• rokikaciga
    198
    Ne treba biti za Možemo da se kaže kako usporedba njih i kriminalne organizacije HDZ nema smisla.dumitrumitu

Imaš pravo, ovi su tek počeli. HDZ ima head start 30 godina.
  • Zvonkec
    178
    kratko su na vlasti daj im vremena s obzirom da po stupićima, predizbornom plakatima iz gradskog proračuna nema razlike s bandićem kaj bu bilo nakon 2-3 mandata to bumo tek vidli
  • Sajla
    6.9k
    Makijavelizam veli da cilj opravdava sredstvo. Sredstvo je u ovom slučaju parcela uz među koja je široka 1 metar. A kaj je cilj? Danas je to novi stadion, jučer je bilo da kum na mjestu obiteljske kuće napravi zgradu s 10 stanova i obrne lovu, a to kaj infrastruktura u kvartu to nemre progutati - nema veze. A kaj bu sutra cilj? Ultimativni cilj je ostanak na vlasti ili penjanje na vlast. Kaj bumo mi kao građani imali od toga je sasvim sporedno.
  • Nolifer
    9.4k

Ma to je "transparentni kriminal" pa je sve v redu i okej, vidiš da su oni čisti ka pesja jajca oko toga, i uvijek bu tu isto, jedni za, drugi kontra, dok se tu koljemo, vrijeme i rokovi idu...
  • Bosskovitz
    14.3k
    Tu ''foru'' su pokupili od bivše vlasti.The Undertaker

Neka su, valjda postoji razlika između takvog manevra da bi se realizirao javni projekt bez politički-motiviranih opstrukcija nekolicine političara i takvog istog manevra da bi se proguralo nešto čemu se građani protive ili što je oblik kriminala, nepotizma i korupcije.

Ti tvoji sa vlastimali M

Daj prestani više pisati ljudima ovakve stvari. Napisao si toliko notornih, političkih gluposti o kojima ne želim jer nemaju baš nikakve veze s temom, no onda još napadaš ljude na ovakav način jer se ne slažu s tobom. Ljudi se naprosto ne dijele na one koji neumorno mrze Možemo iz dna duše i one koji su ljubitelji Možema, pa da za svakog tko ne mrzi kao ti možeš reći da su to njegovi s vlasti. Stvarno je previše. Većina nas nije ni u njihovom ni u tvom taboru.

Stadion je samo tu žrtva političkih igricamali M

Je, nesumnjivo. Ali u tim političkim igricama jedna strana pokušava svim silama napraviti stadion, a druga se trudi da ga prva ne napravi. Radi li to prva, između ostaloga, i za svoju političku korist? Pa naravno da radi, to je politika. Razlika je u tome što je jedna konstruktivna, a druga destruktivna.

svi mi znamo da nema realno nekih stvarnih problema da se isti čas to sve ne napravi ili se već moglo debelo započetimali M

Svi znamo? Ajde objasni nam (ili barem meni) što bi to značilo kako nema problema da se isti čas krene raditi, ali se eto iz nekog razloga ipak ne radi?
  • scooniepenn
    3.8k

Ajmo ovako, je li na tom istom mjestu postojao stadion? Je. Je li taj stadion svojevremeno primao otprilike isti broj ljudi kao što će i novi? Apsolutno je. Je li okolna prometna i druga infrastruktura bila još i lošija nego sada? Je. Dakle, ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi se okolnom stanovništvu ugrozila kvaliteta života ili im se bilo što promijenilo, osim što će izgradnjom druge scene HNK-a i "Nove Kranjče" cijeli taj dio Trešnjevke izgledati ljepše u odnosu na zapuštenost kakva je bila do sada. Inače, živim ravno 400-ak metara zračne linije od tamo pa me se svakako tiče što se tamo radi i planira.
  • rokikaciga
    198
    Misliš da bude Senf preživil svibanj na vlasti? Evo jučer se i SDP okrenuo protiv Senfa a oni mu drže lojtre u Skupštini. Ima oponenata sa svih strana, a nije ni blizu politički potkovan kao Bandić...ili Plenković.
  • Zvonkec
    178
    Nadam se da neće ali pokoran smo mi grad volimo birati one koji nas bičuju tak da se usprkos svemu bojim da bude, btw od 100 ljudi koji mi sjedne u taxi možda se jedan nađe branit senfa ostali su sa svih strana grada i iz dubrave i pantovčaka i španskog niko nema ljepe rječi za situaciju od kad su došli na vlast
  • MateG
    15
    ima smisla ali i dalje ne znam tko će skupiti toliko glasova da pobijedi Senfa, ne nazire mi se neki brutalno jak kandidat, bez obzira koliko bi ja volio da ih on izgubi
  • scooniepenn
    3.8k

Daj mi reci s kime misliš da će SDP koalirati kako bi ostao u vladajućoj većini u Gradu Zagrebu? Misliš da će Branko Kolarić postati novi gradonačelnik, a da će SDP s HDZ-om formirati većinu u Skupštini? To je jednako realno kao da će Senf postati ultradesničar.
  • Dinaminjo
    1.3k
    Kolko stranica, a samo pokazujete da temu ne poznate..
  • rokikaciga
    198
    Ne ali je dovoljno da budu glasni u javnosti, da odvrate ljeve glasače od Možemo prema svom taboru (ili Bernardiću nekim čudom) i da mu ne drže lojtru u Skupštini. To je dovoljno da Senf padne. Još da tu zapne i HDZ i ostali oponenti i pad je zagarantiran. Jedan veliki plus Senfu je kaj je Gong na njegovoj strani i ljudima je pun k HDZa.
  • Droljo
    11.8k
    Uletavam padobranom!
    Vidim da su vam za sve krivi možemo (tj. trenutna vlast u gradu). Meni kao vanjskom (neovisnom) promatraču izgleda kao da su oni jedini nešto oko stadiona pokrenuli. Ako dobro pamtim Bandić je puno duže bio na vlasti pa je sagradio 5 stadiona a ovi pederi deru samo žičare jeftine....
  • criticus
    3k
    Lokalni izbori su bili 16.05.2021. Trenutna vlast je od građana dobila apsolutnu podršku i legitimitet da vlada gradom (gradonačelnik cca 45%, Možemo sam 23 člana skupštine bez SDP-a). To znači da su im građani dali podršku da ostvare svoje projekte i obećanja da će napravit. Neću ulaziti u detalje, svatko može naći što je obećavano od strane svake stranke, nit je to bitno za temu.

Za temu je bitno da je kao strateški projekt označen stadion u Kranjčevićevoj (mislim ne predizborno, ali jest vrlo rano u mandatu). Vlast je stabilna i skupština pod kontrolom. Sve što je pod gradskom ingerencijom nebi smjelo bit problem. Ako je problem onda je nesposobnost na snazi. Naravno da na državnoj razini će se noge postavljati, to je politika i bilo je za očekivati. To je i gradska vlast morala očekivati. Ovo pomicanje rokova od prvog izlaska nacrta stadiona kojeg je Korlaet krajem 2022. je ocjenjivano kao nije nesposobnost vec losi PR. Za mene je to nesposobnost ako ne znaš sta ti sve stoji na putu za realizaciju tako velikog projekta. Naravno da to nije lako, al nije lako bit na vlasti u milijunskom gradu u kojem je infrastruktura zakržljala. I sad nakon toliko pomicanja svalit krivnju na HDZ potrčka Bačića zašto će sve kasnit, daj ne budite smišni. Pa i nakon zadnje objave projekta su iskusniji kolege ovdje pojasnile kako su zadani rokovi nerealni.

Ono što nije tema al oću reći budući da će me se odma proglasit bandićevcom, hadezeovecem ili šta već. Ulaganje u sportsku infrastrukturu je krenulo, uče se po putu i rade greške. Ali bazen u Španskom lagano raste, Dom sportova se obnavlja, Kranjčevićeva je pred realizacijom (nebitno je nakon toliko godina jel kreće 18.3 il 20.8). O nesportskim temama u gradu neću jer tom ovdje nije mjesto.
  • puxigadjurdja
    2.1k

pobjedit će "ko tamo se" što bi se reklo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.