• PlavoProljece
    10
    Vlado je ozbiljno ime, po meni baš ono što Dinamu treba. On je i gospodin ali je ujedno i ozbiljan ters i fakin. Ne dopušta nošalanciju na treningu, nema sigurnih, samo najbolji.

Dinamo može pokriti plaću koju ima u Alžiru.
  • PlavoProljece
    10
    Meni je interesantna opcija i Luka Elsner, već je 13 godina u trenerskom poslu a tek su mu 42 godine. Vodio je dosta kvalitetnih ekipa, Domžale, Olimpija, Pafos, Union SG, Amiens, Kortrijk, Standard, Le Havre i Reims.

Uveo je Union SG u prvu ligu Belgije, uveo je Le Havre u prvu ligu Francuske i osigurao opstanak, dobio je sa Domžalama Bilićev West Ham kod kuće, 2:1, u trećem pretkolu EL.

Nema nekih ogromnih trenerskih uspjeha, ali svakako da bi bio osvježenje na sceni nakon (barem po meni) prežvakanih imena - Bišćan, Tomić, Bjelica, Jovićević, Krznar, Jurčić, Čačić i td.
  • mrgud
    392
    Meni je najbolji trener onaj kojeg Zvone izabere
  • LA BOMBA
    20
    Ja sam iz Slovenije i mislim da bi Riera bio najbolja opcija za Dinamo ne samo zbog njegovih rezultatskih uspjeha i napadačke igre, nego zato što mislim da bi se on najbolje mogao nositi sa PRITISKOM biti trenera Dinama.

Riera je trener koji je odličan u komunikaciji sa medijima, karizmatičan, zna šarmirati medije i preusmjeriti pažnju nakon loših utakmica i zaštiti igrače, a često će i verbalno napasti druge trenere i klubove kad je treba, vršiti pritisak na suce i poslužiti se "mind games"...

Radi se o čovjeku koji je igrao nogomet na najvišoj razini u Liverpoolu i zna kako je potrebno raditi u velikom klubu.

A kao trener igra napadački nogomet protivih svakog, nikad se neće povući protiv nikoga. U Celju je napravio uspjeh u Evropi zato što je igračima dao samopouzdanje i uvjerio ih da se mogu boriti sa svakim.

Pogledajte samo sa kakvim žarom i energijom priča, 9:40 "don't be scared because you are from small country." Riera bi u Dinamo doveo pravu LATINSKU strast!

https://www.youtube.com/watch?v=j5sjiunJRv4

Tako da što se tiče trenera u Sloveniji, ja mislim da je Riera mnogo više material za Dinamo nego Sanchez, i ako i on radi odličan posao. Problem sa Sanchezom je da je previše blag i nema nikakve karizme, ja mislim da bi njega u Hrvatskoj kao trenera Dinama pojeli mediji a i mogao bi imati probleme sa igračima.
  • Omake
    7.1k
    Treneri van HNLa

Umjesto igrača, tražio sam trenere van HNLa koji sa svojim klubovima pokazuju razinu slične onoga što se traži u Dinamu. To razinu sam definirao sa:

Posjed od 58% i više
    Dva ili više zabijena gola po utakmici
    Broj velikih šansi po utakmici - 2,2 ili više
    Manje od 0,9 primljenih golova po utakmici

Sedam momčadi/trenera je zadovoljilo ta 4 kriterija, a 17 njih 3 od 4. Ispod su tih sedam uz par zanimljivih s liste 3/4

1. Ran Kozuch sa Hapoel Beer Shevom

Posjed – 59,8%
    Golovi po utakmici -2,01
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,97
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,72
    Godište 1981
    Ugovor do 2026
    Trofeji: Izraelski kup
    7IbAf8p.png

2. Henrik Rydstrom sa Malmom

Posjed – 62,6%
    Golovi po utakmici – 2,23
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,33
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,83
    Godište 1976
    Ugovor do ?
    Trofeji - 2 naslova prvaka Švedske, 1 Švedski Kup
    63prx95.png

3. Brendan Rogers sa Celticom

Posjed – 75%
    Golovi po utakmici – 2,94
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 4,42
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,67
    Godište 1973
    Ugovor 2026
    Trofeji 3 Škotska prvenstva, 3 Škotska kupa, 4 Škotska liga kupa, 1 FA kup, 1 Charity Shield
    sDaU8f6.png

4. Jindrich Trpisovsky sa Slaviom iz Praga

Posjed – 60%
    Golovi po utakmici – 2,03
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 3,72
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,38
    Godište 1976
    Ugovor 2026
    Trofeji 3 Naslova prvaka Češke i 4 kupa Češke
    FYF5ivG.png

5. Marino Pušić sa Shakhtarom iz Donetska

Posjed – 61,4%
    Golovi po utakmici- 2,29
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 3,09
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,71
    Godište 1971
    Ugovor 2026
    Trofeji prvak Ukrajine, kup Ukrajine, Druga Nizozemska liga,
    58Ft22E.png

6. Oleksandr Shovkovskyi sa Dynamom iz Kieva

Posjed – 58,1%
    Golovi po utakmici – 2,08
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,87
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,63
    Godište 1975
    Ugovor ?
    Trofeji bez, ali vjerojatno prvak Ukrajine ove sezone
    sc23YJ6.png

7. Igor Jovičević sa Ludogoretsom

Posjed – 59,8%
    Golovi po utakmici – 2,07
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,89
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,46
    Godište 1973
    Ugovor ?
    Trofeji Prvenstvo i Superkup Bugarske
    gCD0xtm.png

Best of the Rest

Koji Stvaraju najviše šansi

Žarko Lazetić sa Maccabi Tel Aviv

Posjed – 58,4%
    Golovi po utakmici – 2,17
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 4,03
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 1
    Godište 1982
    Ugovor ?
    Trofeji Superkup Izraela
    ndCCg4g.png

Martin Lasarte sa Nacionalom iz Urugvaja

Posjed – 56,2%
    Golovi po utakmici – 2,35
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 3,14
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,89
    Godište 1961
    Ugovor Slobodan
    Trofeji 4 naslova prvaka Urugvaja, Kup i Superkup Čilea, Prvak Egipta, Prvak Čilea
    iOJssew.png

Koji Zabijaju Najviše

Flavio Robatto sa Bolivarom iz La Paza

Posjed – 65%
    Golovi po utakmici – 3,07
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,63
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 1,13
    Godište - 1974
    Ugovor ?
    Trofeji Prvak Bolivije
    Ul0to54.png

Kjetil Knutsen sa Bodo/Glimtom

Posjed – 63%
    Golovi po utakmici – 2,37
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 3,1
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 1,03
    Godište 1968
    Ugovor još pola godine
    Trofeji 4 puta prvak Norveške
    T2evURf.png

Najviše Posjeda

Albert Riera sa Celjem

Posjed – 66,9%
    Golovi po utakmici – 1,93
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,93
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 1,37
    Godište 1982
    Ugovor 2026
    Trofeji po titula prvaka i kup Slovenije
    hHX3xq6.png

Chris Davies sa Birminghamom

Posjed – 66,7%
    Golovi po utakmici – 1,83
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,68
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,73
    Godište 1985
    Ugovor 2028
    Trofeji Bez
    djwyYKt.png

Najbolja Obrana

Victor Sanchez sa Olimpijom iz Ljubljane

Posjed – 58,1%
    Golovi po utakmici – 1,72
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,33
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,45
    Godište 1976
    Ugovor ?
    GKAGVui.png

Diego Aguirre sa Penarolom iz Urugvaja

Posjed – 57%
    Golovi po utakmici – 2
    Broj velikih Šansi po Utakmici – 2,9
    Broj Primljenih Golova po Utakmici – 0,49
    Godište 1965
    Ugovor ?
    Trofeji 3 naslova prvaka Urugvaja, 1 Katarski Kup, Katarski Liga kup, Katarski Superkup
    TBX2UjY.png
  • E46
    1.3k
    ima li trenera sa preko 70,75% posjeda osim flicka i enriquea?
  • Mr Anderson
    11.2k
    Mislim da će Boban tražiti domaćeg trenera ili nekog s ovih prostora. Jovičević bi bio pravi izbor za nas.
  • Crni86
    9.4k
    Sa ove liste upadaju dva imena odmah u prvi plan. Pusic i Jovicevic. Mislim da cemo Pusica tesko dobit, cvrst ugovor sa shakhtarom, shakhtar je ipak koji korak ispred dinama i tu je jos srna u cijeloj prici.

Ugodno sam iznenaden da se Jovicevic uvrstio na ovu listu. Znaci da je stasao kao trener i da je spreman za korak naprijed. Sjecam se Igorove energije i mislim da bi on i Zvone mogli biti dobar match. Uz to Igor zna sto znaci dinamo, veliki je dinamovac. Povratkom Zvone, volio bi i vidjeti povratak Jovicevica u dinamo. Ionako je samo posluzio lopovima kao prijelazno rjesenje da moze doc mladi dalton koji nije bas nesto briljirao odmah nakon njega… Dnipro, Shkahtar, Ludogorets. Lijep popis klubova, neka ga Igor nastavi sa svojim Dinamom.
  • Droljo
    14.7k
    JovicevicCrni86

Da ali boban mora stati iza njega jebački i ne dozvoliti da ga svlačionica sjebe. On tek mora izgraditi autoritet i to mi je jedini problem.
  • Noel
    10.6k
    Ne znam jel bi bilo baš nešto produktivno mjenjat Perkovića sa Jovićevićem.. Oke Jovićević radi dobre stvari sa Ludogorecom u Bugarskoj ali i Perković je bio proglašen najboljim trenerom Latvijske lige.
  • vjeko1701
    13.4k
    Oke Jovićević radi dobre stvari sa Ludogorecom u Bugarskoj ali i Perković je bio proglašen najboljim trenerom Latvijske lige.Noel

Usporedba Latvijske i Bugarske lige je otprilike ko usporedba 1. i 2. HNL.
  • Noel
    10.6k

Razlika je ali nije tolika. Bugarska liga je kvalitetnija prvenstveno zbog Ludogoreca koji je za ostatak lige stvarno druga dimenzija. Sa takvim budžetom je očekivano da Jovićević isporučuje rezultat. Mislim da je razina HNLa puno veća od Bugarske lige. Jednom se nije nikako snašao u tome Jovićević kao trener Dinama, drugi put bi imao još i teži zadatak nego prvi put.
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Jovicevic realno gledano ima jedan od najboljih CVa od nasih domacih trenera. Izuzev tovara i Kovaca. Jovicevic je vodio Shakhtar u ligi prvaka. Tak da usporedba sa Perkovicem iskreno nikako ne moze stajat.
  • Noel
    10.6k

Ma nebi htio Perkovića uzdizat ,samo nemam povjerenja u Jovićevića zbog prvog mandata.
  • marcio amoroso
    40.8k
    Razlika je ali nije tolika. Bugarska liga je kvalitetnija prvenstveno zbog Ludogoreca koji je za ostatak lige stvarno druga dimenzija. Sa takvim budžetom je očekivano da Jovićević isporučuje rezultat. Mislim da je razina HNLa puno veća od Bugarske lige. Jednom se nije nikako snašao u tome Jovićević kao trener Dinama, drugi put bi imao još i teži zadatak nego prvi put.Noel

A gle, i mi imamo budžet koji je puno veći od protivnika pa se već par sezona mučimo u HNL-u.

Znaš sam kakva je bila situacija prvi put i čovjek je nakon toga ipak pokazao da zna posao u Ukrajini i u Bugarskoj. Ne zagovaram ga, ali mu ne možemo suditi na osnovu prvog mandata.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.