• OsamŠest
    4.2k
    Yousef Salech mi po highlightsima (uvijek nezahvalno za procjenu jer je sastavljeno od najboljih isječaka) baca na danskog Kulenovića.

Osobno, ne bi se zadovoljio takvim igračem u napadu i ne djeluje mi kao upgrade u odnosu na Kulenovića.
  • Droljo
    10.7k

Da sad ne idem gledati reci mi ti. Jel zna štopat loptu, jel može skočiti sa prosječnim stoperom iste visine ili nižim od sebe i jel može duel dobit fizički? Pitam to sa obzirom da je veliki dečko.
  • OsamŠest
    4.2k

A svaki je na videu za Liverpool.. :grin:
  • Droljo
    10.7k
    To sam pitao u usporedbi sa kuletom zaboravih dodati..
  • blubach
    686
    Nije li se tu prije par dana pričalo da se sa svih strana uvjerava da će napadač biti pravo pojačanje?

Kako smo došli do smiješne bugarske lige i nekakvog neprovjerenog lika iz tima sa sredine švedske tablice?
    tp1997

Točno ovo i ja mislim.
    Ne želim reć da bih bio nezadovoljan nekim top potencijalom u rastu (iako nam treba gotov igrač), ali sigurno bih se zapitao gdje je taj globalno poznato napadač kojeg smo ciljali kao Haller npr...
  • dinamo vitez
    512
    Brzo smo pivotirali od Onuachua, Matanovića i Hallera do Palestinca iz Danske, Afrikanca iz Bugarske i Albanca iz druge talijanske lige.

Bez da širim negativu, djeluje mi da se opet luta.
  • Paggini
    32.8k

Ha meni cak ostavio dojam nečega između Kuleta i Petkovića - ima Kuletov fokus na gol i Petkova sidrunaška odlaganja i par finih potezića, ali ništa spektakularno. Doduše dobio je par duela na videu, pa bi mogao biti upgrade hehe.

Doslovno me za napadača u ovom trenutku najmanje briga dok god dovedemo nekog kvalitetnog lijevog beka.

Da dovedemo i Haalanda, a Franjić ili RPG nam krpaju lijevi bek, nismo ništa napravili.
  • MAGDA7
    16
    Za mene je Cristian Shpendi pravo pojacanje, vidi se da ima nos za gol i da je realizator, vjerovatno bi ga trebali dosta platit, ali neka malo i plate nekoga.
  • Droljo
    10.7k
    iako nam treba gotov igračblubach
    Trener je rekao da prvo mora vidjeti sa petkom u kakvom je stanju. Ako petko obeća da se bude spremio i da će cigarete smanjit može nam on biti taj gotov igrač a tada se može dovesti neki 'top potencijal' za budućnost i sadašnjost.
  • Omake
    4.8k
    Mislim da je Kulenović bolji strijelac trenutno. Salech je puno kompletniji igrač, osim igre u 16m, pogotovo kada je u pitanju primanje i davanje lopte pod pritiskom. Pregled igre, dupli pasovi, promjena strana, mislim da tu Salech dobro šiša Kulenovića, a mlađi je.

Koyalipou mi se osobno više sviđa. Ljudi na SNu pišu kao da je random Afrikanac. Čovjek je rođen u francuskoj i bio u reprezentaciji Francuske od u15-19. Brz je, jak, cijena je vjerojatno ista, ali mislim da je bolje oružje protiv bunkera od Salecha.
  • Jesen
    23
    Aj mi molim te objasni kako bi po tebi izgledao "dosta dobar prijelazni rok"
  • OsamŠest
    4.2k

U svemu navedenom imaš Petkovića kojeg je nepotrebno uopće stavljati u isti kontekst sa Salechom.

Po meni, treba se ići baš po ono u čemu je Kulenović bolji od Salecha - realizacija.

Summa summarum, ako mene pitaš, Salech nije igrač za Dinamo i takav profil nam trenutno nije potreban..
  • Daliban
    3.9k
    Yousef Salech mi po highlightsima (uvijek nezahvalno za procjenu jer je sastavljeno od najboljih isječaka) baca na danskog Kulenovića.

Osobno, ne bi se zadovoljio takvim igračem u napadu i ne djeluje mi kao upgrade u odnosu na Kulenovića.
    OsamŠest

Najnezahvalniji razred pojačanja su ti igrači u ranim dvadesetima, par milijuna vrijednost, a koji ne odskaču ničime baš previše nego su, eto, uredni i imaju nekakvu statistiku. Mislim da je taj cjenovni razred baš razred u kojem se najlakše zajebat, barem moj osobni dojam.

Zato osobno radije i predlažem klince od parsto tisuća eura. Mislim da je manji rizik, a uz dobru selekciju kudikamo veći povrat na ulaganje. Investicije od 2-5m milijuna zahtijevaju visoke prodaje da bi se u budućnosti uistinu opravdale, a većina tih igrača neće nikada postići cijene od 15-20m. Kvalitetom najčešće ne odskaču previše od igrača ispod milijun u vrijednosti, to je općenito jako nestabilan vrijednosni razred. Unutar godinu dana cijena može oscilirati po nekoliko puta aktualnu vrijednost u bilo kojem pravcu.

Jedno je kada pikiraš igrača u tom cjenovnom rangu koji baš jako odskače određenim karakteristikama, ali to su igrači na kojima se vidi da se u tom rangu nalaze samo prolazno. Igrači kojima bi realna cijena bila i viša, ali na konto mladosti i kluba/lige u kojoj igraju je cijena potisnuta. Osobno takve stavljam u Scout temu, a ako su nekakav prosjek onda ih jednostavno preskočim. Primjerice, preskočio sam onog Kuhna iz Celtica dok je igrao u austrijskoj ligi iako mi se dosta dopadao kao opcija za desno krilo prošle sezone. Dobar i uredan igrač, ali teško je opravdati ulaganje ako ne vidiš da pravi dodatan iskorak i postiže cijenu od 15+ kroz nekoliko godina.

Heuristika za DInamova pojačanja u tom razredu mi je da moram biti dovoljno uvjeren da mogu do 20m kroz nekoliko sezona. Ako nisam dovoljno uvjeren, uopće ih ne stavljam. Cjenovni rang s kojim sam otvoreniji kocki je onaj ispod milijun, tipa nekoliko stotina tisuća za nekog zelenog klinca koji pokazuje potencijal pa APP. Mislim da nema previše logike plaćati milijunske odštete za Galešiće, Saleche, Ljubičiće i slične. Čak i ako ne budu flop (što nije zagarantirano), neće biti dobra investicija relativno drugim opcijama u koje si mogao uložiti.
  • Omake
    4.8k
    Koliko je to realno? Koliki postotak transfera preko 10 ili 20 milijuna ostvare igrači koji koji su plaćeni ispod milijuna u zadnjih par sezona nakon covida? Većina klubova je sretna ako duplira uloženi novac. Ti bi vodio strategiju s tim da očekujemo 10 ili 20 puta uloženo. Milijuni ljudi rade u nogometu, ubijaju se od posla 24/7. Kako to da dosada nijedan klub nema kao uspješnu strategiju?
  • tp1997
    804
    Ulaganje je opravdano čim taj "dobar i uredan" igrač aktivno doprinese naslovu i ulasku u Ligu prvaka.

Ova tvoja filozofija me jako podsjeća na glavu - kupi klince da skupo prodaš, pa makar bili mačak u vreći.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions