• Mali dioničar
    21k
    Kužim da zvijezda smeta ljude koji su mladi pa nisu išli na utakmice prije skidanja zvijezde, ali ekipu koja je išla ne kužim.
  • xavier
    12.1k
    Ako je replika onda je replika. Meni neka brisanja nemaju smisla. Tovari su brisali pa smo im se smijali. — Infinity

Upravo to. Nije li licemjerno smijati se tovarima što su to micali i onda se žaliti zašto i mi nismo maknuli.
  • Navijač Dinama
    13k
    Da mi inace zvijezda crvena smeta, smeta, razloga je puno. Ovo je mali detalj u grbu, grb je bio u takvom vremenu, a zvijezda je dio povijesti Dinamovih grbova do raspada države i same neovisnosti Hrvatske države.

Ljudi iz kluba su probali napravit dres koji je baš u to vrijeme nošen. Da su napravili repliku bez zvijezde, onda to ne bi bila replika dresa onakvog kako to sam dres sebe predstavlja iz toga vremena i toga vremena povijesti.
  • Oluja
    7.5k
    fc5o2aa4t9ug7s56.jpg
    Za vas kojima ne smeta i koji na dres gledate samo kao vjernu repliku imam pitanje. Bi li kupili i nosili ovaj i sto mislite o njemu?
  • GZomanid
    795

Pa nisam ju izrezivao iz šalova i zastava bezveze..
  • deda
    48.5k
    Se je to dio povijesti našeg kluba. Zato me boli kad neki od vas negiraju da su Dinamo i Građanski isti klub. Oba napaćeni.
  • superhik
    12.9k
    Mala zvijezda na grbu je izraz bunta i dokaz istog, a ne prilog jugoslavenštini.
    Pošto su se svi natjecali tko će imati veću, Dinamo ju je iz inata stavio najmanju i to u crveno polje grba da se ne vidi.
  • Eduardo
    31k
    Pala narudžba. Jel mi se to čini ili dres dolazi sa desetkom na leđima?
  • Mali dioničar
    21k
    dres dolazi sa desetkom na leđima? — Eduardo

Da, desetka je na ledjima. Da mogu birati, uzeo bih bez broja.
  • Eduardo
    31k
    Meni je savršeno to s brojem
  • deda
    48.5k
    Mala zvijezda na grbu je izraz bunta i dokaz istog, a ne prilog jugoslavenštini.
    Pošto su se svi natjecali tko će imati veću, Dinamo ju je iz inata stavio najmanju i to u crveno polje grba da se ne vidi.
    — superhik

:clap:
  • Baltazar
    692

Ja isto mislim da je
  • ZGBhoy
    2.2k
    Naručio sam i stime riješio problem moje Supruge koja nije znala kaj da mi uzme za Božić :rofl:
  • Bosskovitz
    21.5k

Nadam se da neće i da će ostale replike također biti vjerne replike, sa zvijezdom ako je bila u originalnom dresu kojeg se replicira.

Ja sam ga već naručio kao i prošli i bit će uokviren kad prođe cijela kolekcija, pa kad me za par godina mali pita "tata, zakaj ovaj grb ima crvenu zvjezdicu" onda ću mu ponosno ispričati priču o tome kako je nekad Hrvatska bila dio jedne veće zemlje koja se zvala Jugoslavija i u njoj je bila velika četvorka koju su činili srpski, vojni, jugoslavenski i hrvatski klub - a mi smo bili taj posljednji; kako smo mi bili Hrvati i kad to nije bilo najpopularnije te jedini u ligi nosili šahovnicu na grbu, kako smo zbog toga često bili potkradani i uzimali su nam već osvojena prvenstva i rekordnih smo 11 puta bili drugi u prvenstvu, kako smo ju stavili za vrijeme Hrvatskog proljeća (kad mu je pradjeda milicija istukla u postaji jer je pjevao "Ustani bane") po uzoru na Gradjanski, kako su grbovi svih ostalih većih klubova bili fokusirani na petokrake a ova je na našem grbu uvijek bila nekako mala, neugledna i izgledala je kao da je tu prisilno - jer je i bila. Onda ću iz ladice izvući šal iz 1980-ih, onaj svileni s Cicom, kojeg je meni dao taj moj deda kojeg je tukla milicija, na kojem je s bušilicom za papir "izrezana" zvjezdica s grba i ispričati mu njegovu priču kako su to tada tako radili jer se nije smjelo prodavati ništa s grbom bez zvjezdice pa je ovo bio njihov fini, gospodski način tihog bunta protiv totalitarnog režima. I pričat ću malom kako je baš u takvom dresu odigrana ta neodigrana utakmica a veliki Zvone Boban na njoj udario milicajca, kako je njegova baka bila trudna i rodila njegovog tatu svega par tjedana kasnije, a deda ih je uskoro morao ostaviti, staviti pušku na rame i braniti od onih koji su nas napali - i nosio je oko vrata lančić s grbom Dinama.

Nemojmo biti kompleksaši, mi se nemamo čega sramiti iz tog vremena - dapače. Ne možemo se praviti kao da komunizma nikad nije bilo i whitewashati povijest kao Staljin. Puno je bolje, jasnije, poštenije i konstruktivnije pričati iskreno o njoj i podučavati nove generacije kako ih ne bi podučavali oni koji su postali Hrvatine 1991 pa nama, između ostaloga, došli pametovati kako je Dinamo komunističko ime i kako ga treba mijenjati u nešto hrvatskije.

Prepravljanje i mijenjanje povijesti ostavimo majstorima s mora, oni su i tako prvaci u tome, a mi pričajmo svoju iskreno i ponosno baš onakvom kakva je bila jer naš je obraz čist.
  • Blue98
    904
    Što više gledam dres više mi se sviđa, pogotovo zbog dugih rukava koji su danas raritet u modernom nogometu. Nadam se da ce neki iz kolekcije retro dresova bit plavi s grbom Građanskog.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.