• Orc123
    10.7k
    SD sto prije....ne smije se ro razvlaciti nego se mora jasno definirati kakvog kandidata zelimo i to sprovesti u djelo u najkracem mogucem roku. Vremena se cini puno, a ustvari jako ga je malo!
  • Facke
    5.2k
    Vremena nema. A sportski direktor nam sad treba. Treba jasen plan napraviti za letni prelazni rok. Sezona se blizi kraju a v momcadi imame jake pune upitnika kak dalje.
    Po mene ak smenis sportskuga direktora moras vec imati nekoga premnuga, bar vec imal neki razgovor. Moras imati spremne opcije. A ne tek nakon smjene se raspitati i kandidatima.
  • blubach
    807
    Pa dobro, možda su neki razgovori već i obavljeni, možda se čak došlo i do užeg kruga ljudi.
    Saznat ćemo ovdje tko je vjerojatno sat, dva prije službene objave :)
  • mali M
    6.9k
    dobro okej, pa valjda već i ptice na grani znaju da nam je prošli SD imao baš lošu sportsku politiku... ne razumijem sad ovu naknadnu pamet portala i foruma kad rastrančiraju pojedinu situaciju i glume velike mislioce.
    Fulao je brate, skoro svaka odluka je bila pogrešna. Svi smo toga svjesni... I meni se nije svidjelo dva neprovjerena mlada nogometaša iz vana, a imali smo tu Šotićeka. Ova izjava njegovog starog da bi mu bilo neugodno za tu plaću, objesit mačku za rep. Pa pola tih klinaca se srami svojih staraca kakvi su pohlepnici... i šta sad, da smo mu dali malo više da "ga nije sram" i igraj brate pa se srami ili nemoj.. Neš ti kao da nas je tražio 800 000 mjesečno. Za Pašalića sam bio i prije i sada, jer mislim da bi se dobro uklopio u mentalitet kluba, ima onaj malo "napuhan" stil i moglo se od njega napraviti igrača.. Ali šta sada, da plaćemo i umujemo kad se rasplelo kako se rasplelo? Evo ovo je meni definicija orgijanja. Znači svi već sve znamo, posljedica je već bilo u vidu otkaza, i mi dalje raspravljamo sada kad je otišlo u krivu, kako sad znamo da se krivo odlučivalo..
  • ElDorado
    2.3k
    samo upozorenje za budućnost. I činjenica da sva sranja koja imamo danas su produkt rada i nerada SDa. Jest iza nas ali patimo i patićemo još dosta dugo zbog katastrofalnih odluka. I moje je uvjerenje, kao u svakom poslu, odgovornost bez kontrole vodi u katastrofu. Zato SD bez čovjeka u Upravi ili strukture kojoj će odgovarati na gotovo dnevnoj ili tjednoj razini put je u sranje.
  • mali M
    6.9k
    Jest iza nas ali patimo i patićemo još dosta dugo zbog katastrofalnih odlukaElDorado

ma to se slažem, ali ovaj SD nam je samo zabio zadnji čavao, katastrofalne odluke se donose već zadnjih 5 godina.. na 1 ili 2 dobra transfera (jer nije da su sve fulali) smo imali 10 prosječna ili loša. i sad to pomnoži sa 5 godina i imat ćeš otprilike koliko smo viška nakupili.. a već je bila bar jedna čistka, pa smo se opet nakrcali.. ali da, dali smo MM povjerenje, a trebao je zapravo imat stalno neki nadzor..
  • Bosskovitz
    15k

Potpuno nepovezano. Da, Pašalić je bio preskup. Kad igrač ode u MLS jer su od svih klubova Europe jedino ameri dovoljno ludi da za njega plate traženih 5 milijuna eura, onda to dovoljno govori i o traženoj cijeni i o samom igraču. Isto tako, Šotiček ni po čemu nije pokazao da je propuštena prilika; u jednom Baselu još uvijek nije odigrao ni jednu cijelu utakmicu i u 10% više odigranih minuta od Cordobre ima tek dva gola više i jednako asistencija, iako nije otišao na drugi kontinent, u posve drugačiju kulturu i neusporedivo drugačiji tip kluba, a bome ni promijenio tri trenera.

Uopće nemam namjeru braniti ni Marića ni Cordobu jer imam nemali broj kritika na obojicu, ali nogometno je nepismeno nakon 6 mjeseci zaključiti kako je igrač doveden za 2 milijuna eura iz Južne Amerike preplaćeni promašaj i da se umjesto njega moralo dovesti igrača neznantno bolje statistike koji je koštao 50% više ili igrača koji je za 150% veću odštetu prešao u Orlando City FC.

Ne mogu se oteti dojmu da kad bi Juan Cordoba imao istu statistiku i bio doveden za istih tih 2 milijuna eura, ali iz Lokomotive umjesto Deportivo Calija i odazivajući se na Ivan Kordobić, zaključak novinara ne bi bio da je preplaćeni promašaj nego talentiranji 21-godišnjak koji nije dobio svoju priliku ili se, u najgorem slučaju, nije snašao u kompetitivnoj sredini kluba poput Dinama.
  • Laugreano
    3.5k
    Jbg ljudi moramo bit spremni na pljuvacinu i pozivanje na linc raznih samoprozvanih sportskih novinara i "navijača" kao ovaj deda kojeg se tu spominjalo, koji su jedva dočekali neku ovakvu krizu.
  • Tongo Doumbia
    5.9k
    Uopće nije stvar ni Pašalića, Šotičeka ili čega već. Stvar je u tome da smo se u prošlom prijelaznom roku nakrcali strancima ne upitne, nego ispodprosječne kvalitete. Tu ne može biti kemije, homogenzacije ni atmosfere kakva priliči da se ekipa galvanizira i krene u nizovima lomiti sve.

Pa ni čuveni Torrente kog se na sva usta hvali, u tom utopijskom “idealnom” Dinamu, nikome ne bi bio među tri stopera. A najbolja je strana kupnja posljednja dva prijelazna roka, valjda.

I da, Cordoba drži štafetu jer smo tog igrača s prilagodbom i što mu sve već treba, platili preko dva milijuna eura. Pa svatko vidi o čemu se radi. Plus, na sve to je dečko klasični tranzicijski igrač, a ni u jednoj utakmici gdje smo bili u bloku nije dobio ni sekunde. I to kod tri trenera. Meni dovoljno.
  • mali M
    6.9k
    zapravo znaš šta ću ti reć, kao i za Cordobu, ja mislim da bi se i Pašalić i Šotićek snašli nakon prilagodbe u Dinamu, dapače, čak mislim i puno brže od njega. I oni ne cvatu u svojim klubovima, ali imaju pravo na vrijeme prilagodbe kao što pozivamo i kod Cordobe.
    S druge strane, svi smo svijesni da bi nam Dinamo II ili filijala uštedila puno muke.. i novaca vjerojatno.. Mbuku i Cordoba su baš materijal za takve stvari pa tamo vidimo na čemu smo.. Ovako se mogu složiti eventualno da nismo imali izbora nego probati..
  • Droljo
    12.7k
    A pokazat mišku i šikiću da nećemo plesat kak oni sviraju? Stat na kraj reketarenju kluba od strane hnl bagre lopovske? Jedna od rijetkih stvari koju je marić napravio dobro. Rađe probati sa cordobom za 2 mil nego mišku dati 5 i vagon igrača. Ima nešto i u osnaživanju konkurencije.
  • ElDorado
    2.3k
    problem je kaj su nam ti igrači nuđeni ljeto prije i nismo bili zainteresirani a neke smo i neshvatljivo nepristojno odjebli poput Fruka. Šimić, Marić, Bišćan tko god se pravio pametan od njih.
  • Droljo
    12.7k

Fruka smo mogli uzet kad god i odlučilo se da nije za dinamo. Puno prije marića. I nije! Kakav fruk...
  • Dudu9
    1.5k
    Ma problem je što je Marić loš SD, postoji sigurno 20 Soudani na tržištu ali mi smo uspjeli dovesti Kastratija možda i goru verziju, isto tako ima stopera tipa Tonel jbga SD uspio promašit totalno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.