• Toni90d
    1.8k

APS CREDIT FUND SICAV, a.s. je fond specijaliziran za ulaganja u problematične kredite, često osigurane nekretninama. Namijenjen je kvalificiranim ulagačima iz Hrvatske i Slovenije, a posluje unutar šire APS grupacije, jedne od vodećih u regiji u sektoru alternativnih investicija.

U okviru suradnje s Hajdukom, predviđena je i dodatna financijska fleksibilnost. Kako doznajemo, fond ima poseban segment posvećen nogometnim klubovima, što Hajduku omogućuje brži i povoljniji pristup faktoringu u slučaju budućih transfera igrača.

Izvor SD

Stečaj i bankrot na vidiku, mislim da ove neće biti strah pokrenuti naplatu dugovanja, kao ostale.
  • Mr Anderson
    12.6k
    Ne bih se složio. Mislim da je Vučević radio kod njih dobar posao obzirom na financije. Doveo je iz ZG ligaša Ohandzu, Bašića i Juranovića koji su kod njih dobro igrali i na kraju se prodali van, mislim da je i Frana Tudora doveo. Ne znam kak bi se snašao u nekom klubu koji ima sređene financije.
  • Bosna86
    12.3k
    https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/uzbudljiv-dan-na-poljudu-strani-fond-se-pohvalio-kreditom-za-hajduk-doznali-smo-iznos-i-rok-otplate-1487294

Kad već prenose informacije koje su im dostavljene na pladnju, Nek napišu i stvarno cifru… Nije im ovo lijepo
  • Dendle71
    178
    ja mislim da je ovo ĉista laž i jos jedan pokušaj saniranja štete preko plaĉenih novinara. Po meni je ovaj njihov posao s tovarima prvi takvi gdje idu na fiksnu zaradu. U njihovom ĉlanku na linkedin-u piše da tako šire 'scope'.
    Meni je naprosto nevjorojatno da oni posluju i nakon kazne uefe i dalje kao i prije. Ovi će ih uništiti ako ne ispoštuju rokove.
  • Bosna86
    12.3k
    Stvar je vrlo jasna… Prpić je prodat, transfer stiže u ratama, momcima se zuri za pare… Nije to ništa neuobičajno u nogometnom svijetu… Dinamo je godinama imao takve aranžmane kod hrvatskih banaka… Caka je samo u visini kamate… E sad koji je razlog zašto njihov partner OTP banka nije taj aranžman uzela na sebe je pravo pitanje… Nek svatko odgovori za sebe
  • Mr Anderson
    12.6k
    Nije baš normalno da se kreditori ovako oglašavaju. Valjda obzirom da oni i nisu banka nemaju obvezu se pridržavati tajnosti podataka.
  • mokoxax468
    1.3k
    Ne bi smjeli se oglašavati ako Hajduk nije pristao na to. Što znači da su ovi dolje spremni da ih se koristi kao reklama za kamate da smanje djelomično kamatnu stopu
  • Zagi
    10.5k
    – Ovaj posao naglašava širenje opsega naših investicijskih aktivnosti. I dalje ostajemo fokusirani na nenaplative kredite, ali se sve više razvijamo i u području fiksnog dohotka kroz pažljivo strukturirane privatne transakcije – izjavio je Viktor Toth, CIO APS Investmentsa.

Meni ovu zvuči kao faktoring?
  • Bosna86
    12.3k
    Ne bi smjeli se oglašavati ako Hajduk nije pristao na to.mokoxax468

Zašto ne bi smjeli? Nigdje oni nisu javno objavili detalje posla sto bi bilo nelegalno… Novinar SD može napisati bilo koju cifru jednako kao sto mogu i ja

Meni ovu zvuči kao faktoring?Zagi

Sto i jest… Lešinari će im uplatiti tipa 5 milja odmah, oni će od Porta naplatiti 6… Hajduk nema nekretnine koje bi mogao založiti pa je sasvim jasno sta je ovdje jamstvo… Fora je u tome sto Porto ne može uplatiti lovu direkt na račun ovim lešinarima već to mora Hajduk… A kad si u minusu, kad legne lova trebali bi se dugovi rješavati kronološki… OTP banka nije optimist, lešinari taj rizik kompenziraju većom kamatom i tjt
  • mokoxax468
    1.3k
    Zašto ne bi smjeli?Bosna86

Nema veze, bilo kakav privatni subjekt mora tražiti dozvolu od klijenta ako želi njihovo ime koristiti u promotivne svrhe. Realno, ako Hajduk nije dao pristanak za ovo, mogu tražiti skidanje objave. Zato i mislim da je ostvaren neki marketinški dogovor uz povoljnije uslove
  • Bosna86
    12.3k
    Kad dotakneš dno i pokucaš na vrata kamatara, mislim da te se vise ništa ne pita
  • rupke
    180
    poslovanje s ovakvim fondovima graniči s poslovanjem s onim ljudima iz mracnih kutaka casina koji se nekockaju a zarađuju
  • rakurs
    1.6k
    Dalmatinski portal kaže Karačić i Pajaziti sigurni, a Ivušić blizu. Pouzdanije što se tiče tovara ne može. Stvarno mi nije jasno to s Ivušićem, ali eto.
  • Mr Anderson
    12.6k
    Taj APS je ustvari agencija za naplatu potraživanja kao EOS Matrix i B2 Kapital. Otkupljuju od banaka loše kredite i onda ganjaju naplatu. Bila je par godina neka afera, izbačeni su iz udruge takvih agencija. Ne znam jeli uopće imaju dozvolu za rad u Hrvatskoj. Dobro da nisu od Stipe kamatara tražili kredit.
  • miro
    6.8k
    ruku na srce, ova 3 su im velika pojačanja
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.