• ZGWest
    571
    Brutalno je kad metroom dođes na stanicu kod katedrale pa izlaziš iz metroa i ispred tebe se stvori ta ljepotica.

    Sve preporuke za pivovaru kod katedrale i njihovo Kölsch pivo. Dosta ljudi se šprda da je kao voda, ali meni osobno je baš solidno. Pogotovo ljeti, popiješ u tri guca i ide nova friška tura. Konobarice na stand by-u.

    Što se roštilja tiče, Stari Kotač 2 u Medulićevoj je strašno dobar.
  • ZGWest
    571
    Sutra radim teletinu ispod sača. Radio sam ju vec par put, onako klasicno.

    Ima li ko malo vise iskustva sa sačom, pa da podjeli neki dobar savjet?
  • Stihl
    3k

    Pa za početak se veli peka hahahha :joke:
    Ma nema tu puno filozofije, deneš krumpira, luka, mrkve, teletinu, naravno začiniš to sve po vlastitom ukusu. I jedna tajna za vrhunsku stvar ak jos nisi probal, stavis glavicu kiselog zelja sa svime, poklopiš i ajmo. Naravno prije svega dobar žar napravit jel...
  • Sajla
    5.9k
    stavis glavicu kiselog zelja sa svimeStihl

    e ovo prvi put čujem! kak to ide, cijelu glavicu kiselog zelja, u komadu, narezano...?
  • Stihl
    3k
    Mozes ju stavit u komadu, a mozes i narezat pa rasporedit na par mjesta.
  • Sajla
    5.9k

    baš ću probat sljedeći put, hvala na ideji
  • Stihl
    3k

    Ma nema na čemu, meni je super. Probaj pa javi :wink:
    Ma zapravo kaj se peke tiče, kaj god da staviš pod nju je za prste polizat.
  • ksapi
    3.2k
    Ja stavljam svjezi kupus preko mesa dok se pece da se ne napravi prerano korica, a onda na kraju maknem kupus i zapecem.

    Takodjer ne volim osobno one peke pune tekucije tako da pred kraj uvijek odlijem dio van kako bi se meso i krumpiri zapekli. Takodjer ne stavim odmah krumpir nego na prvom okretanju, inace se raskuha previse.

    Na slikama su primjeri sve tri faze

    EA17-A2-F9-0-E16-4-B42-A6-DF-2-A2-E4-BCEAE53.jpg
    E0-C2-F932-966-C-40-D8-AB50-66-AE1-F8-E2-A96.jpg
    455-D016-E-0294-4282-9-F5-F-4-D25-A9030-D66.jpg
    upload image
  • Petar86
    934
    Ne znam odakle si ali bas bi volija probati takvu peku, isto tako bi ja volija da ti probas klasicnu dalmatinsku kakvu npr meni otac sprema

    EDIT: Ako nisi vec probao
  • ksapi
    3.2k


    Ovo je moja, kontinentalna zagrebacka verzija :grin:

    Nisam bas fan tih dalmatinskih s puno toča, osim ako je hobotnica u pitanju. Ali daleko od toga da ta vasa dalmatinska verzija nije delicija :grin:
  • ZGWest
    571
    Pa za početak se veli pekaStihl

    Ima razlike, nije isto. :grin:
    Kad radiš peku, stavljaš ju direkt na vruču podlogu gdje si ložio vatru.
    Sač uz to ima tronožac koji se zove "Sadžak" te se ispod sadžaka još onda stavi žara.
    Tako su me moji naučili.

    Evo tek sam sad primjetio sve ove odgovore, ova ideja sa kupusom mi se jako jako sviđa. Napravit ću to idući tjedan. Hvala Stihl!

    Evo rezultata od prošlog vikenda. Malo sam se razbolio nakon toga pa tek sad uploadam.
    Marinada je klasična bila na kraju: sol, papar i ruzmarin.
    Pola sata sam meso pekao ispod krumpira i povrća. Nakon toga sam dignuo meso gore da se stvori fino korica i pekao još 1h.

    IMG-0601.avif IMG-0609.avif

    IMG-0611.avif IMG-0612.avif

    IMG-0614.avif IMG-0616.avif

    IMG-0617.avif IMG-0624.avif
  • ksapi
    3.2k
    Juneca prsa sporo kuhana s povrcem i vinom.. meso savrseno, toć jos bolji :grin:

    56-F95101-6-CC5-4737-B737-5-A2627-C44137.jpg
  • mali M
    5.8k
    auuuuu kako bi sad to riješio... To si polegnuo na pire ili palentu?
  • ksapi
    3.2k


    Pire ovaj put, al i palenta bi bila dosta dobra kombinacija. I meni se jede cim pogledam sliku :grin:
  • Neki tip
    21.3k
    Ova katedrala u Kolnu je bas impresivno zdanje… Vidio sam puno toga ali ovo te bas ostavi bez dahaBosna86

    Brutalno je kad metroom dođes na stanicu kod katedrale pa izlaziš iz metroa i ispred tebe se stvori ta ljepotica.ZGWest

    Nema 4 mjeseca da sam prvi put bio u Kölnu, mislim da me nikada nijedna građevina nije toliko fascinirala. Možda Sagrada, ali neka mističnost, možda zbog te tamne patine, kelnsku katedralu mi činilo još nekako impresivnijom (ako već ne nužno ljepšom).

    I baš ovo kaj veli ZGWest, taj izlazak s kolodvora na plato ispred katedrale (putovao sam iz Bonna i prvo se nagledao onih ruhrskih tvorničetina, silosa i dimnjaka putem) je stvarno upečatljivo iskustvo.

    Što se roštilja tiče, Stari Kotač 2 u Medulićevoj je strašno dobar.ZGWest

    Doslovno sam svaki tjedan 1 dan tam na gablecu, mislim da je Kotač dao bitan doprinos dobivenih 6 kila u godinu dana. :grin:

    Šiš ćevapi tamo su mi ujedno i najbolji šiš ćevapi uopće.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.