• i more je plavo
    1.1k
    Za propust koji uzgred receno jos uvijek nemamo nikavih zadovoljavajucih odgovora.Nino Bule

Slusao sam jednu zanimljivu anilizu na Fox news, koju su novinari usmjeravali u Trumpovu korist.

Uglavnom prica je da i nisu bili bez informacija, ali da pri donosenju odluka vise vjeruju uvjeravanjima celnika nekih drzava nego svojim analizama.

Pa spominju Ukrainu, za koju su imali informacije ali su vjerovali uvjeravanjima da Rusija nece (dali zbog straha, dali zbog razuma) tako brutalno krenuti na Ukrainu, u ovom slucaju su vjerovali Saudijcima (iako su znali da se ovi dogovaraju nesto i sa Kinom i sa Iranom) koji su tvrdili da Iran nebi organizirao nesto sto moze prerasti u veliki rat, i na kraju zakljucuju da moraju poceti vjerovati Kini da ce najkasnije do 2027 uzeti Tajvan na bilo koji nacin.

Strah je i od gomile muslimana sirom svijeta koji zive na zapadu, ali hrpa njih i dalje iskonski mrzi Ameriku, jer sve radikalne islamske organizacije i dalje svako toliko pozivaju na Jihad protiv Amerike, svega americkog i zapadnjackog nacina zivota.
    I da mogu, vjerojatno bi ih pobili sve, e sad jel su pomislili da mogu ???
  • Nino Bule
    14.5k
    Uglavnom prica je da i nisu bili bez informacija, ali da pri donosenju odluka vise vjeruju uvjeravanjima celnika nekih drzava nego svojim analizama.i more je plavo

Prica za malu djecu, pogotovo kad je izrael u pitanju, stavio sam gore yt video, hamasovci su 3 tjedna prije akcije javno objavili snimke na kojima treniraju probijanje granice i ulaske u kuce i ubijanje i otimanje civila, i onda ti na obljetnicu 50 godina yom kipurskog rata to odrade, ja da sam vodio obranu bi znao da na takvu obljetnicu mora biti određena sprema a kamoli da sam vidio JAVNO OBJAVLJENE snimke treninga nečeg ovakvog, ovo je ili najveci obavjestajni propust ikad ili sabotaža iznutra.

Strah je i od gomile muslimana sirom svijeta koji zive na zapadu,i more je plavo

Pitanje je dana kad ce krenut masovni teroristicki napadi po briselu, parizu i berlinu poput onih 2015e, ovakve stvari inspiriraju radikalizirane pojedince kojih po europi ima kao sto znamo dosta, jos ce to biti uglavnom "samotni vukovi" i indovidualni napadi umjesto organiziranih mreža pa ce biti skoro nemoguce sprijeciti te napade, taman sto se covid ludilo smirilo sad nas ceka opet destabilizacija svega
  • Patak
    3k
    Niste pogledali podcast koji sam stavio. Izraelska novinarka, bivša vojnikinja sa prve crte u Gazi kaže da je nemoguće da IDF nije mogao spriječiti napade, a dogodio se proboj na 15 mjesta. Nemoguće prije 20 godina kad je ona služila, nemoguće danas sa svim mogućim tehnološkim napretkom. Smatra da su izraelci među kojima ima i njezinih prijatelja žrtvovani. I kaže da nema šanse da pet sati nema reakcije IDFa, da to ne može biti slučajno. Dalje kaže koje su laži oni kroz MSM u Izraelu morali progutati kao izgovor za nedjelovanje IDFa. I uhvatili su Hamasovca koji im je rakao da se 1000 Hamasovaca spremalo godinu dana za napad što je opet nemoguće da nisu znali apsolutno ništa o tome i poduzeli kontra mjere. I taman prije napada premjestili neku brigadu sa prve linije da čuva nekog njihovog političara.
  • i more je plavo
    1.1k
    Smatra da su izraelci među kojima ima i njezinih prijatelja žrtvovani.Patak

I koja bi bila logika te žrtve ako su Ameri sa Saudijcima bili blizu priznanja Izreala ?
    Sami odlucili potaracati Palestince i sve teroristicke frakcije potpomognute Iranom, pa isprovocirati napad na Iran ????

Samo trazim neku logiku svega ovoga.
  • Krizy
    46.5k
    "Vukovi samotnjaci" :lol: :lol:
    Sve je to planski organizirano što se tiče terorizma u Europi.
    Trenutno su neredi i razbijanje židovskih radnji, kuća u svakoj zapadnoeuropskoj državi. Ništa novo, jer već godinama gledamo kako isto rade katolicima.
    Zaostali idioti, hvala Angela.
  • Nino Bule
    14.5k
    Ma naravno da tu ima i organiziranog, moja poanta je da je izrael doveo u eu u neugodnu situaciju di ih mora podrzavat a strateski interes europe je upravo suprotan; nama nije u cilju da izrael pocini pokolj koji bi znacio ulazak arapskih zemalja i irana u rat protiv izraela sto bi znacilo novi migracijski val prema europi u kojem bi se dovuklo hrpa terorista koji bi europu gledali kao suucesnika + postojeci arapi po europi koji su spremni aktivirat se iz istih razloga. Sto dalje i problemi i stanovnistvo bliskog istoka trebaju biti od nas, a ne da potpirujemo vatru od koje najvise mi nastradamo na kraju
  • Krizy
    46.5k
    Kasno je za to, u Europi su već milijune izbjeglica i neprestano nastavljaju dolaziti bez obzira na Izrael.
    Nisam uopće komentirao trenutni rat.
    Krivnja je na Angeli Merkel i ostalim mekušcima od političara zbog kojih se pola stanovništva boji šetati po noći.
    Žalosno šta su napravili a pravi razmjeri će se tek osjetiti. Stopa svih kriminalnih djela se višestruko povećala zadnjih godina, pravi "boom".
    Oštećuju se i pale Crkve, groblja i muzeji, napada domicilno stanovništvo.
    Svako malo vijest o "psihički bolesnom stranom državljaninu" koji je napao nožem, sjekirom, mačetom, pištoljem...
    Trenutno je na ulicama širom Europe 500 tisuća "prosvjednika" za Palestinu, koji rade sve osim što mirno prosvjeduju.

avzNxK5_460s.jpg
  • Nino Bule
    14.5k
    Kasno je za to, u Europi su već milijune izbjeglicaKrizy

Ni sam u ovo ne vjerujes, da sutra krene migracijski val od 5 milijuna ljudi prvi bi htio da se nesto uradi po tom pitanju a ne slegne ramenima i kaze "kasno je". Dosta je bilo podrzavanja amerike i izraela u destabiliziranju bliskog istoka a jedini tko osjeca posljedice je europa, ameri trabunjaju o bombardiranju irana i kako se hamas ne moze rjesiti ako se ne promjeni rezim u teheranu, izraelci zele i lobiraju promjenu rezima od 79e, opasne su to igre da bi europa glumila nezainteresiranu stranu koja eto podrzava svoje partnere.
  • i more je plavo
    1.1k
    Krivnja je na Angeli MerkelKrizy

Tu bi se slozil s tobom, ona ih je dozivala, radila dogovore da ih se pusta u Europu.

Pogledaj Francusku, Belgiju, sad i Švedsku, pa i UK........svi su se polakomili za jeftinom radnom snagom, i ti ljudi su ok kad stignu, ali s vremenom i oni vide da domaci zive bolje, pa krece frustracija, getoiziranje i onda nastupaju alahovi sinovi koji ih radikaliziraju.

Ja ne branim Amere ni EU celnike, ali u kojoj to zemlji u kojoj su vecina alahovi mucenici mozes skupiti ekipu, uzeti Americke i Izraelske zastave i paradirati po cesti i traziti neka prava za koja ti mislis da su ti uskracena..........ides doma u nekoliko torbi.

Tak da razina tolerancije kod nas je nemjerljiva s njima. I sad kriviti Izraelce mi je glupo, jer jos gore stvari bi Palestinci radili njima samo da mogu.
    Nisu oni dobri i jadni, samo su slabiji.
  • Krizy
    46.5k
    50 tisuća samo u Londonu a vidim i po svim drugim velikim i malim gradovima.
    Vjerojatno ukupno i milijun ljudi razbija po Europi u ime Palestinaca.
    Bolesno
  • bluelions
    328
    I već su krenuli neki napadi pošto je Hamas jučer deklariro petak kao global day of rage.
    U Francuskoj je jedan islamist nožem ubio jednog učitelja i povrijedio još dvojicu.
    Podsjeća na ubojstvo Samuela Pattya (profesor) koje se dogodilo točno prije 3 godine, koja slučajnost.
  • Mihaljević
    10.3k
    @Krizy Šta misliš o teoriji zavjere da su ovaj rat pokrenuli Rusi da događaje u Ukrajini stave u drugi plan?
  • marcio amoroso
    37.5k
    Nadrealisti su skoro sve točno predvidjeli pa bi mogli i one Švedske izbjeglice u Bosni :grin:

Šalu na stranu, ovo šta se događa u zapadnoj Europi nije normalno i bojim se da će biti samo gore. Naravno da ćemo onda i mi osjetiti te nemire, bar indirektno kroz ekonomiju itd.
  • Nino Bule
    14.5k
    Tak da razina tolerancije kod nas je nemjerljiva s njima. I sad kriviti Izraelce mi je glupo, jer jos gore stvari bi Palestinci radili njima samo da mogu.
    Nisu oni dobri i jadni, samo su slabiji.
    i more je plavo

Sve se slazem samo koji kurac su tamo dolazili; pogledaj rane rasprave među zidovima di je bilo i anti cionista koji su im govorili ovo nije rješenje samo cemo stvoriti nove neprijatelje i upozoravili da uzimanje tuđe zemlje sigurno znaci sukob, i gle cuda bili su potpuno u pravu, samo je cudo da su pezivjeli i obranili izrael samo pod koju cijenu, imas 15ak milijuna palestinaca koji znaju da si naustrb njihovih familija i njihove zemlje stvorio drzavu i zbog toga imaju 70 godina okupacije i nasilje samo raste, to ce bit tamanjenje do istrebljenja sve jer su se ovi upustili u stvaranje drzave na tuđoj zemlji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.