• Paggini
    88.7k
    Ciro je bio chaotic good, Bjelica bi bio chaotic evil. Taj bi svako reprezentativno okupljanje nekog slao kuci jer je nosio rukavice na treningu ili iz nekog drugog banalnog razloga, jer eto, tako se gradi autoritet.jakov1

Mislim da je ta fama oko njega malo pretjerana, je on zajeban karakter, ali mislim da bi mu pasala ta pozicija iz više razloga - prvo, ima taj kult ličnosti, jednostavno je karizmatik jbg kojeg ljudi vole, drugo i njemu i njegovom egu bi pasala ta pozicija pa bi nam Bjelkan bio sretan, a treće, ekspert je za slaganje pojedinačnih utakmica što mislim da bi s repkom došlo pogotovo do izražaja.

Digao mi je tlak kak je otišao iz Dinama, ali mislim da bi bio fakat briljantan izbornik.

Sa trenutnim strucnim stozerom bi bio izbornik kakav je i bio trener u zadnja 2-3 angazmana, otkad se rastao s Pomsom Nenad nije ni sjena sebe.Goncalo Santos

I ovo je istina, ali mislim da bi u kontekstu reprezentacije to bilo manje vidljivo nego week to week utakmicama.

Ovo ostalo što si napisao se slažem, ali opet, mislim da je i to pretjerano pomalo viđenje. Mislim da ima itekako dovoljno socijalne inteligencije da hendla igrače, Kustića, javnost za razliku od onomad Nike Kovača, naprimjer. Ne mislim da bi bio TOLIKI problem, ali je na papiru i po iskustvu minus
  • Jurki
    26.4k
    Brzo će se zazivati Dalić natrag.vjeko1701

Nazalost.

Ja mislim da bi Olic te mogel dobre voditi. S ljudske strane je top i te je jake vazne za poziciju izbornika.Facke

Koje su to Oliceve reference i iskustvo da bi mu povjerio smjenu generacije u reprezentaciji?
  • vjeko1701
    25.7k
    Mislim da je ta fama oko njega malo pretjerana, je on zajeban karakter, ali mislim da bi mu pasala ta pozicija iz više razloga - prvo, ima taj kult ličnosti, jednostavno je karizmatik jbg kojeg ljudi vole, drugo i njemu i njegovom egu bi pasala ta pozicija pa bi nam Bjelkan bio sretan, a treće, ekspert je za slaganje pojedinačnih utakmica što mislim da bi s repkom došlo pogotovo do izražaja.Paggini

A i svi u reprezentaciji su sa istog govornog područja :razz:
  • DerHerrKool
    1.3k

Ignoriranje potencialno dobrog savjeta ili konstruktivne kritike samo zato što dolazi od nekog tko službeno nije te struke je u najmanju ruku neodgovorno, ali to u ovom slučaju uopće nije bitno. Nije nitko od nas tu ništa rekao Čarliju ili Daliću direktno nego diskutiramo međusobno. I sam kažeš da je nekad moglo bolje, a pretpostavljam da nisi trener.
  • Zg123
    3.7k
    Kakav je trener Kovač na kraju ispao a kakav mu je bio mandat u reperezentaciji nakoj kaj ju je preuzeo direktno iz U-21?vjeko1701

Kod Kovaca nikad nije bio problem razumijevanje nogometa i taktika, to je u svim klubovima gdje je radio pokazao. Problem kod njega je sto u svakom klubu pa i reprezentaciji je imao sukob s nekim i ta neka socijalna inteligencija je ono što mu fali da bude vrhunski trener a to je pogotovo bitno za izbornicku funkciju
  • Facke
    8.4k

To je Kovac popravil i to se vidi u Dortmundu. Da nije delal na tomu da ima bolsi odnos s igracima i denes nebi vise bil trener Dortmunda.

Al rekel sam ste god da bude izbornik prve se bude srale.
  • KtcGoat
    6.3k
    Kustic doda gas malo vise i novi izbornik je Vedran Corluka
  • vjeko1701
    25.7k
    Al rekel sam ste god da bude izbornik prve se bude srale.Facke

Ne, najbolje da se slijepo hvali koga god oni odluče postaviti bez ikakvog kritičkog sagledavanja dal je po dosadašnjoj karijeri to zaslužio.

Opet ponavljam, reprezentacija ovog kalibra treba biti kruna karijere a ne praksa.

Ako stave Olića koji u svojoj karijeri ima ravno 9 utakmica kao trener CSKA i 20 utakmica kao izbornik U-21 naravno da budem sral i to naveliko. Pola trenera koji su prošle sezone vodili HNL klubove ima impresivnije reference.

Ne vodiš ni 30 utakmica u karijeri i evo ti u ruke ključeve od Hrvatske reprezentacije. Al eto, zakaj se sere.
  • Jurki
    26.4k
    Pola trenera koji su prošle sezone vodili HNL klubove ima impresivnije referencevjeko1701

Vise ima smisla postaviti za izbornika Šafarica ili Carevica nego Olica.
    Olic je kao nogometas ostvario impresivnu karijeru i klubsku i reprezentativnu.. ali kao trener je totalni anonimus.
  • vjeko1701
    25.7k
    Upravo je to moja poanta. Možda ispadne genijalac, al njegovo iskustvo je upitno za preuzeti Goricu ili Varaždin a ne Hrvatsku.

Kovačević, Šafarić, Carević, Čabraja, svi imaju daleko iskustva vođenja seniorskih ekipa. Pa čovjek ima 9 utakmica za CSKA. DEVET.
  • Efes Pilsen
    16.2k
    Izgleda da ce bit nepopularno, ali ja bi Olicu dao sansu. Nije se snasao u klupskom nogometu, ali nije ni Dalic tamo neka marka.
    Ima kontinuitet s ovom reprezentacijom, ali i uvid u stanje i potencijal madih. Tu posebno valja istaknut cinjenicu da ih je puno i izrotirao. Mislim da ima mota za drzat svlacionicu i da bi mogao bit solidan izbor.
    Sta se tice Bjelice, da je neko rekao Bjelica izbornik nakon rastanka s Dinamom rekao bi najbolji moguci izbor. Danas vise nisam tako siguran.
    Bilica ne bi reciklirao, njega bi ostavio za slucaj apsolutne nuzde.
  • Navijač Dinama
    12.7k
    Kustic doda gas malo vise i novi izbornik je Vedran CorlukaKtcGoat

Ja obožajem Čarlia kao malo kojeg našeg bivšeg igrača, reprezentativca i osobu, ali prije bi Olića na klupi 3x više htio, nego Čarlia, ako već na mjesto izbornika ne može doć nekakav Bilić ili Kovač.

Bjelica mi je ok izbor, međutim svi smo svjesni da on bez onog stožera iz prvog mandata u Dinamu nije to to, što se relevatno pokazalo i sad u drugom mandatu u Dinamu.
  • ElDorado
    11.9k
    Bjelica nema šanse u HNSu, znamo zašto. Olić neprovjerena truba, jedini safe bet je Slaven
  • Mr Anderson
    20.1k
    Ja bi za promjenu umjesto izbornika stavio izbornički par, dva iskusna lisca. Na primjer, Tomica Ivković i Samir Toplak. Slobodni su, iskusni, pokazali su znanje na televiziji, a i guranje mladih igrača im nije strano.
  • db-izbjeglica
    20.9k
    Sljedeći put kad ti šef kaže da nekaj nisi dobro napravio, ti njemu samo reci da si prije 4 godine imao uspješan projekt, pa nam tu dođi javit trajanje otkaznog roka.DerHerrKool

Nemam šefa, sam sam sebi šef, radim sam, ali jedno vrijeme sam imao priliku biti šef manjem broju ljudi i imati drugog šefa iznad sebe. Znam kako je upravljati nekom skupinom ljudi i znam da se nečija vrijednost i kvaliteta ne može vrednovati na temelju jednog dana na poslu ili jednog projekta, već kroz puno duži period.

Također, znam i koliko se ljudi vole petljati u stvari o kojima misle da znaju sve, a zapravo znaju jako malo. Gledam to doslovno svaki dan.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.