• Dadox
    518
    Thompson je teška seljačija.Poligon većini za ispoljavanje svojih zatucanih stajališta.Jednako tako je i ljepak za razne jugo nostalgičare i one koji bi da Hrvatske sutra nema. Sada su u otvorenoj konfrontaciji i jedva čekam da sve završi.
  • masacusec
    5.7k
    Ljudi koji općenito ne vole fenomen thompsona kao "nacionalista" srat će po njegovoj glazbi a priori, neovisno o samoj kvaliteti glazbi. I takvi mi nisu nikakav relevantan "ocjenjivački žiri".
    S druge pak strane znam gro ekipe koja voli thompsona, ali isključivo zbog tematike, ne same glazbe, a istovremeno sluša cajke i slična sranja. Ni oni nisu mjerilo.

Ja osobno sam odrastao na metal muzici i kroz prizmu toga mogu reći da MPT ima dobrih instrumentalnih stvari. Kao mulac sam išao na njegove koncerte iz inata prema crvenima (2002.dom sportova, jeben koncert, gro naše tribine), no danas mi se neda na takve derneke...
  • crophantom
    994
    Realno je da gotovo pa nema svadbe/momacke/rođendana u HR gdje se ne zapjevam barem jedna od MPTa.
    Isto tako je realno da na ovoj našoj siromašnoj metal/Rock sceni je npr Kletva kralja Zvonimira pojam čak i za ljude skroz suprotnog svjetonazora po kvaliteti. Pričao neki dan s likom iz Zadra koji je skroz ovaj Možemo svjetonazor, al je reko da bi iso na koncert samo zbog te pjesme jer to kao neko ko svira u bendu može cijeniti.

Thompson nije neki velebni umjetnik, ali usporedbe s. Hladnim Pivom su objektivno smiješne. I ja volim za zajebanciju poslušati neke pjesme od njih, ali glazbeno i produkcijski je to prema MPTu jebeno smijesno. I da, završio sam nesto glazbene škole, sviram klavir, ne pričam iz guzice i zato jer sam razulareni ustaša.

Sto se tiče motiva, koji kurac su motivi Maidena? Od inkvizicije, do borbe za škotsku neovisnost do ubojstva Cezara, opet neki povijesni epovi, pa ih niko ne napada. I ja obožavam Maidene, bio sam na 5 koncerata, ali nisam čuo prigovor na tematiku.

Ugl, pustite ljude, nek pjevaju šta ih volja, nece ova lijepa naša, bez Marka biti bolja.
  • ToTo96
    52
    malo potapšati po ramenima ekipi koja nosi bijele majice ‚prgava familija‘ ili sl. :yum: , naš grad naša pravila ipak :joke:
  • Mr Anderson
    12.6k
    Sve je otišlu u krajnosti, na jednu i na drugu stranu. Čitam komentare, to je prestrašno, kakva isključivost i generaliziranje. Ljevičari po forumima sve koji idu na koncert nazivaju ustašama, zatucanim seljačinama i slično. Ovi drugi pak ove koji ne idu na koncert nazivaju partizanima, tifusarima, možemovcima i slično. Sve internet ratnici i jedni i drugi. A u stvarnosti ima velik broj neutralnih ljudi koji ne idu na koncert iz sasvim običnih razloga. Ne slušaju takvu glazbu, neda im se gužvat, na godišnjem su itd, itd. Jedan sam od tih, poslušam i zapjevam Thompsona kad je neka fešta, kad se popije, čak sam prije nekih 15 godina bio u Čavoglavama za Dan Oluje na njegovom koncertu. Bili na godišnjem u Biogradu pa otišli. Ima mi nekoliko dobrih pjesama, ali nije mi to toliko napeto da bi se išao gnjavit tamo cijeli dan. Poštujem one koji idu i vole to i isto tako očekujem da drugi poštuju moj izbor. Da mi netko dođe i kaže da nisam pravi Hrvat jer ne idem na koncert, opalio bih mu šamar bez razmišljanja.
  • Hrdjavi
    2
    Ima ona izreka o tome kako se više ljuti od žene za kojom fućkaju radnici na gradilišti jedino ona žena za kojom nikad nitko nije fućkao.

Isto tako, jedino tko je gori od osobe koja u životu nije pročitala nijednu knjigu, jest ona osoba koja ih je pročitala dvije.

Niti je Thompson mjera domoljublja, niti je neki spektakularni vokalni majstor niti šta-ja-znam. Ne živimo u jednoumlju, ako kritiziraš i pritom zadržavaš nekakvu normalnu dozu osobnog integriteta - nema problema.

E sad, ogromna većina kritičara po onom što sam vidio spada u ovu grupu ljudi koji su pročitali 2 knjige u životu i sad žele liječiti svoje komplekse i potrebu za dominacijom nad drugim (koju ne mogu ostvariti in real life) time što se ljude koji idu na koncert posprdno naziva bosanđerosima, dotepencima, ljudima sa brda i tako dalje.

Ako ništa drugo, takvim osobama preporučam da se prošeću po Gornjem i Donjem Gradu sa tekicom i neka bilježe odakle su ljudi po kojima ulice grada nose ime. Da su živi, na koncertu bi bilo puno njih. Bio bi i purger Šenoa. Jedino Matoš ne bi bio - on je bio toliko lud da bi napravio neko sranje.

Vidimo se sutra na koncertu i svako dobro!
  • ZgDLions
    1.1k

Gotovac bi bio, rođen u Splitu, umro u Zagrebu i napisao za MPT-a uvod u njegovu popularnu pjesmu.
    :smile:
    Kad smo bili u ratu Čavoglave su nam bile fora, ali kako nismo od istog glazbenog ukusa nakon toga smo se rastali.
    On mi je nekako Sabaton za sirotinju.
    Samo da sutra sve prođe ok i da se vratimo normalnom životu.
  • Ere86
    204
    koji je kriterij proglašavanja seljačijom? Ajd odjebite u skokovima glazbeni kritičari na baterije
  • vjeko1701
    16.3k
    Svi će sad malo smiriti emocije.
  • Ludovic IX
    9.1k
    Sutra navečer stresm iz Birminghama- black sabath u original postavi plus pantera, metallica itd..tri put zanimljivije neg ovaj zg apsurd od koncerta
  • don
    14k
    tri put zanimljivije neg ovaj zg apsurd od koncertaLudovic IX

nastavljaš i ne staješ. To dovoljno govori :up:
  • Paggini
    57.3k
    black sabathLudovic IX

Mogao si barem ime točno napisati
  • Dino
    3.9k

Ludoviče, koji je smisao ovih komentara? Ne ideš na koncert, nisi iz Zagreba i tučeš na temi "Grad Zagreb" komentare za koje znaš da će napalit ekipu. Ajde razumijem jedan post, ali dalje sam ispada kao da se iz neke frustracije pjeniš jer netko radi nešto što ti ne paše. Poštujem te kao kolegu forumaša i Dinamovca i čisto frendovski - stani na loptu malo, pusti si pjesme koje voliš i uživaj u tom kako i drugi ljudi uživaju u ovom.

Ako ovaj koncert prođe dobro, a nadam se zbog dobrobiti svih nas koji ćemo biti tamo da bude, Zagreb će imati najbolju moguću reklamu za sve svjetske glazbene velikane i možda baš ovo bude prekretnica nakon koje bismo ih mogli ugostiti.
  • Pacho
    2k

A kod mene u Caliu sutra nastupaju Los Fabulosos Cadillacs. No zasto bi za to ikoga ovdje bolio kurac?
  • vjeko1701
    16.3k
    Zbilja nema potrebe dalje potpirivati vatru. Čemu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.