• Kujtim Shalla
    3.6k
    Napisao sam i na temi transferi ,a polit ću se pepelom i ovdje. Kako sam znao pljuvati Marića,za sad radi odlično i upravlja ovim prelaznom rokom. Samo nastavi tako. Dovedi nam još Taylora, Ivanušeca i vrhunskom napadača ,a i može i još jednog ako ispadne nešto mlado i perspektivno. Svi rigamo po ademiju,riletu senatorima koju su svoje otpjevali. Petko ima plaću koju treba opravdati. Previše je ozljedjen i nije to to. A i selahi je još tu ,rješi to Mariću. A onda provjetriti svlačionicu. Ajmoooo
  • Jurki
    14.2k
    pod "kurcevitog predsjednika" nisam mislil da vlada željeznom cizmom, vec da bude prisutan kad je na kocki bliza/daljnja buducnost kluba.
    I da bude sudionik svega kaj se desava.
    Isto tak u drzavi, kad je pičvajz nema godisnjeg za predsjednika ili premijera.
    Pogledaj medije.. svaka fukara nas šamara kak hoce i to vec duze vrijeme. I na to se svi skupa prave ludi i ignoriraju.
    A mi se ponasamo ko gospoda.. zajebi tu gospodstinu.. udari najvecom silinom kaj mozes.
  • Bosskovitz
    13.5k

Nemoj smetnuti s uma da Dinamo nije trgovačko društvo i Predsjednik kluba nije CEO. Predsjednik Uprave je CEO. Predsjednik kluba je najblize onome sto bi u trgovackom drustvu bio predsjednik Nadzornog odbora, s time da ima malo proširenu funkciju jer je, ajmo to tako reći, personifikacija kluba, ujedinitelj; onaj koji klub predstavlja svojom pojavom. On nema značajne izvršne ovlasti, ne traži igrače niti pregovara s menadžerima, ali otvara vrata, lobira i s obzirom na zaista ogromno nogometno iskustvo koje ima, njegova riječ u sportskim pitanjima sigurno ima svoju težinu.

Predsjednik Kluba koji bi radio ovo o čemu neki ovdje pišu bio bi konstantno u izravnom sukobu s Predsjednikom Uprave, a to bi tek bilo problematično. Ušli smo u 2025. godinu, tehnologija nam omogućava da ljudi operiraju druge iako su udaljeni tisućama kilometara pa ne sumnjam kako je omogućila i da uprava, SD i IO budu u momentalnom kontaktu s onima na GO koliko god je potrebno. Prošla su vremena kad je glava trebao lupati šakom o stol da bi se nešto napravilo; sad postoji sustav, a razgovarati se tjedan dana može i preko mobitela.
  • SAS1987
    15.6k
    udari najvecom silinom kaj mozes.Jurki

Najlakše je do negativnog publiciteta svađom sa novinarima :wink:

znam da nije CEO, zato sam, možda malo nejasno, taj CEO samo koristio ko abstraktnu paralelo sa predsjednikom kluba.
  • Jurki
    14.2k
    ovak da bumo na cisto.
    Jebe mi se za publicitet dal pozitivan ili negativan.
    Ali boli ta šutnja, ta šutnja je aklamacija svega kaj ta gamad pise.
    Boli me svaka ta zla strelica koju ispali ta piskaralcka bagra prema nasem klubu.
    Vjerujem da 99,9% kritika tj kilometri teksta napisani u tom smjeru nisu da se sjebe klub.. vec da budu stvari bolje.
    Isto tak i ja ne kritiziram neke stvsri da rusim klub, vec da velim svoj skromni sud, kaj mislim da nije dobro.

Edit: sral sam protiv bivse uprave i sral bum protiv svake sljedece za koju mislim da ne radi neke stvari dobro za interese Dinama. Pa makar na celu te Uprave bil netko ko mi je iz oka ispal.
  • Lihtmašinac
    382
    Trodijelni serijal "Da se mene pita... - 3 tjedna kasnije ", 2. poglavlje: "Sportski direktor se raspištoljio“

Koliko god u zadnje vrijeme bio kritički nastrojen prema njemu, ovi mu zadnji potezi svi imaju glavu i rep. Cannavaro, Galešić, Franjić, omogućavanje da navijači i mediji očekuju Ivanušeca, ozbiljne strane reprezentativce i napadače renomiranog imena - sve to ima smisla. Ipak, i dalje mi on, ovako izvana, ne ostavlja dojam nekog hladnokrvnog pregovarača, a sezonu do sada ne može izbrisati jedan prijelazni rok.

Naravno, super mi je vidjeti da ima onu stvar za riskiranje s perspektivnim, ali još nedovoljno dokazanim trenerom, za financijska ulaganja i ozbiljan rad na kadru unatoč hiperglasnim kritikama. Tu je zaslužio respekt. To dokazuje da nije baš bez veze na funkciji koju obnaša i daje nam nadu vjerovati da možda i nije baš tolika rupa kako su neki govorili i da mu je baš stalo do kluba i posla. Međutim, zlobnici bi rekli da nije baš previše teško dovoditi igrače, ako si spreman bez problema i ozbiljnijeg pregovaranja platiti lovu koju druga strana traži. A to Marić trenutno možda radi jer nam gori pod nogama. A gori nam pod petama dobrim dijelom i zbog njegovog (ne)djelovanja prije par mjeseci.

Možda ga još uvijek ne kužim i varam se u njemu, ali bude li Uprava kroz koji mjesec bila u mogućnosti na poziciju SD-a dovesti neku marku poput Fredija Bobica/Bobića/Bobiča, ne bih se protivio da se Marića službeno premjesti na mjesto direktora omladinske škole ili proglasi šefom scouting službe za francusko govorno područje (Europa i Afrika). To mu ne bi bila prežestoka degradacija, a mogao bi ostati vezan za klub i dalje učiti iz prve ruke od ljudi koji su dječje bolesti menadžerske struke preboljeli i na višim razinama. U najboljem razvoju stvari Dinamo bi onda kroz koju godinu u njemu mogao imati fakat ful kvalitetan kadar i za ovu poziciju na kojoj se trenutno uči obrtu.

No zasad je glavno da mu se zaželi uspješan prijelazni rok. Lako ćemo pričati i razmišljati o budućnosti i kojekakvim rošadama kad se roster kvalitetno pojača, pa baš zato Mariću želim uspjeh s apsolutno svakim transferom ove zime.
  • The Undertaker
    6.4k
    Morate se dogovoriti da li je Zajec kršio statutarne odredbe kada je odlučivao transferima (njegova izjava u Rovinju) ili sada kad, navodno, ne odlučuje (osim u okviru ovlasti IO). Ja nisam neki obožavatelj Zajeca kao pridruženog SD jer mislim da on taj posao ne zna raditi ali mi je zapravo svejedno sve dok se zna tko je i zašto odgovoran i tko polaže račune u slučaju neuspjeha. Zna li se?
  • pencilneck
    737

Što se "polaganja računa" tiče, linije zapovijedanja su sasvim jasne.

SD odgovara Upravi, Uprava odgovara Izvršnom odboru, IO odgovara Skupštini, a Skupština, zajedno s Predsjednikom, odgovara članovima na izborima.

Ljepota demokracije je da se, ako članovi nisu zadovoljni s predsjednikom ili članovima skupštine, oni mogu smijeniti na prvim idućim izborima.
  • Kujtim Shalla
    3.6k
    Ako svi nazivamo demokraciju i da bude bolje nego što je bilo,da je sve crno na bijelo, dokumentirano. Zašto nije objavljena veličina transfera od Galešića,nikakva kritika ,samo znatiželja . Mislim da smo to svi željeli ,da se sve zna ,nikakve muljaže
  • Facke
    4.6k

3 miljina € sa bonusima moguce 3,5 miljuna €.
    Odrekli se postotka od 50% kaj smo imali na iducem transferu Jankovica.
  • veselko tenžera
    3.1k
    Mislim da bi bilo dobro da kod svakog sljedećeg predstavljanja igrača SD da svoj osvrt na tog igrača i transfer. Prošla su vremena kad si mogao dovesti igrača, Židak napiše 2 članka kako je stiglo super-pojačanje i eto ti stava javnosti. Govorim to iz 2 razloga.

1. Poštivanje prema svojim navijačima.
    Informacije su puno dostupnije i cirkuliraju puno brže, google zna sve i ljudi se informiraju. Puno su više zainteresirani za klupske poteze jer je tehnologija to omogućila, zato je bolje da informacija dođe s prave adrese, a ne s kojekakvih potcasta ili drugih bespuća interneta. Zbog onih kojima je stalo SD bi mogao u par crtica reći zašto baš taj igrač, što može donijeti ekipi, kako se gleda na njegov budući razvoj, koje su njegove dobre strane. Tako bi poraslo povjerenje u klub i SDa. Gdje nema razgovora (informiranja) tu nema ni zdravog odnosa.

2. Sprječavanja histerije
    Npr. jutros se pojave 2 potencijalna pojačanja koje objavi neki novinar, sam Bog zna ima li 1% istine u tome i već je 15 ljudi na Zoni sigurno da su obične prevare, 25 ih je razočarano jer je najavljena zvijerka, 20 ih je otpisalo sezonu, a 5 ih pomišlja na samoubojstvo. Malo karikiram, a Zonu uzimam kao reprezentativan uzorak za širu Dinamovu populaciju iako svjestan da je mimo Zone stanje još gore. Taman da se odluči za jednog od ove dvojice, mora postojati razlog zašto se odlučilo za njih i to treba jasno iskomunicirati. Naravno, ne treba široj javnosti servirati sve moguće detalje, ali par informacija bi bilo ok. Netko će reći da nije bitno što tko misli, ali nažalost to nije točno. Treneri i igrači su ljudi, sve okolo utječe na njih i klub treba sa svoje strane napraviti sve što može da im smanji pritisak.

U NFLu ima jedna super stvar, kad suci pregledavaju neku situaciju i donesu odluku, moraju stati na teren, uključiti mikrofon da ih čuje cijeli stadion i svi u prijenosu i objasniti u 2-3 rečenice što su vidjeli i zašto je odluka takva kakva je. To je informiranje, ako si tu iskren i pojasniš što si vidio nema ti tko što zamjeriti. Tako se razvija povjerenje. Klub je u puno stvari napravio super iskorak prema navijačima, mislim da i po pitanju stručnih pitanja treba napraviti pomak.
  • Nino Bule
    15.1k
    da je sve crno na bijelo, dokumentirano.Kujtim Shalla

Sve treba bit ispravno i dokumentirano, ali ne javno dostupno, postoje mehanizmi unutar kluba koji bi bili tu radi nadzora, rijetki/nepostojeci su klubovi koji objavljuju javno cifre, bilo place bilo transferi tako da to sto ti trazis nikad nece zaživit niti je igdje praksa, i nitko ne bi rekao da ti klubovi nisu "demokratski" zbog toga, neke stvari jednostavno ulaze u sferu poslovne tajne.
  • The Undertaker
    6.4k
    Ljepota demokracije je i da oni koji izgube prvenstvo neće smjeti izaći na ulicu, što od sramote što od straha. Kome pravo, kome krivo.
    Zato je dobro unaprijed znati koji su ti.
  • pencilneck
    737

Sramotan upis. Zazivanje fizičkog nasilja i/ili prijetnji prema Upravi kluba zbog sportskog rezultata je dno dna.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.