• Papastrumf
    13.8k
    Svi projekti zapoceti po aktualnom GUP-u normalno idu dalje. Novinari pisu gluposti.
  • Jaro
    8.9k
    Predizbirna kampanja... Kao i onaj s fakulteta kome je poveijedjen ego...
  • Hnlovac
    1.5k
    uViJeK iStO rEkLi sMo vAm nIšTa oD sTaDiOnA vI sE đAbE nAdAtE
  • Zagreb1992
    2k
    Ljudi bliski klubu vam odgovore da će biti sve u redu oko stadiona i onda naravno par pametnih pametuje da neće biti ..eto vi bolje znate od njih ..strašno
  • Patak
    3k
    Bit će sve u redu, rekli su nam.

I to dva stadiona, ne jedan.
  • db-izbjeglica
    16.4k
    Za 100 tisuća eura ne bi odgovorno i predano nosio vreće cementa 18 mjeseci, a kamo li pazio na provođenje radova na takvom gradilištu.jakov1

Baš...

Najbolje od svega, ako ikada krene, trajat će više od 18 mjeseci sigurno.

To je 0,23% vrijednosti projekta, a i ta cifra će se sigurno probiti, sprdačina žešća :lol:
  • mali M
    6.5k
    Meni je fascinantno kako smo spremni progutati hrpe i hrpe dreka, laži i muljaža samo da bi dobili stadion. I ja sam za stadion, al čvrsto žmiriti na sve ukazane muljaže, probijanja rokova, izmjene projekata, zakonske regulative to mi je baš zadivljujuće... Sad nešto sprdati Bačića mi je isti rang kako bi i TT valjda sa svojom strankom pokušavao usporiti projekte da su zamijenjene uloge.. "al neeee, nije ovo politički poen, sad će samo što nije..." I jedni i drugi lopovske stranke koji će na svemu nabijati političke poene, al apsolutno na svemu, bilo to stadion ili pofarbana klupica...
    Edit. A ponašamo se kao da su to dvije suprotne stranačke stvarnosti, a kad ostanu na vlasti u saboru će se opet držati za rukice i pljeskati jedni drugima....
  • jedan u nizu
    11.1k
    čvrsto žmiriti na sve ukazane muljaže, probijanja rokova, izmjene projekata, zakonske regulative to mi je baš zadivljujuće.mali M

Jel mi mozes pojasniti sta su tocno muljaze kod projekta Kranjceviceva?
    Jer probijanje rokova i izmjene rokova meni ne ulaze pod muljaze.

Svi mi ovdje vise manje 'mrzimo' nasu politiku i sve sta ide uz to, pa mi je jasno stavljanje svih u isti kos, naravno, i sam to dosta cesto radim, pa ne zelim raspravljati i ulaziti u dubioze oko toga, ali ne bih govorio da bi definitvno bilo isto u obrnutim ulogama. Ne kazem niti da nebi, nego vise mozda bi, a mozda ne bi.

Samo ovo 'branjenje' Bacica i ministarstva (ako cemo to tako nazvati) mi je totalno promaseno. Kao smijesno je prozivati vladajucu nacionalnu stranku jer eto svi su politicari isti.
    Mozemo mi govoriti da su svi ista govna, ali umanjivati ovakve jadne politicke pokusaje stranke koja tvrdi da radi za narod i da radi na suzbijanju sveopceg kaosa i korupcije i unaprijedivanju drustva, a istovremeno blokira velike projekte koje grad ceka desetljecima (pa tako i spominjanje stadiona koji su oni stavili pod pitanje nacionalnog interesa) je promaseno na kvadrat.
  • db-izbjeglica
    16.4k
    Svaka izmjena prostornih planova je urbanistička stvar i ima svoje propisane korake, koji traju...i trebaju trajati, jer je inače puno plodnije tlo za malverzacije.

Očekivati da će nešto takvo proći bez dorada, zastoja i poteškoća je jednako očekivanju da će neki nogometni klub osvojiti prvenstvo bez ijednog izgubljenog boda.

Uostalom, sadašnja gradska vlast je u nekim prošlim vremenima bila najglasniji protivnik bilo kakvih promjena, vezali su se za drveće i slično.
  • jakov1
    412
    sta su tocno muljaze kod projekta Kranjcevicevajedan u nizu

Pretpostavljam "ograđivanje" parcele s vlastitim česticama da se izbjegnu prigovori susjeda i prikazivanje projekta kao rekonstrukcija makar se evidentno radi o izgradnji novog. Može biti da misli i na "krađu" ideje arhitektonskog fakulteta.

A ponašamo se kao da su to dvije suprotne stranačke stvarnosti, a kad ostanu na vlasti u saboru će se opet držati za rukice i pljeskati jedni drugima....mali M

Popušio si HDZ-ovu foru. Najjače oružje koje prevarant ima je da uvjeri druge sa su i svi ostali prevaranti. Onda se ne zna tko je, a tko nije i pravi prevarant je siguran.
  • dinamo u srcu
    1.9k
    Mi danas imamo puno drugačiju situaciju nego prije.

Mi u klubu imamo ljude koji me je zaista interes izgraditi stadion i oni će tu ideju provest u djelu prije ili kasnije sa ovim ili onim političarima u vlasti.

Političari su muljatori i gledaju samo svoj interes, ali dok sa druge strane imas ljude koji su zaista odlučni u namjeri da se izgradi Kranjčevićeva i Maksimir i neće odstupati dok se to ne izgradi, mi ćemo dobit stadion u skorije vrijeme.
  • Robi T
    268
    Lokalni izbori su sve bliže i kreću podmetanja di god se stigne.
  • Bosskovitz
    14.3k
    Pretpostavljam "ograđivanje" parcele s vlastitim česticamajakov1

Tu nema ništa apsolutno ničega protivnog propisima jer da ima, to su rekli čak i oni koji su ih napali za to.

I ja sam za stadion, al čvrsto žmiriti na sve ukazane muljaže, probijanja rokova, izmjene projekata, zakonske regulative to mi je baš zadivljujuće...mali M

Da nije recimo napravljeno to ograđivanje parcele za koje ih napadaš da je muljaža, onda bi projekt zbog političkog pritiska ex-Bandić ekipe na neke stanare kasnio još više - pa bi ih ti napadao da opet kasne. Kao što sam svojedobno pisao: oni koji hoće hvaliti Možemo uvijek će pronaći razlog da ih hvale, oni poput tebe koji ih žele kritizirati uvijek će pronaći razlog da ih napadnu, a i jednima i drugima je više-manje nebitno što se zapravo događa jer će uvijek cherrypickati ono kaj njima odgovara.

Ne znam zašto se neki svom silom trude praviti da starokriminalna ekipa poput Lovrića, Otta, HDZ-a i sličnih neće igrati prljavo kad su prljavo vodili grad 20-ak godina. Ovo nema veze s Možemo, da je na vlasti Most ili neka treća stranka koja ne suraduje s njima bilo bi isto. Naprosto se radi o korištenju državnih institucija za partikularne političke interese i iskorištavanju pravnih praznina na način da se pogoduje podobnima, a otežava nepodobnima.

Ovo sad s GUP-om je eklatantni primjer: Bandicev GUP rjesava se za par tjedana, ovaj za tri mjeseca; Bandicevi “gradski projekti” nisu bili problem, ali sada nakon 22 godine jesu. Od svega sto je Ministarstvo odbilo, jedino sto mozda nije politikanstvo je odbijanje nadstandarda, iako mislim da će se i ovdje većina složiti da je to dobra ideja i nešto što je potrebno Zagrebu. To je tako, politika je prljav posao jer je u njoj previše prljavih ljudi.
  • scooniepenn
    3.7k
    Dakle, koji je krajnji zaključak? Postoji li osnova za odgodu početka gradnje Kranjčevićeve od strane Ministarstva ili ne postoji. Može li neki pravnik ili građevinac dati stručni pravorijek. Unaprijed hvala.
  • dumitrumitu
    1.3k
    Naravno da ne postoji osnova za odgodu. Za Kranjčevićevu je ishođena građevinska dozvola i taj projekt nema veze sa novim GUPom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.