• The Undertaker
    7.6k
    Ne budemo li prvaci onda je svejedno tko će biti trener. HNL bi trebao osvojiti i Perković a KL je ionako za učenje. Tu se Bišćan uklapa u viziju. Samo nisam baš siguran da ćemo igrati napadački i atraktivan nogomet.
    Bobanov zadatak je pripremiti sljedeću sezonu i po tomu ga treba ocjenjivati. Ne očekujem Supermena ali nema puno prostora za promašaje.
  • vjeko1701
    13.5k
    KL nije samo za učenje već može i biti ozbiljan temelj za napad na direktan plasman u LP. Ukoliko se sezona ne okrene za 180, KL mora biti ozbiljno shvaćena i mora biti strateški cilj kluba da se ostvari rekordan koeficijent.
  • The Undertaker
    7.6k
    Može i tako ali onda bi trebali tražiti trenera koji ima iskustva igranja KL/EL. Koji su domaći treneri koji ulaze u tu kategoriju?
  • vjeko1701
    13.5k
    Jovičević LP sa Shaktarom, EL sa Ludogorecom. Šimundža EL s Ludogorecom. Samo prva dva koja padaju na pamet. Nije da njih specifično predlažem. Al sad pisati da baš nema trenera s ovih prostora koji su vodili klubove po grupnim fazama baš i nije točno.
  • The Undertaker
    7.6k
    Nisam rekao da ih nema ali se opet vrtimo u istom krugu. Nije logično uzeti Bišćana i tražiti od njega plasman u 1/2 KL.
  • vjeko1701
    13.5k
    Onda nije logično uzeti Bišćana. Ako neki trener ne može matchirati ovogodišnji Rapidov rezultata u KL, onda ne treba biti kandidat.
  • The Undertaker
    7.6k
    Slažem se. Od Bobana ne očekujem nepogrešivost ali očekujem logične i konzistentne poteze od prvog dana.
  • Olmic
    4.4k
    Biscan je bio minus 8 iza Hajduka ( utakmica manje ), a to je bilo nakon valjda odigranih 5,6 kola… Biscan je nakon Dinama vodio klub u SA i Kataru.

Po cemu je on spreman za povratak u Dinamo, osim dinamovstine? Je li takticki sazrio( u navedenim ligama tesko )? Je li izgradio autoritet ( u navedenim ligama tesko )?
  • mlinchica
    2.7k
    Koliko "kredita" i do kad ima Boban apsolutnu potporu?Patak

Predviđam do Uskrsa, nakon toga kreću prekrižene glave.

otkantavanje igrača kao FrukMr Anderson

Već sam prije stavljala ovaj link i tekst pa evo opet, možda pomogne u razbijanju bar jednog mita:

https://www.24sata.hr/sport/fruk-za-24sata-bio-sam-golman-i-uzor-mi-je-bio-filip-loncaric-a-ljetos-me-zvao-i-dinamo-966553

A ovo je dio intervjua u kojem se spominje Dinamo i bivši trener Bišćan:
    “…. Međutim, vas je u Rijeku ljetos doveo Sergej Jakirović, iako se pisalo da vas je na dolazak u Dinamo vabio Igor Bišćan, tadašnji trener "modrih".
    - Nije tajna da je Dinamo u početku bio u prednosti da me dovede. Međutim,zakomplicirali su se pregovori Dinama i Fiorentine oko otkupa. Potom se javio Sergej Jakirović. Bio sam tih dana na Euru U-21. Baš sam na prvenstvu prelomio, rekao menadžeru da želim na Kvarner. Ne znam zašto, nešto me vuklo u Rijeku i nisam pogriješio.”

Znači, mladi gospodin Fruk spominje probleme oko dogovora klubova - stvarno mislite da je Bišćan vodio te pregovore?
    S istim tim klubom je na zimu odrađen i “jako dobar” posao oko Brekala, od strane Dinama. Istom pretpostavkom, otkantao ga je Sergej?
    Ili je možda ipak netko drugi sve to zeznuo.
  • austrijanac
    6.4k
    Svašta možete napisati o Šimiću i Bišćanu, no nitko im ne može uzet da su ih bušili kako su stigli.

Pogotovo Šimića, nitko nije imao takav teror kao on.
  • Olmic
    4.4k
    slazem se za Simica, ali Biscanu sigurno nisu vodili treninge, utakmice.. tu se busio on sam
  • vjeko1701
    13.5k
    Istina je da im se ne može do kraja suditi po radu u onom periodu u kojem su ušli u klub. Al Dinamo iduću sezonu mora odraditi furiozno, pokazti svima gdje im je mjesto i iskoristiti KL kao temelj za budući koeficijent. Osobno bi volio imena sa jačim referencama, posebno na mjestu glavnog trenera.
  • Brusa
    2.7k
    Kako su bušili Bišćana?? To se već nekoliko (dosta) puta tu napisalo. A ja nemam pojma o tome i stvarno bi volio znati.
    Jel tako što mu nisu doveli pojačanja za kojima je javno vapio i time dezavuirao svoje igrače koje je imao na raspolaganju?
  • vjeko1701
    13.5k
    Dinamo se u tim danima najviše bušio od određene menadžerske klike povezane s određenim osuđenikom. O tome se navelike pisalo.
  • emilperska
    9.5k
    Napisao sam gore na 2-3 posta da smatram da nije trenutak za Biščana i da on nije spreman još uvijek jer momčad treba iznova stvarati i gradi, a on jednstavno nije taj tip trener, možda nikad ni ne bude.
    2023. je bilo upravljačkih nemira, ne mislim da su trenera kao trenera bušili jer za razliku od Jakira kojeg i nismo voljeli ovdje, on je imao i Šutala, Ivanušeca i Livija + zdravi Petko. To su 3 startera finala Lige nacija + 1 strijelac s istog koji je ulazio s klupe. Igra je bila jako loša, sprema jako loša. Moguće da ga Perasica nije voljela, ali sigurno mu nije vodila treninge i napravila da ekipa u 65. minuti više ne stoji na na nogama nevezano igrali s Goricom, Hajdukom ili AEK-om.
    Isto tako,
    Dinamo se u tim danima najviše bušio od određene menadžerske klike povezane s određenim osuđenikom.vjeko1701
    Ovo ne može po meni biti razlog da u 65. minuti Mišić, Rile i Ljubičić ne mogu hodati, ekipa se taktički raspada i redovito prima golove u sudačkim nadoknadama, nekad i više njih. Za to nije kriv ni Mamić ni Perasica, to nema veze sa zdravim razumom nego Biščanovim kriminalnim stožerom ili njegovim nepoznavanjem osnova taktičke i fizičke spreme (što mislim da nije slučaj jer je studiozan tip). Kasnije je Jakir preuzeo dosta slabiju verziju te Biščanove ekipe kojoj je i Petko neko vrijeme bio povređen, pa smo usprkos često kriminalnoj igri, u zadnjim minutama redovito davali golove i spašavali živu glavu za razliku od Biščanovih 4mjeseca u Dinamu.

S druge strane, kome ćemo vjerovati nego Bobanu. Ako je Boban spreman staviti svoju glavu na panj radi Biščana, neka je stavi. Mi pravo na popravni više nemamo nakon ovakve sezone. Ako se u sljedećoj ne stvari neka nova osovina ekipe i ne uzme naslov, čela nas mračno razdoblje. Da li je Biščan čovjek za to, mislim da nije. Ali ako će naš novi predsjednik kojeg smo svi dočekali kao generale 2012. odabrati njega, onda mu moramo vjerovati.

P.S. Ako Sandro Perković dobije 8 u nizu, tko će ga smjeniti? :)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.