• Sting86
    6

Samo što radit remont na zimu (što znači brzinsko popunjavanje) znači svakako rizik i financijski teret, bolje se pametno popunit sa najdeficitarnijim pozicijama, ne radit stres u svlačionici usred sezone, i na ljeto prodat dva kapitalca koji nose istu lovu kao upad u LP te onda sa dužim pripremama i prijelaznim rokom složit kockice. Pogotovo kad se zna da se vraća Vrba, kad se određeni senatori kao Rile i Ademi maknu iz rostera, ovo zbrda zdola usred godine je najgora moguća komba. Zaboravljamo da ionako nećemo zadržat Baturinu i Sučića za iduću sezonu, a da oni nose ogromnu lovu.
  • Majki2111
    3.5k
    Mislim da je to to zasad. Nije bilo ni vremena neš previše mijenjat.
  • Plava stijena
    285
    Imamo novaca, ali imamo i puno pozicija koje treba unaprijediti. Sumnjam da je ova svita u sportskom sektoru spremna 5-6 milja uložit u jednog igrača koji bi eventualno bio rang Petka, Batija i Mišića.
  • badjibadara
    4.2k
    Il se nek dovode pojacanja ili nitko...nema smisla vise nakrcavati se nekakvim Belcarima, Nekicima, Soldima, Prsirima i slicima! Stvarno cemu?Orc123

Tko god zaziva i tko god je zadovoljan prosjecnim igracima i trenerima, neka bude zadovoljan i ispodprosjecnim plasmanom na tablici. Dinamo zasluzuje samo najbolje.
  • Sting86
    6

Treba grabit talente kao kad smo uzeli Stojkovića i Kačavendu, ne igrače od 23-25 godina koji ništa ne mijenjaju. Mudražiju volim spomenut zbog toga što bi on bio ekstra stalna rotacija za jako malu lovu.
  • CastAway1986
    2.1k
    Kod HNL igrača svi znamo koji je najveći problem a to je njihova cijena i koliko njihova uprava podiže cijenu kad je Dinamo u pitanju..
    Kvalitete ima ali treba ju prepoznati na vrijeme jer nitko mi ne može reći da jedan Crnac , Frigan , Beljo i pogotovo Ivanovic nemaju mjesta u Dinamu
  • emreli21
    80
    treba grabiti dobre igrače, najveći uspjeh smo napravili s generacijom petkovića, mišića, oršića... a sve smo ih uzeli u godinama
  • Sting86
    6

Treba, no oni su svi dovedeni van HNLa
    Petko iz Bologne, Mišić iz PAOKa, Orša iz Ulsana. To dovoljno govori.
  • Daliban
    3.3k
    On ima ideju. Ideja mu je direktan nogomet. Gdje se braniš s 11 igrača. Što direktnije lopte jer tako imaš više igrača iza nje i vjerojatnost da primiš gol je manja. Mi smo bili defanzivno nestabilni i prije Bjelice.Majki2111

A meni to nema logike, samo bezveze predaješ posjed bez da išta iole obećavajuće pokušaš. Igraš na fliper i druge lopte. a meta ti je uglavnom izolirana, momčad razvučena makar je iza lopte jer preskačeš igru i bunariš bez ikakvog rezona. Ako igraš vertikalno, onda trebaš ili navlačiti suparnika da mu razvučeš zadnju liniju od linije presinga pa napadaš vertikalno taj prazan prostor uz priključak iz drugog plana ili trebaš napadati dubinu s mobilnim napadačima. Mi samo nerezonski napucavamo loptu. Da bi igrao vertikalno, golman i stoperi ti trebaju biti i sposobni na individualnoj razini kontinuirano pronalaziti nekoga tim vertikalnim loptama.

Nisam nikad previše u detalje opisivao kako bih ja volio da igramo, ali mislim da bismo bili defanzivno stabilniji da igramo radikalno na loptu i prilaz. Bez novih stopera nam ništa neće previše pomoći jer nam je obrana kvalitativno krš kako god okreneš, ali s boljim stoperima igrao bih na loptu i odbacio u potpunosti koncept širine. Znači postavio bih bekove, u posjedu, u visini vezne linije u halfspace, a između njih igrao romb s dva napadača naprijed i dva stopera iza. Širinu bi se koristilo jedino u relativnom smislu, davao bih dozvolu bekovima da napadaju linijski u maniri tradicionalnih krila, pretrčavaju iz tih dubljih pozicija ako suparnički bek iskoči na njih prema sredini i slično. Generalno bi ih držao u halfspaceu da aktivno sudjeluju u posjedu i kombiniraju kao dodatna dva vezna. Maltene dupli romb. Kratki pas, mnogo igrača u blizini, radikalno kombinatorno i reposjed po izgubljenoj lopti baš zbog brojeva u sredini.

Znači logika modernog nogometa je širenje terena, ja bih to volio okrenuti naglavačke u kompresiju terena, a prostor koji preostaje u širinu bi se koristio relativno i situacijski. Zbijenim redovima bih napadao kroz tehničku superiornost i relacijski, a ujedno se zbijenim redovima i branio kod negativne tranzicije. U redu mi je malo više raširiti jedino ako je suparnik doslovno sabijen u svojih 16, ali i tada bih izbjegavao nekakvo rudarenje uz aut liniju.
  • emreli21
    80
    makar petko nije ni igrao u 15 klubova, za oršića svi mislili da neće biti toliko dobar
  • austrijanac
    4.6k

Dobro, to je tvoje pravo naravno.

No onda ne možeš govoriti Banu da mjenja svoj pogled(subjektivan) dok ti sam tvrdiš da ne možeš bit subjektivan oko jednog trenera. Isto se i na tebe može primjenit.
  • Sting86
    6

Pa gle, zato se treba skautirat naše "dijasporaše" dok je vrijeme

Ovdje svi mislimo kak bi Belcar, Selahi i Galešić bili bomba u Dinamu a to isto tako ne mora bit pravilo. Ne može mi nitko reć da je Galešić previše bolji od Perkovića ili Belcar od Vrbe.
  • Zagi
    8.7k
    Misliš da se nekaj bude mijenjalo i ako da, kaj?
  • emreli21
    80
    mislim da jesu, jbg. kad vidim kako vrba igra fazu obrane (pogledaj gol solde protiv lokomotive gdje se vrba ni ne pokušava vratit) veliko je pitanje hoce s takvim pristupom ikad imat mjesta u dinamu. ili će mu trebat još barem 2 godine da negdje igra i napreduje, iako ga volim ko igrača
  • Sting86
    6

Ili samo više gledamo greške naših dečkiju, a drugima vidimo samo dobre poteze. Ima i do toga.

Zadnjih godina se svašta pričalo i za Jankovića, pa i tog Soldu, Rukavinu i da sad ne nabrajam a sad bi ih sve voljeli vidjet u klubu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions