• Jaro
    8.9k
    jedini plus Senfu, Mozemo, Bandicu i ostalima je to sto vrh HDZa ne zeli vlast u Zg - jer je to automatski oporba unutar stranke. Dok Vuč... ovaj Plenkovic drzi HDZ, oko Zga ce se motat samo klaunovi iz HDZa...
    A kaj se tice stadiona - TeTejac i ekipa su napravili daleko najvise jos tamo od Univerzijade oa kome pravo, kome krivo...
  • Bosskovitz
    14.3k
    Meni kao vanjskom (neovisnom) promatraču izgleda kao da su oni jedini nešto oko stadiona pokrenuli. Ako dobro pamtim Bandić je puno duže bio na vlasti pa je sagradio 5 stadiona a ovi pederi deru samo žičare jeftine....Droljo

Hej, nemoj kvariti zabavu činjenicama!
  • Patak
    3k
    Imaš negdje pri ruci popis sportskih objekata u gradu Zagrebu koji se izgradio za Univerzijadu, zatim za vrijeme od Univerzijade do 2021, i popis sportskih objekata izgrađenih od 2021 do danas?
  • jakov1
    418

Ne slažem se. Ti u svom komentaru pretpostavljaš da su svi propisi smisleni i razumni, ali na primjeru stadiona je evidentno da nisu, niti približno. Da bi se sagradio stadion usprkos svim sabotažama, a da pritom sve bude 100% čisto, Grad bi prvo trebao promijeniti milijun stvari van svoje nadležnosti.
  • mali M
    6.5k
    koristit ću tvoju rečenicu i zamoliti pristojno da me prestaneš tagirati u svojim upisima na ovoj temi jer se tebi nisam ni obraćao... Tvoja reakcija na spomen dotične političke opcije govori sama za sebe... To je to što ću ti odgovoriti na ovoj temi...
  • Sajla
    6.9k
    ne razumijem, jesi li baš meni želio odgovoriti? ne spominjem nikakve propise ni njihov smisao pa mi nije jasno što mi želiš reći i zašto.
    ali kad već pišem - besmislenost propisa i procedura sam osjetio na svojoj koži i to mi ne treba objašnjavati, a očekivati od nekoga da u političkoj kaljuži ostane čist je još više besmisleno. naprotiv, u svom komentaru sam htio reći da su ovi povukli potez koji se može smatrati neetičnim ili rubno legalnim (uska parcela uz među kako bi sami sebi bili susjedi), ali ga nisu povukli da bi pogodovali privatnom interesu, čega smo se nagledali u prošlosti. tako da ja to uopće ne gledam kao nešto izrazito negativno. da mene tak zafrkava neki ludi sused koji ima korumpiranog kompića na općini/ministarstvu/sudu, i ja bih pokušao isti trik.
  • Zvonkec
    178
    A kaj se tice stadiona - TeTejac i ekipa su napravili daleko najvise jos tamo od Univerzijade oa kome pravo, kome krivoJaro

Kak se uzme ak ćemo gledat doslovno tuđman i mirkec novosel su napravili zapad i sjever na Maksimiru dok je senf zasada dobil samo građevinsku za kranjčevićevu, kad i ako bu kranjča gotova a maksimir krene s izgradnjom onda bu to istina ovak još nije
  • jakov1
    418

Ma shvatio sam kao da govoriš da toleriranje principa "cilj opravdava sredstva" kad se slažemo s ciljem može dovesti do toga da će cilj nekad biti privatni interes, ali vidim da smo na istoj strani. Previše ekrana danas...
  • AS86
    10
    Što se tiče (ne)moralnosti podjele parcele, susjedi imaju pravo žalbe u procesu ishođenja građevinske dozvole. Međutim, oni mogu uložiti žalbu na više manje bilo što da se tako izrazim, i to može biti i bez pravne osnove. I naravno, u tom procesu se sve takve žalbe koje su neosnovane odbacuju ali to sve produžuje proces za i do više mjeseci, ovisno o broju žalbi i o efikasnosti ili neefikasnosti javne službe.

Sami objekat ne može dobiti građevinsku dozvolu ako sve nije u skladu sa GUPom i svim važećim propisima. U ovom slučaju, budući je građevinska dozvola ishođena, sve je u skladu sa navedenim. Da li je nešto nemoralno ili ne je subjektivna stvar, ali nije zakon ili fakt dok se ne stavi na papir. Kod nas nije problem u zakonima, problem je u onima koji ih provode i tumače i u tome što ti ljudi nikome ne odgovaraju za (ponekad i namjerno) odugovlačenje projekata, a ponekad se jednostavno radi o nesposobnosti. Recimo meni je nemoralno da se susjedi (ako nema pravne osnove već je cilj opstrukcija) zbog svog interesa žale na projekte od javnog interesa, a naročito ako se radi o poboljšanju njihovog kvarta. Parcelacija čestice se je provela tako da ne bude opstrukcije, koje bi bez daljnjega bilo. A nadalje, investitor je svoju parcelu usitnio i na taj način žrtvovao određen broj svojih kvadrata koji imaju nemalu vrijednost, te si tako osigurao bržu provedbu projekta. Kad sve sagledam, meni osobno je to uredu dok god je sve u skladu sa zakonom.
  • scooniepenn
    3.8k

Necu vise o politici na ovoj temi. Samo cu ti reci da ce SDP biti u vladajucoj vecini u iducem sazivu Skupstine s Mozemo. Mozes me slobodno podsjetiti bude li drugacije, ali za to se sanse mjere u promilima i nece se dogoditi. Slobodno pogledaj tko su Senfu protikandidati i sve ce ti biti jasno. Raspudicka je jedina suvisla, ali nema stranacku infrastrukturu i to je to.
  • Bosskovitz
    14.3k
    koristit ću tvoju rečenicu i zamolitimali M

To je za političke teme, ja sam te vrlo jasno pitao za gradnju stadiona:

Ajde objasni nam (ili barem meni) što bi to značilo kako nema problema da se isti čas krene raditi, ali se eto iz nekog razloga ipak ne radi?Bosskovitz
  • The Undertaker
    6.5k
    U redu je dok se to ne tiče tebe osobno. Ako je sve u redu i legalno, probajte to sami napraviti pa da vidimo odgovor. Što se mene tiče, samo neka stadion ide dalje ali nemojte mi opravdavati nečije zaobilaženje zakona višim interesom. Probili su sve rokove, zabrljali sa glavnim projektom ali eto, ovo parceliranje je bilo ključno za nastavak projekta. Vidim da se rokovi i dalje pomiču.
  • mali M
    6.5k
    To je za političke temeBosskovitz

:rofl: drugim riječima kad tebi paše i svadi ti se onda se možemo tagirati.. btw. ti si me u istom postu tagirao za političku temu koja se opće nije ticala tebe... a miš moj mali licemjerni :lol:

a ako želiš baš odgovor na pitanje koji i sam znaš:
    Ajde objasni nam (ili barem meni) što bi to značilo kako nema problema da se isti čas krene raditi, ali se eto iz nekog razloga ipak ne radi?Bosskovitz

To znači: da nisu uskoro izbori i da nije bitno nabijanje političkih bodova preko prozivanja šta je ilegalno, ne fer ili nepravedno ili kako se nije napravilo obećano u mandatu i da cijelokupnoj gradskoj politici paše da se stadion izgradi, već bi bili u "drugoj" fazi gradnje... Ili hoćeš reć da ima realnih problema i zbilja s pravom se proziva grad?
    da nisu trenutni ciljali trenutak početka gradnje na nove izbore (što sam tvrdio od početka i vidi čuda, tako i ispada) već smo mogli biti u gradnji...
    da nisu izbori, ovi hohštapleri iz oporbe ne bi ni spominjali stadion nego bi pustili da se gradi kao i sve ostalo...
    al ok, ajmo se praviti da je zapravo stadion u fazi čak i ispred rokova jer se tebi ne sviđa što jedan forumaš misli da su oni koji su obećali da će izgraditi stadion lagali i nisu ispunili skoro ništa što su obećali...
    neznam Boss, možda si okej dečko, al neznam zašto se uvijek nakostriješiš kad netko drugi, u ovom slučaju ja spomene kritiku na gradsku vlast...Kaj je najbolje, taj isti Dudu kojeg si išel zdušno braniti u više navrata ni ne skriva da je simpatizer navedene stranke pa mi nije jasno ni što je tebe tu zažuljalo...
  • Dudu9
    1.4k
    naporan si i dosadan, koliko sam ja simpatizier možemo tako si ti hdz, kad si tako pametan pa sve znaš, ajd i dalje nastavi trovanjem ove teme kako su u gradu nesposobni jer eto u zadnjih 30 godina napravljeno brdo stadiona neznaš koji je bolji
  • mali M
    6.5k
    proving my point... :wink:
    dok ja kritiziram HDZ svaki put kad ih spomenem (lako provjerivo u povjesti mojih postova), ti to za sebe u vidu Možemosa ne možeš reć... Da si aktivan i pratiš temu znao bi da mi koji čekamo stadion već 30+ godina zato i propitujemo sve jer smo alergični na lažna obećanja i već ih iščitamo sa 3 kilometra.. zašto je tebi okej da su ovi obećali stadion i nisu ga napravili to znaš samo ti, al to nema veze sa trenutnom političkom vlasti na zagrebu jer smo tako udarali i po Franceku i po Miletu za takve laži.. al tebe ovo žulja kad se spomene...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.