• fakin
    276
    koliku je plaću imao fabio dao bi duplo Vahi samo da se vrati. čovjek i u tim godinama je genije za ove koji su nas trenirali
  • FelceAzzurro
    318

Pa da sam sebe rani iz pištolja...opet.
  • Doktor Kunić
    4.5k
    Ako već vabimo Ćarlija zašto nebi ponudili i Zlatku Daliću? Vrhunski izbor, a tu je i legenda kluba Dražen Ladić.
    Može i Iva Olivari za SD
  • Jurki
    16.8k
    samo si zaboravil jednu stvar.. Vahin nogomet koji on preferira je mrtav odavno. Isto tak Vaha kad je treniral Dinamo i danas nisu trenerski iste osobe.
    Pogledaj poucak Bjelice.
    2018. - samopouzdanje na vrhu, zna se tocno kaj se radi. Momcad melje i u B sastavu sve redom.
    2024. - traze se opravdanja, senatori ga vozaju ko malo dijete, izvlaci se na ozljede.. Loksa ga nasamarala ko smrkljivca.

Nama je potreban moderni trener a ne ljudi koji su debelo zagazili u penzionerske godine.
  • Žan
    471
    Ja sam za Čarlija jer ne sumnjam da je nogometni lumen za 90% naših "stručnjaka", za stranca više nisam jer sam uvjeren da naši dečki još nisu hrvatski jezik savladali, o stranim jezicima da ne pričam..
  • Noel
    10.6k

Davorin Olivari na aparatima.
  • Doktor Kunić
    4.5k
    kad već tonemo da potonemo ponizno i obiteljski
  • sport
    4.5k

"Inače, Fabio Cannavaro neće u Dinamu napuniti džepove kao neki njegovi prethodnici, njegova otpremnina neće biti, kako su neki izvijestili, 1,2 milijuna eura (zajedno sa stožerom). Radi se o samo tri plaće, odnosno o nekih 300 tisuća eura za njega i oko 150 tisuća za njegov stožer. Tako da ovaj otkaz nije toliko drastično narušio Dinamovu blagajnu."
  • Klenx
    7.3k
    PTSP od trenera i njihovih promjena ove sezone bome će ostati urezan u godinama koje nas čekaju kao skupa škola kako se ne vodi sportska politika u nogometnom klubu.
    Nakon ove sezone skroz je razumljivo da nam niti jedno ime neće izgledati dovoljno dobro. Jer ovu sezonu možemo staviti pod jednu riječ - lutanje.

8 kola je do kraja. Bez obzira na stanje na tablici, vjerujem da bi se u slučaju da se iduća 3 kola približimo vrhu prvenstvo itekako zakuhalo.
    Budemo realni, 8 kola je premalo da se bilo kakva ideja trenera primi. Nema tu vremena, a očito niti strašne momčadske kvalitete za složiti pripremu filozofije i slaganje modela igre.
    S te strane svejedno je jesam li trener ja, Papaštrumf, Miro Vugrinec, Bjelica, Zajec, Mourinho ili Klopp.
    Definitivno nije trenutak da u idućih par dana brže bolje ustoličimo novo trenersko ime.

Ovo sad više nije vrijeme za “sustav” – vrijeme je za mišiće, karakter, inat. Odnosno ono što volimo zvat “dinamovština". Sve ono od čega ove sezone nemamo ni “d”.
    S te strane apsolutno podržavam Ćorluku do kraja sezone. Čuo sam dobre stvari o njegovom radu u reprezentaciji. Zna što je Dinamo, inteligentniji je od prosječnog nogometaša, vjerojatno i zna kako svlačionica diše. U jednu ruku je svojim ponašanjem bio “baraba” kroz karijeru i možda može trgnuti zvjezdice i uljuljkane mimoze u našoj svlačionici.
    Sigurno bi to uspješnije odradio od Sandra Perkovića koji je postao moderna verzija Peternaca ili Bukovine.

Na Upravi i SD-u je da do ljeta debelo analizira smjer kojim hoćemo ići. Jer smo izgubili ideju, kontinutet i identitet.
    Nakon toga neka nađu trenera. Koji će odgovarati smjeru koji smo odabrali, i za kojeg misle da taj smjer može održati. I kojeg ćemo se nadam se držati do daljnjega.
    Pa kako god se on zvao.
    Ćorluku neka mu pridruže kao asistenta.
  • Fan
    950
    može izvor?
  • emilperska
    9.5k
    Ćorluka mi se u 2 sezone kao igrač Dinama svidio jer kao igrač Dinama redovito pokazivao GARD. Nešto na što se često pozivamo u ovih godinu dana. Mračnija strana njegove igračke karijere u GNK je da je isforsirao transfer van, ali ZM bi ga prodao svakako tako da je bilo manje bitno.

Pisao sam u rujnu kad se dovodilo Bjelicu (https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/514625) više kao zajebancija jer su novinari nabadali svašta da je javna tajna u ZGu u tim krugovima da Ćorluka želi u samostalnu trenersku karijeru i da puca visoko. Pisao sam i tad, a mislim to i sad da nije vrijeme za Ćorluku u smislu da ne izgori ovdje.

U međuvremenu je sezona vrlo vjerojatno otišla u vražju mater. Smatram da je on za završetak ove sezone jako dobro rješenje jer je premazan mastima dovoljno da može funkcionirati u ovom okruženju, ima pobjednički gard (imao je i FC jbg) te je upoznat s okruženjem Dinama i samim HNL-om. A i informacije koje su dolazile do mene su bile da je on unutar repke bio zadužen za ove stvari koje su se popravile od 2021. Kako god, svakako je još zelen za ovo možda nikad ni ne bude spreman.

S druge strane mi nemamo tu za izgubiti puno. U ovih 8 utakmica ako ispadne super, dobili smo svog vlastitog Guardiola. A ako ne bude dobro, može biti pomoćnik novom treneru, voditi B ekipu, voditi juniore ili što već. Ja bih rekao da je ovo win win situacija za ovih preostalih 8 kola.

A prilično sam siguran da će ga jako dobro prihvatiti i senatori i "mlađi" iz svlačionice jer je većem dijelu njih "šef" i u repki pa ne bi bilo dobro da npr. Baturina bojkotira Dalićevog pomoćnika ili da Sučić dane do Intera se "zamjeniku" izbornika štedi u dvoboju protiv Gorice.
    Najebat će jedino Mmae i takvi. Ali tko jebe više Mmae. Dosta s njim. Nek ide u vražju mater do kraja sezone.

Ćorluka ima "samo" A licencu zasad. Ne znam kad dobiva PRO, ali u postupku je.
    Na papiru bi ekipu i dalje vodio "naša prava sveska" Sandro Perković.
  • austrijanac
    6.4k
    druge strane mi nemamo tu za izgubiti punoemilperska

Rijetko se slažemo no ovdje isto mislimo. Pogotovo citirano.
  • E46
    1.3k
    problem kod takvih trenera je što on nema jasan stil igre, kako bi ga i imao kad nikoga nije trenirao. Ali po meni trener može biti jedino netko tko ima istaknut stil igre(Sopic Rijeka, Tomic Lokomotiva, Zekić prvi mandat Osijek, Garcia Istra, Kek Rijeka, bratko Zoran u drugom mandatu, onaj Carillo u hajduku, Cacic u Dinamu). Postoji šansa da kada bi se išlo sa Corlukom da bi covjek mozda totalno razočarao sa nekim anti nogometom da ide na postizanje rezultata a zanemari igru. Mi kao klub MORAMO teziti dominaciji protiv slabijih protivnika i birati igrače koji to mogu i riješavati se onih koji ne mogu, pa tako počevši recimo od golmana koji nije za taj stil igre, jbg ne mozes čovjeka od 26 godina sad naucit da odjednom igra nogom dobro ali ako je potrebno zamjenit ga Zelenikom koji je za hnl dovoljan i najbolje igra nogom, stoperi moraju bit agresivni, prgavi i progresivni sa loptom a mi to trenutno nemamo na razini na kojoj je bio Šutalo(genijalac). Bekovi moraju biti linijski sa puno ponavljanja i to bi trebali potraziti po portugalu, brazilu, argentini. Problem bi bio da sad Ćorluka dode na ovakav kadar i mozda covjek ima stil igre da zeli napadat i drzat barem 70% posjeda ali nema to sa kim izvesti u ovom trenutku a ne mozes u kratko vremena ljude nauciti igrati takav stil. Znaci obavit sa Corlukom intervju pa vidjeti, ako je on taj da garantira minimalno 70% posjeda u svakoj hnl utakmici i presing igrač na igrača sa ofsajd zamkama onda može i dapače je vrlo poželjan, ukoliko ne može to garantirati, dovesti nekoga tko to može pa makar se zvao Pero Perić.
  • NVKOD
    4.1k
    Novinari pišu o Ćorluki kao novom glavnom treneru Dinama, a on niti ne može postati trener prve momčadi jer nema UEFA Pro licencu. Da bi se provjerile informacije, to nikako, najlakše je zapaliti ljude i skupljati klikove.

PRVI STUPANJ SENIORI MUŠKI - MINIMALNO ŠKOLOVANJE za trenera -
    UEFA PRO ili APSOLVENT UEFA PRO EDUKACIJE (NA HNS) ili POLAZNIK UEFA PRO
    EDUKACIJE (odslušana min. II. Semestra na NA HNS - od 01.01.2023.)

Čarli doduše može raditi kao pomoćni s A licencom.
  • emilperska
    9.5k

Pisao sam o tome gore.

Ćorluka ima "samo" A licencu zasad. Ne znam kad dobiva PRO, ali u postupku je.
    Na papiru bi ekipu i dalje vodio "naša prava sveska" Sandro Perković.
    emilperska

Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji ti radi. Naš cijenjeni predsjednik kad je 2010. vodio ekipu nije imao PRO licencu nego je na papiru bio zaveden Sreten Ćuk. Ista je stvar (mislim) bila sa Zokijem Mamićem na samom početku, mislim da je još netko bio. Ali u svijetu i HNLu ima bezbroj takvih primjera. Ne bi ništa neuobičajeno bilo. Ćorluka je tek navršio 39 godina. Do prije 4 godine je aktivno igrao u ozbiljnijoj ligi u HNL-a, bilo bi čudno da ima sve.

problem kod takvih trenera je što on nema jasan stil igre, kako bi ga i imao kad nikoga nije treniraoE46

Slažem se skroz. Ali zato velim opet, mi u ovih 8 utakmica nemamo puno za izgubiti, a nema ni on. Hvala Bogu postoji B ekipa sljedeće godine, a postoji i mjesto pomoćnog trenera nekom Kovačeviću, Sopiću, Garcia, Rieri itd.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.