• sport
    4.2k
    Nakon što godinama klub nije "odgojio" nekog svog za SD a znamo zašto je to bilo tako dana je šansa domaćem dečku koji na žalost nije bio dorastao tom poslu i sad paljba po Upravi koja tek nakon sistematizacije dobila ovlasti i odmah je reagirala.Za teren(e) je odgovorna tvrtka koja godinama radi na održavanju a meni je simptomaticno da se problemi događaju unazad godine dana pa si postavljam neka pitanja u čemu je problem.
  • Jurki
    15.9k
    a meni je simptomaticno da se problemi događaju unazad godine dana pa si postavljam neka pitanja u čemu je problemsport

Nema kaj drugo biti nego da je Miljenko ili zajebo stvar ili namjerno busi klub. A u oba slucaja bu klub financijski ispastal.

Kaj znaci dalje da treba se razmisliti o nuznosti promjene tvrtke koja odrzava glavni, a i ostale terene koji su također u banani.
  • Crni86
    8.4k
    sad paljba po Upravisport

Ne treba po upravi, ali ocito su se ljudi i IO-u malo pogubili. Ja upravi za sada nemam sta za prigovoriti.

Isto tako tko je preuzeo zadatke koje je imao clan uprave za stadion? Koliko znam nismo ga nadomjestili. Svakako ako mislis da se neki ugovor ne postuje, vrlo lako ga se moze raskinuti i prijeci kod druge tvrtke za odrzavanje, ali se neko s time mora pozabaviti.
  • Jurki
    15.9k
    nakon onog jucer.. nebi me zacudilo da Sakoman namjerno busi klub.. ipak je on s Mamicem opral milijune eura na sminkanju stadiona.
    Dovoljno da se zbroji 2 i 2.
  • FrodoJePurger
    275
    pa šta nije u tome i poanta? Ako nešto ne valja ili je loše napravljeno treba se reći, a ne šutjeti i govoriti biti će bolje. Nikakav linč, nego odgovorni za sportsku politiku i teren trebaju odgovarati i nešto poduzeti po tom pitanju. Što prije to bolje.
  • NitkoBitan
    23.3k
    Nikakav linč, nego odgovorni za sportsku politiku i teren trebaju odgovarati i nešto poduzeti po tom pitanju. Što prije to bolje.FrodoJePurger

Kad i kako ce odgovarat igraci za svoj pristup? Nitko ne poteze to pitanje a placaniji su od konkurencije duplo. Pao je Maric a sad se trazi novog Pedra. Kaj treba cijeli klub resetirat prije nego se trgne ove na terenu koji i polucuju svo nezadovoljstvo navijaca, a nitko ne moze rec da nemamo najbolji kadar lige.
  • Crni86
    8.4k
    pa okej, ali i za to postoji rjesenje. Dokazes kako usluga nije onakva kakvom se dogovorila raskines ugovor i ajmo dalje.
  • masacusec
    4.6k
    Da su sutra izbori, DP bi opet dominantno pobijedio...što je direktni dokaz legitimiteta ove uprave...Zašto Dinamo ima toliko članova?!? Zato jer Dinamo igra dobro nogomet? Ne bih rekao.
  • Jurki
    15.9k
    igraci su usli u tesku zonu komfora i to je najveci problem..
    i treba ih udariti po dzepu.. ne linearno vec po ucinku.. da ih se ocjenjuje ko u skoli.. bolikurcina ocjena 1 i najveca kazna. I svaka sljedeca jedinica ide sve veca i veca kazna.
  • FrodoJePurger
    275
    Što se tiče igrača uz njih same su za to su zaduženi i kvalitetan i oštar trener kao i sportski direktor. Jedan je na tankom ledu, dok je drugi već na svu sreću bivši. Realno se za sada trener nije dokazao, a ne znamo gdje je novi sportski direktor. Koji je prijeko potreban za ljeto i kadar za novu sezonu, a još ga nema.
    Ne treba cijeli klub resetirat samo razmisliti tko će nam dalje voditi sportsku politiku i voditi brigu o terenu.
  • Peškaman
    6.2k
    Uopće nije fora i cilj da se nekoga baci pod bus i postane žrtveno janje tik poslije ove utakmice.
    Smjenom u ovom trenutku nećeš apsolutno ništa dobiti nego samo još više dati narativ piskaralima o potresima,upaljenim alarmima u Maksimiru i ostalom.
    Ukoliko na kraju sezone Dinamo ne ispuni minimalne zahtjeve koji su se postavili na početku sezone,a to je vjerujem naslov prvaka, određeni ljudi bi trebali dati svoje pozicije na raspolaganje.
    I pod 'određeni ljudi' ne mislim na ljude iz marketinga,članstva za koje smatram da su među rijetkim koji su svoj dio posla obavili i ispunili zadatke koji su stavljeni pred njih.
  • ZrnTSCHeZ
    877
    Isto ce se dogoditi i u slucaju prijevremenih i u slucaju redovnih izbora.
    Relano, postojeca ekipa moze ostati do kad zeli s ovim nakaradnim Statutom.
    Međutim, mi se nismo godinama borili za to da netko moze vladati klubom koliko zeli nego koliko to clanovi zele.
    Statut ce se sigurno mijenjati kad se bude imala potrebna vecina.
    Na tvoju zalost, morat ce biti puno demokraticniji.
    Papastrumf

To bu najveći test DPa...da li će se prije slijedećih izbora ići u pravu demokratizaciju ili bude im se svidilo ovakvo stanje koje ih teoretski može doživotno držati.

U (kasnu) jesen 2027. godine, koji mjesec pred termin redovnih izbora, ovi postojeći iz opozicije/stare garniture više ne budu imali motiv protiviti se promjenama koje bi ih izbacile iz fotelja jer budu ionak svjesni da je s njima za koji tjedan gotovo.
    Čak budu i oni imali veće šanse ući u skupštinu u situaciji eventualnih pravih otvorenih izbora (razmjerna zastupljenost liste sukladno dobivenim glasovima) nego po postojećem modelu.

Samim time mislim da tada više ne bude problem skupiti 40 ruku za novi, istinski demokratski statut...pa će tada nestati i argument DPa da se ne može (još) ići u promjenu statuta.
  • Jurki
    15.9k
    situacija je po meni vrlo jednostavna.
    Treba dovesti postenog sportskog direktora koji ce imati slobodne ruke.
    Nadam se da se na dovođenju sda intenzivno radi.
    I ako je problem u Sakomanu - promijeniti firmu koja odrzava terene.
    I tu se nikoga ne baca pod bus.
    Nismo zadovoljni i tjt.
  • Rex Ramae
    2.9k
    Bitno je da uprava i odgovorni ljudi ne padnu pod utjecaj otrovne internet bojne koju predvode mamićevci i kojekakvi sumnjivi likovi sa interesima te pođu donositi neke panične ili dodvoravajuće poteze.

Vidim da udaraju jako preko društvenih mreža, portala i foruma na legalno izabrane ljude tako da treba stati na loptu i dati podršku ljudima za koje smo glasali.
  • Mathiasovi Chageri
    3.9k
    Jesi ti svjestan da mi možemo imati najbolje financijske stručnjake i malo će to značiti ako nećemo promovirati mlade igrače i igrati LP (ne znam kolika je razlika EL i KL kaj se tiče prihoda)?Cosey

Ja navijam za Dinamo, ne za Ligu prvaka, za nju me ako Dinamo ne igra u njoj zaboli ona stvar. Imao si promociju mladih igrača u izlogu jedno desetljeće i jednog vođu, epilog: europska sramoćenja protiv rumunjskih i ukrajinskih predgrađa, fiktivne milijunske prodaje od kojih je možda polovica završila u blagajni Dinama, izvlačenje love iz kluba i prazan stadion jer nikog nije zanimao obiteljski OPG.

To ne znači da sam protiv mladih igrača, naprotiv, ali ne možeš očekivati imati uspjehe i poslati vani momčad Mikića, Bakovića, Pfeifera, Čutuka, Šunte, Rimca i Šepića uz Petka, Pjacu i Galešića.

Kaj je loše? Npr. sportska politika. Užasan SD, promijenili tri trenera, titula upitna (a bila je velika prilika za stabilizaciju kluba). Kritizirao bih marketing, ali to sad nije bit problema.Cosey

E vidiš, sad se da razgovarati. Kad jasno i decidirano navedeš što je to što se loše vodi.
    Da, slažem se, sportska politika je bila loša. Sportski direktor je bio loš, on je sad bivši i doći će novi, vidjet ćemo tko će biti. Nadam se da će dovesti kvalitetnog SD-a jer je to najbitnija osoba u klubu.

No to nije konkretno problem ove uprave. To je nešto što se vuče još od Perasice i Antolića, koji nisu bili u stanju pronaći lijevog beka i šesticu, odnosno zamjenu za Mišića. Nakon toga se titralo senatorima jer su uspjesi bili tu a nitko nije razmišljao što kasnije, nego se guralo sa Ademijem, Petkom, Mišićem, Riletom i Livijem do maksimuma, bez da se već razmišljalo o idućoj fazi Dinamove budućnosti.
    Nakon toga je došao Marić kao v.d pa onda i SD i umjesto da je obnovio momčad koja je došla do svog limita i koja je prošle godine jedva uzela titulu, on je nakrcao još groznih igrača u nju.

Sportska politika je zajednički krimen bivših uprava i ove nove, bivših zato jer su ignorirali očigledne probleme dok god su mogli dobiti rezultat od momčadi, a ove nove uprave jer nisu prepoznali trenutak i dali su klub u ruke liku koji nije bio dorastao poslu. Sve ovo što si spomenuo (trener, titula) je direktna posljedica sportske politike.

Znači, najveći problem je sportska politika koja je zapravo pod upravljanjem jednog čovjeka koji je dobio otkaz jer je klub prepoznao da se loše radilo. Pa mi nije jasno, zašto je "demokratsko upravljanje" loše, jer je sportski direktor bio loš? Na svim ostalim poljima (osim održavanje terena) je klub doslovno svemirski brod u odnosu na periode prije 10 , 5 i dvije godine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.