• GeneralNapoleon
    749

Kao sto je kolega napisao, dobar posao odraden u Frankfurtu. Ali onda apsolutno katastrofalan posao u Herthi gdje sa ogromnom financijskom injekcijom investora ljudi ispadaju u drugu ligu.

Vidio sam i da ga se dosta pljuje u stilu da ni u Frankfurtu nije bio glavni razlog za uspijeh, te da se to samo potvrdilo u Herthi.

Mislim da se moze nac bolja rijesenja od njega.
  • Izet Hajrović
    3.8k
    Da se mene pita, prvo bih "pucao" na Hasana Salihamidžića. U nekom članku se navodi da je u Bayernu zarađivao između pola milijuna i milijun eura godišnje pa ne vjerujem da bi financije bile problem. Tamo je bio glavni što se tiče sportskog segmenta i sigurno da zna organizirati sportski dio kluba što je kod nas problem, a o poznanstvima u nogometnom svijetu da ne govorim.
  • Lihtmašinac
    429

Da, ali po meni mu uspjeh u Frankfurtu ima vecu vrijednost od neuspjeha u Berlinu i Stuttgartu. Tamo gdje nije isporucio, uglavnom su bile zesce zahebancije iza kulisa, tak da je mozda i to imalo utjecaja na njegov rezultat. A Frankfurt jos dan-danas zivi od onoga sto su postavili Kovac i on.

Mislim da su i @Facke i jos neki sto prate njemacku ligu to potvrdili. Al u svakom slucaju mislim da upravi ne bi bilo pogresno iza kulisa se raspitati o njemu kod nasih koji poznaju okolnosti njegovog posla u DE (recimo, Kovaci, Simunic, Soldo) pa sjesti s covjekom na veceru i vidjeti kako razmislja i ima li mozda koji savjet ili ideju. Ipak je Fredi nase gore list :smile:
  • Crni86
    8k
    Hasana SalihamidžićaIzet Hajrović

Jedino iskustvo u bayernu ciji sportski sektor je vec bio dobrano poslozen i tu nije bas napravio neki posao i sjetimo se da su izlazile svakakve price da se isposvadao sa svima i na kraju je neslavno odletio.

Nama treba netko tko je radio u sustavima koji su slicni nasem i kojem mi tezimo. Npr benfica, porto, sporting, ajax i sl. Isto tako trebamo osobu s znatno vecim iskustvom kako bi nas sektor mogla i posloziti iz 0. Uz to da je s balkana bi bilo idealno, ali prva dva uvjeta su po meni kljucna dok je treci optional.
  • GeneralNapoleon
    749

Ajme meni :lol:

Ne moj uzet osobno ali lik je bio sprdnja cijele Bundeslige. Uspijeli su doslovce prekinut dominaciju Bayerna, samo nazalost kao zaposlenici Bayerna :lol:

Dok se samo sjetim transfera kao Boune Sarra, lose mi dode :lol:

Mislim da ide bolje i od Brazze i od Bobica.
  • Sibirski plavac
    3.5k
    A možda Sven Mislintat? Nije se proslavio u Ajaxu kao direktor, ali je kao scout bio jeben, pogotovo u Dortmundu kojem je našao Lewandowskog, Aubameyanga, Dembelea, Hummelsa, Kagawu.... Očito čovjek ima nos za dovest dobrog igrača.
    Pitanje je samo koliko bi tražio za svoje usluge.
  • Izet Hajrović
    3.8k
    svašta se piše, da, ali opet, bio je tamo 6 godina na funkciji SD-a, za njegovo vrijeme su osvojili Ligu prvaka u Corona sezoni. Nakon njegovog odlaska izgubili titulu od Bayera, iako ne kažem da je on razlog tome. Uglavnom, Bayern je bio uspješan pod njegovim vodstvom. Shvaćam i tvoju poantu, ali ne mora niti to biti dobro rješenje. Evo npr. Boto, mislim da se ne bi usrećili da je došao k nama, a čovjek je radio u Benfici, otkrio Di Mariu i Oblaka.
  • Izet Hajrović
    3.8k
    ima nos za sumnjive menadžerske poslove, treba li nam novi Mamić?
  • Ali
    2.4k

1.Trener - stranac
    Kondicijski - stranac
    Špica - stranac
    Bekovi - stranci
    2/3 stopera - stranci
    Sad jos i SD - stranac

Identitet kluba ? Kak je poslo bit ce uskoro i vođa navijača stranac, neki filipinac i sl.
    A tko ce "punit" repku kadrovima ak ovak nastavimo
  • Crni86
    8k
    slazem se s poantom bota, ali boto je ociti placenik. Isti onaj kao sto je bio onaj portugalac u hajduku cini mi se.

Mi ne trazimo placenika koji ce te radi prve iduce ponude koja je za jedan euro visa napustit vec nekoga tko stvarno zeli jos graditi, a ne uzeti jos koji euro i pobjeci. Mi trebamo osobu koja ce jednostavno gledati na duze staze i koja ce nas stvarno i dozivljavat na duze staze.

Nije isto biti sd nekog bayerna ili neke benfice, porta, ajaxa ili dinama. Postoje jasne razlike u filozofijama i sportskim politikama izmedu tih klubova. Kao kad imas igraca koji je cijeli zivot igrao u ekipama koje su ful defanzivne i sad dode u ekipu u kojoj od njega ocekujes da se uklopi u full ofanzivni mentalitet ekipe.
  • Sibirski plavac
    3.5k
    Nisam upoznat s time da je radio nekaj tog tipa. Ja ga znam kao poznatog skauta. Ako je kao što ti kažeš "novi Mamić" onda sam protiv njega, iako ponavljam, ne znam na kaj misliš pošto nisam prije čuo ništa loše o njemu.
  • GeneralNapoleon
    749

Ligu prvaka su osvojili dok je jos Rummenigge bio tamo glavni. Nakon njegovog odlaska i preuzimanja glavne ogdovornosti od strane Salihamidzica i Kahna pocinje Bayernov pad koji je rezultirao gubitkom titule.
  • Crni86
    8k
    odletio je iz ajaxa radi nekoliko sumnjivih dealova, mislim da je jedan od njih bio i sosa.
  • GeneralNapoleon
    749
    Radije bih nekog perspektivnog SDa koji je u uzlaznoj putanji nego neko vece ime koje je negdje napravilo teski krah kao sto su Mislintat, Bobic i Brazzo.

Mislim jasno je meni da ne mozemo dovest neke top top SDe. Ali opet ne bih bas neke koji su uspijeli napravit negdje teski kolaps.
  • Jurki
    15.5k
    boli me kiki al su stranci ili nasi. Ako nema trenera i sda dovoljno kvalitetnog u Hrvatskoj... treba ga traziti vani.
    Nogomet je globalni biznis i jedino je mjerilo dal neki trener/sd/igrac isporuce kaj se od njih trazi.

Kaj se repke tice.. i ko ce "puniti" kadrove.. nek si o tome vodi racuna i misli Kustic jer je predsjednik Saveza.
    Ne zelim da se opet netko uci na Dinamu samo zato da repka ima od toga sutra koristi. I dont care.

Edit: kad ce drugi klubovi u Hrvatskoj dati samo 10% od onoga kaj je dal Dinamo.. onda mozda mozemo diskutirati o tome. S obzirom kakav tretman imamo kao klub u Hrvatskoj... nek se jebe i Kustic i Savez.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.