• Stihl
    3k

Uvjek fascinira koliko novca su države spremne potrošiti na raznorazne pizdarije (recimo ulaganja u vojsku) a nemamo dovoljno aviona za gasiti požare.
    Hehe aj da te malo ironično razveselim, ali ulaganje u kanadere je također ulaganje u vojsku hahaha
  • db-izbjeglica
    15.7k
    povraća mi se od ovog umjetnog spektakla oko mosta!
    ne bi da je to ne znam kakav pothvat, a ne stvar koja je trebala biti napravljena davnih dana.
    mrtvi tottenham realizira stadion koji je nekoliko puta skuplji od tog mosta...o čemu mi pričamo?

napravili su "sakati" most, sa jednom trakom u svakom smjeru, most koji je ogoljen u čemu god je mogao biiti ogoljen, a to se predstavlja kao nekakav mega projekt....pa turci su ove godine otvorili most čiji je glavni raspon praktički jednak ukupnoj duljini pelješkog mosta (preko 2000 metara) i ima 3 trake u svakom smjeru, visok preko 300 metara...al to je nebitno - kakva je njihova fešta bila? :monkey:
  • Jaro
    7.6k
    osim lokacije, to nije ni hr pothvat - slovenci projektirali, "svabe" platili, kinezi sagradili...
  • db-izbjeglica
    15.7k
    osim lokacije, to nije ni hr pothvat - slovenci projektirali, "svabe" platili, kinezi sagradili...Jaro

možemo i tako...totalni cringe :monkey:

...i nadzor je bio naš, ne znam tko je bio revident :lol:
  • The Undertaker
    5.8k
    Što jest jest, ovakve građevine puštamo u promet svake godine. Pa mi nismo od zadnjeg rata sagradili ozbiljnu bolnicu, stadion, most, neboder, kazalište, muzej itd... Naravno da je ovaj most velik korak za Hrvatsku a mali za Kinu. Lijepo bi bilo da smo ga mi gradili ali za to nismo više sposobni. Barem ćemo ga koristiti.
  • Papastrumf
    12.9k

Pa tesko da ima puno vaznijih stvari od nezavisnosti nego sto je napokon spajanje juga s ostatkom Hrvatske.

Naravno da je to trebalo ranije napraviti, ali nije nego je napravljeno sad i naravno da to ima veliki znacaj za cijelu Hrvatsku pa je sasvim razumljiva ova fama oko toga.

Osim samog znacaja, nije bas i da je to neki mali projekt. Mislim da je to 5. najveci most sagradjen u ovom stoljecu u EU.
    Sto se tice jedne trake, mislim da je to i vise nego dovoljno za sami jug zemlje, sumnjam da ima potrebe za vise od toga.
  • db-izbjeglica
    15.7k
    Sto se tice jedne trake, mislim da je to i vise nego dovoljno za sami jug zemlje, sumnjam da ima potrebe za vise od toga.Papastrumf

naravno da ima potrebe...jer most će biti usko grlo za nekakvu buduću autocestu. Gledaj, most zbog svog oblika treba imati potrebnu širinu, kako bi bio stabilan i dovoljno krut na vjetrovno opterećenje. Ta širina je takva da doslovno fali možda metar-metar i pol sa svake strane da bi imao profil sa 2 trake u svakom smjeru...mislim da će se teško negdje pronaći šira zaustavna traka od ove na pelješkom mostu.

doslovno i u hrvatskoj imaš duži most (most preko drave na vc koridoru) i imaš most sa većim rasponom (most dr franje tuđmana) preko rijeke dubrovačke...
  • Efes Pilsen
    8.5k
    On je odbio i neke bolje ponude zbog obecanja Torina da ce ulozit u ekipu i onda ovaj "sportski direktor" ne dovede nikoga, a odu im Brekalo, Pjaca, Belotti, Bremer... Talijanski mediji danima naricu i upozoravaju upravu da im fali igraca, frustracija je razumljiva..
  • Tom Hanks
    3.2k
    Bolest modernog vremena,kad ovakvi jebivjetri imaju mogućnost širit svoju bolest svakodnevno tisućama ljudi umjesto da su u posebnoj ustanovi

https://www.dnevno.hr/magazin/karma-je-udarila-thompsonu-hrvatski-tiktoker-tvrdi-da-je-pjevacev-17-godisnji-sin-bolestan-zbog-ocevih-postupaka-nemojte-biti-zatucani-domoljubi-2000163/
  • db-izbjeglica
    15.7k
    ja se toplo nadam da će društvene mreže i sve te debilne platforme propasti u skorijoj budućnosti.
    to doslovno proizvodi ogromnu, ali baš ogromnu količinu debila.
  • Neki tip
    21.3k
    ja se toplo nadam da će društvene mreže i sve te debilne platforme propasti u skorijoj budućnosti.
    to doslovno proizvodi ogromnu, ali baš ogromnu količinu debila.
    db-izbjeglica

Ne, to samo razotkriva postojeću količinu debila. Razne društvene mreže i platforme omogućile su ogromnom broju ljudi "pravo javnosti", pružile mogućnost da im se glas "čuje". Prije si zlobno mogao komentirati samo svoje susjede i rođake, a za tvoju zlobu znali bi samo isti ti, sada komentiraš koga god želiš, a za zlobu ti znaju svi.
  • db-izbjeglica
    15.7k
    Ne, to samo razotkriva postojeću količinu debila. Razne društvene mreže i platforme omogućile su ogromnom broju ljudi "pravo javnosti", pružile mogućnost da im se glas "čuje". Prije si zlobno mogao komentirati samo svoje susjede i rođake, a za tvoju zlobu znali bi samo isti ti, sada komentiraš koga god želiš, a za zlobu ti znaju svi.Neki tip sa Zapada

može se reći i na takav način.
    međutim, takvi mediji im omogućuju da se razmašu, daju im osjećaj važnosti, na takav način postaju još gluplji, stvaraju sve više debilnog sadržaja, na neki način se grupiraju (krpa uvijek nađe zakrpu), skupljaju se jedni oko drugih i još zarađuju nekakav novac od toga.

Posljedično, oni koja možda ne bi bili debili se prepuštaju, kud svi turci tu i mali mujo te i oni sami postaju debili.
  • NORTE
    12.1k
    Ta širina je takva da doslovno fali možda metar-metar i pol sa svake strane da bi imao profil sa 2 trake u svakom smjeru...mislim da će se teško negdje pronaći šira zaustavna traka od ove na pelješkom mostu.

doslovno i u hrvatskoj imaš duži most (most preko drave na vc koridoru) i imaš most sa većim rasponom (most dr franje tuđmana) preko rijeke dubrovačke...
    db-izbjeglica
    Nevjerojatno.

No meni je jednako glupo da su se radile dvije proslave otvaranja umjesto ove jedne zadnje.
    Još luđe da su prvotno mostu dali ime poluotoka.
    Kako znaju uludo trošiti novac iz državnog proračuna, to je prestrašno.
    m47f8uqyqho6tys5.jpg
    e35wtx91p4aathm0.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.