• Logistika
    1.3k
    ovo mora biti faul,u ovoj situaciji vidim Mišića onakvog krakatog kako ga otresa za rame i na pod...po meni Brozivić cijeli turnir puno trči,ali vidi se da to nije taj Brozo...mora malo tu trojku rasteretiti,sa Kanadom na 4-1 cini mi se Modric,Kovacic izlaze negdje u 90oj...umjesto modrića ulazi Pašalić...pa dobro,sta Sučić onda malo ne proba...Petko kad je usao sa Arg cinio mi se bas raspolozen,ali Dalic ima svoju neku jednadzbu u glavi...tamo se sa Rebićem zakačio ,ili Rebić s njim,nebitno...i ne treba mu,a za ove koji su tu stalno govori kao da ih nije ni poveo...Livaja mu okrenuo Kanadu,Petković i Orša odveli u polu finale..majstore,onda zakopaj ratnu sjekiru,ili prekini srat...sto je netko napisao jbt Perisica samo sto nije zavezao za Sosu da ga ovaj vuce po terenu,on to ne vidi,onda Sosa kolabirao jbt...podjelio je ekipu na one koji igraju pošto poto,i one koji su tu jer netko mora biti....jel trebas dubine,pa ja na Football manageru ako trebam dubine stavim Oršu u špicu,pa pokusavam na njega dobiti dubine,nije život igra,ali radi se o ideji,pokušaju,ako vec od špica ne ocekujes nista,jedne te iste generičke zamjene,Dalicev strah od vadenje nekih igrača,manjak improvizacije neke...i dotaknut cu se odlaska Mande,za kojeg sam uvijek govorio,njega cemo teze nadoknaditi nego Modrica jednog dana...polu fin,mi koliko 7 faula,Manđo na klupi crveni 8qxb0lk4risls9gf.jpg
  • Mlađi referent
    12.3k
    Utakmice se gube, taktički, strateški, na disciplinu, na fizikalije, nekad promašiš, ali ovo kako Dalić zna skakat po glavi ljudima koji su mu zabili 4 od 6 golova na ovom turniru bez da smo imali ikakvu napadačku ideju ili mehanizam je baš kretenizam

I da se razumijemo, ja se slažem da zapravo nemamo klasnu opciju naprijed, ali nemamo ni izbornika koji će optimizirat ovo kaj imamo naprijed, a i on ne treba tako pričat, a onda mantrat o obitelji i vatrenom srcu
  • deda
    33.6k
    Filozofirate. Napad nam je 5 klasa slabiji od sredine, i dvije klase od obrane i golmana.
  • Mlađi referent
    12.3k

Ako to znaju i napadači sami, a znaju, zašto izbornik mora napomenut nakon svakog neuspjeha? Zašto je onda on laprdao o tome kak su mu dva najvažnija gola na prvenstvu zabili upravo napadači kad smo bili u oblacima nakon Brazila? Koliko velikih šansi smo složili ono napadu? 3 i to sve protiv Kanade
  • Logistika
    1.3k
    ma to je sve jasno...ali to tako ne govoriš...neki dan gledam dokumentarac Kapetani...Aubameyang govori ne igramO dobro....a ono u Gabonu oko njega 11 taraba nivoa županijske HNL lige,ne govori ja nemam s kim igrati. I ti nasi napadaci imam osjecaj sute,i nece da ga posalju i pm samo zato jer im je cast biti uz Luku...imas sta imas,imas sta si poveo,imas koji ti ne trebaju,i imas ove koje vodis eto tako...ako Orsa i Petko mogu uz dinamov vezni red,povesti u Londonu i do zadnkeg kola se boriti za prolaz u LP,pa jel moguće da oni u repki,iz taj vezni red budu neupotrebljivi po daliću
  • Navijač Dinama
    8.5k
    Što mislite, budel neko osim Jože u timu prvenstva??

Jer mislim da zbog jučer nažalost Livi nema neke pretjerane šanse da bude golman turnira i u najboljih 11 u izboru FIFE prije Martineza i Bone.
  • Tradicija bunta
    6.6k
    Zapravo manjak kvalitete prednje trojke jest jedan od razloga zašto se kreira manje gol šansi. Pravi napadač svojim kretnjama i postavljanjem i individualnom kvalitetom kreira prilike za gol. Primjer za to je, ako ništa, treći gol sinoć. A rekao bi i prva dva.

Ostalo sve stoji. Seljačke izjave Dalića u rangu trenera treće lige. I neprestana patetika.
  • deda
    33.6k
    Bitno je što on govori njima u svlačionici i privatno, ovo što mu izleti pred medijima je nebitno ako je njima objasnio što očekuje od njih. Na kraju dana odnos u budućnosti će pokazati kako je to iskomunicirao.
  • Tradicija bunta
    6.6k
    Uostalom nije jednom se iskenjao po domaćoj ligi.
    Iz koje mu je poteklo apsolutno sve što ima u kadru osim Perišića ajde.
    Ok, skužili smo da HNL ne može imat igrače koji igraju na ovom nivou osim iznimno tu i tamo.
    Ne treba bit izbornik reprezentacije da bi se to znalo.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Filozofirate. Napad nam je 5 klasa slabiji od sredine, i dvije klase od obrane i golmana.deda

Kao što piše, nemam nikakav problem sa stavom da nam generalno treba bolji napadač. Ali reći da je on falio protiv Argentine je vrijeđanje inteligencije onog koji gleda utakmicu. Ili u bilo kojoj drugoj utakmici na prvenstvu.

Zapravo manjak kvalitete prednje trojke jest jedan od razloga zašto se kreira manje gol šansi. Pravi napadač svojim kretnjama i postavljanjem i individualnom kvalitetom kreira prilike za gol. Primjer za to je, ako ništa, treći gol sinoć. A rekao bi i prva dva.Tradicija bunta

Ne bih baš rekao da je to tako jednostavno. Napadači igraju odsječeni cijeli turnir visoko gore. Dalić bi istovremeno da oni povezuju napad, a da se ne spuštaju i da dočekaju svaki centaršut. I Kramarić i Petković su igrači koji znaju otvoriti prostor, ali nije bilo ni blizu nekog tko bi to iskoristio.

Hrvatska nema napad na razini Francuske, Brazila ili, šta ja znam, Engleske, ali bome nema ni obranu pa nitko ne povlači to pitanje.
  • marcio amoroso
    37.2k
    I dalje je ružno ponavljati se kao papagaj da nemamo napadača. Kad dobijemo onda su zaslužni vjera, poniznost itd, a kad izgubimo nemamo napadača.

Mislim da smo svi mi, pa i igrači svjesni da nemamo
    svjetsku ili čak ni europsku klasu prema naprijed, ali da to trener ponavlja nakon svake tekme je u najmanju ruku žalosno i dokazuje da nije nimalo ponizan i pun poštovanja kakvim se prikazuje.
  • marcio amoroso
    37.2k
    Hrvatska nema napad na razini Francuske, Brazila ili, šta ja znam, Engleske, ali bome nema ni obranu pa nitko ne povlači to pitanje.Zambatine škude

Da, kakav nam je lijevi bek? Kako je desni stoper sinoć odigrao? Kriminalno i gore od toga.! Kakva su nam krila? Šta je silni Perišić odigrao na ovom svjetskom? Ništa, baš ništa.

Ovaj se dovezao samo napadača kao pijan plota.
  • og1986
    2.9k
    Nadam se da će se perišić umiroviti pa da možemo konačno promijeniti sustav igre. On nam sam diktira da igramo 4 3 3. Na papiru predobar da ga ostaviš na klupi, a igrački barem ovaj turnir, ništa posebno.

Imamo milijun veznjaka, nakon kaj se pola repke oprosti igraj 4 1 4 1 pa uguši svakog protivnika u sredini. Moli gospu da ti izelti neki poludobar napadač u ove dvije godine i dosta.
  • Mulec86
    394
    Nije problem efikasnosti samo u napadacu. Mi u Rusiji imamo 4 gola od igraca iz veznog reda, a sad samo 1 i to onaj Majera koji je opet djelo Orsica i Petkovica (krilnog i centralnog napadaca) kolko god hvalili vezni red moj je dojam da u tom djelu terena moramo biti puno opasniji na gol.
  • Nino Bule
    14k
    4 reprezentacije u polufinalu sve igraju vrlo slican nogomet. maroko je malo ekstrem u prepustanju igre protivniku ali svi su se odlucili za pragmaticniji nogomet. Mislim da se po tom pitanju dalicu ne moze nista prigovorit iako smo svi bili ljuti nakon maroka pa i japana i mislili da se moze bolje, ja prvi. Dakle dalic po meni za ovaj turnir zasluzuje vrlo visoku ocjenu makar ga ja ne volio i mislim da su mu trenerske kvalitete vrlo skromne.
    Ono sto je katastrofa to su njegove izjave, on nakon japana di je spustio 3 vezna na svoju polovicu, di bekovi ne prelaze centar, govori o hnl napadacima kao krivcima za izgled takve utakmice.
    Kako smo onda u ligi nacija s istim napadacima u 3 utakmice s danskom, austrijom i francuskom slozili svakome 5 puta vise sansi nego protiv japana ili maroka, ne budi picka i reci odlucio sam se za ultra oprezan pristup, napadacka igra zbog toga trpi ali mislim da mi to donosi rezultat, najlakse je reci petkovic je protiv japana u situaciji 1 na 4 (3 stopera i zadnji vezni), trebao dobit duel i onda zadrzat loptu a kovacic i modric stoje na svojoj polovici. Ne postoji napadac na svijetu koji ce u takvom kontekstu izgledat dobro, na kraju vidjeli smo to kad je poljska igrala i kako je lewandovski izgledao. Nek pogleda dalic kako francuska, pa i taj maroko izgleda kad se nabija lopta, uvijek u prilazu par rjesenje, potpis trenera u napadackim akcijama vrlo ocit. Opet ponavljam ni protiv argentine dalic nista nije pogrijesio (osim izbor kramarica za prvu spicu), to bi izgledalo kao i protiv brazila da nije bilo greske lovrena tako rano, mi bi imali vrlo malo prilika, ali bi sveli argentinu na manje opasne sanse, udarce izvana, i maksimizirali si sansu da si u igri do kraja di na neko ludilo pred kraj utakmice ili penale mozes proci.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.