Više puta sam napisao koliko je Poljska pogriješila s prevelikim kapacitetima novih stadiona (za Euro) pa zjape prazni (Poznan, Wroclaw i Gdansk).
Zemlja realno zaluđena nogometom i navijačima, doslovno svaki grad u zemlji ima navijačku grupu.
Za početak krećem s Lech Poznanom.
Novi stadion napravljen za Euro 2012. Kapacitet 42.800.
Klub koji je u zadnjih 25+ godina samo 2x bio prvak, dakle gladni su titula.
Ove sezone slave 100 godina i prvi su na tablici, a maksimalna posjeta im je bila 28.800, a zadnju tekmu 15.800. Nisu im potrebne covid potvrde za stadione.
Navest ću i za druga dva Euro stadiona koje su napravili.
Gdansk, 41.600, na zadnjoj odigranoj tekmi je bilo 5.100.
Wroclaw 42.600, na zadnjoj odigranoj tekmi je bilo 5.900.
Ima i drukčijih primjera, tadašnji četvrtoligaš si je prije 4 godine napravio jednoetažni stadion za 18 tisuća i od tada je cijeli stadion rasprodan na godišnje ulaznice.
Usporedi te dvije krajnosti, koju biraš za dinamo? — NORTE
Projekt je vrijedan 1 bilijun dolara, a u sklopu stadionskog kompleksa gradit će se hotel, park i shopping centar. — superhik
ja stvarno neznam zašto bi grad trebao išta više dat od zemlje..dalje na dinamu ostaje ali ne diraj to najmanje 100 godina. Grad može zraditi na eventima za koje plaća i organizaciju ali sve ostalo (trgovine, kafići, restorani) , zarada ide dinamu — Ludovic IX
ja stvarno neznam zašto bi grad trebao išta više dat od zemlje..dalje na dinamu ostaje ali ne diraj to najmanje 100 godina. Grad može zraditi na eventima za koje plaća i organizaciju ali sve ostalo (trgovine, kafići, restorani) , zarada ide dinamu — Ludovic IX
zato što je sama zemlja vrijedna kao stadion i to je to. uspoređuješ kruške i jabuke ali od tebe me to ni ne čudi.
ja ne smatram da je 2 milje eura puno za grad ali nije ni za klub a klub od tog i na tom stadionu živi. i apsolutno može monetizirati taj stadion da se on sam isplaćuje i onda je čak u interesu dinam da sam gradi da grad ne uzima profit od imena, sadržaja itd... — Ludovic IX
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.