• Sajla
    7.4k
    po komentarima na ovoj temi, a i na zoni općenito, točno se može vidjeti tko nikad nije sudjelovao na "projektu" složenijem od organizacije roštilja za 10 ljudi na Jarunu, a nešto dugoročnije gdje su ciklusi od godinu, dvije ili više im je potpuno apstraktno.
  • Cosey
    582
    Ja navijam za Dinamo, ne za Ligu prvaka, za nju me ako Dinamo ne igra u njoj zaboli ona stvar.Mathiasovi Chageri

Ne kužiš kaj hoću reći. Ako nema Dinama u LP i mladih igrača koji će se jednog dana dobro prodati, nema ni dobrog dijela proračuna.
  • Iskrenjak
    255
    Znači, najveći problem je sportska politika koja je zapravo pod upravljanjem jednog čovjeka koji je dobio otkaz jer je klub prepoznao da se loše radilo. Pa mi nije jasno, zašto je "demokratsko upravljanje" loše, jer je sportski direktor bio loš? Na svim ostalim poljima (osim održavanje terena) je klub doslovno svemirski brod u odnosu na periode prije 10 , 5 i dvije godine.Mathiasovi Chageri

Ajdmo na sekundu stat i ne zanositi se, realno, nije sve tako divno i bajno. I u dosta stvari u ove dvije godine se vidi tendencija laganog pada, a ne rasta.
    Evo, redom neke od stvari, kako mi padaju stvari napamet:

Prva momčad - mislim da nemoramo komentirati, s tim da ne gledam samo sportski dio nego i sve oko njih. Od curenja info o pušačkoj sobi do odabira ljudi koji daju izjave nakon utakmica i slično... Al ajdmo se složit da smo na istom kao i prije, pa recimo da nema nekog napretka u ovom dijelu
    Komunikacija s medijima u kriznim situacijama - u najmanju ruku upitna, primjera koliko hoćeš, od otkaza ljudima vikendom sa čudnim pressicama do zatvorenost u komunikaciji oko bitnih stvari. Evo samo zadnji primjer oko terena, nitko ni riječ iz kluba zasad, iako ih je direktno prozvao vlastiti igrač.
    Skauting - mislim da nemoramo komentirat zar ne? al ajd to je isto Marić kriv po najnovijem, pa će sada biti bolje.
    Mladje kategorije - promjene trenera su jedina konstanta, prvi smo trenutno jedino u kadetima gdje je bilo najmanje takvih promjena, uhljebizam na tim razinama smo komentirali već ovdje.
    Tereni (ne samo glavni) - jedna riječ - katastrofa, pa igrači nam se na treningu doslovce raspadaju zbog stanja svih terena.
    Medicinska služba - broj ozlijedjenih??? Duljina oporavka???
    Suradnja s drugim klubovima - jedna lijepa nula, zar ne? filijala je bila nekakav san ili plan - ajd iduće godine ćemo imat drugu momčad, ako bude imala gdje trenirat
    Prihod od transfera - ne želim ulazit u rasprave tipa jel ovo sad dosta novaca za Sučića, pa ajdmo konzervativno reć da tu napretka - nema
    Digitalizacija - za dinamo+ je netko novce dobio za tocno sto? webshop novi nikako doć...
    Matchday i organizacija domaćih tekmi - isto kao i uvijek doslovce preslikano 1/1, al ajd, infrastruktura pa nemožeš.
    Budući stadion - ključna riječ - budući kao i uvijek do sad

A šta se točno u poslovanju i organizaciji poboljšalo toliko jako kao što se ovdje piše?
    Financije općenito - uz direktni rekordni prihod iz Europe i rate koje još stižu od rekordnih transfera i postotaka - morao bi bit stvarno nesposoban da ovaj dio poslovanja ne smatramo dobrim (bar se nadam dok ne dodje fin. izvješće)
    Društvene mreže svakako
    Organizirani eventi po gradu (netko negativniji bi rekao - s primarnim ciljem upisivanja novih članova koje onda prikazuješ na socijalnim mrežama kao uspjeh)
    I to je to, meni teško da pada na pamet nešto više?

I molim vas, nemojte sad sa krenut sa tatićevac, ljubitelj kuharica kave i štajaznam spikama. nimalo se ne radi o 'prije je bilo bolje' stavu s moje strane, jer PRIJE NIJE BILO BOLJE.

Moj post je posljedica konstantnog napretka koje svaka organizacija mora imati. Kriteriji se dižu svaki dan svugdje, a mi to ne pratimo, nego kaskamo i polako, ali sigurno gubimo korak, na svim poljima. I onda je sportski dio priče samo preslika svega ostalog.
  • mali M
    7k
    čitam neke tu komentare i zaključujem da je tu vid demokracije: ako sam birao mogu i rušit kad god hoću.. a joj...

po komentarima na ovoj temi, a i na zoni općenito, točno se može vidjeti tko nikad nije sudjelovao na "projektu" složenijem od organizacije roštilja za 10 ljudi na Jarunu, a nešto dugoročnije gdje su ciklusi od godinu, dvije ili više im je potpuno apstraktno.Sajla

baš to...
    ti iskrenjak ideš navesti što ima "tendenciju pada" u zadnje dvije godine i navedeš od 11 stvaru 8 koje se tiču sportskog sektora i za koje je odgovorni izgubio glavu.

Kako je digitalizacija minus, kad do sada nismo niti imali dinamo+ i slične stvari.. kako to ima tendenciju pada? da li se pogriješilo u procesu i može li bolje, naravno i mora, ali nema tendenciju pada...

Budući stadion, pa došlo se do konkretnih koraka i ozbiljno se pokrenula priča. Dobro tu ljudi znaju što mislim o sposobnostima odgovornih za tu priču, ali tko kaže da se nismo makli s mjesta tj, ti kažeš da ta tema spada pod tendenciju pada, taj to kaže jer mu odgovara taj narativ i želi njurgati bez argumenata..

Ja doslovno ne vidim gdje imamo tendenciju pada. Trenutni pa čak i gubitak titule nije tendencija pada, to bi značilo da godinama padamo sve više i više na tablici, a to nije slučaj.. Sve što je sada krivo je uzrokovano vrlo lošim vođenjem sportskog sektora ni manje ni više.
  • dmil
    469
    potpisujem od a do ž
  • Praskaton
    3.8k
    Trenutni pa čak i gubitak titule nije tendencija pada, to bi značilo da godinama padamo sve više i više na tablici, a to nije slučaj..mali M

Dobro sad ovo je u maniri najboljih spin majstora.Čuj nije tendencija pada.Prošle godine se na jedvite jade osvoji prvenstvo a sad potencijalno na početku trećeg ostajemo bez titule.Šta se trebamo iduče godine boriti za ostanak pa da možemo zaključit ds ima tendenciju pada?

Ne budite sekta.Svak razuman vidi da stvari ne štimaju.Birao sam ove ljude.Učlanjivao bližnje i nagovarao da im se da povjerenje.Vjerujem u njihove namjere i sposobnosti.
    Al ovo što za sad rade je jako loše.I moraju bit spremni na kritiku.Svi koji su u toj priči.
    Znali su to kad su ulazili.Nek se trgnu i počnu radit svoj posao za koji su plaćeni
  • Mali dioničar
    16.9k
    Nakon što godinama klub nije "odgojio" nekog svog za SD a znamo zašto je to bilo tako dana je šansa domaćem dečku koji na žalost nije bio dorastao tom poslu i sad paljba po Upravi koja tek nakon sistematizacije dobila ovlasti i odmah je reagirala.Za teren(e) je odgovorna tvrtka koja godinama radi na održavanju a meni je simptomaticno da se problemi događaju unazad godine dana pa si postavljam neka pitanja u čemu je problem.sport

Za početak neka se ljudi u klubu sami sa sobom dogovore tko je (bio) mamićevac i nepoželjan je u klubu.

Recimo riješilo se Ivana Štefanića, top kondicijskog stručnjaka. Valjda jer je bio s Zoranom M u stožeru.

Krznara se nema ni u kakvim kombinacijama ni za voditelja škole, ni za Dinamo 2 ni za sportskog direktora. Valjda jer je bio skupštinar i kod Zorana M u stožeru. S time da je sam izašao iz Skupštine.

S druge strane, imamo Sakomana u Odboru za novi stadion. Svaki komentar je suvišan.

Imamo Sašu PB koji je bio disciplinski sudac u HNS-u za najjače tiranije na stadionu.

Znači neki su amnestirani od bivanja u bivšoj nomenklaturi, a baš oni koji su radili na terenu su (postali) nepoželjni.

Rezultat na terenu se vidi.

Zašto se jedne koristi, a druge ne?
  • Jurki
    15.9k
    mi imamo tendenciju pada zadnjih 5 godina. Samo smo zahvaljujuci dovoljnom koncentracijom individualne kvalitete i prvenstveno zdravlja kljucnih igraca uzimali titule.
    Znaci 5 godina nije doveden posteni lijevi bek, zamjena za Misica, i špica koja je ranga Petkovica. Zadnje posteno desno krilo nam je bil Hajrovic i mislim da je time sve receno.
    I prosle godine bi se desili ovakvi rezultati da su Misic i Petko bili tolko van stroja ko ove godine.
    5 godina vozimo na benzinske pare i ne znam kaj se svi sad tak cudimo?
  • mali M
    7k
    Dobro sad ovo je u maniri najboljih spin majstora.Čuj nije tendencija pada.Prošle godine se na jedvite jade osvoji prvenstvoPraskaton

al ovo jednostavno nije istina. Prošle godine smo osvojili duplu krunu i dočekali proljeće u europi. Kako je to pad recimo u odnosu na godinu prije kad nismo ni kup osvojili? Kako na jedvite jade kad smo završili osam bodova ispred drugog i to bi bilo 10 da se nismo poigravali zadnje kolo s Goricom.. Kako na jedvite jade kad smo osvojili najviše bodova u sezoni u odnosu na prethodne 3 sezone. I svaki puta se razlika bodova od drugoga kretala od 7-10 bodova razlike.. Po čemu smo toliko kriminalno REZULTATSKI pali da imamo "tendenciju pada rezultata"... U jednom trenutku sezone je bilo borbeno, da je, ali to nije na jedvite jade. Na jedvite jade bi značilo da smo osvojili u zadnjem kolu bod ispred drugoga.. to je na jedvite jade.

Ti sa svojim spin majstorima i sektama to prodaj nekom drugom.. Naravno da stvari ne štimaju, ali govoriti da tonemo iz godine u godinu, dok mi osvajamo ligu 20 godina maltene za redom

Al ovo što za sad rade je jako loše.Praskaton

što rade "oni" jako loše! pa nemojte vi sad sve trpati u isti koš kad nisu svi radili sve loše. Oni su načelno dobro radili. Sportski sektor je kriminalno odradio svoj dio i on to plaća glavom. Pa prestanite generalizirati kad nisu oni odradili ništa jako loše, nego je "on" odradio jako loše... pa šta da kažem da su svi radnici u tvojoj firmi kriminalno loši ako se ispostavi da vam je direktor ljudskih potencijala odradio užasan posao?
    i onda su ljudi koji vam kažu da stanete na loptu sa takvim generaliziranjem, sektaši i spin majstori... Dobro kaže Sajla, uopće nemate pojima o dugoročnom planiranju i najnormalnijim greškama i ispravkama istih koje se u tom periodu događaju..
  • NB86
    16k
    Imamo Sašu PB koji je bio disciplinski sudac u HNS-u za najjače tiranije na stadionu.Mali dioničar

Saša PB je kao disciplinski sudac imao vise podrske od "rivala" nego od dinama, jedan hajduk ga je javno podrzao dok je mamic drmao dinamom tako da ne kuzim nimalo poantu za sta se tocno njega amnestiralo ?
  • Praskaton
    3.8k
    Sportski sektor je kriminalno odradio svoj dio i on to plaća glavom. Pa prestanite generalizirati kad nisu oni odradili ništa jako loše, nego je "on" odradio jako loše... pa šta da kažem da su svi radnici u tvojoj firmi kriminalno loši ako se ispostavi da vam je direktor ljudskih potencijala odradio užasan posao?mali M

Čovječe tko je odlučio da sportski sektor vodi jedan čovjek.Bez iskustva na toj poziciji.I držali ga toliko dugo dok nije sjebao sve što je mogao.

Dobro kaže Sajla, uopće nemate pojima o dugoročnom planiranju i najnormalnijim greškama i ispravkama istih koje se u tom periodu događaju..mali M
    Ovo nije firma za prodaju namještaja ili agencija za prodaju nekretnina.
    Ovo je nogometni klub.Apsolutno nije isto.
    Ne može Marko Marić kao jedinka bit kriv za cijeli sportski sektor.Ima netko iznad njega tko je trebao procijeniti da taj čovjek nije dovoljno dobar i da taj teret ne može nosit jedan čovjek kako god se zvao.

Ako si ti moj nadređeni i ne vidiš da ja svojim potezima radim krive stvari i nepopravljivu štetu i ne reagiraš ti si jednako kriv kao i ja.
  • mali M
    7k
    Ma okej, sve sam rekao što sam trebao na ovu temu... vidim da nema smisla.. treba sve srušit i svima dat otkaze.. :roll:
  • Dinamo-SB
    138
    Mnogi ljudi zaboravljaju da je Dinamo TREĆI na tablici konstantno sa 4 do 7 bodova zaostatka kroz čitavu sezonu. Ukoliko ostanemo treći to je rezultatska katastrofa najgora od 2005. Za primjer - 2017 smo završili drugi sa 86 bodova dok je Rijeka imala 88. Te iste godine Rijeka osvojila i kup gdje je bila bolja od Dinama 3:1. 2.mjesto na -2 boda od prvaka i finale Kupa. Ove godine zasad ispadanje u četvrtfinalu kupa i zasad smo ponavljam TREĆI. Ukoliko bi ostali treci to je definitivno katastrofa po svim mjerilima pa čak je i sam Zajec izjavio da je minimalan cilj Europska liga. Ukoliko ostanemo treći i ispadnemo iz utrke za naslov, netko mora snositi posljedice. Uopce me nije briga tko i kako. Ne jedan čovjek nego više njih jer da djetetu daš ekipu koja ovoliko košta i toliko potrošiš novca moze zavrsit 3. u HNLu i ostvarit 1/4 kupa. Ovo nema veze ni tko je ni tko nije na vlasti ni stvar prilagodbe,a floskula "svaki početak je tezak" je smijesan jer ponavljam mi smo 3. smo na tablici i ispali smo u 1/4 kupa. I volio bi da se stvori takva percepcija među svima. Nemamo loš rezultat nego najgore rezultate od 2005.Ono što je pozitivno da ima još šanse za popravak. To je u nedjelju. Ali nedavno sam pisao pa još nije doslo u glave mnogih,SVI se trebaju preispitati gdje se griješi i priznat si neke stvari. Tek tad ce ici stvari na bolje. Protiv Osijeka jos to nije doslo i zato te ni sreca nekad ne nagradi. Sreca te nagradi kad radis nesto ispravno i kad ju isprovociras.
  • Zg123
    1.2k
    zasto bi se Krznara trebalo imati u bilo kakvim kombinacijama? Tko je on da mu se dodijeljuje bilo kakva funkcija i na temelju cega osim sto je bio dugogodisnji vojnik kluba?
  • vjeko1701
    12.6k
    Malo selektivno gledaš. Postoje parametri za ocjenu sezone koji nisu samo konačni plasman.

Koja je tendencija osvojenih bodova po utakmici u zadnjih 5 sezona?
    Koliko smo kola završili na prvom mjestu tablice i kako se to kreće zadnjih 5 sezona?

Postoji određen pad uvjerljivosti osvajanja HNL-a u zadnjih 4-5 sezona. Nešto je od toga do nas, nešto do konkurencije, naravno. Možemo mi biti u rastu ali ako je konkurencija u bržem, smanjivat će se razlika.

Trenutno stanje je produkt toga da mi zadnjih 7 i više prijelaznih rokova nismo doveli nijednog istinskog nositelja momčadi dok oni koji su ostali su sve stariji i podložniji ozlijedama. Sva dovođenja su bile popune ili promašaji. Kao jedini izuzetak vidim Pjacu ali njegov doprinos ipak nije jednak onima koje smatramo nositeljima. Treba priznati da je stanje s početka ove sezone naslijeđeno od bivše uprave ali nažalost nije ni napravljen pomak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.