekaru i gledate deklaracije.
    Ti kukci il sta vec planiraju mogu bit navedeni pod bilo kakvim imenom,kao sto se vec radi sa sto drugih stvari stetnih po nase zdravlje
  • Neki tip
    21.3k

Zanimljivo razmišljanje, nije isključeno da će se postepeno uz jedenje kukaca vezivati virtue signaling na koji ciljaš ovdje, poanta ti nije promašena, dapače. :up:

No to ne znači da je regulacija sama po sebi napad na slobodu. Ili da bi o tome trebalo prestati uopće raspravljati, razgovarati, a kvragu tko želi i - probati.
  • Jaro
    7.7k
    Kad sam isao u osnovnu, ucio sam da je dobro jesti raznovrsnu hranu i sto vise domacu
    Spek, luk i svinjska mast je sveto trojstvo zdravlja bilo. Sljedecih 20-25 godina me bombardiraju losim kolesterolom, stetnosti masti, nikako spek, luk je ionako ostao samo kineski... Naravno, sve je to potvrdjeno "znanstvenim istrazivanjima"... u zivotu sam probao jednom avokado i besmisleniju lrehranu nisam vidio (a bogme je i ekoloski nelrihvatljiva ma koliko ga "istrazivanja" gurala) i veceras cu narezati pancete i luka i bmk...
    Tak i s kukcima, mozda i probam, mozda ne... mozda je moralno, mozda ne, al i dalje cu uzivati u steaku, cevapima i raznjicima ma sto index pisao o tome....
  • Fićo1986
    1.1k
    Da se malo maknemo sa kukaca
    Pošto čitam malo po portalima,koje je vaše mišljenje u slučaju Zavadlav?
    Ja mislim da bez obzira kaj je branil svoju obitelj,mislim da je kolektivno tu svima izgorio mozak od droge...sad je poceo pričat talijanski u sudnici pa prekid sudjenja zbog toga a vidim da vise od 99 posto ljudi ga u komentarima podržavaju vrijedjajuci pravosudje...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.