• Hrc-Vg
    1k
    Ja mislim da je jedan od njegovih bitnijih zadataka bio stvoriti igru protiv bunkera u HNL-u koji nam je prioritet. Utakmice protiv Gorice i Lokse pokazuju da u tom nismo napredovali u odnosu na prošlu sezonu…Postavljanje 2 defanzivna vezna u takvim utakmicama pokazuje taktički kulavičluk… U utakmicama sa jačim protivnicima je pokazao da zna biti opasan iz tranzicije, ali to smo znali još iz Slavena…Ne rotiranje igrača u zadnjih par utakmica pokazuje mindset trenera iz malog kluba…Ako želi ostati trener mora brzo to promijentiti inaće neće dugo trajati, a to bi mi bilo jako žao.
  • ElDorado
    6.3k
    Nije mi stvarno jasno da mi ovakve tekme protiv ovakvih lapana igramo bez 10ke. Kaj ce ti Misic pored Benacera?! Hoce opet igrat 50 tekmi godisnje? Ak Villar i Gabi ne mogu protiv Lokse a da im ledja cuva Bennacer ne kuzim a kad to mogu?!
    A Nevistic ce nas ubit. Na svaku loptu u 5 m stoji kao ukopan. Užas. Stoperi isto loši. I zašto Vinlof ne može pocinjat ovakve tekme?! Lik probija, nigdje do sad nije ozbiljnije grijesio. Ne razumijem sve to. Beljo iskreno isto jako loš.
    A Kova nam je poceo prodavat floskule umjesto da radi na raznolikosti i sastava i igre.
  • Efes Pilsen
    13.1k
    :eyes: Jagusic

Što mu je najjači trenerski adut?

- Način na koji razgovara s igračima, bez povišenih tonova, naravno i trenersko znanje. Naravno, ima tu pomoćnih trenera koji slažu priču. No, inzistiranje na momčadskom duhu i način na koji ga igrači doživljavaju, njegov je snažan adut.
  • Panakin
    10
    Moja najveća zamjerka treneru je manjak rotacije i izmjene koje radi po šabloni. Ako mi kao gledatelji već unaprijed znamo koje izmjene slijede u kojoj minuti utakmice, onda nije problem niti protivničkoj momčadi napraviti prilagodbu i korekciju na našu igru.

U strahu od mogućeg kiksa mu se upravo dogodio jedan, mislim da mora biti hrabriji u izboru prvih 11 nakon europskih utakmica. Ne očekujem da rotira svih 11 igrača, međutim smatram da mora dat priliku malo kreativnijim igračima protiv momčadi tipa Lokomotiva ili Gorica. Kada vidim da KTC krene udarat dijagonale i vodit igru pri negativnom rezultatu, odmah znam da je šansa za preokret mala ili nikakva.

Ljubičić je protiv Lokomotive u prvom poluvremenu imao 17 dodira s loptom kao vezni igrač, mislim da u takvoj utakmici njemu nije mjesto na terenu. Barem ne na osmici gdje on pokušava glumit Ademija i ulaziti iz drugog plana, a realno je igrač manje u izgradnji.
  • vlatkomarkovic
    2k
    Mislim da je Kovin najveći problem STRAH. Što je razumljivo s ljudske strane, ali mislim da bi ga to jednog dana (nadam se da ne, barem ne uskoro) moglo koštati…

Ima jedna scena s Guardiolom sada vise ne znam gdje sam vidio, mislim da u “All or nothing” iz Citya. Gdje se dere na igrače što igraju u strahu i gdje se dere imate moje dopuštenje pogriješiti u igri, ali ne smijete igrati u grču. Općenito te njegove rotacije i povjerenje da mu svaki igrač kojeg ima na rosteru u datom trenutku može donijeti ono sto mu je potrebno. To puni igrače samopouzdanjem kada vide to u treneru, da je on siguran, ako svi igraju opušteno i ako se svi mogu i znaju držati plana da će rezultati doći.

Kova mi na momente izgleda kao da ne vjeruje samom sebi kamoli igračima da će iznijeti to što treba. Čak nije strah od otkaza nego je vise neki strah od neuspjeha. Ne znam iskreno kako taj problem riješiti, mora ga riješiti sam sa sobom, možda će s vremenom sve doći na svoje… Mislim da je još uvijek pod nekakvim šokom da je on trener Dinama, ne znam stvarno ne znam… Čini mi se da iz tog razloga ne rotira dovoljno…
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k

To je općenito neka stvar koja mi nije jasna u našem nogometu. Pošto si spomenuo sad ovaj primjer s njime, Guardiola je ljetos pizdio da će dat otkaz jer da ima kadar od previše igrača, a bilo ih je 25 ili 26 u tom trenutku cca. City, koji igra 5 frontova, Premier ligu i Ligu prvaka. Onda evo odeš na stranicu Hajduka (može i neki drugi naš klub da ne bi bilo da njih uvlačim u raspravu) i prva momčad ima 29 igrača, a da ti sad njihovom treneru ili igraču postaviš pitanje reći će ti da im sigurno fali još 2-3 igrača. Napominjem, City sa 5 frontova i ovi koji mlate majmuna 6 dana u tjednu. Okej, mi igramo europu pa nam treba malo veći kadar, ali generalno kao da smo malo svi opsjednuti da moramo imati preveliki taj kadar, a s druge strane radimo ovo da ne vjerujemo igračima iz drugog plana. Treba pronaći balans, možda je treneru pre teško raditi s ovoliko igrača.
  • vlatkomarkovic
    2k

Donekle se slažem, zato nisam bio presretan s dolaskom Bennacera, jer ionako imamo viska veznih, iako je klasa, opet imamo problem… Moramo se riješiti ili kroz posudbe ili kroz prodaju nekih igrača…, ali ovi koji su u momčadi moraju igrati… Sada Kova mora ustvrditi kome će sve vjerovati kome neće i ti kome će vjerovati i osigurati im minute…. Jer realno da su na primjer Soldine i Mudrijeve minute date npr Villaru, on bi bio u puno boljoj formi… Doduše činjenica je da nekim čudom su nas poprilično zaobišle ozlijede koje bi olakšale rotaciju….
  • Kujtim Shalla
    6.6k
    Villar je pravi nogometni šmeker koji ima i jaka pluća. Dokazao se već u jacim ligama od naše. Kao i svakom nogometašu i njemu treba povjerenja a i vremena. Galešić, Vidović , da ne nabrajam ,ali je na treneru da odabere tekme ,momčad sastavi i rotira . Za sad se baš i ne snalazi najbolje i tome . Ja ga neću kritizirati , samo se nadam da će što prije se osloboditi tog grča i pokazati ono što svi znamo da ima u sebi. On je doveden jer zna da dečkima ,ima dobar odnos, lijepo mu momčad igra ,atraktivan nogomet. Naravno da se i mora titula osvojiti ,pritisak je tu, ali mi svi vidimo napredak ,i da rotira pa izgubi nebi riječ rekao. Ali ovako ,igrali su skoro svi ponovo u nedjelju nakon one tekme protiv Izraelaca i pukli smo .
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.