• mali M
    5.7k
    jesu jesu, skroz simpica, bilo je par videa kad se zaletavaju prema balkonu dok ljudi stoje gore.. i to je snimala obitelj u dvorištu gdje su imali mali tobogan, klackalicu, znali mali klinci su u igri.. isto kako i pčele neće "popapati" travu od metar i pol, dvilje svinje redovito nalaziš kako ruju po smeću. nije da su u gračanima jele ljudima pšenicu..
    Meni isto, zračnica u ruke i u lov za neki dobar ručak :lol:xFire
    bez brige imam ja zračnicu, ali zračnica nemre riješit ni vjevericu a kamoli divlju svinju
  • Nolifer
    8.5k

Ma to je blaga metoda za javnost. Ostalo bi se dalo riješit i jačim puškama :wink:
  • Mali Zeus
    14.2k
    Ne dolaze veprovi zbog visoke trave nego zbog smeća. Isto kak i u Kanadi i di god žive medvjedi svraćaju u gradove i sela.
  • Sajla
    5.8k
    ogromnu divlju svinju vidio sam na cesti u Puli na nekih 20ak metara od plaže Zelenika. nije centar grada, ali pričamo o mrcini koja podere čovjeka, u devetom mjesecu dok je još i turizam u zamahu. a krmaču i par malih sam vidio na Šolti usred ljeta kako šeću uz glavnu cestu gdje inače ljudi svaki dan pješače do trgovine. nije to samo problem Zagreba, samo što je ovo priča koja se dobro prodaje. sjetite se npr. prije koji mjesec onih medvjeda u Kraljevici. selo je prazno, nema ljudi i životinje se približavaju ii ulaze i u veća mjesta.
    ali to ne znači da se u ZG sve radi da se stvari poprave
  • Neki tip
    21.3k
    Kako ne, svaka zarasla i neobrađena površina povećava stanište divljači i približava ga urbanim mjestima. Jednostavno se povećava vjerojatnost posjete. Ništa drugo. Osipanje ljudi u ruralnim sredinama uzrokuje i smanjenje broja lovaca tj. lovačkih društava, a time direktno i odstrijel.deda

Naravno, no to nije nekakva neminovnost, datost na koju se ne može utjecati.

Naravno da svinja ima više ako ljudi i obrađenih površina ima manje, da im to povećava populaciju i time vjerojatnost susreta s ljudima, ali se radi o upravljanju tim okolnostima, a ne prepuštanju. Čovjek je prirodu oduvijek prilagođavao sebi, a sebe prilagođavao u onoj mjeri u kojoj ne bi uspio obrnuto. I ne mislim tu na golu eksploataciju i neodrživo iskorištavanje, već upravljanje svojom okolinom, to nas između ostaloga i čini inteligentnim bićima.

Što hoću reći.. da povećanje populacije divljih svinja u Donjem Klasniću ne znači da ih trebamo očekivati u Donjem Gradu.

Da, povećava se matematička vjerojatnost, ali onda čovjek koji odgovorno upravlja svojom okolinom učini sve što može da utječe na "statistiku".
  • deda
    34.1k
    U pravu si. Čovjek je prestao "činiti" ili čini krive stvari.
  • Ludovic IX
    7.4k
    dvije stvari na kojima će past zelena vlast su smeće i visoka trava.. da nije smijesno, bilo bi tuzno..

i ne kuzim zast iskreno ne kaže da zasto ne kose svaki dan ko ludi i zasto vam tako rijetko smeće odvoze.. meni jedno tjedno u kt i to je meni dovoljno.. neznam kako je u zg bilo i kako je sad ali vi se zalite pa vjerujem da je katastrofa.

iza ovih crveno/zelnih ce doć plavo/crni sa markićkom pa ćete opet plakat u drugom smjeru. nemate vi u zg političara koji bi radio za grad i samo za grad
  • Droljo
    8.9k
    nemate vi u zg političara koji bi radio za grad i samo za gradLudovic IX

Imali su onoga koji je delal i koji je morao krepat da bi se promjenila vlast.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Imali su onoga koji je delal i koji je morao krepat da bi se promjenila vlast.Droljo

Ajd molim te ubuduće razmisli prije nego napišeš ovakve gluposti.
  • Droljo
    8.9k

Ne razmem zašto ali ok. Ionak tu ne pišem pa tak budem i nastavio. Isprike ako sam nekome povrijedio osjećaje.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Nije stvar o osjećajima, ali ako ne znaš puno o liku i djelu Milana Bandića onda je najbolje da ne nastaviš, kak si i sam rekao.
  • Tundra
    694
    dvije stvari na kojima će past zelena vlast su smeće i visoka travaLudovic IX

Na žalost ne postoji oporba koja bi mogla preuzeti vlast u Gradu trenutno. Osuđeni smo na lubenice još godinama...
  • NitkoBitan
    19.1k
    "Nacional ima videosnimku online edukacije članstva Možemo! na kojoj se zagovara prometni kolaps da bi ljudi odustali od automobila."

https://www.nacional.hr/bolje-je-ne-raditi-prometne-zahvate-u-zagrebu-jer-ce-guzva-biti-ista/

Bemti zivot vise se ni glas HDZu ne cini kao losa opcija :monkey:
  • NORTE
    12.2k
    Čisti senzacionalizam.
    Iako sam takvu ideju "da se gužve neće riješiti širenjem traka" pročitao i nedavno od nekog prometnog stručnjaka, s njom se uopće ne slažem.

Takva politika bi išla u skladu s politikom zelenih, ali nisam primjetio da ova vlast zapušta prometnu infrastrukturu, naprotiv, obnavljaju se avenije.

Pojavile su se najave novih tramvajskih pruga i cesta, a neki radovi su iznenađujuće već i počeli iako sam mislio da neće još 10 godina.

Prometna infrastruktura u Zagrebu je sramotna i katastrofalna i svaki zahvat je dobrodošao, ali rješenja su samo veliki zahvati, nažalost metro nikad nećemo vidjet.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Čisti senzacionalizam.NORTE

Jesi procitao clanak?

Lik koji nema prometni faks i nije prometne struke predaje clanstvu Mozema o prometnim problemima u Zagrebu. Jedno od rjesenje je naplata ulaza automobila u centar Zagreba. To da su oni sektaski nesposobni debili nije senzacionalizam nego problem i realnost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.