• Nevo7
    981
    :eyes: Jagusic

Što mu je najjači trenerski adut?

- Način na koji razgovara s igračima, bez povišenih tonova, naravno i trenersko znanje. Naravno, ima tu pomoćnih trenera koji slažu priču. No, inzistiranje na momčadskom duhu i način na koji ga igrači doživljavaju, njegov je snažan adut.
    Efes Pilsen

Znači na klupi imamo Dalića u dinamovom dresu.
  • jedan u nizu
    15.8k
    A mozda igraci s klupe reagiraju lose, jer si ih skroz ugasio manjkom minutaze i rotacija?Pacho

Zato je Kule konacno startao u prvih 11, jer je zasluzio, i to je vratio kako? Nevidljiv na terenu.

Covjek bi rekao da njemu, koji se izborio za pocetni sastav, i drugima koji se trebaju izboriti, ovo prilika da vise grizu i da pokazu nesto na terenu, a ne da pokazu da su zapravo za klupu.
  • Brusa
    3.6k
    "Malo me žalosti da igrači koji su danas ušli nisu ponudili dovoljno dobru igru."Zagi

Mene žalosti kad trener Dinama javno sere po svojim igračima i izražava nezadovoljstvo istima.
    To rade loši treneri.
  • DiddyGuela
    4.6k
    Pa dobro, najlakse srat po igracima. Ali ako tebi vise igraca odigra lose onda si problem ti koji postavljas igru i vodis momcad. Realno ja ne vidim sto su to Stojkovic ili Villar mogli vise napraviti. Ok, bili su losi, ali svi osim stopera su bili ispod nivoa danas. Jako je tesko uci sa klupe u utakmicu u kojoj nemas ritam od 30e minute prvog poluvremena. Nikakva energija, nejasan plan igre od pocetka, nefunkcionalan presing, neuigrani izlasci kada dođemo u posjed lopte... sta tu igrac sa klupe moze napraviti. Mi smo momcadski igrali lose danas, u tome je kvaka.

Kovu je pratio glas trenera koji takticki nije najjaci ali zato zna napraviti dobru atmosferu i balans u ekipi. Meni se cini da on svlacionicu ne drzi pod kontrolom. Tu je sada vec ocito vise igraca koji su nezadovoljni.
  • striko
    2.5k
    Nema kontrolu i to bez senatora. Oni bi ga već živog oderali.

Nadam se da Boban sve vidi. Nisam za radikalne poteze ali ako bude potrebe nek budu na vrijeme a ne kada đavao odnese i tele i uže.
  • Pacho
    8.5k
    Pogubio se. Javno porucuje valjda da on i ne bi rotirao, ali radi napada (cijih tocno?) kakti mora. I onda jos zacini time da posere ove koji su usli s klupe kojima valjda ne bi ni dao toliko minuta da nije bilo "napada".
  • Kujtim Shalla
    6.7k
    Loše je ovo izveo. Pa osim varele koji nije baš puno igrao a logicno da je ušao i po meni ništa lošiji od bakrara danas , svi ostali su isti koje on koristi u rotaciji. Niko drugi ti nije ušao, ni mudri,ni Soldo da ne nabrajam. A Stojković nije onaj dečko od početka sezone ,totalno se pogubio. Mišić je može sa Villarom, pa ipak može. Opet ,trener je taj koji odlučuje. Pobijedili smo kako tako
  • SAS1987
    18.9k
    Javno porucuje valjda da on i ne bi rotirao, ali radi napada (cijih tocno?) kakti mora. I onda jos zacini time da posere ove koji su usli s klupe kojima valjda ne bi ni dao toliko minuta da nije bilo "napada".Pacho

Nije bio napad al je i Mara na podcastu bio poprilicno jasan da treba vise rotirati :smile:
  • NKDZ86
    6k
    Boyse je komentirao i trener Dinama Mario Kovačević: "Nisam ni znao, mislio sam da se nešto čeka. Nisam znao ni razlog tome, moramo vidjeti o čemu je riječ. Žao mi je, puno nam znače i bilo bi nam lakše da su navijali. Čudno je bilo."

Najjače :rofl:
  • Mali dioničar
    18.1k
    Po statistici sezone 2024/25, od klubova koji su poprilično igrali tipa PSG, Barcelona, Inter vidljivo je uopće ne rotiraju značajno.

Igraju sa 20tak igrača i 15i igrač po minutaži redovito nema ni pola minutaže najkorištenijeg igrača.

Tako recimo ni PSG koji je prvak s 20 bodova prednosti uopće rotira značajno jer je očigledno taj kvazitrener Enrique došao do zaključka da je korisnije standardizirati momčad nego ju "osvježavati" pa je tako iscjedjena ekipa dobila finale Lige prvaka rezultatom 5:0.

Tako da jeste ga nasrali s tim rotacijama.

Bolje se pomirite s činjenicom da su neki igrači bolji, neki lošiji i da u svakom normalnom klubu svaku utakmicu trebaju po mogućnosti igrati najbolji igrači.

Pa nije Dinamo Crveni križ da pomaže dobiti nekome minutažu. Na minutažu trenera trebaš natjerati igrom i učinkom, a ne činjencom da trebaš igrati jer bi trener trebao odmoriti igrača koji je bolji od tebe.
  • SAS1987
    18.9k
    Nisam znao ni razlog tome, moramo vidjeti o čemu je riječ. Žao mi je, puno nam znače i bilo bi nam lakše da su navijali.NKDZ86

Nema navijanja jer nema rotacija :lol:
  • Mali dioničar
    18.1k
    Nema navijanja jer nema rotacija :lol:SAS1987

:rofl: :rofl: :rofl:
  • Zagi
    12.5k
    Mene žalosti kad trener Dinama javno sere po svojim igračima i izražava nezadovoljstvo istima.
    To rade loši treneri.
    Brusa

Upada li u tu kategoriju Bjelica?
  • Filip Međimurje
    843
    Mene npr. smeta što govori na konferencijama da će najbolji uvijek igrati. Mislim da je to totalno krivi način razmišljanja za klub kao Dinamo, a posebno demotivirajuće za zamjene. Po meni bi najbolji trebali igrati u najjačim utakmicama, npr. sve Europske su praktički najjače, a od HNL-a je tu Hajduk, Rijeka i eventualno Osijek u gostima. Sve ostalo bi se trebalo rotirati.

Po meni, najbolji bi trebali igrati maksimalno 70% vremena. Napraviš najjaču ekipu na papiru i onda ti ona igra najjače tekme, a sve ostale tekme staviš minimalno 4 izmjene naspram najjačoj ekipi, ali ne svaki put iste izmjene. I onda dok tih 4 nova igrača igra tu utakmicu, onda ne stavljaš u 60-oj minuti opet najjače izmjene umjesto tih 4 nova, nego stavljaš one koji slabije igraju (ako je rezultat ok). Ako se netko od zamjene pokaže boljim od onog koji je trenutno u "idealnoj postavi", onda taj upada u idealnu postavu i igra 70% vremena.
    Na svakoj tekmi bi uveo prve 2-3 zamjene maksimalno do 60-te minute, da nekome daš 30 minuta gdje se može već vidjeti kako čovjek diše.
    S time mislim da bi ovi najjači imali dovoljno minuta za uigrati automatizme jedni s drugima, povećati kemiju momčadi, a ostali bi bili dovoljno dobri da uskoče kad god zatreba.

Jer svaka pozicija bi morala biti plug-and-play za Dinamo, jedan se ozljedi ili je u lošoj formi, drugi je spreman i odigrao je barem 60 minuta u zadnjih 14 dana.

To bi značilo da svaki igrač iz idealne postave odigra punih 3 utakmice, a četvrtu ne igra, ili igra svih 4 utakmice, ali na 3 utakmice izlazi u 60-oj minuti.

S time se:
    1. Spriječavaju ozljede
    2. Dobije na svježini momčadi
    3. Povećava motivacija svim igračima jer svi imaju PRILIKU u svakom trenutku pokazati da mogu ući u prvu momčad
    4. Dugoročno povećava vrijednost momčadi
    5. Dobiva na apsolutno svim pozicijama plug-and-play rješenje

Trenutno u momčadi Kovačević to radi samo na dva primjera:
    1. Beljo (70%) - Kule (30%)
    2. Zajc - Bennacer -> Ovdje je primoran to raditi, bojim se pomisliti što bi radio da Bennacer igra Europu, vjerojatno bi Zajc još uvijek imao jedinu tekmu protiv Predavca.

Ono što mi je trenutno najveća nelogičnost je to što se radi Vinlofu. Goda je stvarno super, ali na početku je također bilo raspoređeno minuta za Godu i Vinlofa i to je super bilo, sad ne kužim čemu gušiti talenta koji može biti dobar izlazni transfer, a također može pružiti puno dobrih partija (da ne bi bilo da samo razmišljam o prodaji).

Najjače su mi izjave "On je još dijete od 19 godina", koji btw. puni 20 godina za mjesec i pol, a dobio je 45 minuta u zadnjih mjesec dana.

Isto tako da ne pričam kako nemamo (još uvijek) pripremljen sustav kako da iz juniora dignemo igrače u seniore. Ok, fali B momčad, ali s ovim modelom koji sam napisao bi bar mogli isprobati potencijale u zadnjih par godina kao što su Mikić, Ćutuk, Horvat, Jakirović, Pavić, ... A i iskreno, ja ne znam hoće li B momčad promijeniti nešto, ako je naš mindset da za neigranje najboljeg lijevog beka Austrijske lige (prema više izbora novina gušimo zbog toga da damo priliku beku koji je dobar i solidan, ali udara po svojem plafonu igračke karijere, a djetetu ne dajemo priliku jer je, eto, dijete.

I da, nitko mi ne može reći da naše zamjene ne mogu pobjeđivati momčadi, naše treće zamjene su u principu prvotimci dok ih otpišemo i pošaljemo u Rijeku ili Osijek, a najbolji igrači u ostalim momčadima.
  • Fan
    1.6k
    "Morao sam mijenjati, napali su me sa svih strana. Koristili smo 23 igrača ove sezone, ali uvijek ima tih koji galame. Nije nam lako, mi smo ekipa u procesu stvaranja. Malo me žalosti da igrači koji su danas ušli nisu ponudili dovoljno dobru igru."
    Moguće da sam u krivu i paranoičan, ali ovom izjavom si je možda zabio par čavla u lijes.
    Morao je mijenjati jer su ga napali sa svih strana? Pitanje je znače li to igrači, menadžeri, navijači ili (samo moje razmišljanje, možda i u sferi teorije zavjere) možda Boban? Jebiga, čovjek je ipak doveo većinu tih igrača od kojih su neki zakucani na klupi, a masno ih je platio. Bi li se itko čudio da Boban baš nema toliko strpljenja, ako već ne za te igrače, onda za igru?
    A žalosti ga što mu igrači nisu ponudili dovoljno dobru igru? A ko je za to kriv? Nema rotacija (pri tome ne mislim samo na izmjene tokom utakmica i garbage time), igrači gube vrijeme, povjerenje u trenera, i sam je rekao da ima "galame" ako je mislio na njih, moguće i npr villara... A i da ima pravo, da igrači s klupe ne pokazuju dovoljno, e jbga onda, onda je selekcija igrača loša i tu dolazi do puno većeg problema.
    Kako god, ne smrdi na dobro.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.