• fakin
    269
    ne želim da ikome Dinamo bude škola. nek se školuju u lokomotivi, slavenu, sesvetama, šibeniku, opatiji. Dinamo je preveliki klub da bi se itko na njemu školovao.
  • Jaro
    9.6k
    tebi je jasno da je dinamo najvece uspjehe imao s ljudima koji su se skolovali u dinamu?
  • Jurki
    16.8k
    i ostali klubovi skoluju svoje kadrove.. nema u tome apsolutno nist loseg.. ali za tak nekaj mora postojati sustav u klubu, a mi tog sustava nemamo.
    Ako postoji sustav, onda se rjeđe grijesi sa postavljanjem ljudi na određene pozicije... voditelj skole, treneri mlađih kategorija, skauti itd.
    Salzburg ti je primjer kak to uspjesno funkcionira.. ok, oni su ovu sezonu sjebali... ali se budu isto tak ekspresno vratili na vrh.

Zakaj nebi mi postali primjer skolovanja kvalitetnih trenera isto kak je to u slucaju proizvodnje mladih igraca. Hnl je krcat igracima koji su prosli nas sustav.. zakaj to nebi mogel biti slucaj i sa strukom?
  • BBB Mataa998
    2.3k

Ne vrijedi ocigledno je da ti ne shvacas nista. Ako covjek dolazi biti glavni u sportskom sektoru kao sto bi bio neki SD, sto ce njemu jos jedan iskusni SD u klubu?
    Kao da dovedes Giraldija a on sebi dovede Monchija za pomocnika. Daj malo ukljuci mozak
  • Toot
    130
    ne želim da ikome Dinamo bude škola. Dinamo je preveliki klub da bi se itko na njemu školovao.fakin

To su floskule. Ako Barcelona ili Real nisu bili preveliki klubovi da bi se na njima školovali Guardiola ili Zidane, onda definitivno nije ni Dinamo za nekoga. Stvar je samo u tome kako si selektirao tog nekoga tko se školuje i kakav support ima.
  • Fan
    950
    Ako Barcelona ili Real nisu bili preveliki klubovi da bi se na njima školovali Guardiola ili Zidane, onda definitivno nije ni Dinamo za nekoga.Toot

Ne bih da ispada da branim fakina jer je neobranjiv, ali nit su Guardiola nit Zidane odmah preuzeli prvu momčad Barce i Reala. Prvo su vodili B momčad ili omladinsku školu barem godinu dana pa su tek onda procijenili mogu li ili ne vodit seniore. Općenito, mnoge legende su vodile B ekipe ili mlade pa se nakon toga nikad nisu čuli il su vodili neke žnj ekipe :)
  • mali M
    7.3k
    da li je negdje spomenuto neko ime koje nema nikakvog trenerskog iskustva i uskočit će iz kopačka u trenerske cipele il je meni nešto promaklo? zašto spominjemo trenere koji bi se učili na Dinamu kad takve nije nitko spomenuo?

nek se školuju u lokomotivi, slavenu, sesvetama, šibeniku, opatiji.fakin

da li to znači da se kod nas nebi učili Kovačević, Sopić, Garcia itd..? da li to znači da su oni tebi kvalitetan trenerski kadar kojeg bi odmah potpisao bez primisli da se moraju učiti na Dinamu?
  • Fan
    950
    da li je negdje spomenuto neko ime koje nema nikakvog trenerskog iskustva i uskočit će iz kopačka u trenerske cipele il je meni nešto promaklo? zašto spominjemo trenere koji bi se učili na Dinamu kad takve nije nitko spomenuo?mali M

Pa...nije. No, to uopće nije bila poanta mog upisa, već odgovor na to da su se i Zidane i Guardiola morali barem godinu dana pokazati na nižoj razini pa tek onda uskočiti u velike cipele.
  • Olmic
    4.4k
    Ako bude trener hrvat/radi na balkanu zelje su mi netko od trojca

Terzic
    Riera
    Sopic

Terzic nerealan, ali tko je prije 6 mjeseci u klubu vidio Bobana
    Riera po svim parametrima ono sto Dinamu treba
    Sopic- ako cemo se vodit nacelom dinamovac, napadacka igra, autoritet. Mana je sto nema trofej
  • IceMan
    2.7k
    Kova, iako ga izuzetno cijenim kao čovjeka i kao trenera, čini mi se da je preblag malo za pritisak koji nosi Dinamo. Možda baš zato jer ga i poznajem osobno…

Volio bi, prije imenovanja trenera, da prvo stvorimo sustav. Sustav koji će izbaciti neko ime iz omladinske škole, ili bar forisiranje mlađih snaga.

Sustav koji će vratiti u život Kačavendu, vratit Vrbančića, koji će dat šansu Mikiću ili pokušat istrpit tamo nekog Živkovića u bližoj budućnosti ako i pogriješi.

Sustav koji će se zahvaliti Theophileu, Ristovskom, Ademiju…. Uz naravno buket cvijeća i 100x hvala jer su to zaista momci i zaslužili - al bilo bi polako dosta….

Sustav koji će biti kao 10 božjih zapovjedi u klubu, i koji će jasno i glasno usmjerit nas i kazati nam tam di putujemo.

E da, i tad će taj sustav iznjedriti neko trenersko ime samo od sebe.
  • Sibirski plavac
    4.7k

Od stranaca bih ja još stavio na ovu listu Rebrova. Iako, on tek djeluje najnerealnije od svih. :rofl:
  • Olmic
    4.4k
    i radio u madarskoj ne bi mu ovi prostori bili nepoznanica..
  • GeneralNapoleon
    1.3k
    Znaci domaci trener koji igra sa cetvoricom u zadnjoj liniji i koji igra ofenzivni nogomet. Koji treneri sve dolaze u obzir.

Sopic: Igra sa cetvorkom. Ali igra li sad bas ofenzivan nogomet. Onak 50/50. Rijeka prosle sezone bila najofenzivnija momcad. Ali nije sad to bila neka divota od igre.

Kovacevic: Igra sa cetvorkom i igra lijepi i ofenzivni nogomet cak sa slabim igracima.

Biscan: Igra sa cetvorkom. Sto se ofenzive tice isto mi je vise ziheras/bunkeras. Makar smo ok izgledali napadacki. Najveca mana je stvarno deficit muda i fizicka sprema.

Jakir: Igra sa cetvorkom. Nakon Kovacevica mozda i najofenzivniji trener ovdje ali realno iste vise onak cvrsta obrana a u jacim tekmama bunker.

Jovicevic: Igra sa cetvorkom. Ali sudeci po sofascoreu isto nije sad neki super ofenzivac. Cesto dosta malo udaraca. Ali ima dosta jak CV.

Bjelica: Igra sa cetvorkom. Bunkeras. "Duge lopte su taktika" :lol:

Terzic: Igra sa cetvorkom. Bljuvotina od igre u Dortmundu u ligi. Po meni kopija Dalica. Sprdali se da koristi "crnu magiju" da pobijedi :lol:

Juric: Igra sa trojicom. Cvrsti radnicki nogomet. Tovar.

Kovac: Igra sa cetvoricom. Radnicki nogomet. U Bayernu mu prigovarali da ne zna slozit napadacku igru.

Bilic: Igra sa cetvoricom. Solidna ofenzivna igra. Tovar.

Po meni jednostavno fali nekog kadra medu hrvatskim trenerima koji igraju oku lijep napadacki nogomet. Svi su vise neki "cvrsta obrana a naprijed cemo vec ucackat" tip trenera. Sto je logicno jer uglavnom treniraju ekipe iz sredine ili dna tablice.

Terzic mi se cini debelo precijenjen. Da nije usao u finale LP ne znam bi li se uopce zazivao. Ipak su navijaci Dortmunda zazivali njegov otkaz bas u toj sezoni. Mene on fakat podsijeca na Dalica. Dobar uspjeh u knock out formatu na neki "prijateljski duh i atmosferu".

Makar opet nije da su domaci neka ogromna konkurencija :lol: . Ali on bi sigurno bio pod najskupljim.

Meni se kao najprikladniji pik po kriterijima cini Kovacevic. Makar je tu sada pitanje pritiska itd. Inace bih rekao da cak Sopic i Jakir najbolje pasu. Makar mi se i Jovicevic cini ok opcijom.

Ostali su pre defenzivni ili tovari.

Edit.

Zaboravih Tomica :lol:

Isto cetvorka. Al ak se ne varam isto dosta kontraski i run and gun sa brzancima na krilu. Rijeka mu je bila ucinkovita ali i jako puno primala.
  • Sibirski plavac
    4.7k
    Vladimir Petković možda?

Jedino ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao da mu nije plan trenirati nikog sa "ovih prostora" nego puca na inozemne angažmane.
  • Dudu 9
    616

On je izbornik Alžira
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.