• Bosskovitz
    13.9k
    Imajući u vidu kako Luka dolazi na polugodišnju posudbu, bez otkupne klauzule, prodaja Hoxhe nema nikakvog smisla, jer onda na ljeto ostajemo samo na Pjaci.scooniepenn

Ne vidim problem u tome jer na ljeto je novi prijelazni rok, i to (ako sve bude po planu) onaj koji bi trebao biti vrlo aktivan: Baturina i Sučić skupa teško da su ispod 35-40 milijuna eura, 30+ milijuna eura iz LP, a i bit ćemo vrlo atraktivni na tržištu: imamo sigurnu LP, imamo novca, imamo popularnog trenera. Mislim da možemo svakakva pojačanja tu očekivati i da se na to i računa, a krpa do ljeta Ivanušecom.

meni je fascinantnije da momci ovdje koji puno pričaju o nogometu i mogu svašta naučiti/shvatiti, ne kuže zašto je Kanga za nas dobar.mali M

Baš to, ne može se igrača samo svoditi na statistiku, treba uzeti u obzir i okolnosti kluba, lige i sl. Nogomet u Championshipu je fizički zahtjevan, brzog tempa, intenzivan, agresivan, ne baš tehnički potkovan, dok je u HNL-u on puno sporiji, rafiniraniji, više se igra na posjed, ima više tehnike. Isto tako, tamo se borio za ostanak, što znači više bunkeraške igre, igranje protiv dominantnijih momčadi, manje lopti prema napred i slično, dok će ovdje igrati puno više napadački nogomet, protiv kvalitativno inferiornijih momčadi i s puno više lopti u napadu, pogotovo u šesnaestercu.

Naravno da ništa nije ziher i možemo biti u krivu, ali zaista sam dojma da bi Kanga mogao biti jako dobar za nas.

mislim da je vjerovatnost ostanak Sucica poslje ljeta vrlo malaPavinho

Ako Sučić ostane nakon sljedećeg ljeta, to će biti ogroman posao kluba. Još jedna dobra Liga prvaka, liga nacija i onda izvjesna minutaža na Svjetskom prvenstvu, cijena bi mu mogla otići ozbiljno gore, ali opet... lako je odbiti 10 milijuna od Coma, ali - ako ima istine u toj priči - teško je kad dođe ponuda od 20 milijuna eura iz kluba ranga Intera: em je itekako financijski prihvatljiva klubu, em je sigurno atraktivna igraču.

Vidjet ćemo, svi mi volimo fine španere poput Baturine, ali u današnjem nogometu se igrači poput Sučić jako puno cijene i mislim da može otići za dosta veći novac od Baturine.
  • Peškaman
    5.8k
    Momak traži minutažu, ako klub ima ideju kako pružiti bilo kroz prvu momčad ili posudbu onda je sve na momku i agentu,klub je svoje odradio.
    Ukoliko ne, onda ne vidim bilo kakav razlog za ljutnju za prelazak negdje drugo (osim rivala).

Meni bi bilo zanimljivo da ga se pošalje na posudbu u Premier ligu BIH, tipa u Široki / Posušje / Zrinjski ili neki drugi klub.
    Većina terena je u dobrom stanju,liga fizički zahtjevna, u21 pravilo - što mu odgovara.
  • Hectorharatti
    256
    ti bekovi koj imaju odličan centaršut i u obrani su beton igraju u Tottenhamu, Milanu, Leverkusenu itd itd. Tako da ne fantaziraj. Lako je to u teorij. Ali LB je klubovima poput dinama specificna pozicija.
    Primili smo 24 golova a prijedlog ti je Bočkaj u HNL...
  • emilperska
    7.7k

Na mjestu malog ja isto ne bi potpisao ugovor nama, bar ne onaj klasični. Imamo RPG-a, Riletu se nudi novi ugovor s 33 godine, ako ga Rile odbija možda ga dobije Moha.
    Ja sad ne govorim tu da li mali mora biti ili ne 2. bek i ima li kvalitete za to. U njegovoj glavi sigurno ima.

Na njegovom mjestu ja bi potpisao ugovor sa Istrom/Slavenom/Varteksom i ugovorio si fiksnu klauzulu za odlazak u Dinamo po recimo 500k i 800k za druge klubove.

Nadam se da je mali pametan pa da su ovo s četničkim jogurtom samo priče.
    Ali da.. na njegovom mjestu ja isto ne bi potpisao ugovor. Dosta mu je povoljnija situacija ako je on igrač Istre, a ne ako je igrač Dinama na posudbi u Istri.

Matej Mamić nije bio generacijski talent kao Mikić (isto desni bek, zato pišem), ali imao je predispozicije da bude solidan HNL bek (još uvijek ima). Njega je po meni najviše uništio taj ugovor s Dinamo i ta seljakanja po posudbama u 2.ligama gdje ne znaš hoće se klub borit za opstanak, hoće bankrotirat, a treniraš u kaljužama. Čovjek je sad u Radomlju, prodisao. Igra redovno i piše se da se dogodine vraća u HNL ili ide negdje u vrh Slovenije..
  • Droljo
    11.1k
    Sa tim nekim managerima bi trebalo presjeći. Da klinci znaju unaprijed. Nemože Mamić, sve šta ima veze sa njima, škegro i sl. I sa vremenom se bumo rešili bande. Klub je institucija iza koje stoji nas stotine tisuća i puno je veći i jači od takvih hohštaplera.
  • Pacho
    108
    Meni se cini da mnogi ovdje ne kuze koja je funkcija menadzera
  • Haza
    7.7k
    Mjesto rođenja VaraždinMedvedgrad

U pravu si, mali je Varaždinec. Ali sve to isto dođe, Varaždinci su naši.
  • Droljo
    11.1k
    Meni se cini da mnogi ovdje ne kuze koja je funkcija menadzeraPacho

Pojasni molim te.
  • Teofil Kateran
    1.6k
    Nadam se samo da na ljeto neće otići i Sučić i Baturina. Izgubili bi dva ključna igrača i 2/3 veznog reda u jednom prijelaznom roku. Bilo bi dobro kad bi jedan od njih dvojice ostao barem do iduće zime... Njih dvojica u zbroju ne smiju otići ispod 40 milijuna, a nadam se da će cifra biti oko 50.

Stojković i Kačavenda se lagano naziru kao njihovi nasljednici, ali još to nije ni blizu njihove razine, nadam se da će barem jedan od njih dvojice doći na tu razinu jer u suprotnom bi odlaskom ove dvojice mogli imati dosta osjetan pad kvalitete u veznom redu.

Što se tiče prijelaznog roka, ne vjerujem da će doći Taylor i Ivanušec, ali mislim da bi moglo još jedno ime osvanut do kraja prijelaznog roka pošto ima još stvarno puno vremena.
  • Crni86
    7.2k
    Na mjestu malog ja isto ne bi potpisao ugovor namaemilperska

Pa ne bi ni ja, ali jedan od dvojca rile/moha odlazi, rpg ulazi na ljeto u zadnjih godinu dana ugovora. Loptica je na nama da se znamo isplanirat.

Sve ovo se ne bi dogadalo da postoji filjala/dvojna registracija gdje bi mali vec danas otiso. Ovako se s razlogom pita, sta da potpisem ugovor i da me se seljaka po raznim klubovima (a jos u klubu nemaju ni jasnu viziju otim klubovima) gdje me nitko nece hjtet razvijat jer sam tudi igrac.
  • Haza
    7.7k
    Imamo RPG-a, Riletu se nudi novi ugovor s 33 godine, ako ga Rile odbija možda ga dobije Moha.emilperska

Znaš da se načelno slažem s tobom, ali garancije u nogometu nema nigdje. U Istri te može isto zadesiti sranje, i oni su uništili neke zanimljive igrače.
    I mnogo veći talenti od Mikića su propali...
    Da Dinamo u teoriji iduće ljeto ima RPG, Rile i Mikić, to nije puno, jer bekovi se troše puno, igramo cijelu jesen svaka tri dana tekme, ako je mali dobar će se pokazati i dobit će svoju priliku.
    Sučić kad je došao u Dinamo se dokazao i pokazao na pripremama i pogledaj ga sada. A konkurencija na poziciji Sučića je bila čak i veća kad je dolazio.
    Ne napadam malog, svatko ima svoje planove i želje, meni je samo bitno da ako ode, da to ne bude Hajduk.
    Međutim, mali mora imati vjere u sebe, ako se pokaže na treningu, trener tipa Cannavaro će mu dati sigurno priliku. Isto tako, realno, Rile da i ostane, on će na jesen biti neka sporedna Ademi uloga...
  • Etto2006
    18
    Previše je kod nas tih sporednih uloga
  • Blueshadow86
    2.3k
    Šta god mali Mikić odlučio, biti će legitimno. Oprostio mu ne bi jedino da ode kod tovara.
  • Haza
    7.7k
    Previše je kod nas tih sporednih ulogaEtto2006

To se slažem, ali te sporedne uloge nekad znaju biti bitan faktor u kriznim vremenima. Naravno govorim o sporednim ulogama za neke zaslužne igrače pod uvjetom da ih ne plaćamo puno. Rile ako će ostati dobit će manji ugovor, i vjerujem da neće biti tako veliki teret ni po pitanju financija, niti uzimanja minutaže klincima.
    Iako, da se mene pita, Riletu ne bi ponudio novi ugovor.
  • emilperska
    7.7k

Sve stoji.. Samo mi to gledamo kao navijači GNK.
    Na njegovom osobnom mjestu, otišao bi u Koprivnicu ili Varaždin. Blizu su u ZG. Ako pokažem 50% onog što pričaju o njemu, on je za sezonu i pol ili nazad u Dinamu kao prvotimac ili nekom Lechu iz Poznana. Dinamo bez B ekipe je bolesno limitiran. Ovog će biti sve više i više..

Igrom slučaja sam pratio karijeru tog Mamića i još par dečkiju iz te generacije (Gvardioline). Po meni ih je sve unazadio taj ugovor s Dinamom za nekih godinu i pol karijere. Svi su oni imali neke opcije Lokomotive, Šibenika. Potpisali s Dinamom, Dinamo ih pošalje u bespuća Sesveta i Jaruna gdje igraš solidno, ali koga bk jer nisi generacijski talent. Na kraju raskineš ugovor i odeš u neko Bravo, Radomlje ili gdje već da oživiš karijeru pa se vraćaš okollnim putem u Olimpiju/Rijeku..

Soldo je recimo pozitivan primjer za sebe, loš za Dinamo. Slično kao Crnac.
    Mamić i još par njih imaju priliku sljedeće sezone zaigrat za klubove ranga Rijeke.

Ne znam ni sam kako je Dinamo trebao s njima, ali ovo očito nije bio način.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions