• Dudu9
    1.3k
    u kakvom je to dinamo kaotičnoj situaciji financijski? malo si pogledaj u kakvoj situaciji posluje hajduk ili rijeka koja svake godine proda pola momčadi pa je svejedno ispred dinama, tamo su izgleda čarobnjaci bez novaca uspiju složit ekipu bez problema
  • Laugreano
    3k
    Vidimo po europi kako sloze ekipu.
  • Dudu9
    1.3k
    vidimo kako dinamo potrosi 70mil eura godišnje uspije imati lošiju ekipu rijeke koja potroši 15mil zanimljivo, pravdati nekog ko toliko troši i uspije bit gubitnik nema smisla
  • GeneralNapoleon
    361

Pa jasno da mozemo u nedogled kad se zelis pravit lud.

Olimpija prije Boromise 5 godina nije bila prvak, te nisu ako se ne varam uopce igrali europu.
    Dinamo je prekprosle sezone jos igrao ligu prvaka te zadnjih 7 godina je prvak.

Ja nisam pratio u detalje Boromisu. Ali mi ovo gore govori da je on stvorio tu ekipu, dok je kod Marica tako da je kostur ekipe isti kao zadnjih par godina. A taj kostur, koji ima najvece zasluge za uspijehe, sigurno nije njegovo dijelo.

Jasno da nije isto Dinamo il Olimpija. Ali meni je Boromisa vise pokazao od Marica. I to bi znacilo da bi vec sa vecim CVom dosao u Dinamo. Za razliku od Marica koji doslovce nije imao nikakve reference.

Slazem se i moj odabir bi bio Boban, jer po meni ima sve ono sto nam treba. Ali on za to ocito nema interesa.
  • Laugreano
    3k
    dok je kod Marica tako da je kostur ekipe isti kao zadnjih par godina. A taj kostur, koji ima najvece zasluge za uspijehe, sigurno nije njegovo dijelo.GeneralNapoleon

Pa onda bi bilo logicno pustit ga da slozi ekipu pa onda sudit.
  • GeneralNapoleon
    361

Pa kad vec nije bio u stanju napravit jednostavniji dio, u vidu da popuni kvalitetno kriticne pozicije, stvarno ne znam od kud bi trebali bit optimisticni da bi ju slozio komplet :lol:
  • Daliban
    4.1k
    Nama treba sd s gardom, kojeg se cijeni i postuje u svijetu nogometa. Nije neko znanje prepoznat igraca za real, barcu i sl. Takve igrace svi vide, ali je umijece ispregovarat ih.Crni86

Ne slažem se. Da je to slučaj, većina igrača iz zadnjih nekoliko rokova nikada ne bi ni došla u Dinamo. Kod pregovora uopće ne znamo koliku ulogu igra klub, a koliku posrednici. Mislim da su pregovori problem prvenstveno zbog našeg ciganjenja. Eventualno može biti problem da Marić nije u stanju uvjeriti igrače da je Dinamo najbolje mjesto za njih.

Ne treba promatrati ni samo ulazne transfere. Istu stvar (lošu procjenu) vidimo i kod izlaznih, odnosno njihovog izostanka. Hoxhu je odmah trebalo spakirati put Italije jer nije igrač za Dinamo. Razumijem da Cannavaro želi sve igrače pogledati na pripremama, ali treba biti i razuman. Ako imaš ponudu za Hoxhu, nosi ga na rukama gdje god i uzmi to nešto para što ti se nudi da reinvestiraš odmah ovaj rok. Sličan obrazac vidimo i s Torrenteom.

Ima nekolicina igrača za koje već sada svi vidimo da će im vrijednost samo padati, ali upitno je hoće li ih se prodavati. Možda ode jedan, ali svi neće sigurno. I Dinamo je tu na gubitku jer ne kešira više-manje nebitne igrače na vrijeme iako je očigledno da će im vrijednost samo padati kroz proljetni dio.
  • GeneralNapoleon
    361

Vjerojatno kolega misli s jedne strane na karizmu s kojom bi privlacio igrace koji se dvoje, a s druge strane gard u pregovorima gdje bi mozda i uspio dogovorit nesto u nasu korist, ili barem da se ne cigani.

A sto se ovoga sa prodajom i reinvesticijom tice. To bi trebalo bit tako ali kao da mozemo ocekivat da cemo dovest upgrade. Pa ne mozemo dovest ni ono sto nam treba. Takvo poslovanje je u ovom trenutku science fiction. Najbolji trenutak za unovcit Hoxhu i reinvestirat je vjerojatno bilo na ljeto nakon eura.
  • Enco
    8
    Onaj tko se dokaže bez velikog proračuna,a npr. Boromisa ili Mance su se dokazali, taj siguran sam ne bi bio loš sa većim proračunom.
  • Daliban
    4.1k
    Ne nužno, nama treba netko tko je u stanju prepoznati igrače za najviše domete prije nego što se ti dometi ostvare. Vidjeli smo da Marić to ne može kroz ulazne transfere, vidjeli smo da je i Sučića ljetos pogrešno procijenio pa danas priča da nam je Sučić najbolji igrač. Nama treba boutique direktor, ne ovi koji gledaju kako gdje iskopati nešto što može dobro odraditi posao.
  • Enco
    8

Nadam se da se slazemo bar u tome da bi bili bolji nego trenutni izbor i da s jednim od njih dvojice ne bi bilo -7 :grin:
  • Daliban
    4.1k
    Ne znam, možda.
  • Mr Anderson
    9.5k
    Nadam se da se slazemo bar u tome da bi bili bolji nego trenutni izbor i da s jednim od njih dvojice ne bi bilo -7Enco

Nije nas SD koštao da smo na -7, nego treneri, pa onda igrači. Usprkos ozljedama, s ovim kadrom pravi trener bi bio prvi ili u najmanju ruku na minimalnom zaostatku. Nemojte sad izmišljati.
  • Crni86
    7.2k
    Nije nas SD koštao da smo na -7, nego treneri, pa onda igrači.Mr Anderson

Tko je ostavio jakira? Tko je odabrao bjelicu? Tko je birao igrace koji ce se dovesti, a koji otici? Pa nisu se valjda sami doveli.

Krivi su losi treneri, ali nije onaj koji ih je birao bez imalo vizije. Imamo vec treceg trenera u manje od 6 mjeseci koji ima skroz razliciti stil od svojih prethodnika. U ozbiljnim sredinama treneri se biraju prema stilu igre koji njeguju i da li je komapatibilan s vizijom kluba. A mi smo ocito svoju viziju promjenili tri puta u 6 mjeseci.

A onda se zapitajte i kakav utjecaj to ima i na kadar koji se slagao za prvog trenera s jednim stilom igre, a sada vec dolazi drugi trener s razlicim stilom igre.
  • Dudu9
    1.3k
    SD već na 3 treneru u pola sezone, on odluči ko je trener i koji igrači dolaze i odlaze znači njegova odgovornost
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.