• Frizura Robija M
    560
    Prije Gane sam napisao da sam umoran od igre, rezultata i nerijetko pristupa baziranom na sreći. Jednostavno od Turske to ovu generaciju prati i negdje je uzelo, ali negdje nam je obilno vratilo. Dojam je da je gotovo svaki turnir, kad god se lomilo, taj famozni faktor sreće kod nas igrao (pre)veliku ulogu.

Nesretni Beč, pa protiv Španjolske na EP, Portugal idući EP. I onda za Dalićevog mandata samo u Rusiji se vraća za sve prethodno:

3 SP
    - Rusija 3x produžeci, 2x penali
    - Katar 2x produžeci, 2x penali, Belgija u skupini za prolaz
    - SAD/Kanada ovaj rollercoaster jutros

2 EP
    - Korona donekle ono sa Španjolcima
    - Njemačka Albanija + Italija u zadnjim trenucima

3 LN
    - sretno na gol razliku ostajemo u A skupini
    - penali u finalu protiv Španjolske
    - penali protiv Francuske

Ova generacija pokazala je da zna, da je uz bok svjetskoj eliti, ali za nešto više trebalo je u nekim trenucima odigrati šampionski i suvereno kako bi se sreća kao neki veliki faktor minimizirala. Naravno ovo treba uzeti s rezervom jer je sreća uzeta više kao faktor dojma kada se gleda unatrag i krajnji ishod, svaka utakmica bi se mogla detaljnije analizirati i tražiti uzroke ishoda ili pravu težinu sreće na utjecaj istog.

Kad se sve zbroji i oduzme tu smo negdje na ravnoteži. Ako nam je to sudbina, jebiga, bar za života mogu reć da sam svjedočio gledanju naše Hrvatske u 4 polufinala i 2 finala velikih natjecanja.
  • criticus
    8.4k
    Da je bio Beljo on nebi dira loptu.
  • Paggini
    89.3k
    Da je bio Beljo on nebi dira loptu.criticus

Da je bio Beljo, on bi ju zabio u gol
  • Orc123
    16.1k
    Ljudi, Hrvatska jucer igrala protiv Portugala, ne Paname, Gane ili tamo nekog Madagaskara vec protiv Portugala koji nas izdominirao 1. Pol, mi smo bili bolji drugo Pol. I nemam sta drugo za rec osim bravo momci jer su se borili do kraja. Odigrali su jucer najbolju utakmicu i 2. Pol koje je bilo najbolje u zadnjih par godina. Nakon sto su se dojmovi slegli moram rec da sam izrazito ponosan i da konacno vidimo da mi imamo buducnost. Obrana je tu, bit ce jos bolja kad se Josko spremi, bit ce i Vuskovic bolji, Sutalo standardan. Sredina Kova, Sucic Baturina. Napad Matanovic, Beljo, Ivanovic, Musa, Pasalic, Segecic. . .treba izmislit bar jos jedno krilo lijevo. Uskoro ce tu biti i Stojkovic i sigurno ce isplivati jos netko. Imamo buducnost, to je najbitnije. Ima stvari na kojima se mora raditi poput obrambenih prekida i koncentracije na kraju tekme ali to su sve rjesivi problemi.

Znam samo da cu sljedeci tjedan iz sveg srca i glasa navijati za Olma i Spanjolsku!

I da, treba prestati stalno igrace dijeliti na one iz Dinama i ostalih klubova. Treba nam za reprezentaciju svaki kvalitetan igrac. Kako smo imali Modrica, Manđu,Livija, Kovu, tako i Perisica, Subasica...
    Tako nam sad treba i Gvardiol, Sucic, Baturina, Beljo, Sutalo treba nam i Vuskovic, Vlasic, Pasalic....
  • Jurki
    26.4k
    sve to kaj si napisal je tocno. Međutim najvazniju ulogu za iduci ciklus ima jebeni Kustic.
    Nasi nogometasi nisu zasluzili da o buducnosti repke odlucuje antitalent Kustic kojeg ne zanima nogomet, vec ono kaj reprezentacija zaradi.
    Imamo toliko igrackog talenta, potencijala.. a tako malo pameti koja upravlja svime time.
  • GOAT
    8.4k
    a zašto smo opet tako loše ušli u tekmu?!?!ElDorado

I zasto uvijek vijamo rezultat i kad ce se dogoditi da jednom napadnemo od prve minute jer mi je stvarno pun kurac ovakvih ispadanja i poslije svakog prvenstva se zalimo na necije odluke i kako nas nije htjelo..

Najjaci kad je najteze a u tesku situaciju dovodimo sami sebe - prvo sa popisom pa debilnim komentarima o pozivanju gdje okrenes dio javnosti protiv sebe, onda pretjerano defanzivna igra neovisno o protivniku i napad/obrana bez ideje a imamo 2 clana stozera po jednom igracu.

Imamo mi previse potencijala i zato ne razumijem takvu igru i takav pristup, kao da ni Dalic sam ne vjeruje u prolazak. Svaka cast na medaljama ali smo uvijek tako blizu a tako daleko a prime nasih najboljih igraca prolazi
  • ElDorado
    12k
    Nama sad treba potpuna promjena. Treba nam TRENER. Ako nastavimo s Olićem i ovim nesposobnim uhljebima oko Dalića nećemo daleko. Ne znam tko to treba biti ali mora ZNATI. Bez puno kemijanja, promjena sustava i pametovanja. Zvone je jako dobro definirao 4-3-3 i vidis na ovom SP da su najuspjesnije repke upravo te. Da li mi takvog covjeka imamo pitanje je svih pitanja.
  • Crni86
    22.4k
    komentator je poentirao nakon ulaska Matanovica: opet je Dalic pogodio sa zamjenom!

I tak stalno, pa 2018. smo se konstantno cupali… cupali smo se i 2022.

A nas izbornik veli: nije bitno tko zapocne utakmicu, vec tko zavrsi utakmkcu….

Covjek je genijalac.
  • Efes Pilsen
    16.2k
    Ocekujem oprostaje Perisica, Modrica, Kramarica, Budimira. Ne provede li se to sad to ce bit samo uteg za dalje.
  • jakov1
    1.7k
    Ljudi, Hrvatska jucer igrala protiv Portugala, ne Paname, Gane ili tamo nekog Madagaskara vec protiv PortugalaOrc123

Treba bit iskren i rec da Portugal ima isti problem kao i mi, ako ne i veci. Pa njihov konj je izvadio dva vezna protiv ekipe koja jedino preko veznog reda moze napraviti razliku.
  • Omake
    18.6k
    Perišić je rekao da ostaje.
  • ElDorado
    12k
    ne trebaju se oni niti oprastati. Novi izbornik treba im zahvaliti.
  • Orc123
    16.1k
    Isto tak ljudi nisam fan Dalica, cak dapace. Puno glupih poteza s njegve strane, nije neki trenerski mag, nije takticki strucnjak ali covjek je drzao to zajednistvo koje se pretocilo u rezultat i to mu nitko ne moze osporiti. Vjerojatno ce ostati najbolji Hrvatski trener ikad u narednih 100 godina jel tesko da ce netko uspjeti ponoviti rezultate iz njegovog mandata. To moramo biti realni i svijesni. Kritizirao sam ga puno puta ali covjek se upisao zlatnim slovima u Hrvatski nogomet i to mu nitko ne moze oduzeti.

Da budes trener repke ne moras biri vrhunski trener ali moras drzati to zajednistvo i ekipa te mora slijediti, a njega je ova ekipaa slijedila.

U njegovom mandatu smo napravili cudesne stvati koje nismo mogli ni sanjati, a sas je veijeme za nekog novog. Sve lose se zaboravlja, a rezultati i lijepa sjecanja ostaju.
  • Efes Pilsen
    16.2k
    Kakva slapa, svaka cast na svemu majstore, ali treba znat i reci dosta.
  • Orc123
    16.1k
    poetugal napravi 3-4 momcadi kojo mogu al pari igrati sa nasom najboljom postavom a mi se jebemo naci jedno/ dva krila pa moramo raubati vezne na tim pozicijama....jbg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.