• Jaro
    8k
    Dobra nam je taktika onda da igramo duge na Kuleta za kojeg i ptice na grani znaju da ne može osvojiti skokIzet Hajrović

I to protiv vjetra...

Njegov je prethodnik Sergej Jakirović u prvih osam ligaških utakmica s plavima osvojio 18 od 24 boda, baš kao i Igor Bišćan. Čačić, koji je bio prije Bišćana na klupi, imao je pak niz od sedam pobjeda i jednog remija, a zanimljivo je da je Čačić u prvom mandatu na klupi Dinama, 2012. godine, u prvih osam kola bio savršen, osvojio je 24 od 24 boda!

Od Bjelice su bili bolji i Kopić (19 od 24), Krznar (18 od 24), Jurčević (14 od 24), Cvitanović i Petev (obojica 18 od 24)... Uglavnom, prekopali smo po arhivi u posljednjih 20 godina te došli do statistike da je Bjelica - najgori!
  • ElDorado
    492
    Svvi smo djelomično u pravu ali mi ide na pimpi zazivanje Jakira pod kojim nismo imali uopce igru a najveci je krivac sadasnjeg stanja:
    - momcad je fizicki katastrofalno pripremljena sto rezultira silnim ozljedama
    - ne postoje nikakvi uigrani automatizmi sve se svodi na kvalitetu pojedinca koji su sad ozljeđeni i igramo najsporiji nogomet cak i hnla
    - popuštalo se starijim igračima koji vladaju svlačionicom trener gubi svaki autoritet
    - nije se kroz utakmice sirio rotacijski kadar pa kako ocekivati da su zamjene u formi
    I onda se Bjelica nakon bodova u LP uljuljkao da je sve super i da ce doci samo po sebi. Nije uopce prepoznao kakvu krizu igre mi zapravo imamo. Pored toga dojma sam da je ovog puta dosao kao one man show bez sustavnog rada i kvalitete cijelog stožera.
    Izlaz? Ne znam.
    Na kraju Stojko i Kač. Toplak je vise puta naglasavao da su obojica čudo od igrača. Ali koliko su oni igrali? Ocekivati vrhunsku natjecateljsku igru od njih ako ih drzis po 20 min i psiholiski ubijas je suludo.
  • Mr Anderson
    8.9k
    Ne kužim sad tu paljbu po Bjelici. Pa valjda 80% foruma je bilo za njega i proglašavalo ga za mesiju, spasitelja i ne znam što sve ne. Ostatak nas je bilo protiv iz kojekakvih razloga. Ja osobno jer ne volim recikliranje na klupi, ništa osobno protiv Bjelice. Međutim sad bi ispali neozbiljni da ga se smijeni nakon dva mjeseca. Treba stati iza njega i dati mu podršku ko što se Jakiru dalo. I pojačat se na najkritičnijim pozicijama.
  • kadsemasazatalasa
    15
    Nenad Bjelica je šarlatan i prevara od trenera.

To što je on s onom ekipom Dinama napravio, gdje si imao Olma, Petkovića 4-5 godina mlađeg i nabrijanijeg, Oršića, Moru, Stojanovića, Leovca, mlađeg Ademija, je uspjeh, neću omalovažavati, ali da je neki mega uspjeh i trenerski masterpiece Bjelice - nije.

Dapače, ni tada nismo igrali dobar nogomet. Uostalom, Shaktar nas je tad izbacio u 5 minuta.

Mogu mi biti svjedoci samo ljudi iz mog okruženja, da sam i tada govorio isto ovo - da je šarlatan i neznalica.

Gdje god je bio prije i poslije Dinama - nije napravio ništa, osim, da i tu budem pošten, ulaska u LP s Austijom Beč.

Sve ostalo, loše do nikako. Dobio otkaz u Austriji jer nije mogao sastavit pobjedu, isto tako u Lechu, Speziji, nakon Dinama u Turskoj dobio ekspresan otkaz, smijali mu se, u Njemačkoj - otkaz. Osijek - spaljena zemlja i neuspjeh.

Frajer je nesposoban!

Možda i ima određene trenerske kvalitete (nedovoljne za ozbiljan klub kakav je dinamo), ali mišljenja sam da je man managment mu debelo ispod nule. I kao takav ne možeš uspjeti. Bahatluk mu izvire iz svake pore. Uz to, sad je i pojačao taj bakatluk dovođenjem sina za kakti MENTALNI TRENER. Mojne me batje.

Što se mene tiče, nije ni treba doći, i jedva čekam dan da ode (al vjerojatno se ugovorom zaštitio kao lički medvjed)

Ova ekipa je DOBRA, ali treba i DOBROG TRENERA.
  • Samo Dinamo
    160
    Žao mi je to reći, ali mislim da Bjelica nije isti čovjek kao kad nas je prvi put treniral. Nekaj se s njim loše dogodilo. Govor tijela, izgubljeni pogled kraj terena, momčad jednako raštimana kao prije njega... Prije je Bjelica bio pojam, znanja, odlučnosti, stvaranja momčadi. Ja ništa od toga više ne vidim ni u tragovima. Kad je došao rekao je da ćemo igrsti napadački a nas se i dalje tako lako zatvori na stranama a veza nije u stanju ništa kreirati pa nam se stoperi stalno međusobno dodavaju čak i kad gubimo i trebali bi jurnuti naprijed. Nadam se napretku, ali ne vidim kako to ostvariti.
  • don
    7.8k
    Ova ekipa je DOBRA, ali treba i DOBROG TRENERAkadsemasazatalasa

Dinamo ima limitirane igrače, odnosno nikakvu klupu.
  • jedan u nizu
    9.6k
    Jakir je do otkaza uzimao 2,17 po utakmici, da se taj trend nastavio danas bismo s Jakirom bili na prvom mjestu.Daliban

Koliko je Jakir imao bodova po utakmici nakon onog niza sa Goricom, Balkanijem i ostalima? Nakon prvoh nekoliko utakmica?

Kada Bjelici damo 2 prijelazna roka i 2 pripremna perioda mozemo ih usporedivati.
    On nije prosao niti jedan.

Uostalom, Jakiru se htjelo dati jos prijelaznih rokova i jos priprema, a vidimo kako su se ti prijelazni rokovi odrazili na ekipu.
  • telekineza
    41

Treneru kojem trebaju 2 pripreme i 2 prijelazna roka je po meni loš trener. Ta matra i kod Jakira je bila idiotska i pokazalo se da koliko god daješ treneru vremena, ako ne zna što bi s tim nećeš se usrećiti. Po meni je ista stvar i sada sa Bjelicom.

Meni nije jasno kako Bjelici sad treba toliko vremena, a npr. jedan Amorim nakon tjedan dana preokrene igru Man utd. Ok, to je klasa trenera pa ga nećemo uspoređivati s njim, ajmo ga onda usporediti s Kovačevićem iz Belupa. Ne smatram da Kovačević treba biti novi trener Dinama, ali kako njemu nije trebalo 2 prijelazna roka i dvoje pripreme da preporodi Slaven Belupo koji ima jednak broj ozljeda kao i Dinamo, ako ne i više, s tim da su njihove rezerve gore od Dinamovih i još je preuzeo ekipu na samom dnu u psihološkom rasulu. Tu se vidi da on zna što želi igrati i zna to implementirati brzo. Kod Bjelice ja sad u ovom mandatu ne znam što on želi igrati, a ne vidi se apsolutno nikakav napredak osim ajde malo bolje igre prema nazad, ali to isto, osjećaj je kada se gleda utakmica da su protivnici malo hrabriji da bi ta obrana plivala puno više, ali još uvijek nas se ekipe, bar u hnl-u boje napasti.
  • Simpatizer
    488
    Treneru kojem trebaju 2 pripreme i 2 prijelazna roka je po meni loš trenertelekineza

Mikel Arteta je po tebi loš trener?
  • jedan u nizu
    9.6k
    Treneru kojem trebaju 2 pripreme i 2 prijelazna roka je po meni loš trener. Ta matra i kod Jakira je bila idiotska i pokazalo se da koliko god daješ treneru vremena, ako ne zna što bi s tim nećeš se usrećiti. Po meni je ista stvar i sada sa Bjelicom.telekineza

ne kazem da mu treba toliko, ali micati ga nakon 12 utakmica nema veze s mozgom. Pogotovo jer je u LP ipak donio 7 bodova u kratkom vremenu.
    Nije totalni krivac, jer nije imao niti pripreme niti prijelazni rok, krivac je jer nije poslozio ekipu u glavi i sto im se nije najebao matere do sada.

Ovdje se samo cekao koji kiks da se pocnu pisati mantre 'Jakire, oprosti im', a ti isti ljudi su zagovarali 16 prijelaznih rokova i 28 priprema i reprezentativnih pauza.
    Pravi primjer licemjernosti.
    Takvim ljudima nije bitan dinamo nego vlastito 'ja', samo da mogu srati i reci 'bio sam u pravu' , 'jesam vam rekao' i slicne stvari.

Internet je jedna od najvecih dostignuca u covjecanstvu ali donosi toliko zla, i onda samo takvi licemjeri plivaju po drustvenim mrezama, a po nnovome i na zoni.
  • Kia pride
    68
    nadao sam se do kraja da se neće angažirati Bjelka baš zbog onog lijepog prvog mandata, isto ko što se Riječani ne bi proslavili s Kekom. Nikad to nebu to. ALi su u upravi popušili i napravili populističi potez.
    Sopić je po svemu trebao biti taj nakon Jakira.
  • Bosskovitz
    12.9k
    ne kazem da mu treba toliko, ali micati ga nakon 12 utakmica nema veze s mozgom.jedan u nizu

Ma kakvo micanje trenera. Čovjek je preuzeo momčad koja je već tada pokazivala izvjesne probleme, u međuvremenu mu se ozlijedilo pola prve ekipe. Ne izgledamo dobro, ali pobjeda nas praktično dijeli od povijesnog prolaska u LP, a u HNL-u imamo neugodan ali ni približno nedostižan zaostatak koji itekako možemo i uvjeren sam da ćemo dostići i prestići kroz sezonu. Tko sada priča o nekoj smjeni trenera zaista nema veze s realnošću.
  • Kruno
    494
    Treba se smiriti do pauze dovest ce Bjelica dobre igrace. Samo se moramo malo ohladiti nije lako. Mada jedina zamjerka sto nije iz juniora prikljucio napadaca..
  • Kermit
    139
    nadao sam se do kraja da se neće angažirati Bjelka baš zbog onog lijepog prvog mandata, isto ko što se Riječani ne bi proslavili s Kekom. Nikad to nebu to. ALi su u upravi popušili i napravili populističi potez.
    Sopić je po svemu trebao biti taj nakon Jakira.
    Kia pride

Nemreš ne uspoređivati prvi mandat sa ovim tekućim. I još pogotovo što je otišao kako je otišao, bez da ga je rezultat smjentio što je inače glavni faktor smjene trenera. E sad, jel zabrijao nošen nostalgijom da će stvari biti iste, tko zna.

Populistički potez, da. Sopić nikako ne.

Naš problem je igra koju nemamo već 2 sezone, nismo je imali pod Jakirom, nemamo je ni sada. Iluzorno je očekivati da će Bjelica nešto promijeniti preko noći, ne bi ni Mourinho. Kako sam napisao na drugoj temi, pitanje je koliko vlada svlačionicom, gdje očito stvari ne štimaju. Znanje i iskustvo sigurno ima, veće od ostalih HNL trenera, to je sigurno. Samo neka se to vidi na terenu čim prije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.