• Ali
    2.6k
    Evo jos srcedrapajuceg oplakivanja jadne splitske nevine djecice:

"Danas se cijeli dan govori o nasilju Torcide, a nitko ni slovom nije spomenuo da je ta ista Torcida bila prva koja je trudnice i bebe izvlačila iz Petrove bolnice nakon potresa u Zagrebu"

Objavljeno na: vecernji.hr/sport/jugoslavenski-milicajci-nisu-pucali-u-hrvate-a-hrvatski-policajci-pucaju-na-splitske-momke.

Dakle, drage moje kolege bbb, evo sad citamo da je torvida bila ta koja je prva dosla pomoci bebama u petrovoj ono nesretno jutro... valjda je nastavak izmefju refova, vas nije bilo nikako ili ste fosli tek ksd dte vidjeli kako oni to pomazu...
    Fuj, i to je majka, jos se potpisuje sa dr.mr.sc... Fuj
  • Captain America
    20.2k
    Ma Torcida je financirala inkubatore u Petrovoj :lol: :lol: :lol: Borite se s vjetrenjačama, nakon kamenovanja autobusa s našim igračima prije par mjeseci nisu vrijedni spomena. Policija je pretjerala s upotrebom pravih metaka (tu nisam nikog vidio da to spori) umjesto gumenih, al ova "nevinašca" itekako imaju putra na glavi. Uspili su u nakani da se ne priča o predivnoj atmosferi na Maxu i Dinamovom naslovu već da oni opet pune novinske stupce.
  • Ali
    2.6k
    Potpisujem sve receno, osnovni cilj Lalica koji kontrolira splitske navijace je postignut, skrenuta paznja sa proslave naslova prvaka na prepunom Maksimiru.

Svih ovih 18g oni se tjese u smislu, pokradeni smo, suci, savez blabla, evo Dinamo osvaja a nemogu skupiti niti par tisuca na proslavi naslova...kakav je to klub bez navijaca, nogomet se igra radi punlike. to ima je mantra koja je hranila mase i prikrivala njihov nerad.
    Sad imaju najvise penala, svi ih guraju u savezu, i opet trc. nema naslova prvaka, i gle Dinamo ima sluzbeno 19.000 ocitanih ulaznica, a realnih 20+ na proslavi, dakle maksimum koji moze podnijeti rusevina od stadiona....da ne spominjem da zadnja tri kola rusi sve rekorde dtadiona na gostavanju (koprivnica, kranjca sibenik) i kaj sad... sve njihove obmane padaju u vodu... i izgleda da su jedino smisli ovo sad sto su izveli...
  • SAS1987
    17.5k
    Torcida je prva sletjela na mjesec.
  • og1986
    2.9k
    Kaj se čudite koji k ? Nakon subote pola vas je ovdje stalo u obranu torce i bilo spremno kleknuti pred njih.
    Sad kad kao i obično sve okrenu protiv ZG, boysa, dinama. Sad se svi čudite ko pure.

Daj se i vi saberite. Govna su bili i ostali. Pali ste na foru malo žešće. Umjesto da iskoristite ovo i udrite jače po njima, vi bi se mazili.
  • NB86
    16.7k
    Jebalo te klecanje, ne radi se o torcidi, armadi, kohorti, nego prekoracenju ovlasti policije koju ja ne zelim dozivjeti na sljedecim gostovanjima (ili domacim utakmicama).
  • Keyser Soze
    13.5k
    Koliko sam ja vidio, na forumu nitko nije pisao kako su trebali ući i da Dinamo nije dobro postupio po pitanju ovih transeva (nitko ih nije žalio), nego su se svi zgražali nad postupcima policije koja pucala na ljude i tu je nebitno koje si boje.
  • DZj
    46
    Ja sam napisao da mi je žal kaj nisu ušli na stadion , jer sad oni zajedno s svojom upravom mogu a vjerojatno i budu nama nekaj zapaprili kaj se tice ulazaka na poljud, a drugo mislim da njima nije tolko loše bilo biti pred stadionom , da su htjeli ući mogli su ajde ovo s megafonom je pretjerano al svejedno mogli su ući i podržati svoje al kak to obicno biva svoje ime su stavili ispred podrške momčadi , njih bi više boljelo vidjet pun stadion pogotovo pun sjever koreografiju , onu bakljadu i pišanje po njima u navijačkom smislu i podizanje pehara za koji bi guze dali da mogu
  • og1986
    2.9k
    Ako nešto znaju tovari to je onda PR i marketing. U dva dana su se okrenuli od huligana do borca protiv represije, režima i sila zla. Neki ovdje su im zdušno davali podršku jer su mislili kako će ih se torca sjetiti i priznati naše patnje na gostovanjima i doma pa će zajedno ići u bitku protiv murje i tlačenja. Aha...

Torca lijepo metnula u šupak s narativom kako je to mamicevska policija koja štiti Boyse i tlači ljude s juga. Sve novinare i dopisnike upregnuli, a ovdje se ljudi boje pohvaliti dopis dinama iz bojazni da će biti proglašeni mamicevcima. Stanje ljudi i svijest je postala to da su navijači huligani, ali kako južni ipak lošije prolaze. Kako je paljenje svog transparenta dokaz da rulji ne trebaš dati upravljanje klubom.

Na sljedećim gostovanjima dole ili bilo gdje će naravno biti još gore, a bakljada torce ili divljanje će biti okarakterizirana kao borba protiv sila zla.

Ovo je politički i PR-ovski više naštetilo našim navijačima nego što mislite, a nikakva reakcija da se ova situacija pokuša okrenuti u našu korist će nas skupo koštati. Briga me za debile s juga, treba razumjeti da se svaka situacija mora iskoristiti za osobni boljitak.
  • Mr Anderson
    11.7k
    Dajte nemojte sad da se mi prepucavamo radi tovara. Možemo osuditi neke postupke policije iz čistog razloga što će sljedeći puta tako nastupiti i protiv naših navijača. I mislim da se u tome uglavnom slažemo. Što se tiče njihovog odbijanja ulaska na stadion, iskreno sve više mislim da je to unaprijed smišljeno. Zato, ko ih jebe kaj se tog tiče.
  • Jaro
    10k
    Meni nije jasno ko pusi pricu o dinamovoj (klub i navijaci) krivici za bilo sto...
    - ovi su prodali 1600 karata koje su preuzeli od dinama
    - dosli pred ulaz na stadion i odbili uci
    - odlucili usred tekme otic iz kruga stadiona i Zagreba
    - odlucili zaustavit promet na autoputu (zadnji koji su barikadama blokirali ceste znamo tko su)
    - dalje standard kad imas posla s nasom murjom
  • Ludovic IX
    8.5k
    Baš to. Standard isti bili plavi ili bijeli. Ili imigranti. Oni prvo tuku pa onda pitaju. Ponekad opravdano, češće neopravdano. Ali ako sad pljuješ po drotovima, isto postupaju i prema imigrantima a onda se piše da što bi oni trebali neg ih istuč i poterat van
  • masacusec
    5.4k
    Kao što već rekoh, barem mi znamo kaj je represija i maltretiranjue od strane represivnog aparata i to u vlastitom gradu, na vlastitom stadionu.......uvijek je teže bilo biti BBB u Zagrebu nego li torsida u splitu, i to je fact!
    Žao mi je dečki koji su sada tranu, no posrao si govno, sada ga pojedi....
  • Neki tip
    21.3k
    Ali ako sad pljuješ po drotovima, isto postupaju i prema imigrantima a onda se piše da što bi oni trebali neg ih istuč i poterat vanLudovic IX

Pa dobro, jel ista stvar ilegalan ulazak u zemlju i želja da se popišaš na benzinskoj?
  • db-izbjeglica
    17.6k
    vidim da nekima još nije jasno da je ovo debelo isplanirano i iscenirano.

1. Sve ovo oko transparenata, navijačkih rekvizita i slično je definirano u "Pravilniku o uvjetima prodaje - GNK Dinamo Zagreb". Znači, kad kupiš ulaznicu za dinamovu utakmicu na Maksimiru pristaješ na te uvjete, isto kao kad na internetu klikneš "Slažem se" u mali milijun slučajeva, na tko zna koliko stranica. Jasno, to nitko ne čita - ali jednostavno je tako i na taj način pristaješ na hrpu pravila i uvjeta. Naravno, dinamo se neće držati apsolutno svih članaka tog pravilnika, što je i apsolutno nemoguće (kao i u svakoj sferi života i poslovanja), ali ako hoće - može!

pravilnik možete pronaći na ovom linku

2. Dinamo je davnih dana, nakon izigranog povjerenja pd strane hajduka i torcide, obavijestio javnost o aktiviranju članka 22. tog pravilnika kada su u pitanju navijači hajduka, a isto je iskomunicirao i sa HNK Hajduk š.d.d. u razumnom vremenskom periodu neposredno pred utakmicu.

link na priopćenje iz 12. mjeseca 2021.

link na priopćenje nakon subotnje utakmice

3. Hajduk i njegova navijačka skupina su bili upoznati sa organizatorovim zahtjevima i jasno su im opisani uvjeti pod kojim će na stadion moći unijeti svoje navijačke rekvizite. Svjesno su ih izignorirali i došli u Zagreb ponašajući se u stilu "ne znamo mi ništa, mi smo tu s biciklom". Svjesno su došli napraviti skandal, priču i prikazati se kao žrtve.

4. Utakmice između Dinama i Hajduka su događaji visokog rizika, okuplja se veliki broj ljudi, tenzije su velike i policija ima jasan i uhodan način postupanja prilikom takvih događaja. Velikoj većini ljudi koji su u subotu dolazili u Zagreb to je rutina. Nešto što su prošli preko nekoliko puta. Okupljanje, policijska pratnja, sve što je potrebno kako bi se mogućnost izgreda svela na što je moguće manju mjeru.

5. Svi najvijači hajduka koji su došli u Zagreb su bez ikakvog problema mogli pratiti opisanu proceduru oko navijačkih rekvizita i ući na južnu tribinu, a bez navijačkih rekvizita nisu trebali obavljati nikakve posebne predradnje. Da su ušli na stadion, mogli su jesti, piti, koristiti sanitarne čvorove, sjediti, šutjeti, osvježiti se, navijati, gledati utakmicu...čak i vrijeđati dinamo, zagreb, hns, mamića...

6. Ovdje staje sva odgovornost dinama kao kluba...ljudi koji su kupili ulaznicu pod jasno definiranim uvjetima nisu htjeli prisustvovati tom događaju. Sasvim legitimno i legalno, ali i svjesno i promišljeno!

7. Policija tu prima preko 1300 ljudi i preko 260 vozila koji su došli u Zagreb na utakmicu, ali onda jednostavno ne žele na tu istu utakmicu. Takvo što iziskuje reorganizaciju samog procesa, jer odudara od planiranog i sasvim uhodanog postupanja. Takvo postupanje je otprilike čekanje kraja utakmice, smirivanja situacije oko stadiona, razilazak domaćih navijača, manji promet na planiranoj ruti i pratnju do sigurne udaljenosti od mjesta odigravanja susreta gdje onda nastupa suradnja sa ostalim policijskim jedinicama iz ostalih županija. Policija prilikom takvog postupanja ne može i ne smije slušati želje, čestitke i pozdrave ljudi koje prati.

8. Tu nastaje ono zbog čega su došli, savršena situacija, možeš izazvati nerede, a unaprijed imaš pripremljenu priču koju ćeš koristiti kao alibi i po tko zna koji put pokušati postati žrtva. To su i napravili... Priča koju prodaju o WC-ima, hrani, piću, iscrpljenosti je smiješna. Sasvim je jasno da policija neće zaustaviti praćenu kolonu na valjda prvom mogućem odmorištu od izlaska iz Grada Zagreba. Što su očekivali, da ih murja dovede pred Arena centar i kaže...izvolite! tom logikom, mogli su tražiti da im policija pusti na volju odmah kod Maskimira. Doslovno su čekali prvu priliku da budu na sigurnoj udaljenosti i izveli ono zbog čega su došli.

9. Koliko ja znam, takve praćene kolone sa navijačima nikad ne staju tako brzo, već se pričeka sigurna udaljenost. U ovom slučaju, vrlo vjerojatno bi stali na nekom od sljedeća 2 odmorišta koja se nalaze doslovno na svakih 15-20km. Znači, savršeno tempirano - nije u Zagrebu, gdje bi policijsko pojačanje moglo doći za čas posla iz nekoliko smjerova. Međutim, njima se nenormalno pripišalo u tih 15 km i baš su morali izaći van u sred ničega, dovoljno blizu, a dovoljno daleko, na prometnici sa svega 2 trake u jednom smjeru...

Još je jači ovaj koji se čudi što su dinamovi navijači na proslavi naslova prvaka upalili više pirotehnike nego inače! btw, dinamo će za to sigurno platii kaznu!

Inače, jučer su navijači Milana uletili na teren nakon zadnjeg sučevog zvižduka, uletjeli su i navijači Manchester Citya. Nek se naš turbo uspješni poduzetnik (lovu dobrim dijelom kupi iz državnog proračuna) upita zašto navijači nakon svakog kola ne uletavaju u teren po stadionima u Italiji i Engleskoj, kakav krelac!

Nadalje, iščuđava se vrijeđanju na Maksimiru!
    Ta ista torcida (koju uspješni poduzetnik brani) je na prošli derbi doslovno donijela transparent sa natpisom "MRZIN DINAMO", glavne zvijezde kluba im JAVNO pjevaju "MRZIN DINAMO SRPSKO IME TO", navijački repertoar na poljudu se 90% sastoji od vrijeđanja svega i svačega (al to je super atmosfera), a neposredno prije zadnje utakmice u Splitu autobus sa Dinamovim igračima je KAMENOVAN!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.